"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 16 septembrie 2015

Cu ce am trădat keratina lichidă Anian

KERATINA LICHIDĂ ÎN LUPTA MEA CU PĂRUL DEGRADAT


                Keratina lichidă Anian mi-a fost un ajutor de nădejde ani de zile, atât în lupta mea cu părul deteriorat de vopsirile și decolorările repetate sau de placa de păr folosită în exces, cât și pentru disciplinarea sa ulterioară, după ce am trecut la etapa de întreținere.
keratina lichida Anian
Precum probabil știți, din 2011 am renunțat la vopsire și am limitat pe cât posibil folosirea aparatelor de coafare a părului, iar pe parcursul acestei perioade de timp, am folosit produse Anian pentru spălare, reparare și întreținere. Am folosit aproape toate produsele de pe site-ul triodeluxe, unele mi-au plăcut foarte mult, altele mai puțin, iar cu unele nu m-am înțeles deloc. Mi-am schimbat rutina de mai multe ori adaptând-o în mod permanent la nevoile părului meu. Cu cât el devenea mai sănătos, cu atât pretențiile sale privind produse intens hidratante au scăzut, ajungând la un moment dat să fie de ajuns o simplă curățare cu șamponare de două ori pentru a obține un păr curat, lucios, greu ca aspect. Cu sinceritate vă spun că nu aș fi crezut acum câțiva ani că acest lucru va mai fi posibil vreodată. Nu s-a mai întâmplat din școala generală să folosesc un singur produs pentru îngrijirea părului meu, respectiv un șampon...

PARCURSUL DE LA UN PĂR DEGRADAT LA UN PĂR SĂNĂTOS


          În continuare susțin faptul că cea mai nocivă acțiune asupra părului o reprezintă vopsirea acestuia și bineînțeles decolorarea, care nici nu mai intră în discuție. Pentru castaniul meu natural, un blond mediu, auriu, obținut prin vopsire cu oxidant mai puternic, a reprezentat o distrugerea graduală a firului de păr, dar și căderea tot mai accentuată a acestuia din rădăcină. Ajunsesem să mă vopsesc o dată pe lună, deoarece îmi displăcea teribil de tare contrastul dintre rădăcinile întunecate și restul părului blond. La un moment dat am conștientizat o realitate - îmi plăcea cum arata părul meu doar o săptămână și jumătate, maxim două săptămâni după vopsire, restul timpului petrecându-l în așteptarea următoarei vopsiri. Acesta a fost momentul care m-a determinat să iau măsuri și să renunț la blond. L-am închis cu un șaten ciocolatiu, iar de aici și până la a renunța de tot nu a mai fost decât un pas. Culoarea mea naturală era apropiată de ceea ce obțineam prin vopsire, așa că nu avea niciun rost să îmi agresez părul în continuare. Încă o dată mă felicit pentru decizie, pentru că în momentul de față, nu doar că am un păr sănătos, dar ș-a și îndesit cu aproximativ 30%, adică pur și simplu am mai mult păr în cap decât în urmă cu 5 ani.
Nu vreau să conving pe nimeni să renunțe la vopsirea părului, dar dacă vă gândiți la acest lucru, dar sunteți nehotărâte, lipsite de motivație, eu nu pot decât să vă încurajez să o faceți, nu veți avea decât de câștigat. Va fi un drum greu, mai multe nuanțe în păr, cu rădăcini de altă culoare, care inițial vor părea terne și lipsite de viața, dar pe măsură ce părul natural crește, veți descoperi o textură cu totul nouă, o textură care nu poate fi simulată de niciun tratament pentru repararea părului degradat existent pe piață.


ÎNTOARCEREA LA PĂCATELE TINEREȚII| OBICEIURI NOCIVE DE LA CARE NU MĂ POT ABȚINE


              Întorcându-mă la keratina lichidă, cu cât părul e mai degradat, cu atât acțiunea sa este mai evidentă, cel puțin așa s-a comportat în cazul părului meu. La un moment dat, nu am mai simțit nevoia să o folosesc, am renunțat de fapt până și la măștile de păr și am trecut la un balsam ușor, simplificând pe cât mai mult posibil întreg procesul. Totuși, o dată la nu știu cât timp, atunci când voiam să port părul liber, drept, așa cum este el în mod natural, mai apelam la ea – în cazul meu keratina lichidă tinde să îndrepte părul, așa că îmi este mai greu să îl ondulez atât timp cât am pulverizat-o înainte de uscare. De fiecare dată, fără excepție, am redescoperit efectele acelea care m-au determinat să o iubesc și să o cumpăr în mod permanent pe parcursul atâtor ani – păr lucios, aspect sănătos, cu iluzia de fir gros și volum pe întreaga lungime.

În ultimul an, după ce am văzut cât de ușor se poate întreține un păr sănătos, am căzut în alt ”păcat” și anume – aparatele de coafat. Dacă înainte aveam o simplă placă de păr, acum sunt mândra posesoare a uneia profesionale, ideală și pentru bucle, pe care din păcate nu le poți executa cu două mâini stângi, așa cum am eu, deci e inutilă din punctul acesta de vedere, un ondulator cu clapetă și unul conic, un aparat de creponat și o perie electrică, de care sunt foarte încântată și pe care o folosesc cel mai des. Toate aceste elemente de puternică agresiune a părului, așa cum e de așteptat, lasă urmări, iar în momentul de față cel mai mult suferă vârfurile, care deși le îngrijesc atent, se usucă mult mai repede decât înainte. Nici nu e de mirare, mai ales când folosesc peria electrică pentru că cel mai mult o țin pe vârfuri pentru a le îndrepta spre interior. De obicei le tai singurică acasă și o perioadă de timp mă cumințesc, las părul liber, așa cum se prezintă el în mod natural, iar apoi încep timid să-l împletesc peste noapte cu spumă și fixativ și o țin așa o perioadă de timp, după care îmi fac iar curaj și iar iau la rând întreg arsenalul de aparate electrice. Nu sunt mândră de asta, dar trebuie să recunosc.


BIFAZIC CU COLAGEN ȘI ACID HIALURONIC - TRATAMENT MULTI-REPARATOR CU EFECT DE REÎNTINERIRE A PĂRULUI

         De curând am primit un produs nou de pe site-ul triodeluxe, mai exact un bifazic hidroreparator. Treaba cu bifazicele Anian stă altfel – spre deosebire de celebra keratină, deși au în compoziție și acest ingredient, nu simt că ar avea nicio acțiune de îndreptare a părului, astfel încât le pot folosi chiar și atunci când îmi ondulez părul, indiferent de metoda aleasă (aparatele de coafat sau obișnuitele moațe lăsate peste noapte). Acest bifazic din noua generație, conține pe lângă keratină lichidă, colagen și acid hialuronic

remediu par deteriorat Anian
      Sună destul de promițător, dar recunosc că strategiile de marketing ale companiilor cosmetice nu mai sunt capabile să mă păcălească atât de ușor, motiv pentru care întotdeauna plec spre testare cu rezerve. Ei, și iată cum Anian a reușit să mă cucerească din nou, pentru că am descoperit, în momentul de față, un produs care îmi place mai mult decât keratina lichidă, evident vorbesc despre bifazicul cu colagen și acid hialuronic. Îl pulverizez de câteva ori pe lungimea părului, după ce l-am spălat și l-am ținut în prosop vreo 15 minute, fără să protejez scalpul în vreun fel, piepten părul și folosesc apoi uscătorul. Efectul de păr proaspăt ieșit de la coafor se produce imediat, mult mai repede decât în cazul keratinei lichide, care are nevoie de nițel timp pentru a domoli norișorii.
Părul e întins perfect, luciul acela de reclamă e prezent, iar volumul, ah, da, volum muult din rădăcină, volum care mie mi se pare că se păstrează mult mai mult timp decât în cazul keratinei lichide. Acesta este unul dintre motivele pentru care am abandonat în prezent keratina lichidă și am trecut la bifazicul cu colagen și acid hialuronic.  De asemenea am mai observat că și timpul între spălări s-a mărit considerabil, dar încă nu mi-am dat seama exact dacă are legătură sigură cu acest produs sau părul/scalpul meu trece prin alte tipuri de schimbări.
 Cu bifazicul acesta nu simt că aș putea să îmi îmbâcsesc părul dacă aplic prea mult, pentru că este lejer, apos, deloc greu sau lipicios.

În concluzie, în momentul de față am trădat keratina lichidă și am trecut la acest nou bifazic alături de alte produse complementare, pe care am de gând să vi le prezint într-o postare separată de tipul ”rutina mea actuală de îngrijire a părului”. 
Bifazicul îl puteți găsi AICI, cantitatea de 400 ml vă va ajunge foarte mult timp, iar prețul din punctul meu de vedere este perfect justificat. 

Care este povestea părului vostru?



VintageLook

14 comentarii:

  1. Sa il folsoesti cu placere in continuare!
    Parul tau arata excelent si recunosc ca sunt tentata de acest bifazic! <3
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, draga mea, iti recomand bifazicul, daca vei avea ocazia incearca-l si tu :)

      Ștergere
  2. am folosit mai multe produse la recomandarea ta si am fost multumita, o sa incerc si acest bifazic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa iti placa si tie la fel de mult cum imi place si mie! :)

      Ștergere
  3. Am cumparat si eu produse Anian cand am fost in vacanta in Spania, datorita multiplelor recenzii la aceste produse. Oricum, sunt unele din cele mai ieftine produse din supermarket (cel mai scump sampon este 1.50 euro, celelalte 1 euro, keratina lichida este 2.80 euro, bifazicele 2 euro). Mi-a placut keratina lichida insa nu in mod special.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mi-am cumparat produse Anian cand am fost in Spania in vacanta. Desi au preturi mici acolo, au recenzii foarte bune si de la fetele spaniole. Bifazicul acesta ai avut ocazia sa-l incerci?

      Ștergere
    2. Nu. Astept sa plec din nou si cu siguranta il voi cumpara. Mie mi-a placut si samponul purificator ANIAN. Sincer, preturile de la noi mi se par exagerate. http://www.perfumeriaslaguna.com/cosmeticos-anian

      Ștergere
    3. Si eu am samponul purtificator, il folosesc de foarte multi ani, l-am mai alternat cu Clear antimatreata, dar mereu ma intorc la el :P
      Sper sa iti placa bifazicul, daca te hotarasti sa il cumperi, eu chiar sunt foarte incantata de el.

      Ștergere
  4. Si eu am renunțat la vopseaua de par in ultimele luni si chiar se vede diferența, imi place tot mai mult parul meu natural, mi se pare ca am luat cea mai buna decizie. Am vazut ca a aparut acest bifazic si eram foarte curioasa cum e, cu siguranța o sa il incerc dar momentan trebuie sa consum si keratina si bifazicul roz. Abia aștept sa il incerc. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bafta mare cu noua schimbare, sper sa reusesti sa rezisti pana la capat, te asigur ca nu iti va parea rau deloc :P

      Ștergere
  5. Am si eu o mostra de la Anian ,sa vad cum mi se pare, nu am folosit pana acum,si ramane sa testez, chiar caut ceva pentru parul meu, nu stiu ce sa i mai fac :(,m as tunde la 0

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, imi aduc aminte de perioada aceea cand imi trecea si mie prin cap chestia asta, arata oribil parul meu. daca nu il intindeam cu placa nu puteam iesi din casa. :(
      Cred ca ti-ar trebui un tratament intensiv in genul keratinei sau a unuia dintre bifazice, pe care sa il aplici dupa o masca normala cu clatire.
      eu iti doresc multa bafta si rezultate rapide!
      te pup!

      Ștergere
  6. Eu mi-am taiat mult din par la sfarsitul lunii martie, parul meu era foarte uscat pe lungimi si imbatranit... Am investit ceva in ingrijire acum, mi-am luat si eu acest bifazic, este super, mai bun ca bifazicul hidroreparator. Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pff, tu ai taiat din parul tau super lung???? Ooo, Doamne, o sa ma uit la pozele tale, sper totusi ca nu ai taiat prea mult, sunt absolut si iremediabil indragostita de parul tau!!!!
      Sper sa te ajute bifazicul acesta, si mie imi place foarte, foarte mult. Am vazut recent ca exista si o varianta noua de keratina lichida cu colagen, imi doresc sa o incerc si pe aceea.
      Bafta mult, te pup si eu!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!