"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 30 iunie 2013

Fond de ten Superbalanced Clinique - review

          Am promis luna trecuta o serie de postari - review pentru fondurile de ten pe care le folosesc in prezent (link), astfel incat am inceput cu Dior Capture Totale (link) si pe parcurs am mai adaugat si Time Plus la lista, dupa cum ati vazut intr-una dintre postari. 

De cand a inceput nebunia cu caldurile acestea sufocante, am folosit mai mult BB cream si in mod normal am intentionat sa continui cu review-ul pentru Missha, insa si de aceasta data, ca in multe alte cazuri, nu m-am simtit inca pregatita sa vorbesc despre el, pentru ca inca nu m-am decis daca imi place sau nu, parca reactioneaza diferit de fiecare data cand il folosesc, nu stiu sa mi se fi mai intamplat vreodata asa ceva.


       In sfarsit, las bb cream-ul pentru alta data si va vorbesc astazi despre Superbalanced de la Clinique. Ca si in cazul Dior, eu detin un recipient mostra de 15 ml, suficient insa pentru foarte multe aplicari. Prima interactiune cu acest fond de ten, l-am avut in cadrul unei sedinte de make-up pentru o persoana cu tenul usor uscat, dar total lipsit de imperfectiuni. Mi s-a parut foarte potrivit si am fost impresionata de calitatile sale si la aplicare, dar si dupa mai multe ore de purtare.

nu este perfect intins pentru a se observa mai bine nuanta (05 Vanilla)

            Pe tenul meu cu imperfectiuni (pori mariti, capilare sparte, culoare neuniforma) mi-am dat seama ca are o acoperire medie, poate chiar spre mica si este nevoie de un al doilea strat pentru zonele cu probleme. In mod normal este un fond de ten conceput pentru a hidrata zonele uscate ale fetei si a tine sub control excesul de sebum din zona T, o chestie foarte inteligenta, nu? 
Vine intr-o multitudine de nuante, am studiat schema de pe site-ul oficial, insa nu am inteles exact cum sunt organizate. Eu detin 05 Vanilla, este a doua din randul 2, insa este o nuanta medie cu subton galben (potrivita mie), desi initial dupa denumire imi inchipuiam ceva foarte deschis si palid, insa nu e nici pe departe asa.

In mod normal, exceptand caldurile din ultima vreme, pe tenul meu mixt, dupa circa 12-14 ore de purtare, se comporta astfel:

  • rezistenta circa 5 ore pe zona T, dupa care excesul de sebum si-a facut de cap si fondul de ten incepe sa dispara, necesita retus cel putin o data pe zi in respectiva zona,
  • rezistenta foarte buna pe parcursul intregii zile pe restul fetei, nu am simtit nevoia niciun retus,
  • hidratare foarte buna a zonelor cu piele normala spre uscata,
  • nu evidentiaza deloc zonele uscate (evident),
  • nu se strange in riduri,
  • nu si-a schimbat culoarea pe parcursul zilei. 
Finish-ul este natural, necesita pudra pentru fixare si matifiere, uniformizeaza frumos culoarea pielii, nu “umple” porii, nu se ia pe telefon, este oil free si nu contine parfum, dar nici SPF. Recipientul este din sticla, fara pompita, il puteti gasi pe Aoro, mai exact AICI, la un pret destul de bun pentru categoria din care face parte.

Eu personal il consider a fi un fond de ten potrivit pentru: 

  • tenurile normale
  • cele cu tendinta de uscare (imi simt foarte hidratata zona ochilor si alte portiuni de piele mai uscata, chiar si in lipsa unei baze hidratante), 
  • unui ten matur cu riduri pentru ca se aseaza foarte frumos in pliurile pielii si nu se strange de-a lungul zilei in zonele respective, si 
  • tenurilor mixte cu indulgentă, insa nu mai departe de atat.
Tot in categoria produse pentru machiaj, gasim si pudra din aceeasi gama, Superbalanced Clinique pudra minerala cu SPF 15.
-------------------------------------------------------------------------------
Pe viitoare voi pregati review-ul pentru fondul de ten de la Biotherm, un produs care imi place foarte mult, pe care insa nu-l gasesc niciunde la vanzare. 
***

Si pentru ca tot am vorbit la inceputul postarii de nebunia cu caldurile acestea din ultima vreme, as vrea sa va intreb cum anume va mentineti voi fondul de ten pe fata mai mult timp? Voi lua parte la cateva evenimente (in aer liber) si nici macar Doube Wear nu se comporta desavarsit la capitolul rezistenta in aceste conditii. Aveti ceva trucuri sau cunoasteti produse pentru fixat machiajul cu adevarat eficiente? Ce mi-ati recomanda?
---------------------------------------------------------------------------

NOTA: Insistent va rog sa tineti cont de faptul ca aceasta expunere este bazata pe experienta proprie, personala si subiectiva, pe care am avut-o cu acest produs pe perioada testarii, iar in cazul altui tip de piele, a altor asteptari si a altor factori independenti de mine, este posibil ca reactiile si impresiile la si despre acest produs sa fie diferite! 


Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 



Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

17 comentarii:

  1. Hi Simona, I have used Clinique foundations and I think they are very good for my skin, great review! Kisses dear! xo

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am avut Even Better de la Clinique si mi-aplacut tare mult, cred ca o sa il incerc si pe acesta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am mai incercat inca unul, insa nu mai imi amintesc absolut deloc cum se numea. Mi-a placut mai mult decat acesta :P

      Ștergere
  3. Si eu l-am avut si mi-a placut foarte mult.Am tenul mixt si il foloseam mai mult in sezonul toamna-iarna.
    In sezonul cald prefer fondurile de ten pudra , arata ceva mai natural, rezista mai bine la temperaturi ridicate si se pot reaplica usor daca e nevoie.
    Eu am tenul foarte sensibil si nu se intelege cu orice produs , dar nu am avut probleme cu baza Instant Smooth Perfecting Touch de la Clarins (lasa tenul neted si prelungeste rezistenta fondului de ten).
    Cred ca daca aplici Double Wear peste o baza si il fixezi cu o pudra rezista toata ziua.

    O zi frumoasa!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, si eu il pastez pentru toamna, nu are rost sa-l folosesc acum, pe caldurile acestea, nimic nu se comporta onorabil.

      Iti multumesc mult pentru sugestia cu privire la baza de la Clarins, voi merge la Sephora sa vad si eu despre ce e vorba, sper sa o gasesc la stand si sa fac o proba. Nu am folosit pana acum decat doua tipuri de primere, dar nu mi-au lasat o impresie prea buna.
      Sper sa gasesc ceva pana la urma si sa ajut Doube Wear sa se descurce putin mai bine decat in mod normal (ma refer pe vremea asta). :)

      iti multumesc frumos pentru vizita si comentariu! Sa ai o zi faina!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Tu cred ca ai incercat foarte mult fonduri de ten, am dreptate? :P Cand am vazut comentariul tau, inainte sa-l citesc, am fost sigura ca ai avut o experienta si cu acest fond de ten :D
      Pupici, Stella!

      Ștergere
  5. Cat de util acest review al tau, Simo! Il asteptam cu interes. M-a ajutat sa intuiesc ca mie nu mi s-ar potrivi acest fdt. Draga mea, iti multumesc frumos!

    Alt truc in afara celui despre care noi am mai vorbit (pulverizare cu apa termala imediat dupa aplicarea fdt) nu mai stiu! Voi reveni sa citesc comentariile, poate ne spune cineva aici, la tine, un tips de acest fel!:)

    Te imbratisez, Simona!
    O zi frumoasa iti doresc!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cat stiu eu despre asteptarile tale cu privire la fondurile de ten, sunt sigura ca nu e acesta unul potrivit pentru tine. Cred ca Double Wear ti s-ar potrivi, asa ca te sfatuiesc sa faci rost de cateva mostre si sa-l incerci. Chiar as fi curioasa daca ti-ar placea. :P

      Cu apa termala nu mi-a mers, am incercat vara trecuta, m-ar tenta un spray fixator, insa nu stiu decat de cel de la MAC, pe care nu stiu de unde sa-l achizitionez.. :(

      Te pup, draga mea, esti o dulce!

      Ștergere
  6. De la clinique cred ca nu am incercat chiar nimic.
    Biotherm se gaseste pe strawberry, acum nu stiu daca ce cauti tu, dar na'. De la ei am avut un gloss si niste mini creme, glossul chiar mi-a placut mult de tot.
    Pt. prelungirea machiajului exista spray-urile alea speciale pt. fixare, dar eu nu am incercat niciunul. Are Goss un video cu recomandari in sensul asta. In principiu insa, avand in vedere ca tu nu ai tenul gras, cred ca poti scapa onorabil cu un primer bun, un fdt rezistent si o pudra. Eventual iei pudra cu tine si mai retusezi. Have fun :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mai incercat un fond de ten de la Clinque, dupa cum spuneam si mai sus, insa nu mai imi amintesc deloc cum se numea (era tot un recipient mostra), desi mi-a placut mai mult decat acesta.

      Biotherm am gasit pe Strawberry, insa nu ceea ce caut eu, acum nu ca nu as avea alte variante, dar mi-ar placea sa-l cumpar pe viitor.

      Cat despre spray-urile acelea, ma gandeam si eu la asta, insa nu cunosc niciunul in afara de MAC, ori Mac nu gasesc pe aici, nu stiu de unde as putea comanda si sa vina in cateva zile. O sa caut si eu filmuletul lui Goss, poate ma ajuta nitel.
      Iti multumesc frumos, te pup!

      Ștergere
  7. hmmm spray fixator parca am vazut si pe elf.ro :D

    RăspundețiȘtergere
  8. am si eu unul de la Clinique pe sfarsite , altul nu acesta , tare mi-a placut sa stii ! adevarul ca eu folosesc numai in jurul ochilor , sunt norocoasa , nu prea am nevoie de fond de ten ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumos se vede, cred ca mi s-ar potrivi si mie. Imi place ca are subton galbui.

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata foarte bine, cu si fara pudra, sincer nu-mi bat capul prea tare cu tenul cand devine lucios, de multe ori, in timpul liber, nu la evenimente, imi las tenul fara machiaj. Nu ar fi potrivit pentru mine. Faptul ca nu se transfera ar fi o bila mare alba, cred ca i s-ar potrivi Dorinei :)

    RăspundețiȘtergere
  11. La pretul de pe aoro.ro este intr-adevar un produs foarte convenabil.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!