"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 28 iunie 2023

Ce produs cu protecție solară folosim pentru reaplicarea peste machiaj?

 


Campaniile de informare din ultimii ani, cu privire la pericolul expunerii la soare fără protecție adecvată, a declanșat în rândul consumatorilor de produse cosmetice și de îngrijire corporală, o preocupare constantă pentru produsele de protecție solară.

Desigur, nu toate categoriile de vârstă sunt sensibile la astfel de campanii de educare, dar sunt optimistă ca pe viitor statisticile vor arăta mult mai încurajator.

Până atunci însă, majoritatea tinerilor știu că protecția solară trebuie să facă parte din rutina zilnică. Cu toate acestea, preocuparea majoră pentru acest subiect crește direct proporțional cu temperaturile de afară. Motiv pentru care zic că ar fi cazul să vorbim despre un subiect legat de protecția solară la fel de important precum aplicarea, și anume reaplicarea produsului de protecție solară.

Produsul cu protecție solară este recomandat să fie reaplicat la intervale regulate de timp pentru a menține protecția împotriva radiațiilor solare. Unele produse cu protecție solară pot fi concepute pentru a oferi o protecție mai îndelungată și nu necesită reaplicare la fel de des. Cel mai ușor este să verifici eticheta produsului tău pentru informații specifice. Dar în mod general se recomandă ca produsul cu protecție solară să fie reaplicat la fiecare 2 ore sau mai des, în special în situațiile în care transpiri sau intri în contact cu apă (cum ar fi înotul sau alte activități acvatice).

Dacă faci activități care te expun mai mult la soare, cum ar fi sporturile în aer liber sau plimbările lungi, ar putea fi necesar să reaplici mai des produsul cu protecție solară. De asemenea, acordă o atenție deosebită zonelor expuse în mod constant la soare, cum ar fi fața, umerii și partea superioară a spatelui.


4 metode de reaplicare a protecției solare peste machiaj


Totul pare destul de ușor, dar situația se complică atunci când porți machiaj și ești nevoită să reaplici produsul de protecție solară peste machiaj.

Așadar, atunci când dorești să reaplici produsul cu protecție solară peste machiaj, este important să alegi produse care să nu-l deterioreze și să nu încarce inestetic pielea, dar care să ofere protecție adecvată împotriva razelor solare. Din experiență proprie trebuie să recunosc, că acest lucru, nu este atât de ușor pe cât ar putea părea. Iată însă câteva opțiuni pe care le poți lua în considerare:

1. Spray-ul cu protecție solară reprezintă probabil cea mai ușoară metodă de reaplicare a protecției solare peste machiaj. Există o mare varietate de spray-uri cu protecție solară care pot fi aplicate peste machiaj, trebuie doar să îl găsești pe cel mai potrivit ție. Sunt ușor de folosit, nu necesită o îndemânare specială, dar au dezavantajul că nu poți controla cu exactitate cantitatea folosită.

2. Pudra cu protecție solară este o altă variantă ușor de folosit. Pe piață există o mulțime de pudre cu factor de protecție solară (SPF) care pot fi aplicate peste machiaj. Acestea oferă protecție împotriva razelor solare și sunt ușor de aplicat cu o pensulă sau un burete pentru a nu perturba machiajul. Eu mă declar sceptică legat de gradul de protecție solară pe care îl poate oferi o astfel de pudră, mai ales după un experiment pe care l-am realizat acum câțiva ani cu aparatul Observ 520.

3. Stick-ul cu protecție solară este o altă metodă destul de populară de reaplicare a protecției solare. În ultimii ani, tot mai multe branduri au lansat variante de stick-urile cu protecție solară. Acestea însă mi se par a fi mai potrivite pentru a fi folosite pentru zonele cu cea mai mare expunere la soare, cum ar fi nasul, obraji și buzele, fără a deranja machiajul.




4. Cremele cu protecție solară, variantele obișnuite pe care le folosim și sub machiaj, mi se par mie a fi cele mai potrivite produse pentru reaplicare. Poți controla cu exactitate cantitatea folosită, adică circa 1,25 ml pentru față și cam tot atât pentru gât. 

1,25 ml se traduce cam în două degete de produs, după exemplul din poza mea. Tot din experiență proprie, recomand aplicarea sub formă de tapotare ușoară chiar cu degetele (curate). Metoda descrisă permite o reaplicare cu rezultate excelente, fără ca machiajul să fie deranjat. Înainte de reaplicare asigură-te că ai la îndemână șervețele absorbante special concepute pentru absorbția sebumului și a transpirației. Acestea vor face diferența, crede-mă pe cuvânt.

Peste crema reaplicată poți veni cu o pudră cu protecție solară, precum cele descrise la punctul 2.

Dezavantajul acestei metode constă în dificultatea de a găsi o cremă cu protecție solară care să se preteze pentru reaplicare. Din păcate nu toate texturile arată bine aplicate peste machiaj, oricât de bine ți-ai însuși metoda descrisă de mine mai sus. Iar crema potrivită nu o poți descoperi decât testând mai multe, pentru că reușita depinde mult și de tipul tău de ten.


Folosește laptele fluid Garnier Ambre Solair Anti-dark sports and Anti-pollution Super Uv SPF50+ pentru reaplicarea peste machiaj


Mai jos, eu vin cu o recomandare pentru tenul mixt sau gras - Garnier Ambre Solair Anti-dark sports andAnti-pollution Super Uv SPF50+

Acest SPF are o textură ultra-light, asigură o protecție solară înaltă și previne apariția petelor solare.


Vine ambalat într-un flacon de 40 de ml și are o textură fluidă, subțire care nu lasă peliculă grasă, uleioasă sau lipicioasă la nivelul tenului. Conține doar filtre chimice, iar din acest considerent nu există nicio posibilitate de a lăsa nici urme albe la aplicare. Se absoarbe foarte repede în piele și este formulat cu filtre solare performante cu înaltă protecție UVA și UVB.

Datorită texturii foooarte ușoare, este un produs care se pretează foarte bine la reaplicarea peste machiaj. Folosesc aceeași metodă descrisă mai sus, tapotarea, dar cu mențiunea că ar trebui folosită o cantitate mai mare decât cele două dungi din imagine exemplu de mai sus și asta tocmai din cauza texturii foarte fluide.




Garnier Ambre Solair Anti-dark sports and Anti-pollution Super Uv SPF50+ nu conține parfum, însă are alcool în compoziție, chiar pe a doua poziție în lista INCI (aviz persoanelor cu tenul sensibil). Este îmbogățit însă și cu acid hialuronic și vitamina E pentru un plus de hidratare.

Este un SPF elegant, perfect și ca bază de machiaj, dar și pentru reaplicarea peste machiaj.

 

Tu ce produs cu protecție solară folosești pentru reaplicare peste machiaj?

 

 Blog editor: Simona Tucu

Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!