"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 28 decembrie 2012

Despre keratina lichida Anian, dupa 3 ani si jumatate de folosire. Rutina mea actuala de ingrijire a parului

28.12.2012
  
bifazic anian, produse pentru par deteriorat
     Cea mai mare parte a acelora care imi citesc si imi viziteaza blogul in mod constant, probabil ma leaga intr-o foarte mare masura de gama Anian si implicit de postarea mea Anian sau cum am reusit sa-mi salvez parul de foarfeca, postare care  a ramas in continuare cea mai accesata si citita de pe tot blogul meu, adunand peste 5000 de vizualizari.

            Intr-adevar, de circa 3 ani si jumatate folosesc keratina lichida Anian in mod permanent cu foarte putine momente de pauza, dar si alte produse pentru ingrijirea parului din aceeasi gama.
De ceva timp nu am mai vorbit de conditia parului meu, asta pentru ca, dupa lungi cautari, am gasit produsele potrivite nevoilor mele si am ramas fidela lor, astfel incat nu s-au petrecut prea mari schimbari in ceea ce priveste rutina mea de ingrijire, demne de a fi mentionate aici.

Cum se prezinta parul meu dupa 3 ani si jumatate de keratina lichida ANIAN?


            Eu zic ca foarte bine, spre excelent. In ianuarie 2011 am decis sa nu mai imi vopsesc parul, asta dupa ce, inainte m-am vopsit in repetate randuri cu nuante cat mai apropiate de culoarea mea naturala, astfel incat discrepanta de nuante, dintre parul proaspat crescut si cel vopsit, sa nu fie prea mare. In decursul a doi ani de pauza, am ales sa imi suvitez partea vopsita (pentru ca ea tinde mereu sa se decoloreze) de vreo doua ori doar, desi in prezent diferenta de culoare este destul de mare si in primavara probabil voi repeta operatiunea. Am renuntat definitiv la placa de par si la ondulator. Au fost momente foarte izolate in care am mai apelat la placa, dar ca sa fiu sincera nu prea s-a simtit diferenta fata de parul meu proaspat spalat, asa ca nu prea mai am de gand sa o mai folosesc. 


before and after keratina lichida anian
par deteriorat, keratina lichida

De la ce obicei nociv pentru parul meu, nu ma pot abtine?


            Categoric, de la spuma si fixativ pe care le folosesc pentru a-mi increti parul, precum ati vazut in diverse postari ale mele. Pentru ca parul meu tinde sa fie drept, foarte drept, ca sa il pot increti, trebuie sa folosesc o cantitate foarte mare de spuma si fixativ dupa aceea, astfel incat parul se imbacseste destul de tare si nu ma indoiesc ca acest lucru are urmari negative asupra firului de par. Din fericire pe perioada iernii nu prea obisnuiesc sa mai procedez astfel, deci parul meu “respira” in momentul de fata.
Trecand la concret, in prezent, pentru ingrijirea parului, folosesc:
  • sampon Anian pentru par gras
  • masca de par Anian Repair and Protect careia i-am facut review aici,
  • keratina lichida Anian,
  • bifazicul albastru Anian hidronutritiv, gasiti review aici (varianta preferata ramane totusi cea roz)
  • serul Cherastille Shine - Oyster, review aici.
            1. Parul il spal o data la 4-5 zile, nu mai am probleme cu ingrasarea lui de cand folosesc samponul de mai sus, nu i-am facut review niciodata, desi il folosesc in mod constant, fara sa am intentia sa mai renunt la el. Precizez ca nu am avut parul gras inainte, a luat-o razna doar dupa ce am insistat cu testarea gamei Gliss (total nepotrivita pentru parul meu), samponul acesta readucandu-mi la normal functiile scalpului. Am incercat doar la un moment dat samponul Royal (despre care v-am vorbit aici), insa nu mi s-a potrivit deloc, astfel incat m-am reintors fericita la samponul meu salvator.
            2. Dupa ce imi clatesc samponul din par, aplic masca incercad pe cat posibil sa masez produsul de jos in sus pe firul de par. Pun prosopul pe cap si il tin intre 15 – 30 de minute. Desi nu aplic produsul si la radacina, tinandu-l in prosop, este clar ca atinge si scalpul. Nu vad ca acest lucru sa aiba vreun efect nedorit.
Dupa ce clatesc masca de par, stau cu prosopul pe cap circa 20 de minute si apoi aplic cele doua tratamente, astfel:
  • daca imi las parul liber (fara sa il incretesc), aplic keratina lichida de la radacina spre varfuri, insist la varfuri si il usuc cu foenul,
  • daca imi incretesc parul aplic bifazicul albastru, fara sa ating scalpul, dar insistand la varfuri. Daca ma grabesc sau este prea frig, il usuc cu foenul, daca nu il las sa se usuce natural.
           3. Cand il port liber pe spate, in forma lui naturala, folosesc serul Oyster pe partea vopsita de par, pentru disciplinarea firelor rebele.

            Nu folosesc uleiuri sau alte tratamente naturale, parul meu nu reactioneaza la aceste produse, astfel incat ma limitez doar la cele de mai sus. Cu toate acestea am de gand sa incerc si uleiul de argan pentru varfuri, sunt curioasa daca voi observa vreo diferenta cu acest produs, desi recunosc ca sunt sceptica.

            Varfurile mi se degradeaza din ce in ce mai greu, desi sunt mai uscate si mai subtiri decat restul parului, asa ca il tund la cateva luni pentru a-i pastra aspectul sanatos, dar si pentru a scapa cat mai repede de partea vopsita care are oricum alta textura fata de parul meu natural si alta culoare, din pacate. In vara am luat proasta decizie de a-l fila, mai tarziu mi-am dat seama ca nu este o tunsoare care sa imi avantajeze parul, varfurile pareau mai subtiri si mai fragile, desi ele nu erau deloc despicate, tunsoarea dreapta complimenteaza cel mai bine parul meu, asa ca in momentul de fata incerc sa revin la acesta linie.

Ce cred eu despre keratina lichida:


            Revenind la produsele de ingrijire a parului, ca o concluzie dupa mai bine de 3 ani de folosire a keratinei lichide, pot sa afirm cu mana pe inima ca a reprezentat intr-adevar salvarea parului meu. Ceea ce aveam in cap nu se putea numi decat “matura” imblanzita doar de placa de par, care mi-l ardea si mai tare – un cerc vicios din care doar keratina lichida si schimbarea rutinei de ingrijire a parului m-au putut salva. Nu pot sa afirm ca acest produs repara firul de par in adevaratul sens al cuvantului, ca poate sa lipeasca cuticule desprinse de pe cortex, pentru ca acest lucru nu este posibil, insa folosind-o pe termen lung cu multa rabdare si consecventa, keratina a avut o actiune extrem de benefica pentru parul meu, prin protectia pe care a adus-o firului de par cu fiecare aplicare, determinandu-ma sa imi tund varfurile intr-un ritm tot mai lent, putin cate putin, fara sa fiu nevoita sa iau masuri drastice pentru indepartarea parului distrus, imbunatatindu-i aspectul tot mai mult la fiecare utilizare.
Ce am observat eu despre modul de folosire si de actiunea al keratinei


  • cu cat parul meu a fost mai degradat cu atat rezultatele au fost mai vizibile. Chiar daca la inceputul folosirii nu am vazut ceva deosebit, dupa mai multe utilizari diferenta dintre textura pe care o aveam la inceputul folosirii si cea ulterioara, a fost de-a dreptul fabulosa. In momentul de fata cand parul meu este normal, keratina imi face in continuare bine, insa nu pot sa afirm ca mai vad acel efect “wow”, nici nu stiu ce ar mai putea sa produca mai mult pentru ca parul meu este destul de sanatos, iar acest produs este destinat parului degradat ,
  • folosind-o incorect efectele nu sunt sesizabile, poate chiar opuse, in sensul ca s-ar putea sa imbacsesca parul si sa-l faca sarmos. Keratina trebuie pulverizata pe parul umed si uscat cu feonul - neaparat. Astfel ingredientele se fixeaza pe firul de par si actioneaza conform structurii lor. Orice alta varianta de folosire limiteaza efectele,
  • keratina contine alcool in compozitie, intr-o cantitate destul de mare, din cate se vede pe lista de ingrediente. Desi fug si eu de produsele cu alcool pentru ingrijirea tenului, parul meu are cu totul alte reguli, alcoolul nu mi-a afectat in niciun fel firul de par, de altfel, comercianul specifica faptul ca prin uscarea parului cu ajutorul unei surse de caldura, alcoolul din compozitie se evapora si nu afecteaza firul de par, nu stiu daca afirmatia se aplica intru-totul, insa stiu ca parului meu, acest produs nu i-a facut decat bine.


Sfaturile mele pentru rezultate vizibile si un par cu un aspect sanatos:



              In momentul de fata, in conditiile in care se doreste o schimbare radicala a aspectului parului, asa cum am procedat eu in urma cu cativa ani, cred totusi cu tarie, ca pentru a avea rezultate remarcabile cu acest produs, este necesar sa-ti disciplinezi si rutina de ingrijire, in sensul ca daca folosesti in continuare produse nocive parului, nu poti sa ai asteptari majore de la acest produs, este logic ca vei impiedica orice produs sa-si exercite functiile atat timp cat, dupa fiecare spalare si ingrijire cu masti de par si keratina in cauza, vii cu placa din nou si il mai arzi inca o data. Toate acestea le spun din propria mea experienta. Sa nu credeti ca am luat decizia de a renunta la placa asa intr-o zi, nu, dependenta, precum stie fiecare, este greu de tinut sub control. La inceput mai puneam placa pe anumite suvite, superficial doar, in anumite momente (la vreo iesire mai speciala), insa repede am realizat ca trebuie sa tai raul din radacina daca vreau sa obtin rezultate bune, asa ca am renuntat de tot.
             La fel cred si despre vopselele de par ieftine si agresive cu parul, precum si de vopsirile repetate. Si acest lucru il spun tot din experienta mea personala. Au fost momente cand, neavand bani, mi-am cumparat tot felul de vopsele no name, care au actionat dezastruos asupra parului. Adica, imediat dupa vopsire totul parea minunat, culoare vibranta (intotdeauna vopselele ieftine au niste culori sublime), luciu frumos, la unele chiar si rezistenta, insa mai apoi am observat cat de tare imi usuca parul si cat de degradat imi devenea pe zi ce trece. Astfel eu recomand, in cazul in care ati inceput un astfel de proces, sa gasiti o vopsea de par pe care sa o aplicati doar la radacina si nu pe toata lungimea parului si sa fie totusi o vopsea care sa contina ingrediente mai blande cu parul. Daca ati putea sa nu va mai vopsiti deloc ar fi minunat, parul natural este incredibil de sanatos, are luciu, tinuta, cu totul si cu totul alta textura decat cel vopsit, insa stiu ca pentru unele dintre voi acest lucru este de neconceput asa cum era si pentru mine in urma cu cativa ani, deci nu insist pe acest aspect.
              Mai cred, de asemena, ca sunt extrem de importante si produsele complementare keratinei lichide. Fiti sigure ca samponul, balsamul si/sau masca de par va sunt potrivite si rezoneaza perfect cu nevoile parului vostru. A se vedea experienta dezamagitoare pe care am avut-o in acest sens cu gama Gliss (se vede ca m-au traumatizat foarte tare aceste produse, nu? :P) cand nici bifazicul si nici keratina lichida nu mai aveau niciun efect folosind concomitend respectivele produse.
***
            Revenind insa la rutina mea, mai voiam sa va spun ca in incercarea de a vedea daca parul meu nu se comporta bine decat daca urmez pasii de ingrijire despre care v-am spus mai sus, am facut un mic experiment – timp de doua luni de zile, nu mi-am spalat parul decat cu sampon, fara masca, fara cele doua tratamente. Rezultatul? Aspectul s-a pastrat aproape identic timp de mai multe saptamani, parul a avut acelasi luciu, fara fire incurcate, fara aspect tern, dar cu mai putina greutate si volum (probabil de la lipsa keratinei si a siliconilor din compozitia mastii de par care imbraca firul de par si dau senzatia de par mai bogat).
            Ce inseamna asta pentru mine? Ca pot oricand sa plec intr-o mini vacanta doar cu un sampon, fara sa imi fac griji ca, spalandu-ma pe cap fara sa folosesc tot aresenalul de produse, voi reproduce vechea imagine a maturii in capul meu.


Unde nu m-a ajutat keratina lichida:


            Desi printre efectele sale, se numara si stoparea caderii parului si prevenirea matretii, ei bine, in cazul meu, aceste efecte nu s-au produs deloc. Din pacate, din cauze inca necunoscute, la o anumite perioada de timp (asta se intampla din copilarie) trec prin cate un episod destul de virulent de matreata si singurul produs cu care pot sa tin sub control aceste episoade il reprezinta samponul Nizoral.
Caderea parului este o alta problema cu care ma confrunt periodic incepand cu clasa a XII-a, asa ca pentru aceasta folosesc capsulele de gelatina si Biotina, cumparate de pe iHerb (Biotina o folosesc impreuna cu prietenul meu). Sunt foarte multumita de efectele acestor doua produse, parul nu mai cade intre-o proportie ingrijoratoare si mai mult de atat, am foarte multe fire de par proaspat crescute, deci efectul regenerant s-a produs.


***
            Cam asta este rutina de ingrijire a parului si concluziile mele dupa mai bine de 3 ani de folosire a keratinei lichide Anian. Tot ceea ce am spus eu aici se aplica nevoilor parului meu si corespunde asteptarilor mele personale, asadar va rog sa nu le luati ca pe niste adevaruri universal valabile.


PRODUSELE ANIAN LE-AM ACHIZITIONAT DE PE 
SITE-UL TRIODELUXE.RO

           
Articole recomandate:
       


                  VintageLook 




Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook sau pe google+ mi-ar fi de folos. De asemenea aștept feedback-ul tău în căsuța de comentarii, iar dacă dorești sa fii la curent cu noutățile, mă poți găsi pe instagram @vintagelooksimona


96 de comentarii:

  1. eu folosesc de putin timp keratina lichida si imi place.
    astazi am inceput sa folosesc si bifazicul albastru si astept sa vad ce se intampla cu parul meu. :D
    nici pe mine nu m-a ajutat impotriva caderii parului

    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-ti fie si tie utile amandoua. Mie imi place bifazicul albastru, insa cel roz mi s-a parut si mai bun, probabil o sa-l comand din nou dupa ce-l termin pe acesta.
      Am vazut review-uri in care s-a vorbit si de stoparea caderii parului, din pacate se pare ca la noi nu s-a intamplat minunea :P

      Pupici! :)

      Ștergere
    2. Nu vreau sa ma laud , asta doar din cauza ca mi-e frica sa nu se intoarca , dar nu-mi mai cade parul in modul alarmant in care imi cadea . Dar am si facut la tratamente .. de mi s-a urat . Daca vrei iti spun despre un produs naturist care cred ca m-a ajutat destul de mult . Nu-ti spun acum pt ca e in baie si mi-e lene sa ma duc sa vad :))) Am sa incep sa folosesc si eu Keratina , doar ce am terminat masca reparatoare . Felicitari pt acest post , ti-a trebuit mult timp si rabdare , pe care eu din pacate nu le am :) Te pup

      Ștergere
    3. Si inca ceva , la aceeasi concluzie am ajuns si eu cu filatul parului . Ultima experienta de genul a fost dezastruoasa , si o sa aiba efecte mult timp asupra parului meu .

      Ștergere
    4. Dada, sa-mi scrii despre produs, dupa ce ajungi prin baie :P Poate se aplica usor, ideea cu astea naturiste e ca trebuie sa stai mult cu ele in cap si nu prea am timp din pacate.
      Sper sa-ti placa si tie keratina, desi nu prea o sa te ajute sa-ti recapeti parul cret, din pacate. :(

      Multumesc pentru aprecieri, intr-adevar am lucrat ceva la postarea aceasta, insa e scrisa pe parcursul mai multor zile, se simte oarecum lucrul acesta daca citesti cu atentie, sunt cel putin doua ritmuri diferite de redare :P

      Te pup, draguta!! :)

      Ștergere
    5. Referitor la filat, sa stii ca si la mine se vad repercursiunile, mai ales in fata unde este mai scurt si partea aceea pare toata dereriorata, dar nu este asa, doar ca varfurile sunt tot timpul mai subtiri si nu arata bine pe lungime...in schimb cand il incretesc arata mai bine daca e filat, are mai mult volum, dar chiar si asa, nu mai am de gand sa repet experienta prea repede...

      Ștergere
    6. Al meu in fata arata ok pentru ca am avut breton drept , dar in spate .. am mai tuns eu din el si l-am mai indreptat , dar am o coada asa de subtire :(

      Ștergere
    7. Buna, recent mi-am dat si eu comanda de cele 2 produse de pe siteul iHerb, insa nu am primit decat un cod de la ei de urmarire a produsului prin DHL, insa i-am contactat pe cei de la DHL si...nimic...In cat timp ajung produsele la domiciliu?Voi fi contactata telefonic de un reprezentant DHL?:(

      Ștergere
    8. Hey, buna! In legatura cu iHerb-ul, eu de fiecare data cand am pus comanda, am ales varianta aceea ieftina de transport cu 4, respectiv 6 dolari "Global Priority Mail by DHL", iar acest tip de transport nu are numar de urmarire, dupa cum scrie si acolo "Very Reliable, But No Tracking; Non-refundable".
      Deci asta este partea riscanta cu iherbul si cu acest tip de transport, nu este grantat in niciun fel si daca nu ajunge coletul nu se pot recupera banii.
      Eu din fericire am peste 20 de comenzi pe respectivul site si am primit coletele de fiecare data. Durata este intre 14 - 30 de zile. Cel mai des l-am primit in 2 saptamani, insa ultimul a ajuns dupa o luna, nu stiu de ce.
      Coletul ajunge la posta de cartier, oficiul postal de care apartii si primesti aviz acasa pentru a merge dupa el. Uneori acestea se ratacesc si trebuie sa merge la posta sa verifci din cand in cand (eu asa procedez).
      Daca tu ai ales alt tip de transport, nu stiu ce sa-ti spun, nu stiu cum se procedeaza. :(

      Sper sa primesti coletul cat mai repede si sa te bucuri de produse. O zi buna! :)

      Ștergere
    9. Multumesc Simona!La fel ca si tine eu am ales tot acel mijloc ieftin de transport ,prin DHL, dar inca nu au trecut 30 zile, o sa mai astept.Mersi mult de raspuns.Poop!

      Ștergere
  2. Salutare draga mea! Si eu sunt multumita de cheratina lichida si de bifazic..Tocmai am terminat si samponul cu cheratina lichida, in ultimul timp din pacate mi se ingrasa f tare parul...dar exagerat de tare,,,dupa nici 2 zile de la spalare este gras...o sa incerc si samponul pt par gras ..poate in felul acesta voi scapa de aceasta grija...

    eu sunt f multumita ca nu imi mai cade parul, pana sa folosesc produsele anian imi pica fff tare!

    Te-am pupat si imi era dor de postarile tale!Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey, salutare, Raluca! :)
      Si mie mi s-a ingrasat parul tare de la samponul Royal, cu acesta purificator insa, arata minunat, nu mai am de gand sa-l schimb. Incearca-l si tu cand mai faci comanda, poate iti prieste.
      Ma bucur tare ca la tine functioneaza si pentru caderea parului, la mine nu, din pacate :(

      Promit ca o sa incerc sa postez mai des, pup si eu! :)

      Ștergere
  3. Love the effect and your hair! Kisses dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea si eu sa incerc keratina lichida dar dupa ce termin tratamentul cu ulei de argan. Parul tau arata superb :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa dea rezultate si la tine daca te decizi sa o incerci, eu o sa incerc in schimb uleiul de argan pentru varfuri :P

      Pup! :)

      Ștergere
  5. Wow,chiar pare ca ajuta ;)! Incredibil!

    www.cristinasurdu.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow, ce postare elaborata! Si mie imi place keratina, am luat-o dupa ce am citit experienta ta cu ea. Cel mai mult imi place volumul pe care-l da parului. Eu nu ma mai vopsesc de ceva ani si am parul destul de scurt, e tuns bob, nu e degradat, si-a reenit dupa ce am renuntat la vopsea, insa sunt dependenta de placa si in ideea asta am luat keratina, am zis ca un tratament in plus nu strica. La un moment dat am renuntat la ea o perioada si s-a vazut. Nu cred nici eu ca repara firul, insa il imbraca intr-un strat protector si parul arata mai bogat si mai sanatos.
    Am si bifazicul albastru, dar il folosesc mai rar, in general folosesc doar sampon si keratina, iar la final, dupa ce ma coafez, o picatura de CHI silk infusion.
    Eu sunt obsedata de ingrediente cand vine vorba de ten, insa alcoolul din keratina chiar nu mi-a produs nicio neplacere, asa ca am continuat sa o folosesc.
    Te pup si iti doresc sa ai un an nou cat mai bun, plin de zambete :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt total de acord cu tine in ceea ce priveste efectul de volum, adica nu e vorba despre faptul ca ridica firul de par de la radacina (nu acel tip de volum), ci faptul ca-l imbraca intr-un strat protector si parul pare mai bogat, asa zic si eu. :)

      Am observat si eu in ceea ce priveste alcoolul din compozitie, ca spre deosebire de produsele pentru ingrijirea tenului, la par chiar nu mi-a facut niciun rau si sunt cativa ani de cand o folosesc. :P

      Te pup si eu, draguto, numai bine din partea mea! :)

      Ștergere
  7. Si eu folosesc de ceva timp keratina si chiar mi se pare ca functioneaza. Nu cred ca o sa mai renunt vreodata la produsele Anian, le iubesc la maxim :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca noi suntem niste norocoase pentru faptul ca am gasit niste produse la preturi decente care functioneaza, nu? :)

      Ștergere
  8. Am tot zis ca imi cumpar keratina lichida, nu stiu ce tot aman. Ai un par minunat. Sarbatori fericite in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-ti fie si tie utila, in cazul in care o vei incerca.
      Sarbatori fericite si tie! :)
      Pup!

      Ștergere
  9. Eu am o mare problema cu parul..dupa o zi de la spalare se ingrasa.Ai un par superb!Nu am folosit inca produse de la Anian.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am patit si eu la fel cu ingrasarea parului cand am folosit produse nepotrivite, acum chiar nu mai am nicio problema.
      Multumesc, Aurelia! Pupici!

      Ștergere
  10. Keratina lichida nu am incercat-o pentru ca nu vreau sa folosesc foehn-ul,insa de bifazic sunt extrem de incantata.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu ca tu nu iti usuci parul cu nicio sursa de caldura, nici nu are rost sa incerci keratina daca nu procedezi precum scrie in instructiuni, mai bine ramai la bifazice. :)
      Pup si eu!

      Ștergere
  11. Eu sunt de parere ca si un par vopsit poate fi sanatos, atata timp cat vopsirea se face cu produse de calitate si preferabil gentile cu scalpul si parul in sine.. (o vopsire care se repeta nu mai devreme de 2-3 luni). Eu am ales sa imi vopsesc parul din cauza firelor albe, cateodata mai folosesc si placa, si in ciuda acestor factori nu pot sa spun ca am un par degradat, cu o rutina adecvata de ingrijire si o limita intr-ale placii si altor ustensile, cred ca oricine poate avea un par ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ai mare dreptate, Michaela, din pacate eu am facut tot felul de imprudente de-a lungul timpului, decolorari, vopsiri repetate, placa in exces etc si mi-am deteriorat crunt parul.
      Apoi mai intervin si factorii genetici, am vazut personae cu firul de par atat de gros si sanatos, incat si daca se spalau cu sapun de casa, tot frumos arata. Eu una nu fac parte nici din acea categorie, asa ca trebuie sa ma descurc cu ceea ce am.
      Esti o norocoasa ca nu ai o batie de cap in plus. Si eu o sa ma vopsesc din nou, doar atunci cand imi vor aparea fire de par alb, pana atunci ma bucur de culoarea lui naturala, cat mai pot. :)
      Merci de vizita, o duminica incantatoare! :)

      Ștergere
  12. Pun bookmark la aceasta postare, imi e de un real folos (chiar daca structura firului meu de par difera)! Multumesc!
    Produsele Anian (iti multumesc inca o data pentru ele!) m-au convins, intre timp mi-am mai cumparat o masca si un spray Activator Curls (il ador!)...Vreau si cheratina lichida si-mi voi comanda, sigur imi va fi pe plac!!!
    Pupici, Simona!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte mult, draguta, ca iti sunt folositoare produsele tinand cont de faptul ca preturile sunt totusi decente fata de alte produse profesionale pentru ingrijirea parului.
      Sa-mi zici cum ti se pare si keratina dupa ce o sa o comanzi, insa si eu cred ca o sa-ti placa.
      Puup! :)

      Ștergere
  13. Multumesc mult pentru articol, o lectura foarte interesanta si utila. Cred ca ai dedicat mult timp postarii si apreciez foarte mult acest lucru. O sa incerc sa urmez cel putin o parte din sfaturile de aici. Pupci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Kleopartra, pentru aprecieri, intr-adevar a durat ceva pana am scris acest articol, e scris pe parcursul mai multor zile, dar am atins cam toate punctele esentiale pe care voiam sa le redau aici. Felicitari si tie ca ai reusit sa-l parcurgi pana la sfarsit.
      Sper din suflet ca sfaturile mele sa-ti fie utile.
      Numai bine, pupici! :)

      Ștergere
  14. Foarte util articolul! Părul tău arată îngrijit și sănătos! Am să încerc și eu unele din produse să văd dacă ar fi mare diferență între Macadamia (masca de o folosesc) și Anian, înafara de preț. Macadamia e destul scumpă..dar nu se consumă repede, în schimb produsele Anian sunt accesibile și par să-și facă treaba foarte bine!
    Pupici și un ajun de An Nou fericit!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai punctat foarte bine ideea, recunosc faptul ca eu sunt foarte incantata de faptul ca produsele Anian actioneaza atat de bine asupra parului meu si au preturi decente.
      Sunt curioasa de comparatia ta intre cele doua tipuri de produse.
      Pupici!
      Un an nou plin de impliniri! :)

      Ștergere
  15. Foarte tare review-ul tau. Ma bucur ca sunt si produse la un pret atat de accesibil care isi fac treaba foarte bine. Din cate am observat samponul este pentru par normal pana la par gras. Tu aveai scalpul cu tendinta de ingrasare si varfurile uscate? Eu ma spal cam o data la 2 zile pentru ca mi se ingrasa scalpul...si cred ca ar fi o solutie. Iar varfurile nu sunt deteriorate, dar parul e vopsit si varfurile sunt in general uscate:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Adina, da, intr-adevar samponul este pentru par normal si gras. Eu de fapt si de drept am parul normal, am avut doar o perioada de timp cand mi s-a ingrasat foarte tare, dupa ce am folosit o gama de produse total nepotrivite parului meu. Din acel moment nu am mai reusit sa-mi aduc parul la normal, mi se ingrasa si tr sa il spal la doua zile. Dupa ce am folosit acest sampon mi s-a normalizat scalpul. Acum 4-5 zile il pot lasa fara sa-l spal (daca nu am spuma si fixativ). La varfuri este uscat acum, nu pot sa spun ca e deteriorat, dar este inca destul de uscat. :)

      Ștergere
    2. Da...important este ca nu ti se mai ingrasa asa repede acum. Ai parul foarte frumos:) Parul meu nu e nici drept si nici cret si cand vreau sa il incretesc, folosesc atunci cand e ud crema pentru par cret tigi : http://www.aoro.ro/cosmetice/tigi/tigi-catwalk-curlesque-curl-colletion-crema-pentru-par-cretcurls-rock-amplifier-cream-150-ml/. Este supertare. Imi increteste parul si nu il incarca asa cum face o spuma. Poti incerca.
      Ti-am citit si celelalte postari despre par si eram curioasa cum folosesti balsamul fara clatire si keratina lichida sau bifazicul? Sau acestea din urma le folosesti doar cu un balsam cu clatire?

      Ștergere
    3. Foarte interesant produsul tau de Aoro, la mine nu ar functiona pentru ca parul meu e prefect drept, cum apare in a doua poza :P Ma chinui de numai sa il incretesc cu spuma si fixativ, pentru ca e asa drept merge cam greu :P

      In ceea ce priveste cele doua tratamente (keratina si bifazicul) le aplic ca ultim produs inainte de uscare. Folosesc masca de par cu clatire inainte si dupa aceea ori keratina ori bifazicul (nu consider ca bifazicul este un balsam fara clatire in adevaratul sens al cuvantului, ca sa nu mai folosesc masca din cauza asta, ci il iau ca pe un tratament aplicat dupa masca/balsam)...
      Am scris acolo la punctul 2 exact, le cam alternez, cand bifazic cand keratina. :)
      Pupici!

      Ștergere
    4. Am testat si eu samponul repair and protect, masca din aceeasi gama si keratina lichida (la samponul purificator imi era un pic teama sa nu imi usuce varfurile totusi). Keratina e dementiala, o simt cum imi intareste firul de par si chiar o sa o mai folosesc...dar uffff, din pacate samponul imi provoaca mancarimi de nu stiu cum sa fac sa ma spal mai repede si mi se electrizeaza parul rau. Tinand cont de faptul ca nu sunt foarte sensibila la sampoane si nu m-a mai mancat capul decat o singura data la wash&go si parul meu e cuminte si nu zboara electrizat, am renuntat la sampon, dar clar o sa ii dau o sansa si samponului antiincretire cu keratina pe care l-am luat cu celelalte produse.
      Momentan am revenit la samponul si balsamul meu de la tigi ca sa imi reglez scalpul si folosesc keratina. De saptamana asta o sa incerc si bifazicul roz sa vedem cum isi face treaba.
      Asta e...sunt produse cu care reactionam bine...si produse care efectiv nu functioneaza in cazul nostru:)

      Ștergere
    5. Categoric sunt de acord cu tine in ceea ce priveste diferentele de reactii la cosmetice, am trecut si eu printr-o experienta similara cu o gama de produse care pe parul si scalpul meu s-a comportat tare aiurea, desi este destul de apreciata de alte persoane.
      Imi pare rau sa aud ca nu ti s-a potrivit gama repair and protect, samponul nu l-am incercat niciodata (sora mea e dependenta de el), insa masca o folosesc in mod constant.
      Sper ca macar bifazicul si keratina lichida sa-ti fie potrivite pe termen lung si sa nu-ti para rau de banuti :P
      Offf, prin multe sesiuni de cumparaturi trebuie sa trecem noi femeile, pentru a gasi produsele potrivite. Daca n-ar fi si dragut cateodata, ar deveni chiar tragic :P

      Pup, Adina, sa ai o seara faina! :)

      Ștergere
  16. Da...norocul meu cel mare ca am descoperit uleiul de cocos. Deci daca am o reactie mai ciudata la vreun sampon si ma mananca pielea capului, fac o masca din ulei de cocos si de a doua zi nu mai am nimic:). Ultima masca a fost cu ulei de cocos, ulei bio de masline, ulei de ricin, vitamina A pe scalp si am mai pus si miere pentru restul parului. Viva natura:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pff, felicitari pentru rabdare, eu de curand am inceput sa folosesc masti homemade (dupa postarea aceasta). Am un asa sentiment de bine cand le folosesc, nu stiu de ce :P
      Am descoperit cat de bine face uleiul de argan pentru varfuri (pe piele nu e tocmai preferatul meu) :P

      Nu ai vrea sa faci un articol despre cum iti ingrijesti tu parul (produse + masti homemade + alte trucuri etc ) si sa-l public pe blog aici?

      Ștergere
    2. Stai sa gasesc si un sampon care sa ma faca fericita si scriu si despre experienta mea. Momentan sunt cu atatea produse in dulap si nici unul nu ma face fericita ca in prima zi:) dar sunt perseverenta...

      Ștergere
    3. Cand vrei tu, eu te astept si mi-ar face placere! Sa te pregatesti si cu poze, numai!! :)

      Pup!

      Ștergere
  17. Buna , foarte interesant review-ul tau despre keratina lichida , am vazut foarte multe pareri pozitive despre keratina de la Anian , insa eu am vazut postarea ta dupa ce , in prealabil , imi cumparasem deja keratina lichida de la MAYAM de care sunt cam nemultumita , probabil cea de la Anian mai are si altceva in componenta , am incercat in mare sa urmez pasii pe care i-ai descris si tu in postarea ta : m-am spalat pe cap , am stat cu prosopul in cap cca 20 min , apoi pe parul aproape uscat cu prosopul am incercat sa aplic direct din sticluta keratina de la mayam , apoi am incercat sa-mi usuc parul cu feonul , dar deja era prea tarziu , parul meu se imbacsise si avea un aspect dezastruos! imi poti da ceva sfaturi ? poate trebuia sa folosesc keratina de la mayam in combinatie cu un alt produs , de ex colagen ? Multumesc si astept raspunsul tau! Andreea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Andreea. Keratina despre care vorbesti tu este vegetala, eu nu am folosit-o, insa am inteles ca este diferita de cea aceasta pe care o folosesc eu in ceea ce priveste actiunea asupra parului. Tot din ceea ce am auzit, keratina vegetala se adauga in balsam sau masca de par, poate aplicata direct imbaseste parul asa cum ti s-a intamplat tie.

      Din pacate nu te pot ajuta cu sfaturi pentru ca nu stiu cum actioneaza acest tip de keratina pe par, eu nu am folosit decat doua marci de keratina lichida, cea de la Anian si una de la Stylius care nu mi-a placut.
      Incearca mai bine sa o combini cu masca de par si sa vezi dupa aceea daca simit beneficii pentru par.
      Oricum merci pentru ca ai impartasit experienta aici, ma batea si pe mine gandul la un moment dat sa o incerc, dar mai bine ma abtin! :P
      O seara placuta, pupici!! :)

      Ștergere
  18. Buna!Felicitari pt articol,este foarte elaborat,m-ai facut foarte curioasa.Eu am in prezent o mare problema cu parul.Mereu l-avut lung sau f lung dar dupa lupte seculare (vopsit,decolorat,vesnica placa)a cam cedat.L-am tuns destul de mult,si cam in scari pt ca in fatza era muuult mai deteriorat..cu toate asta este inca lungut.Evident ca n-am scapat de toata partea tocita,uzata,insa nu vreau sa ma tund scurt..ar fi un soc :))
    Am incercat tot soiul de produse,pt ,,imblanzirea'' partii de jos mai ales(care arata ca un maturoi)si nu prea merge nimic.Faimosul CHI silk infusion este o dezamagire pt mine..am incercat sa pun mai putin,mai mult:degeaba,ii da un aspect lucios dar arata uleios(fara sa fie uleios)suna ciudat stiu,dar asa e.
    Precizez ca am firul fin,subtire,parul acela ce in starea lui naturala este pleostit..situatia s-a inrautatit cu adevarat de cand l-am decolorat.
    Crezi ca ma poate ajuta tratamentul acesta?La tine a raspuns cel mai bine in combinatie cu produsele anian?

    Merci mult :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey, buna, multumesc mult de tot pentru aprecieri, inseamna foarte mult pentru mine! :)
      Din cate vad eu, tu esti in momentul de fata in exact aceeasi situatie in care am fost eu cu parul (ai avut acelasi parcurs decolorat, vopsiri repetate etc) si inca mai sunt intr-o mica masura, pentru ca nici acum nu am scapat de partea aceea vopsita.

      Dupa mine, keratina ar trebui sa te ajute, adica e cam acelasi scenariu ca si la mine, plus ca imbracand firul de par intr-un strat protector, da si usor impresia de par mai bogat, ceea ce e binevenit pentru firul subtire de par. La mine cel putin se simte efectul acesta de fiecare data cand o aplic.
      Din experienta mea de pana acum as putea sa spun ca da, da rezultate bune cu masca din aceeasi gama, dar nu numai. L-am folosit si cu alt tip de masca si a functionat la fel de bine. Din pacate nu la fel s-a comportat cand am folosit gama Gliss cu keratina lichida. A fost o experienta dramatica, nu stiu de ce dar nu functionau impreuna deloc cele doua marci. :P Daca ar fi sa-ti recomand eu ceva, as zice keratina lichida si masca Repair and Protect, samponul nu-l vad neaparat necesar.
      Spun asta, dorindu-mi din suflet sa ti se potriveasca si tie. Foarte multe fete au avut rezultate foarte bune, daca o sa cauti o sa citesti multe impresii pozitive ale bloggeritelor de beauty, insa evident au fost si persoane carora nu le-a fost benefic tratamentul. Dintre cei apropiati mie (familie, prietene, cunostinte) carora le-am recomandat keratina, unei singure persoane nu i s-a potrivit, insa respectiva nu avea parul deteriorat absolut deloc, iar in urma aplicarii parul ei avea un aspect de par imbacsit.
      Daca cumva te hotarasti sa o cumperi, sa ai grija sa o folosesti conform instructiunilor si sa nu te sperii daca imediat dupa aplicare nu vezi un efect prea evident, eu ma spal seara, iar de dimineata parul arata mult mai bine decat seara, e mai asezat, ca si cand ar fi fost coafat.
      Sa ai multa bafta, iti doresc din suflet sa obtii aceleasi rezultate pe care le-am obtinut eu, daca te hotarasti sa o incerci. :)
      O seara placuta!

      Ștergere
    2. Merci pt promtitudine!cred ca ai simtit disperarea ce-mi da tarcoale :D O sa incerc keratina si masca recomandata si revin cu detalii.Nici eu nu mai folosesc placa(cam de 4 luni)dupa eoni de utilizare,dar de vopsit..ma vopsesc in continuare.

      Spor la bloggerit si la un par cat mai frumos!

      Ștergere
    3. Multumesc frumos, eu iti doresc bafta si sper din suflet sa obtii cele mai bune rezultate. :)
      Tinem legatura!
      O saptamana linistita!

      Ștergere
  19. Hey, am citit postarile tale si eu trec printr-o situatie asemanatoare, am parul foarte degradat de la placa. As vrea sa te intreb daca gasesc keratina lichida in comert?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey, salut, keratina lichida Anian nu se gaseste decat pe site-ul Triodeluxe, este unic importator, insa in comert mai este un fel, de care am eu cunstinta, Byphasse, insa nu am folosit-o si nu stiu cat este de buna comparativ cu aceasta. :)
      Sper sa reusesti sa gasesti si tu tratamentul potrivit! Eu una am reusit intr-un sfarsit sa renunt la placa si asta m-a ajutat foarte mult :P
      O saptamana linistita iti doresc!

      Ștergere
    2. Buna draga mea:*:*
      Sunt corina
      Mai vreau sa te intreb cva...totii stiu ca gazul este ff bun pt par ( crestere ,regenerare etc)
      Vreau sa ma dau si eu, dar nu prea se mai gaseste dala dp timpuri.......am gasit undeva la sticla ,nu stiu daca este bun.....http://www.e-chimicale.ro/image/cache/data/gaz-lampant-230x230.png
      O fi bun asta....te intreb si eu ,poate sti u cva...ms frm....

      Te pup:*:*:*:*:*:*:*:*:**:

      Ștergere
    3. Buna, Corina, scuze pentru faptul ca iti raspund asa tarziu, probabil ai vazut ca nu am mai fost deloc activa aici de ceva vrema.
      Cat priveste treaba cu gazul - sa stii ca si eu am folosit mult timp cand eram mica gaz, ma dadea bunica cu el tocmai pentru a-mi indesi parul si a-l face mai sanatos (bine, si cand aduceam paduchi de la gradinita :))))), dar aia e alta poveste...
      De mult timp nu am mai vazut nici eu gaz, cel pe care mi l-ai indicat tu acolo, ar trebui sa fie in principiu din acela, tot pentru lampa era si ala, dar eu una nu as avea curajul sa mai folosesc, cine stie ce ados de alte "chimicale" poate avea in el si te trezesti in cine stie ce situatie. Ai putea sa le pui intrebarea celor de pe site, eventual, daca ei considera ca ar fi sigur sa-l aplici pe scalp, am vazut in comentarii ca cineva zicea ca e acel gaz de pe timpuri, dar nu stiu ce sa zic. Ai vazut insa ca se vinde numai la bax?

      Ștergere
  20. Bună! Îmi poți da un sfat, te rog? Dacă părul meu nu e nici uscat, nici vopsit sau decolorat, deteriorat, dar nu mai e la fel de bogat ca înainte (în urmă cu cinci ani, aproximativ), l-ar ajuta cu ceva keratina și bifazicul albastru? Le-am cumpărat acum câteva zile, dar sunt încă indecisă. Nu folosesc nici placă, nici ondulator, nici föhnul, nici vopsea. Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund comentariului tau, din pacate nu am reusit sa ma ocup deloc de blog in ultima saptamana.

      Cat priveste intrebarea ta, nu stiu exact ce sa spun, la mine nu a avut efect keratina contra caderii parului, insa alte persoane zic ca da. In schimb datorita faptului ca solutia de keratina lichida imbraca stratul de par intr-o pelicula lucioasa si protectoare, firul de par pare mai gros, ceea ce confera un usor efect de par mai bogat. La mine se vede din plin acest efect. Pe de alta parte, am vazut la o prietena care are un par perfect, fara nicio problema, exact ca si tine (nu e deteriorat, nu se vopseste, nu foloseste placa) cand folosea keratina parul era cumva imbacsit si nu arata prea bine. Clar nu avea nevoie de acest produs. Acum numai tu poti sa vezi exact daca ti se potriveste sau nu. Precum am spus eu in postare, din punctul meu de vedere, rezultate mai bune se vad pe un par deteriorat, uscat.
      Bifazicul in schimb, consider ca este destinat tuturor tipurilor de par si eu personal in recomand in orice situatie.

      Sper din suflet sa le gasesti utile pe amandoua si sa te bucuri de rezultate. Sa ai un weekend placut! Pup! :)

      Ștergere
    2. Mulțumesc de răspuns!

      Am încercat keratina acum două zile și, deși mi-l făcea mai voluminos, totuși părea extrem de îmbâcsit și chiar, după cum am mai auzit, „sârmos”. Mă gândesc că nu am procedat cum scrie în instrucțiuni, însă l-am uscat complet cu prosopul și apoi am aplicat, reuscând cu föhnul. Nu aș putea nicicum în această condiție să mi-l las pe spate. Pentru că trebuia să ies în grabă, mi l-am prins într-un coc. Ar putea fi, oare, din cauză că e prima dată și, zic și eu, să nu fie părul obișnuit cu un astfel de tratament?

      Îmi pare rău că mi l-am luat, în condiția în care nu-mi folosește. Dar măcar pot folosi bifazicul. Mulțumesc mult de sfat! Sfârșit de săptămână plăcut și ție!

      Ștergere
    3. Oh, ce rau imi pare sa aud asta. Ar putea fi de la faptul ca l-ai aplicat pe parul uscat, poate e ca si in cazul uleiurilor care penetreaza mai bine piele cand sunt aplicate pe un ten usor umed, eu una nu am incercat niciodata in modul acesta.
      Eu zic sa incerci sa-l aplici pe parul umed, sa-l piepteni usor pentru a distribui produsul pe toata lungimea si sa folosesti apoi uscatorul de par. Una dintre prietenele mele a patit la fel cand a folosit o cantitate prea mare de produs, l-a imbacsit foarte tare, insa data viitoare cand a aplicat "decent" a fost ok, crezi ca ar fi posibil si asta in cazul tau?
      In ceea ce priveste faptul ca ar fi prima data, nu, nu cred ca aiba vreo importanta asta, daca si data viitoare dupa ce o folosesti exact cum scrie pe instructiuni si nu merge, inseamna ca pur si simplu nu ti se potriveste. :(

      Sa ne auzim cu bine si cu rezultate bune, pupici! :)

      Ștergere
  21. SI EU FOLOSESC KERATINA LICHIDA SI E FFF OK.SAMPONUL PURIFIANT NU MI-A PRIIT, AVAND PROBLEME CU MATREATA SI INGRASAREA PARULUI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Irina, ma bucur sa aud ca ti-a placut keratina si imi pare rau ca nu ti-a priit samponul. Si eu am probl cu matreata si intr-adevar nu are efecte de indepartare a ei, insa in rest mi se pare cel mai cel. Dar, evident ca nu tuturor ni se potrivesc aceleasi produse, sper sa-l gasesti pe cel potrivit tie! :) pupici!

      Ștergere
  22. Buna.Ioana este numele meu.M-ar interesa si pe mine toata gama de produse pe care ai prezentat-o mai sus.La ce pret le pot achizitiona pe toate?Mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ioana, toate produsele, cu exceptia serului Oyser (care se gaseste doar in saloane, din cate stiu eu) se pot achizitiona de pe site-ul http://www.triodeluxe.ro/. Uneori site-ul are si reduceri pentru anumite valoari ale comenzilor, asa ca studiaza si oferta inainte. :)

      Multumesc frumos pentru vizita si bafta mare, sper sa obtii rezultate macar la fel de bune ca ale mele! :)

      Ștergere
  23. Ceau inceraca uleiul de argan e foarte bun eu am parul blond platinat de aproape un an ( de la brunet am trecut direct la blond ) si sa iti spun sincer frumos imi arata parul nu e degradat nu se rupe... pe langa ulei de argan folosesc si sampon si as ca cu cheratina incearca si u uleiul de argan....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru recomandare, o sa incerc, chiar am ulei de argan acasa. Multumesc inca o data! :)

      Ștergere
  24. Buna Simona, parul tau e extraordinar de natural, eu de fel am parul ondulat spre cret si sarmos din cauza vopsitului si indreptarii la zi cu placa. Imi indrept parul de 5 ani, uneori chiar si de 3 ori pe saptamana. As vrea sa renunt la placa de par si sa raman doar cu vopsitul. Totusi as vrea sa-mi fac un tratament cu cheratina dar acasa, la salon nu dispun financiar de asa ceva. De unde imi pot comanda gama produselor pe care le folosesti tu? Mentionez ca am 16 ani :d :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunt indecisa, mai ales cand cineva te incurajeaza, cum ai fi tu si cand cineva te face in asa fel incat sa bati in retragere.. http://brilliant-beauty4u.blogspot.ro/2012/07/keratina-lichida-anian-mi-distrus-parul.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra, ce pot sa zic, suntem diferiti ca nevoi si asteptari si un produs nu poate sa reactioneze identic la toata lumea, eu folosesc de 4 ani keratina si nu as mai renunta la ea. Daca vei mai cauta pe net, vei gasi foooarte multe reviewuri ale acestui produs, majoritatea scrise intr-o maniera pozitiva. Cu toate acestea nu incerc sa te conving sa o cumperi, nu as avea niciun interes. Eu mi-am expus parerea si experienta mea care in prezent are 4 ani si sunt deci foarte sigura de efectele pe care le are acest produs pe parul meu, dar repet "pe parul meu".

      Tratamentul despre care vorbesc eu nu se face la salon si deci nu este nici atat de eficient precum acela, insa diferenta de pret dintre cele doua este uriasa. Sunt link-uri cu magazinul online in postare, insa ea se gaseste de cumparat aici: http://www.triodeluxe.ro/anian-cosmetice/anian-tratamente-par/keratina-lichida, alaturi de celelalte produse pe care le folosesc eu.
      Mai citeste review-uri inainte sa te hotarasti, chiar o sa gasesti multe impresii pe net.
      Daca cumva te hotarasti sa o cumperi, eu iti doresc bafta si rezultate cat mai bune posibil. :)

      Ștergere
  26. Mi-am dat si eu comanda de cheratina, sampon si masca. Le-am gasit in oferta la 100 de lei cu totul. Maine imi vin si as vrea sa le si folosesc. Explica-mi si mie cum ar trebui sa folosesc din ele. Vreau sa am o reusita din prima si imi trebuiesc niste sfaturi din partea ta. Vreau sa ma vopsesc inainte, dar nu stiu daca pot folosi samponul si masca pana sa fi folosit cheratina. Nu stiu cata cheratina sa folosesc, nu vreau nici sa fie imbacsit parul. O avea ceva daca o folosesc imediat dupa ce ma vopsesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra, produsele nu au niciun fel de restrictii de folosire, poti sa aplici masca (si samponul) inainte de vopsire, daca asa iti doresti si apoi sa le folosesti impreuna dupa ce iti vopesesti parul.
      La keratina eu aplic cca 5 pulverizari pe intreg parul si pe scalp, dar nu e o regula, cred ca pe parcurs poti sa dozezi cantitatea in functie de cum iti simti parul. Mai depinde si de cat e de lung si de des. Dupa ce aplic keratina imi piepten parul ca sa o distribui cat mai uniform si apoi folosesc uscatorul de par.
      Cu masca obisnuiesc sa stau intre cca 15 min cu ea in par, intr-un prosop, apoi clatesc. Obtin rezultate mai bune in felul acesta.
      Nu este absolut nicio problema daca folosesti keratina dupa ce ai limpezit vopseaua din par, precum am zis nu are restrictii de folosire de genul acesta.

      Eu iti doresc bafta mare, sper sa obtii cele mai bune rezultate! :)
      O zi buna!

      Ștergere
  27. Am folosit cheratina, masca si samponul, dar nu-mi sta parul drept deloc. Se vede ca e mai sanatos mai ales ca l-am si vopsit..nu e zgripturos deloc dar nu sta drept!! E electrizat. Folosesc cheratina la fiecare spalare? Am vreo sansa la urmatoarea sa stea drept?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine, in prima faza, cand parul era foarte degradat, dupa circa o luna de folosire intensa am sesizat schimbari, acum e de ajuns sa fac pauza mai lunga si cand reiau tratamentul vad diferenta de la prima utilizate, alte fete au observat schimbari de la prima aplicare, deci depinde de o multitudine de factori cat si de propriile asteptari ale fiecareia.

      Eu la inceput foloseam cristalele lichide de la Kallos pentru a-mi potoli firele rebele, iar acum serul Oyser din imaginile de mai sus, insa doar din cand in cand si mai multe pentru firele de par nou crescute, regenerate.

      Asadar nu pot sa stiu cum se va comporta in cazul tau si cat de repede vei obtine rezultatele asteptate, eu pot sa-ti doresc doar bafta si rabdare in cazul in care procesul e de mai lunga durata, asa cum a fost in cazul meu! :)

      Ștergere
  28. Iti multumesc mult! Are ceva daca o folosesc la fiecare spalare? Sau ma gandesc sa o folosesc in cantitate mai mare.. nu stiu ce sa fac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nimic, din contra, ar trebui folosita la fiecare spalare. Incearca si o cantitate mai mare, poate e nevoie de mai mult pentru parul tau, rau nu-ti face, poate doar sa ti-l incarce mai mult, dar stii cum sa reglezi cantitatea la spalarea viitoare in felul acesta... :)
      O seara faina!

      Ștergere
    2. buna ,azi am comandat si eu cele 4 produse ,am vazut ca majoritatea fetelor au aceleasi probleme ca si mine ,matreata,par gras,deteriorat ,doamne sper sa ma ajute si pe mine produsele astea k sunt distrusa din cauza parului si la anu am si nunta...va pup pe toate

      Ștergere
    3. Adina, iti doresc din suflet sa-ti rezolvi problemele si sa functioneze si la tine la fel de bine. Pe mine la matreata sa stii ca nu m-a ajutat keratina, mai am episoade razlete, dar am vazut ca alte fete au scapat si de asta.
      Bafta mare!!!! :)

      Ștergere
  29. Mi-am cumparat si eu o "sticluta" cu keratina, doar pt. ca stiam de postarea ta si ca parului tau i-a priit, desi in general nu folosesc decat un ulei de argan, tip spray, si un ser pt. varfuri cu cocos (si nici nu am probleme majore cu parul). Dar cum momentan sunt in Tenerife si am dat de gama Anian intr-un supermarket, am zis sa incerc. Poate imi iau si o masca sau un balsam de la ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahaa, deci ai luat-o de la sursa :P Sper sa iti fie utila si sa-ti placa, desi keratina da rezultate mai bune pe parul dederiorat. Chiar sunt curioasa cum ti se pare, sa ma tii la curent! :)
      pupici si distractie mare!!!!

      Ștergere
    2. Pai ma gandesc ca rau nu o sa-mi faca, mai ales ca eu imi vopsesc parul din cand in cand, fie pe toata lungimea, fie doar la radacini, si folosesc si ondulator sau placa, chiar daca nu foarte des. Pana la urma nu mi-am luat si alte produse din gama, m-ar fi tentat o masca, dar alcoolul era pe locul 3 in lista de ingrediente, asa ca am spus "pas" si am ales altceva. Dar oricum nu-mi pare rau pt. keratina, astept sa o pun in functiune.

      Ștergere
  30. Am si eu o intrebare..e normal sa ai mai multe fire rebele dupa folosirea produsului, inclusiv de la radacina?parul imi este mult mai moale, mai matasos dar aspectul de dinainte m-a ingrijorat putin:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal, keratina ar trebuie sa disciplineze parul mai mult decat o simpla masca aplicata la spalare, dat fiind faptul ca imbraca firul de par intr-un strat protector, insa si eu am multe fire rebe pe care le disciplinez cu uleiuri siloconate, gen Oyster, Kallos (acum am unul L Oreal), dar in cazul meu sunt fire de par proaspat crescute. Esti sigura ca nu este si cazul tau mai ales daca este vorba de radacina? Poate sunt noi fire regenerate... :)
      daca nu este vorba despre asta, nu stiu ce sa spun ... eu nu o mai folosesc in prezent la fiecare spalare, insa dupa fiecare pauza cand o reintoroduc in rutina se vede diferenta imediat si chiar si prin faptul ca parul e mai asezat...

      Ștergere
  31. O sa incerc si eu sa folosesc produsele de care mi-ai spus. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  32. buna. nu stiu daca ai cumva idee, dar totusi incerc. in ultima perioada imi cade foarte tare parul, il am subtire subtire si rar. crezi ca ma poate ajuta acest tratament? ma ajuta la ingrosarea firului de par? sau imi poti recomnada tu ceva anume pentru a ma ajuta? din cauza aceasta nu pot avea si eu parul lung, imi doresc sa fie sanatos si sa ma pot mandri cu el, nu sa plang :( te rog da mi un raspuns..
    iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  33. buna. am si eu o problema majora, nu stiu daca ai idee dar incerc.. in ultima perioada imi cade parul foarte tare, il am subtire subtire, rar, practic zici ca nici nu am par. e distrus si nici nu cunosc cauza, am renuntat de mult timp la placa, de vopsit, l am vopsit foarte rar, de vreo 5 ori, ultima oara a fost in vara, dar nu mai vreau sa pun oricum vopsea in el niciodata, nu inteleg. e nesanatos, nici macar nu mi creste, nu ma pot bucura de un par frumos, lung si sanatos cum mi as dori foarte mult. Incep sa ma panichez ca nu stiu cum sa l salvez. Crezi ca ma poate ajuta in problema aceasta? citisem la o fata ca dupa 3 luni de folosire i a facut parul sarma, i l a distrus.Sau imi poti recomanda tu un tratament sa imi ajut parul? Te rog tare mult. Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! In primul rand vreau sa spun ca imi pare tare rau sa aud de problemele tale, stiu cat poate fi de frustrant sa simti cum iti pierzi parul, ai consultat cumva vreun medic? S-ar putea ca aceste probleme sa aiba o cauza interna, eu de exemplu pierd par mult in perioadele de stres maxim, dar nu doar asta poate fi cauza.

      Keratina imbraca firul de par intr-un strat protector, ceea ce creaza impresia unui fir de par usor mai gros, insa efectul nu este unul foarte vizibil si in cazul unui par foarte rar nu stiu cata diferenta va putea face.
      Precum am spus si in cadrul postarii, pe mine keratina nu m-a ajutat in cazul caderii parului, am luat Biotina, dar cel mai bine la mine a functionat cu Revalid, care pe langa faptul ca mi-a stopat caderea parului, mi-a si regenerat foarte multe fire. Pentru mine a fost un tratament foarte eficient.

      Eu personal cred ca la tine este vorba de o cauza interna, poate lipsa vreunui mineral, nu stiu ce sa spun, dar nu cred ca ti-ar fi eficienta keratina, ci mai degraba un tratament intern, poate un complex de minerale si vitamine, nu stiu ce sa spun...
      Sper din suflet sa reusesti sa gasesti cea mai buna solutie. eu iti urez multa bafta! :)

      Ștergere
  34. Buna. In primul rand felicitari pentru parul atat de frumos pe care il ai! Am citit toate postarile posibile pe blogosfera despre produsele Anian care mi-au atras atentia in ultima vreme. Insa postarea ta este cea la care ma reintorc, probabil pt ca ai cel mai frumos ( si convingator!! ) par dintre cele care au vorbit despre produsele importate de cei de la triodeluxe si o experienta mai vasta cu aceste produsele.Am comandat si eu keratina si bifazicul roz si imi doresc din tot sufletul sa am aceleasi efecte pe care le ai si tu, desi s-ar putea ca eu sa am o structura a firului de par total diferita de a ta ( eu am un par FOARTE subtire, ai zice ca am putin par, in fond e mult, dar e extrem de subtire si fin, dar este in acelasi timp agasat cu placa + vopsea).

    De ce ma reintorc la postarea ta? Pentru ca nu este superficiala, ai dat indicatii complexe, amanuntite, cu punct si cu virgula, ceea ce ma face sa cred ca nelamuririle pe care le am ti le pot adresa tie. Ass dori, daca se poate, niste sugestii referitoare la urmatoarele aspecte:

    1. Citisem cateva pareri conform carora keratina ar usca foarte tare parul si mai ales la varfuri. Tu ai spus ca iti aplici keratina insistand la varfuri.. Ai observat cumva acest proces de uscare? Sau pe tine te ajuta serul pt varfuri.. Ai incercat sa o aplici si fara ser? Eu ma gandeam ca daca tot sunt sanse ca keratina sa usuce, as putea aplica intai putin ulei de argan pe varfuri si apoi keratina sau macar bifazicul si apoi imediat keratina. Crezi ca sunt sanse sa interactioneze intr-un mod negativa sau ca keratina sa nu isi mai faca efectul?

    2. Ai ramas tot la aplicarea bifazicului in mod alternativ cu keratina? Stiu ca multa lume te intreba la un moment dat daca le aplici simultan , iar tu ai spus pe atunci ca le alternezi, nu le aplici deodata. Te ai gandit vreodata sa le aplici simultan de atunci ? Stii cumva daca o asemenea aplicare ar imbacsi sau ar impiedica keratina sa se mai prinda de firul de par? Eu ma gandeam ca ar fi o metoda buna de a preveni uscarea parului ( in eventualitatea in care keratina l-ar usca), dar nu as vrea sa pierd din volum, pt ca unul dintre principalele motive pt care am cumparat keratina a fost surplusul de volum pe care se spune ca il confera. De obicei ma spal pe cap seara, sper ca volumul sa rezista macar pana a2-a si :-S.

    3. Vazusem ( stupefiata! ) pe youtube cum fetele din Spania ( si nu numai! ) obisnuiesc sa aplice keratina. Ele pun foarte multa keratina pe par, nu cum suntem noi sfatuite sa dam 3-4 pufuri. Una din ele aplica 5,6 pufuri pe o sg suvita de par si avea parul scurt, pana la umeri. Alta spunea ca ea foloseste jum. de sticla la o singura aplicare, desigur avea parul ceva mai lung. Daca la inceput mi se parea exagerat si hilar ceea ce vedeam ( mai ales cand am vazut ca a dat pompita jos si a inceput sa toarne keratina cu sticla ), acum nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca poate fetele acelea ( fiind chiar de acolo de la mama keratine lichide in cauza) chiar cunnosc tehnica de aplicare corecta, iar noi suntem cele care gresim. Desigur, nu ma refer la tehnica cu sticla :d, dar ma refer la faptul ca ele pun keratina din belsug, nu 3-4 pufuri. Ma gandesc ca la ei, keratina este atat de populara, incat nu ar trebui sa exist confuzii.

    4. Mi-am luat si masca pt volum si forma . Nu stiu daca ai incercat-o, insa eu sunt tare nerabdatoare. Nu sunt pareri f multe despre acest produs. Tot tie iti cer sfatul cu privire la aplicare. Crezi k o pot aplica peste tratamentul bifazic/ keratina ( e fara clatire) ? Conform instructiunilor, ea ar fi destinata ingrijirii zilnice. Pe mine, acest aspect ma deruta. Adica nu vine aplicata pe parul spalat si uscat in prealabul cu prosopul? Cunosti ceva detalii in legatura cu acest aspect?

    Iti multumesc si scuza-ma pt comentariul atat de lung. Sa ai un par frumos si sanatos in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Bianca! Iti multumesc in primul rand pentru aprecieri, ma bucur ca ai gasit ca fiind utile sfaturile mele. Am incercat sa fac o a doua postare (adica aceasta) structurata astfel incat sa raspunda cat mai multor intrebari si am lucrat mai mult timp la ea, poate de aceea este mai complexa decat ce gasesti pe net in mod normal. Poate va urma si o a treia parte anul acesta, nu m-am hotarat inca. 
      Asadar, in primul rand as vrea sa spun, ca desi inca mai am destul de mult din parul acela agresat si vopsit pentru care luasem initial keratina (din ianuarie 2011 nu ma mai vopsesc, dar inca nu am scapat de parul acela distrus de vopsea si placa) nu mai simt nevoia sa folosesc keratina si bifazicul la fiecare spalare. Sunt multumita de aspectul parului meu si daca fac pauza, dar aspectul acela usor coafat, il obtin in continuare de fiecare data cand folosesc keratina. Asadar dat fiind faptul ca inca mai am partea aceea de par vopsit, este lesene de inteles ca nu mi-am taiat varfurile intr-un ritm foarte accelerat, asta era si ideea pentru care am luat keratina, sa ma lasa se imi pastrez parul lung, sa nu trebuiasca sa il tai scurt sau sa ii inlatur varfurile foarte des, si m-a ajutat. Deci mie keratina lichida nu-mi usuca varfurile, chiar daca nu mai folosesc alte produse gen Oyster nu am probleme in acest sens, din contra sunt mereu atenta ca varfurile sa fie cel mai mult imbracate in keratina pentru o protectie mai buna. Nu stiu cum reactioneaza pe alte tipuri de par, nu pot vorbi in numele altor persoane, dar eu nu am probleme de acest gen, ci din contra.
      Referitor la produsele complementare, eu am testat recent o alta gama de produse sampon si balsam de par pe baza de ulei de argan si am aplicat keratina inainte de uscare ca de fiecare data si mi-am dat seama ca nu functioneaza. Sunt anumite produse cu care keratina nu este compatibila, asta am observat-o pe parcurs, si am impresia ca uleiurile s-ar putea sa faca parte din aceasta categorie. Nu stiu exact daca se aplica tuturor, dar in cazul parului meu am observat ca keratina se completeaza bine cu produse pe baza de siliconi (ma refer aici si la serumurile fara clatire, dar si la mastile de par, cu sau fara clatire). Eu am folosit masca aceea mov pentru volum, cea cu extract de melc, fara clatire si au functionat perfect impreuna.

      Ștergere
    2. Legat de fetele din Spania si metoda lor, pfff, eu nu am vazut respectivele filmulete, dar m-ai socat, nu credeam ca cineva aplica in acest mod produsul… :P Nu stiu ce sa zic, nici eu nu aplic numai un puf, adica am grija ca parul sa fie uniform umplut cu keratina, dar am vazut ca daca pun mult prea mult, parul se imbacseste si tocmai de aceea, nu am fost tentata nici pana acum sa folosesc cele doua produse (keratina si bifazicul) impreuna. Sunt multumita de felul in care imi arata parul folosindu-le separat si nu le-am testat altfel. Poate ar trebui sa o fac :P Ideea este daca keratina este ultimul produs folosit nu ar trebui sa fie nicio problema. Bifazicul este mai usor, nu incarca parul prea mult si cred ca ar putea sa fie in regula in cazul unui par deterioat. Partea buna este ca nu are ce sa se intample rau daca incerci, eventual te speli pe cap a doua zi daca nu-ti place cum arata parul :P Eu cred ca pana la urma fiecare gaseste propriul sau mod de folosire, adecvat parului sau.

      Legat de masca aceea pentru volum si forma, daca este ca si cea mov, o masca care se aplica dupa spalare, nu ar trebui sa ceara folosire zilnica. Poate instructiunile deriva din faptul ca, precum stii, exista doua tipuri de scoli, una care imbratiseaza ideea conform careia parul ar trebui spalat la interval de cateva zile pana la o saptamana, iar alta care insista ca parul ar trebui spalat zilnic… Poate de acolo ideea cu folosirea in fiecare zi. Nu stiu, doar imi dau si eu cu parerea. :P
      In concluzie, eu nu pot decat sa sper ca iti vei gasi metoda cea mai potrivita tie de aplicare a celor doua produse si ca vei obtine efectele dorite in cel mai scurt timp posibil. La unele fele rezultatele s-au vazut foarte repede, la mine a durat ceva pana sa vad imbunatatiri, dar parul meu avea si un grad ridicat de deshidratare.
      Ai grija la samponul si masca pe care le folosesti, “sa se inteleaga” bine cu keratina si sa faca o echipa buna pentru parul tau.

      Iti multumesc inca o data pentru comentariu, este cu siguranta cel mai lung din istoria acestui blog :P si numai bafta iti doresc. Sper din suflet sa fii multumita de produse. 
      Un weekend minunat!

      Ștergere
  35. Buna,sunt Adriana si as vrea sa te intreb daca keratina te ajuta sa creasca parul,ma chinui de atata timp sa creasca si cand creste putin se rupe ,nu stiu ce sa mai fac,ajuta-ma te rog,eu sunt in italia cum pot avea produsul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Adriana, din pacate nu stiu ce sa-ti spun in privinta cresterii parului, nu stiu sa aiba vreaun efect in acest sens, insa imi amintesc ca exista un sampon de la Favisan pentru stimularea cresterii parului. Din pacate nu l-am folosit ca sa stiu daca functioneaza. Cred ca acesta este: http://www.naturaplant.ro/produse/1411/sampon_nutritiv_pentru_cresterea_parului

      In ceea ce priveste keratina, poti sa ii contactezi pe cei de la Triodeluxe si sa-i intrebi daca livreaza in afara tarii: http://www.triodeluxe.ro/ro/contact-us

      Numai bine iti doresc! :)

      Ștergere
  36. Multumesc pentru raspuns,am sa caut in farmacie keratina lichida,am varut ca a iesit si un sampon care contine keratina,nu l-am incercat nu stiu daca este bun,este din gama elsiv,am sa revin cand o sa gasesc keratina si am sa iti zic daca ma ajutat,migdalele sunt bune pentru par piele ,iti recomand sa mananci 10 pe zi ,o zi frumoasa iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna Simona. Am cumparat si produsele descrise de tine mai sus..si pot spune ca dupa prima spalare sunt foarte multumita de felul in care se aseaja parul. am o intrebare : keratina are si efect regenerator? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Ma bucur nespus de mult ca ai avut rezultate bune cu produsele folosite de mine, sper sa se pastreze si pe viitor si sa ajungi la parul mult dorit! :)
      Referitor la efectul regenerator, nu stiu ce sa zic, din pacate la mine nu a avut rezultate bune contra caderii parului si probabil nici la regenerare nu m-a ajutat. Eu am avut bune rezultate cu revalid in ambele cazuri, totusi, alte fete au avut rezultate mult mai complexe decat mine. Sper sa fie si cazul tau! :)
      O seara frumoasa! Te astept cu impresii si pe viitor!

      Ștergere
  38. Buna Simona. faptul ca il usuc dupa fiecare spalare, deodarece folosesc keratina lichida , nu dauneaza? eu il spal la 2-3 zile pt ca am parul mai rar in urma excesului de placa..asa ca trebuie sa il spal mai des pentru a da volum. multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra, intr-adevar uscatorul nu este tocmai prietenul parului, insa fara el keratina nu functioneaza in mod corect. Eu am unul cu ioni activi, tocmai pentru a-mi proteja parul cat mai mult si recunosc ca daca la de la placa si ondulator ma pot abtine, de la uscator imi este foarte greu, nu prea imi place cum se usuca in mod natural, nu am acelasi volum pe care il obtin ca atunci cand imi usuc parul (cu capul in jos :P) cu uscatorul... Oricum din punctul meu de vedere, dintre toate actiunile daunatoare parului, uscatorul mi se pare a fi cel mai mic, dar este strict parerea mea... :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!