"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 30 iunie 2023

Advanced Sun Protection Daily Moisturizer SPF 50 - cea mai recentă lansate Paula's Choice în materie de produse cu protecție solară

 


Advanced Sun Protection Daily Moisturizer SPF 50 este cea mai recentă lansare Paula's Choice în materie de produse cu protecție solară. Creată exclusiv pentru Europa, SPF-ul este formulat cu cinci filtre chimice de înaltă performanță:

  1. Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate (9,5%) – un filtru UVA sintetic de ultimă generație cu fotostabilitate excelentă, cunoscut și sub numele de Uvinul A Plus.
  2. Ethylhexyl Salicylate (4,5%) – un filtru UV sintetic aprobat la nivel mondial, cunoscut și sub denumirea de Octisalate, care protejează în primul rând împotriva razelor UVB, deși oferă o cantitate mică de protecție UVA.
  3. Ethylhexyl Triazone (4%) – un filtru UV sintetic cunoscut pentru capacitatea sa excelentă de a proteja împotriva razelor UVB, cu denumirea comună Uvinul T 150.
  4. Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (3,5%) – un filtru UV sintetic care ajută la apărarea pielii atât împotriva razelor UVA, cât și a UVB. Cunoscut și ca Tinosorb M sau Bisoctrizol. 
  5. Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (2,5%) – un filtru UV sintetic care ajută la apărarea pielii atât împotriva razelor UVA, cât și a UVB. Cunoscut și ca Tinosorb S sau Bemotrizinol. 

Am testat suficient de mult acest produs ca să vă pot lăsa impresiile mele în cadrul acestui articol, motiv pentru care, dacă sunteți pasionați de skincare, cu siguranță le veți găsi utile.


Impresiile mele despre Advanced Sun Protection Daily Moisturizer SPF 50


Așadar, Advanced Sun ProtectionDaily Moisturizer este o cremă lejeră cu consistență ușoară, dar care nu curge și poate fi ușor aplicată pe ten prin ”metoda celor două degete” popularizată de bloggerul și influencerul @fiddysnails. Ca o paranteză, am testat și eu cantitatea distribuită astfel, și chiar măsoară cei 1.25 ml recomandați, motiv pentru care eu personal o folosesc cu încredere.




Fiind formulată exclusiv cu filtre sintetice, formula nu lasă urme albe la nivelul pielii, iar în cazul meu, o pot aplica fără probleme și în jurul ochilor. Totuși, recomand atenție la aplicarea în această zonă, eu rareori experimentez disconfort atunci când folosesc cremele cu SPF în jurul ochilor, motiv pentru care nu mă declar cel mai bun etalon în acest sens.

 

Gama de filtre sintetice menține o stabilitate excelentă în prezența luminii UV și funcționează împreună nu numai pentru a proteja pielea de razele UVA și UVB, ci și pentru a preveni ridurile, apariția petelor și pierderea fermității prin neutralizarea radiațiilor UV înainte de a cauza daune mai profunde în piele.

 

Încă de la început, vreau să menționez că acest SPF nu mi se pare a fi unul potrivit pentru un ten foarte gras, textura lui este una hidratantă, datorită emolienților din compoziție, iar finisajul nu este unul mat, ci mai degrabă lucios. Eu am un ten normal în ultimii ani (producția de sebum a scăzut destul de mult după cele două sarcini și probabil o dată cu vârsta), iar pentru mine, cel mai confortabil se simte acest SPF dacă este aplicat direct pe tenul curat, fără niciun alt produs de skincare, nici măcar toner. L-am încercat în mai multe combinații, dar umectanții și emolienții din formulă sunt suficienți pentru a-mi conferi hidratarea necesară. Orice alt produs aplicat suplimentar, nu face altceva decât să îmi încarce tenul și mai mult. 

Pe contul meu de instagram am un video unde poți vedea cum arată acest SPF aplicat pe ten.

De obicei, așa cum mă știți, după SPF vin cu un strat subțire de fond de ten Double Wear care reușește să matifieze foarte ușor finisajul cremei, însă per total aspectul rămâne unul luminos.

Așadar, personal cred că tenul uscat va adora acest produs cu a sa combinație de filtre de ultima generație, antioxidanți și emolienți și va aprecia textura sa potrivită ca bază de machiaj. Dacă preferi texturile matifiante, Advanced Sun Protection Daily Moisturizer SPF 50 poate nu va fi pe placul tău, iar eu ți-aș sugera să te îndrepți spre Paula's Choice Resist Youth Extending Daily Hydrating Fluid SPF 50 (click pe link pentru review-ul meu).

 

Revenind însă la Advanced Sun Protection Daily Moisturizer SPF 50 aș vrea să mai adaug faptul că cele 5 filtre UV din formulă, au o dimensiune moleculară mare, ceea ce înseamnă că rămân pe suprafața pielii, mai degrabă decât să se infiltreze în pori. Prin urmare, Advanced Sun Protection Daily Moisturizer SPF 50 este și mai puțin probabil să provoace o reacție adversă pe piele, în timp ce oferă o protecție UVA extrem de ridicată PA++++ și o protecție împotriva 98% din razele UVB.

 

Ca o paranteză: PA (prescurtare de la „Protecția UVA”) este un sistem de evaluare japonez utilizat pe scară largă în Europa și Asia pentru a măsura cât de multă protecție UVA oferă un produs. Cu cât numărul de plusuri este mai mare, cu atât protecția este mai mare:

PA+ Protecție UVA scăzută

PA++ Protecție UVA moderată

PA+++ Protecție UVA ridicată

PA++++ Protecție UVA extrem de ridicată

 

Și ca toate produsele Paula's Choice, nici Advanced Sun Protection Daily Moisturizer nu conține parfum, uleiuri esențiale sau alcool, motiv pentru care îl văd foarte potrivit și pentru tenul sensibil care tolerează filtrele chimice. Pentru cei care doresc doar protecție minerală, în portofoliul Paula's Choice găsiți 4 produse de protecție solară formulate doar cu filtre minerale:

  1. Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30
  2. Calm Mineral Moisturizer SPF 30 Normal to Oily Skin
  3. Calm Mineral Moisturizer SPF 30 Normal to Dry Skin
  4. Resist Super Light Daily Wrinkle Defense SPF 30


Tu ai încercat vreun SPF Paula's Choice? Care este preferatul tău? 



Blog editor: Simona Tucu

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!