"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 15 martie 2013

Parfum de Provence


            Este imposibil ca macar o data in viata, ca femeie sa nu fi folosit un produs pentru ingrijirea pielii care sa contina binecunoscuta aroma de lavanda. Cand spun lavanda, ma gandesc automat la campurile nesfarsite care coloreaza in violet tinuturile din Provence, devenite emblema pentru aceasta regiune a Frantei, lavanda confundandu-se cu insasi esenta Provence-ului.
            In aceasta zona plina de spirit divin, campurile intinse de lavanda se invecineaza cu cele de grau sau floarea soarelui, culturi nesfarsite de maslini si plantatii de trandafiri, astfel incat admirat panoramic, peisajul devine tulburator de frumos, iar aromele purtate de fiecare pala de vant, iti creeaza adevarate stari de extaz si emotii autentice. 
         Oare paradisul este inspirat de frumusetea si puritatea campurilor de lavanda din Provence? Nu stiu, insa imi place sa cred, ca de fiecare data cand ma bucur de mirosul relaxant de lavanda prin intermediul unui produs imbogatit cu aceasta aroma, port pe pielea mea amprenta Provence-ului si in suflet o bucatica din paradis.
            Efectul calmant si relaxant al lavandei este binecunoscut inca de pe vremea romanilor, cand aceasta era folosita in cadrul bailor devenite ritual, pentru efectul lor calmant si purificator. Mai tarziu s-a constatat ca lavanda are o multime de alte proprietari, precum: antispastice, antiseptice, carminative, diuretice si sudorifice. Lavanda curata eficient pielea, avand actiune antibacteriana si antifungica. Lavanda nu doar miroase frumos, ci proprietatile sale relaxeaza muschii, motiv pentru care poate fi folosita cu incredere in masajul pielii, dar in aceeasi masura relaxeaza si sistemul nervos, astfel incat este o buna metoda de a scapa de anxietate la birou sau in dormitor.
            Lavanda te poate ajuta sa dormi mai usor, astfel incat poti scapa cateva picaturi de ulei esential pe perna sau in balsamul cu care limpezesti asternuturile de pat. Ceaiurile cu lavanda consumate inainte de culcare au aceleasi efecte benefice contra insomniei si a starilor depresive. Lavanda este folosita in medicina ayuvedica, in India, pentru a atenua depresia insotita de tulburari digestive, precum si in medicina tibetana pentru a trata tulburarile mentale.
Asa cum se poate lesne subintelege, lavanda este balsamul ideal pentru corp si minte.

            In cosmetica, lavanda o gasim intr-o multitudine de produse pentru ingrijirea pielii. Preferatele mele sunt de departe produsele pentru baie. 
Spumantele de baie sau sarea de baie cu miros de lavanda in cada cu apa fiebinte pentru seri relaxante cu o carte buna, lumanari parfumate si un pahar rece (doar paharul) de vin rosu...
           Uleiurile esentiale de lavanda, cateva picaturi adaugate in apa spumoasa din cada. Sau si mai bine, ulei de masaj cu lavanda, deznodamant al unei seri care sta sub semnul relaxarii.
            Orice ar fi, este clar - lavanda a cucerit industria cosmetica pe plan mondial, nu exista niciun segment de piata neacoperit de aceasta aroma sublima, relaxanta, tonica, nu exista niciun dulapior de femeie fara ca macar unul dintre produsele de ingrijire sa nu contina simbolul tinutului Provence. 
             Si in incheiere pot spune ca este demonstrat pe pielea mea faptul ca lavanda chiar te ajuta sa adormi mai usor, asta pentru ca in multe nopti, inainte sa adorm, plimb prin minte campuri intregi de culturi inflorite de lavanda parfumata, mangaiate de un soare binecuvantator, vasand ca nu mai departe de vara viitoare, pasii vietii ma vor purta spre Alpii strajeri ai Provence-ului violet cu parfum de vise.
-----------------------------------------------------------------------

P.S. Si pentru ca tot suntem in prag de week-end, dupa o saptamana istovitoare de lucru, in asteptarea vacantei in Provence, va invit la o cana de ceai cu lavanda romaneasca, de pe plaiuri mioritice, produs de a noastra Dacia Plant, si va invit sa-mi raspundeti la intrebarea: 
Voi ce produse cosmetice cu aroma de lavanda folositi ?

VintageLook 


44 de comentarii:

  1. Eu folosesc ulei de lavanda putin pe perna inainte sa ma pun in pat pentru un somn linistit :) si intr-adevar functioneaza

    RăspundețiȘtergere
  2. vai dar pozele sunt superbe!!!!! abia astept vara cu floarea soarelui :))) superbe, te pup Simo!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am un gel de dus cu lavanda de la Yves Rocher, am ceai de lavanda de la fares care este minunat si imi doresc mult un spray pentru perina cu aroma de lavanda de la Bath and body works pentru un somn linistit.Aveam un sapunel cu lavanda anul trecut si era minunat!!! :*:*te pup si iti impartasesc dragostea cu aceasta aroma minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pe tine te asociez perfect cu lavanda, nu stiu de ce, insa imi inchipui ca tu ai tot felul de creme de corp, saruri si spumante de baie cu aceasta aroma. :P
      Lavanda pe perna am de gand sa incerc si eu inca de cand am scris acest post, dupa ce m-am documentat si am vazut ca este indicata pentru un somn linistit mi s-a parut o idee minunata!
      Pupici!! :)

      Ștergere
  4. Sapun cu ulei de lavanda :)
    Si parfum :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Hi Simona! Love the scent of lavender too:) It relaxes me:) Kisses dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca sunt singura persoana careia nu-i place mirosul de lavanda.:) Mie pur si simplu imi da dureri de cap, nu stiu de ce. De fapt, asta e problema, organismul meu il respinge, nu-i vorba ca nu-mi place. Dar trebuie sa recunosc ca si eu visez la pajisti intregi de lavanda, prin care sa-mi plimb picioarele goale, inaintea unui apus de soare.:) Sper sa ajung sa fac asta, la un moment dat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti singura persoana, mai cunosc si eu alte persoane carora le displace aroma, dar e un lucru firesc.
      Insa o vacanta in Provence cu siguranta nu ai refuza...offf!! :P

      Ștergere
  7. Intre prosoape am pus lavanda uscata si am ulei aromatizat pe care il mai picur in masina de spalat in loc de balsam si uneori pe un servetel sa miroasa frumos in camera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumooooos, o adevarata sursa de inspiratie felul in care procedezi tu, imi si imaginez ce camin primitor ai... :)

      Ștergere
  8. Eu iubesc lavand! Foarte frumos articolul tau. Folosesc tot ce gasesc pe baza de lavanda: produse L'Occitane ( crema de picioare, sare de baie, pastla efervescenta), produse Yves Rocher ( toata gama: gel , crema odorizanta, crema hidratanta , crema abraziva toate pentru picioare, ceva crema bulgareasca tot pentru picioare, sapunuri naturale hand made, ulei de baie, gel de dus, lotiune de corp luate din Tesco din Ungaria, o apa florala de la Melvita. Nu stiu daca mai am ceva prin dulapuri , pe astea mi le amintesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu L'Occitane si YR le asociez perfect cu lavanda. Mi se pare ca daca iti doresti un astfel de produs, la aceste doua branduri gasesti tot ce vrei.
      Tu insa, din descrierile tale, cred ca ai folosit lavanda in toate modurile posibile, super! :P

      Ștergere
  9. Buna, uitandu-ma la postarea ta mi-am amintit ca am un parfum Spring in Provence - Celine Dion ...si il tin inca in cutia lui pentru ca are pe ea un camp de lavanda ca cele de mai sus ....e un parfum ce miroase a iarba cosita, a lavanda...a mai multe . Offf , ce imagini frumoase ai pus ... Am si eu mai multe cosmetice ce contin lavanda si imi plac foarte mult, singurul care m-a cam dezamagit a fost gelul de dus de la Yves Rocher, nu mi-a placut mirosul..prea intepator . Te pup . :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca eu gelul respectiv nu l-am avut niciodata, o sa-l cumpar si eu sa vad daca intr-adevar si mie mi se pare prea mult. Pana acum nu mi s-a intamplat :P
      Spring in Provence...cat de frumos suna, nu stiu cum miroase, insa numele e sublim :P

      Multumesc frumos, Sue! pup!

      Ștergere
  10. ulei de corp/masaj si sapunuri, pana acum nu am incercat ceaiul de lavanda draga Simo :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne intalnim la o cana de ceai cu lavanda si un pahar de vorba, ce zici? :P

      Ștergere
  11. imi place lavanda,cum arata in poze,este un peisaj divin foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar arata imbietor, nu-i asa? Ti se face o pofta de vacanta... :P

      Ștergere
  12. Nu sunt neaparat iubitoare a aromei de lavanda, dar apreciez calitatile ei. Am avut o mostra de crema cu miere si lavanda si a facut minuni pe o iritatie a tenului; am pus pe lista de cumparaturi de pe iherb un ulei de lavanda pentru efectul de calmare in cazul durerilor de cap si al sinuzitei ... n-a ajuns inca in cos (am cam exagerat cu lista aia, am vreo 7 tipuri de ulei :) Mi-am pus 'interdictie' la cumparaturi pentru un timp, asa ca lista va ramane ... inchisa.
    Bucura-te de ceiut si sa ai o seara frumoasa si parfumata a la Provence!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohoho, 7 uleiuri, deci mda, cred si eu ca ar fi timpul sa fii mai retinuta putin, ai facut ceva investitii in ultimul timp, nu gluma :P
      Daaar uleiul de lavanda de pe iherb este de retinut :P
      O seara placuta si tie, pupici!

      Ștergere
    2. Lista mea e orientativa, din recomandarile de pe bloguri, ce am gasit prin 'explorarile' mele pe site, am de unde sa aleg si atat, nu le voi cumpara niciodata pe toate :)
      Astept la niste vesti de la ANAF, deci trebuie sa fiu cuminte, sa nu stric balanta bugetara :(
      Acu' gata, inapoi la lucru cu mine :)
      Pupici!

      Ștergere
  13. Crema de picioare cu lavanda de la Yves Rocher si sare de baie cu lavanda dar nu ma incanta asa de mult mirosul ei si tot incerc sa fac sa-mi placa. Ma atrage acel ceai de la Dacia Plant:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crema de picioare am avut-o si eu mai demult.
      Si Fares are ceai de levantica daca esti interesata, e un ceai calmant si excelent pentru a-l bea seara!!! :)

      Pupici!

      Ștergere
  14. I live in provence and I like these pictures! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. A folosit candva pe perna si tare mult imi placea sa simt mirosul ala, chiar iti da o stare de bine si-un somn linistit.
    Acum ma bucur de crema de corp de la Boots cu miros de lavanda, pe care am castigat-o la set, deci ma mai asteapta cateva produse cum ar fi crema de maini, gelul de dus, sarea de baie :D. Inca isi asteapta randul...
    Una peste alta imi place lavanda si asta se datoreaza mai mult mamei, ea are tot timpul ulei de masaj sau spuma de baie/gel de dus cu lavanda ;)).
    Am inteles eu gresit sau pleci in concediu in Provence? Arata superb pozele, m-ai facut sa vreau acolo :D.
    kiss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am de gand sa incerc si eu metoda cu perna, de cand am facut postarea aceasta mi-a ramas in minte lucrul acesta si imi doresc sa-l pun in practica, sunt sigura ca ajuta la un somn linistit.
      Stiu minunatul tau set cu aroma de lavanda, asa ca tu chiar te bucuri de ea din plin.

      Din descrierile tale de pana acum, mi-o imaginez pe mama ta ca fiind o femeie foarte atenta cu privire la aspectul ei fizic si foarte ingrijita, un adevarat model in viata. :)

      Cat despre concediul meu...hmm, vize deocamdata sa ajung acolo si visez de ceva timp, insa m-as bucura intr-un final sa fie oriunde numai sa fie, dar o sa ajung in Provence la un moment dat in viata asta :P

      Te pup, frumoaso! :)

      Ștergere
  16. Şi eu sunt o fană înfocată a aromei de lavandă şi cred că ar fi o mare realizare să ajungem într-o zi să vedem live câmpurile respective.

    Pozele sunt superbe.

    www.zadinblog.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, da, sper din suflet sa am ocazia sa vad in realitate respectivele campuri violet. :)

      Te pup, draguto!! :)

      Ștergere
  17. Frumoasă postare! Chiar mi s-a făcut dor de lavandă în baia mea :). Nu am mai folosit de mult produse cu această aromă, nefiind recomandate în sarcină, dar din ce am încercat înainte pot recomanda Sarea de baie cu lavandă de la Manufaktura și săpunul natural cu lavandă de la Naen Soap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am stiut ca nu e recomandata in sarcina, multumesc pentru informatie, e bine de stiut :P
      Merci si pentru recomandari, Ioana, pupici! :)

      Ștergere
  18. :) E o desfatare a tuturor simturilor postarea aceasta!
    Pentru mine, o data in plus, dat fiind ca am Gandurile Lavandei in minte si in suflet...

    Raspund cu incantare invitatiei tale la ceai si-ti multumesc!

    Am notat pe wishlist o vacanta in Provence ( e paradisiaca regiunea aceasta!)...

    Produse cosmetice cu aroma de lavanda...let me think! Un scrub pentru picioare (bun, bun!), un gel de dus cu aroma de lavanda de Provence - ambele de la Yves Rocher, Dia mea avea cand era mai mica sampon Johnson's baby cu lavanda...

    Grozava postare, Simona!
    Atat de natural parfumata...:)
    Pupici!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off, Ilda, sper sa ajungem in Provence in viata asta, eu una imi doresc foarte mult, mi se pare un colt de rai, cel putin din toate imaginile pe care le-am vazut eu.

      Scrub-ul de picioare YR l-am avut si eu mai demult, a fost primul produs YR cumparat, imi amintesc cu cata placere l-am folosit, iar gelul de baie e pe lista in momentul de fata. Imi mai doresc un spray pe care sa-l pulverizez seara pe perna (http://www.aoro.ro/lavera/body-spa-lavender-secrets-deodorant/) si cam atat deocamdata! :P

      Te pup, Ilda, ma bucur ca ti-a placut postarea mea!!

      Ștergere
  19. Nu eram fan lavanda pana de curand cand mi-am luat un ulei de masaj si m-am indragostit,acum si cu aceasta postare...am un alt vis,Provence:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, da, iti doresc din tot sufletul, asa cum imi doresc si mie :p, sa ajungi o data macar in Provence. :)
      Pup, draga mea, o saptamana minunata iti doresc!

      Ștergere
  20. E superba fotografia aceea cu floarea soarelui imbinata atat de armonios cu lavanda .. Eu am fost anul trecut la cules de lavanda , eu ii spun levantica :P Nici 1% din acele minunate campuri .. dar intr-un buchet se aduna mult parfum . Maine chiar aveam in plan sa revizitez plafarul , in momentul acesta beau o cana de ceai de merisor ( Dacia Plant ) , si vroiam sa cumpar alta cutie .. dar mai stiu un ceai dupa care o sa ma uit maine :P Sper intr'adevar sa-si faca efectul , sa dorm mai bine si sa fiu mai relaxata , am o perioada cam stresanta si se resimte ..
    Te pup , foarte frumoasa postarea , asa cum ne-ai obisnuit :*

    RăspundețiȘtergere
  21. chiar in acest moment beau o cana cu ceai de levantica .. sper sa simt maine efectele .. benefice :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am o perioada extrem de stresanta si de aglomerata, de abia reusesc sa ma adun. Mi-ar prinde de minune o cana cu ceai de levantica. Cu prima ocazie cand ajung pe la un plafar imi cumpar si eu levantica si sunatoare pentru un somn linisitit, am nevoie din cate se pare.
      Sa-mi spui cum ti s-a parut, te-a ajuntat levantica, ai dormit mai bine?

      Te pup, draga mea!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!