"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 19 iunie 2013

4 coafuri simple de vara (pentru parul lung)

        Inca de la inceputul acestei postari trebuie sa recunosc faptul ca sunt indragostita iremediabil de parul lung si coafurile care pun in valoare acest lucru. Imi place la nebunie sa port parul liber pe spate, fie ca e drept, fie ca e ondulat sau incretit si evit pe cat posibil sa-l strang in vreun fel. De cateva zile insa de cand ne-a nenorocit caldura, mi-am dat seama ca pur si simplu nu mai suport sa fiu “zana cu cosite despletite” si m-am trezit alaltaieri disperata in tramvai ( a se citit dispozitiv de tortura pe timp de vara, nu stiu cum este in alte orase, insa in Timisoara tramvaiele nu sunt prevazute cu aer conditionat) ca nu mai pot sa respir, iar parul lasat in toata spledoarea lui pe spate, a reusit sa-mi sporeasca disconfortul intr-un mod de-a dreptul enervant. Nu aveam niciun elastic, nicio clama, absolut nimic la mine, asa ca din disperare, am improvizat un ac de par din pixul de la agenda si m-am plimbat o ora si ceva prin oras cu respectiva coafura. Asa ca am cedat, trebuie sa-mi prind parul vara aceasta si de ieri caut pe internet coafuri dragute pentru zilele de canicula.
           1. Cel mai la indemana imi sunt impletiturile in trei. Imi plac mult impletiturile lejere, nestudiate, eventual accesorizate cu flori colorate, esarfe sau cordelute.


2. Si daca impletiturile simple in trei le poate face oricine, adica si eu, si acesta este modul cel mai des pe care il abordez atunci cand imi strang parul, impletiturile coada de peste (fishtail), imi plac nespus de mult, insa nu imi ies nemaipomenit, nu seamana nici pe departe cu ceea ce reuseste Dia.

           3. Modalitatile de coafare a parului de mai sus, sunt dragute si avantajeaza orice tipologie a fetei, insa totusi nu sunt cea mai buna alegere atunci cand vrei sa scapi de caldura (cu exceptia ultimei poze din primul calup de poze), parul ridicat cat mai sus, ramane cea mai buna solutie. Pe mine personal nu ma avantajeaza coafurile cu parul strans lipit de scalp, desi sunt cele mai usor de realizat. Nu ai nevoie decat de un pieptene, putina ceara de par si un elastic simplu si te-ai ales cu un coc de balerina – curat, simplu, chic si foarte rapid de realizat.

            Pentru mine insa am cautat cocuri lejere, feminine, deloc cizelate, pe care le pot personaliza cu tot felul de accesorii si care sa-mi poata usor ascunde defectele. Cel mai mult imi plac combinatiile de cozi impletite/innodate/rasucite si cocuri, tendinta pe care am vazut-o si pe podiumuri in sezonul primavara/vara 2013. Avantajul acestor tipuri de coafuri este acela, ca printr-un strop de inspiratie, se pot usor transforma din coafuri de zi, simple si nepretentioase, in coafuri de seara, perfecte de purtat la un eveniment, printr-o simpla adaugare a unui accesoriu pretios sau pur si simplu a unei perechi de cercei adecvati evenimentului. Cerceii schimba/salveaza intotdeauna situatia (spune asta o obsedata de cercei)! Problema in acest caz este ca desi par extrem de simple, coafurile in cauza, nu sunt chiar asa usor de realizat. Daca ai si doua maini stangi, ca in cazul meu, treaba se complica destul de tare si nu ies atat de frumos precum in imaginile culese de mine. Cocul frumoasei Olsen mi se pare cea mai simpla abordare si eram sigura ca nu are cum sa nu-mi iasa, dar nu am reusit inca pana acum (o sa ma specializez in weekend). 

Solutia mea ramane totusi indemanarea celei mai bune prietene, de luat in seama sunt  insa si voucherele de pe net (sa ma tund cu voucher nu as avea curaj la marturiile pe care le-am citit de-a lungul timpului, insa la o impletitura sau un coc messy nu e niciun pericol), ofertele speciale de lansare, gen coafor Mosilor si alte reduceri pe care le poti gasi la diverse saloane, in conditiile in care esti interesata sa adaptezi coafura de zi pentru un eveniment de seara destul de important incat sa iti doresti un look putin mai studiat, dar cu minim de efort financiar. 



           4. Si cea de-a patra propunere o reprezinta coada clasica, celebra coada de cal pe care oricine este capabila sa o realizeze. Si de data aceasta eu am ales ponytail cu volum al parului pe crestet. Mie imi pare putin mai elegant, coada este departata de scalp/umeri, asadar parul nu incomodeaza in niciun fel, avantajeaza mai multe tipologii ale fetei si este simplu de realizat. Este nevoie de un elastic de par, un pieptene pentru tapat (este necesara pentru partea de usor/mai mult volum) si fixativ de par pentru fixare. Treaba asta chiar imi iese si probabil va fi cel mai purtat stil al meu din vara aceasta. 

Cea mai bogata sursa de inspiratie ramane youtube-ul si tutorialele sale, insa daca esti neindemanatica tot degeaba, eu raman la coada de cal si impletiturile in trei, cocurile nu-mi  prea reusesc asa cum as vrea eu, iar ca sa-mi pun o clama simpla in par doar de dragul de a-mi ridica parul, nici nu se pune problema . 

Voi cum purtati parul vara?



VintageLook 

14 comentarii:

  1. Nici eu nu sunt expertă în cocuri. Tu ai și părul foarte lung și poți exersa liniștită împletiturile, mie nici acelea nu-mi prea ies.
    De când mi-am tăiat breton (și mă rog de o lună să crească mai repede, că nu-l mai suport) nici coada de cal nu prea merge, decât dacă prin bretonul cu o clamă mică, iar apoi prind restul părului.
    Am impovizat și eu o dată cu un creion...mi se lipiseră efectiv șuvițele de spate și simțeam că mi-a turnat cineva apă pe piele. A fost o soluție de urgență și dacă era nevoie îmi rupeam și bluza să-mi prind pletele. În cele din urmă am ajuns la un magazinel de accesorii și mi-am luat un elastic de păr.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici pe mine nu ma avantajeaza coafurile lipite de scalp...am fata destul de ciudata ( nu e nici rotunda, dar nici ovala...mai mult in forma de inima)...si imi sta bine decat cu parul desprins...cu suviteve care sa acopere putin obrajii

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi Simona! Love braids! Need to try on of these lovely hairstyles!:) Kisses dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa stii ca nu sunt atat de dificil de realizat nici restul impletiturilor. Partea dificila e sa ti le faci tie :D. Eu nu duc lipsa de indemanare, dar tot nu reusesc sa-mi fac un dutch braid fara sa-mi amorteasca mainile. Noroc ca am parul cret natural si il prind cu agrafe la spate cat mai messy posibil. Altfel nu stiu ce as face :D. Cocul de balerina nu ma prinde nici pe mine, insa imi prind uneori parul cu o agrafa lata, chiar din crestet. Iese ceva destul de interesant (voluminos, practic si comod). Incearca si tu agrafele, nu sunt chiar asa groaznice. Ideea e sa iti gasesti una pe gustul tau :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu apelez de cele mai multe ori la coc, coada de cal sau impletit simplu. Am incercat si o combinatie - adica parul prins in coada de cal, impletit si rasucit apoi in coc - acum nu am parul atat de lung cat sa merite efortul.
    Eu sunt norocoasa - la mine e racoare aproape tot timpul - mi-am facut 'cortina' de Palma-Maicii-Domnului in fata geamului + 1 nuc si 1 cires si am umbra aproape toata ziua :D
    Vara e intotdeauna un cosmar transportul in comun cu temperaturile si mirosurile aferente, din pacate. Eu am devenit dependenta de servetelele umede si, mai nou, spray-ul de apa florala.
    O zi usoara si racoroasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu la impletituri am stat prost si cand aveam parul lung tot spatele, il purtat impletit si apoi facut coc sau coada de cal, dar ma durea asa de tare capul la sfarsitul zilei, incat iar ajungeam la coc. Oricat de mult imi place parul lung, nu pot nici sa-l intretin si nici sa-l aranjez, par lung dar prins mai tot timpul nu-mi place, parca il am degeaba. cum il am acum e ok, un joc de lungimi si nu mor de cald cu el liber.

    pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. La eticheta articolului ar fi fost corect sa scrii publicitate,promo etc.Nu am ceva impotriva reclamei,dar mi se pare normal sa fie etichetat corespunzator un articol care a fost creat pt a promova un produs.
    Sper sa nu te supere ce ti-am spus:-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel mai mult imi tin parul prin in coc, in coada si impletit rareori pentru ca nu suport absolut deloc niciun fir sa imi atinga ceafa/fata :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu imi mai fac fishtail, dar cel mai des impletitura normala sau o coada in varful capului. Deja nu mai suport caldura asta, machiajul o ia la vale, parul se lipeste de cap... glamorous!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai, deci eu am o adevarata teroare vara!Si da, nici in Iasi nu au tramvaiele aer conditionat si zici ca ma urc intr-un cuptor, si nu intr-un trasnport :))
    Cat despre par..nici nu mai stiu ce sa incerc...daca in prind in coc, ma dor firele de par din cauza stransorii si se rup mai repede din cauza elasticului...
    Daca il impletesc, e foarte greu sa imi ia din tot volumul, si astfel mi se lipeste de cap tot parul si arata greasy...coada de peste, imi iese, dar dupa o ora :))
    Cel mai simplu imi fac o codita ca a lui Kim, dar nu chiar atat de bogata in partea din fata.Si da, daca nu ar fi niste cercei frumosi, nu stiu cum as fi aratat, insa cu siguranta urat :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt superbe toate coafurile. Imi plac mult impletiturile si cocurile pe care le-ai pus aici:) Foaaarte dragute toate. Dau asa un aer feminin si pun in evidenta chipul.
    Cand eram mica....mult timp imi tinea mama parul numai impletit. Statea zilnic sau la 2 zile si ne impletea parul si mie si surorii mele:)
    M-ai inspirat...ar trebui sa incerc sa vad ce imi mai iese. Pe de alta parte, cel mai frumos coc il am cand intru la dus si nu cand incerc sa il aranjez sa ies in oras:(

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu mi-am taiat parul. Acum 2 veri si nu imi pare rau. Ma dispera vara.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu sunt lesinata dupa impletituri si atat cat pot,profit de frumusetea lor.
    Tu ai un par frumos si lung,cred ca daca mai exersezi,iti va reusi si coada de peste:D

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt atat de frumoase impletiturile! Fish tail nu am incercat, poate incerc in aceasta vara pe parul Diei; lungimea parului ei este tot medie (ca si la mine), nu prea e ofertant!:))

    Si mie imi place sa-l port desprins insa il prind cu un cleste la spate mai mereu acasa si chiar cand ies, daca simt ca ma exaspereaza! Sunt neindemanatica, netalentata si la coafuri!:P

    Imi plac sugestiile tale...
    Pupicei, Simo!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!