"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 2 iunie 2023

Jacheta și rochia din denim - două piese atemporale

 


Putem purta denim la orice vârstă?

Răspunsul este: da! Denimul este potrivit pentru orice vârstă. Este un material versatil și durabil, care poate fi purtat în diferite moduri și stiluri, adaptându-se astfel foarte ușor preferințelor și nevoilor fiecărei persoane, indiferent de vârstă. De-a lungul anilor, denimul a devenit o alegere populară în moda de zi cu zi, datorită aspectului casual și ușor de întreținut. În funcție de cum este stilizat, denimul poate fi potrivit atât pentru copii, adolescenți, tineri, cât și pentru adulți și chiar persoane în vârstă.


  • Pentru copii și adolescenți, denimul este adesea purtat în piese precum pantaloni, fuste, jachete sau rochii. Aceste piese pot fi combinate cu diferite topuri și încălțăminte pentru a crea diverse ținute casual sau chiar mai elegante. 
  • Pentru tineri și adulți, denimul este, de asemenea, foarte popular. Jeansii sunt, probabil, cea mai cunoscută piesă de îmbrăcăminte din denim și pot fi purtați într-o varietate de stiluri și croiuri. De asemenea, cămășile din denim, jachetele și salopetele sunt opțiuni frecvente în garderoba lor.
  • Chiar și persoanele în vârstă pot aprecia confortul și versatilitatea denimului. De exemplu, blugii clasici cu talie înaltă și o croială confortabilă pot fi o alegere potrivită pentru ei. De asemenea, jachetele sau rochiile din denim pot adăuga un element tineresc și modern la ținutele.

În concluzie, denimul este un material care poate fi purtat de către oricine, indiferent de vârstă. Este important să alegi stilurile și croiurile potrivite siluetei tale și să combini piesele din denim cu alte elemente vestimentare pentru a obține ținute adecvate pentru diferite ocazii și adapatate preferințelor tale personale.

 



Îți prezint și eu două idei de styling mai jos cu două piese din denim. Și, nu, de această dată nu am ales clasicii jeansi, ci o rochie din denim și o jachetă clasică. 

Rochia de blugi este nou venită în garderoba mea. Am ales o culoare clasică, ușor de integrat în tot felul de ținute. Denimul este mai gros, ceea ce face ca rochia să fie potrivită mai multor sezoane. Eu am achiziționat-o pe de Bonprix, ți-am lăsat la început de paragraf și un link direct către site, pentru mai multe detalii.

 


Iată și câteva idei de stiluri și combinații în care poți purta rochia mea din denim
 

  1. Poți purta rochia din denim simplă cu o pereche de sandale sau sneakers pentru un look casual și confortabil. Adaugă accesorii simple, precum un colier delicat sau o brățară subtilă pentru a completa ținuta.
  2. Pentru că rochia mea din denim are o croială mai lejeră, pentru un plus de stil,  poți renunța la cordon și poți adăuga o curea stylish pentru a sublinia talia. O curea cu o cataramă interesantă sau într-o culoare contrastantă poate adăuga un plus de stil acestei rochii.
  3. Pentru un aspect mai complex și atractiv, poți purta rochia din denim peste o bluză sau un tricou. Alege o bluză cu dungi subțiri sau un tricou simplu pentru a crea un contrast interesant între denim și materialul de sub rochie, deschide mai multe capse în zona pieptului pentru un plus de vizibilitate. La fel poți proceda și cu o rochie dintr-un material fluid, păstrând în acest caz, rochia din denim pe post de trench. Densitatea materialului și croiala sa permit acest mic artificiu.
  4. Pentru a-ți personaliza rochia din denim, poți adăuga accesorii masive. Poți purta un șirag lung de mărgele sau un eșarfă colorată în jurul gâtului. Adăugarea unei perechi de cercei statement poate transforma complet ținuta.
  5. Cu tocuri înalte, o geantă și bijuterii atent alese, poți schimba caracterul casual al rochiei și o poți plasa într-o zonă mai elegantă, pentru că denimul posedă acest caracter versatil, motiv pentru care este și atât de iubit de către toate categoriile de vârstă.

Acestea sunt doar câteva exemple de moduri în care poți purta rochia mea din denim și nu numai. Experimentează cu diferite stiluri, accesorii și combinații pentru a-ți găsi propriul stil și pentru a te simți confortabilă și încrezătoare în ținuta ta.

 

Cum poți purta o jachetă clasică din denim


A doua mea propunere pentru multîndrăgitul denim, este jacheta clasică, piesa probabil cea mai purtată din garderoba mea. Eu am un model clasic, vintage, din anii 80, ușor ajustată pe silueta mea. O piesă care m-a purtat în multe călătorii din viața mea, în multe locuri speciale și a cărei călătorie nu a ajuns nici pe departe la final.




Jacheta clasică din denim este o piesă versatilă și atemporală, care poate fi combinată în multe moduri diferite. Îți las mai jos câteva idei despre cum poți purta o jachetă clasică din denim:

 

  1. O combinație clasică și simplă este să porți jacheta din denim împreună cu o pereche de blugi. Poți opta pentru o pereche de blugi în aceeași nuanță de denim sau poți crea un contrast cu o nuanță diferită. Asigură-te că jacheta și blugii au croiuri diferite pentru a adăuga un aspect mai interesant.
  2. O jachetă din denim poate fi un strat perfect peste o rochie. Poți alege o rochie simplă sau cu imprimeuri, din materiale ușoare de vară sau din contră, mătase, brocard și alte țesături prețioase. Adaugă jacheta pentru a crea un aspect stylish. Poți purta jacheta descheiată sau o poți încheia pentru a sublinia talia. Pentru un look boho sau feminin, poți purta jacheta din denim peste o fustă sau o rochie maxi. Această combinație adaugă un element de contrast între materialul robust al jachetei și țesăturile moi ale fustei sau rochiei.
  3. O jachetă din denim este perfectă pentru a crea un look stratificat. Poți purta jacheta peste un tricou sau o bluză simplă și apoi adăuga alte straturi, cum ar fi un cardigan sau o eșarfă, pentru a adăuga adâncime și textură ținutei tale.
  4. Cu fuste sau pantaloni din alte materiale: Jacheta din denim poate fi o piesă de contrast atunci când este combinată cu fuste sau pantaloni din alte materiale, cum ar fi piele, catifea sau țesături fluide. Această combinație adaugă un element interesant de mix and match în ținuta ta.

 

Joacă-te cu accesorii, cum ar fi pălării, curele și încălțăminte, pentru a completa ținuta ta. Fie că vrei să creezi un look casual sau unul mai elegant, o jachetă clasică din denim poate fi un element cheie în garderoba ta.




Dacă te-am convins că e musai să ai o jachetă din denim în colecția ta, îți las ca inspirație și ultima variantă pe care am purtat-o eu – jacheta din denim cu fusta verde bodycon. Am ales tot din colecția Bonprix, o fustă cu șliț sau crăpătură, așa cum se numește ea în limbaj comun. Fusta urmărește frumos liniile corpului și pune silueta în evidență. Culoarea verde saturat este în tendințe și se potrivește de minune pielii măslinii. Am completat ținuta cu teniși casual, o geantă shopper aurie și bijuterii în aceeași nuanță.




Ambele ținute create cu ajutorul celor două piese din denim sunt casual, potrivite pentru activitățile de zi cu zi, pentru plimbări împreună cu familia sau o întâlnire cu prietenii.

  Voi sunteți fani denim?

 

 Blog editor: Simona Tucu

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!