"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 13 iunie 2013

Epilarea definitiva - generalitati



      In ultima vreme am vazut foarte multe postari pe blogurile de beauty despre epilarea definitiva si recunosc ca si eu am fost tentata de  aceasta procedura inca de cand am aflat de ea pentru prima data. Dovezile de eficienta pe care le-am vazut in cercul apropiat de prietene, m-a determinat sa ma gandesc tot mai intens la aceasta posibilitate, astfel incat provocarea de a scrie despre aceasta procedura m-a prins curioasa si extrem de interesanta
         Epilarea definitiva reprezinta o metoda non-chrurgicala de indepartare a parului nedorit de pe orice suprafata a corpului fiind o procedura cosmetica tot mai populara in ultimii ani in Romania; ea se numeste fotoepilare (utilizeaza lumina terapeutica) si poate fi efectuata prin intrmediul a doua metode: epilare laser si epilare IPL (Intense Pulsate Light).
Din ceea ce m-am documentat eu se pare ca epilarea cu laser este mai eficienta decat cealalta metoda, laserul emite o lumina monocromatica, adica actioneaza pe o singura lungime de unda, spre deosebire de IPL care foloseste un spectru larg de lungimi de unda, astfel incat in cazul laserului epilarea este mai specifica, fiind necesare un numar mai mic de sedinte.

De ce sunt necesare mai multe sedinte pentru indepartarea firelor de par nedorite:
Sedintele de fotoepilare sunt programate la un anumit interval de timp calculat in functie de cele trei faze de crestere a firelor de par. Niciodata pe corpul nostru firele de par nu se afla in aceeasi faza, ci intr-unul dintre cele trei cicluri: de crestere (anagen), de stagnare (catagen) si de regresie (telogen), iar lumina laserului distruge firul de par doar atunci cand acesta se afla in faza de crestere, de unde si aceasta ciclicitate a sedintelor de fotoepilare. De retinut este faptul ca fazele de crestere sunt diferite de la zona la zona, axila, gambele sau mustata au durate diferite de crestere, ceea ce face ca algoritmul de fixare a sedintelor de epilare sa fie diferit de la zona la zona. Acesta mi s-a parut un lucru foarte interesant de stiut (mustata, de exemplu, creste mult mai repede decat parul de pe maini sau picioare).
Inainte de procedura de epilare laser:
  • pielea nu se expunse la soare sau solar,
  • nu se folosesc lotiuni autobronzante,
  • nu se recomanda smulgerea din radacina a parului supus procedurii cu cel putin o luna inainte de tratament,
  • se va evita decolorarea parului cu cel putin o saptamana inainte de procedura,
  • cu o zi, maxim doua inainte de procedura, parul se rade/barbiereste,
  • inainte de procedura nu se aplica lotiuni, deodorante, machiaj pe zona care urmeaza a fi tratata,
  • nu se recomanda folosirea anumitor medicamente de genul celor de fotosinteza sau anumite tratamente hormonale.

Eficienta epilarii definitive:
Dupa efectuarea tuturor sedintelor necesare, parul se distruge in proportie de pana la 95%, cu variatiuni pentru fiecare parte a corpului, un procentaj orientativ ar fi acesta:
  • Axila 80-90%
  • Inghinal 90-95%
  • Fata 50-70%
  • Coapse 60-70%
  • Gambe 90-95%

Oricum firele de par ramase intacte in urma procedurii, vor creste mult mai subtiri si depigmentate, sub forma de puf si pentru acestea se recomanda sesiuni de intretinere prin epilare definitiva o data la 6 luni.
Preturile pentru aceasta procedura se invart in jurul a 30 de euro/sedinta pentru zone de marime mica gen mustata, perciuni, degete, insa mai toate saloanele au tarife diminuate pentru un abonament intreg (adica toate sedintele necesare) sau pentru combinatii de mai multe zone.

            Cam acestea au fost informatiile pe care le-am sintetizat eu in legatura cu epilarea definitiva, ceea ce am considerat eu ca fiind necesar de aflat despre aceasta procedura. Personal mi-as dori sa incerc aceasta procedura pentru zona inghinala, este zona care imi produce cea mai mare durere la epilare si cea mai mare bataie de cap in general, iar in cazul epilarii definitive rezultatele sunt foarte bune pentru aceasta zona. In principiu mi-as dori sa o fac anul viitor, pentru ca in toamna (ca sa evit pe cat posibil expunerea la soare) as vrea sa incep procedura pentru inlaturarea capilarelor spate din jurul nasului despre care va tot vorbesc de cand am deschis blogul acesta. Pana acum am discutat cu doua saloane si ambele mi-au promis rezolvarea problemei in maxim 5 sedinte prin intermediul IPL-ului, insa documentandu-ma despre eficienta laserului in epilarea definitiva, am aflat ca acesta functioneaza eficient si in astfel de cazuri, astfel incat va trebui sa aflu daca nu cumva metoda aceasta este mai eficienta si pentru aceste vase de sange atat de inestetice. Evident ca o sa va tin la curent cu ceea ce presupune intreaga tehnica, preturi si bineinteles poze before and after.

Voi aveti experienta in epilarea definitiva? Daca da, ce procedura ati urmat voi si cat de eficienta ati considerat-o a fi?


VintageLook 

13 comentarii:

  1. Draga mea Simo, eram in tema cu toate acestea - este un subiect de mare interes pentru mine si m-am tot documentat in timp!
    Insa imi este util sa citesc articolul caci ai selectat, sintetizat si structurat foarte frumos informatiile!

    N-am incercat depilarea definitiva si ma tenteaza teribil, dar sunt mai multi factori care ma impiedica! Voi citi cu interes si comentariile fetelor care te citesc!

    Sper ca te simti bine deja, ca ai rezolvat problema racelii/gripei!
    Zi frumoasa iti doresc, scumpa Simo!:)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ilda, sunt ok acum, multumesc frumos, m-am facut bine! :P

      Legat de epilarea definitiva, eu sunt convinsa ca vreau, nu ma impiedica nimic in afara banilor, de aceea nu imi permit ambele proceduri anul acesta, iar cea pentru capilarele sparte este chiar necesara, asa ca are prioritate, insa la anul chiar vreau sa fac si treaba asta cu epilarea :P
      Sper sa avem ocazia sa ne impartasim experienta cat mai curand.
      Iti multumesc mult pentru aprecieri, te pup, draga mea !

      Ștergere
  2. Este extraordinar...ma tenteaza foarte mult. Of...si eu sunt racita rau de tot, am urechile infundate de tot :(((( aerul conditionat :(((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off, Ramo, imi pare tare rau, eu tocmai m-am facut bine, am scapat repede zic eu, nu a fost prea virulenta :)
      Sa te faci bine si sa ai grija de tine, pupici! :)

      Ștergere
  3. N-am incercat epilarea definitiva si ma tenteaza asa cum am scris de cateva ori pe blog, dar inca e considerat un efort financiar. Si capilarele sparte este un subiect care ma intereseaza asa astept sa citesc cat mai multe informatii.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acelasi e si motivul pentru care nu pot sa incep procedura nici eu anul acesta, cum spuneam si mai sus, capilarele sunt prioritatea mea nr. 1 si abia dupa aceea o sa incerc si epilarea definitiva si doar pentru zona inghinala, cel putin la inceput! :P
      Va tin la curent, desigur!! :)

      Ștergere
  4. eu mai 2 sedinte si am terminat, am facut 2 zone si sunt foarte multumita de rezultat, vreau pe tot corpul acum :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Mara, cat te invidiez :P Poate faci o postare si ne spui ce si cum, asa din experienta proprie e cu totul altceva :P Cate sedinte ai facut tu pana acum?

      Ștergere
  5. Tot inghinal mă tentează și pe mine, mai ales că rata de creștere a firelor după terminarea sedințelor este cea mai scăzută, după cum ai precizat. Și în zona axilei ar fi tentant,căci mi se întâmplă să mă irit de la epilator în această parte a corpului. Interesantă treaba cu creșterea rapidă a mustaței. Fir-ar ea să fie de mustață!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am inceput anul trecut, in februarie epilarea SPL pentru zona inghinala, la mine cade foarte greu parul, nu imi explic de ce, sunt si bruneta cu pielea alba si firul gros, ma gandeam ca o sa scap usor. Merg si acum o data pe luna la salon. Diferente exista, normal, am scapat de foliculita care imi dadea cea mai mare bataie de cap.

    Intre timp am inceput si epilarea SPL pentru fata si axila care, intr-adevar, da rezultate mult mai rapid. De exemplu la axila dupa 3 sedinte nu mai am decat vreo 5 fire razlete.

    Eu imi achizitionez vouchere de reducere de pe site-urile de specialitate astfel incat mai mult de 100-150 lei/luna nu ma costa epilarea SPL pentru fata, axila si zona inghinala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am incercat(IPL,)10 sedinte din care ultima a fost prin ianuarie acest an, dar nu sunt multumita de rezultate.O investitie prea ame pentru rezultatele finale.Nu ma asteptam la par 0%,dar s-a redus mult prea putin.Sunat satena deschis.Nu as mai incerca niciunde sa fac eilare definitiva, avand in vedere ce rezultate am avut si cat m-a costat....

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, epilarea definitiva e tentata rau. Ca si tine nu reusesc sa o incadrez in buget in acest moment insa daca as avea resursele necesare nu as ezita. Si eu m-am informat destul de mult in leguta cu subiectul de fata insa am prietene care ma descurajeaza spunandu-mi ca exista riscul de a dezvolta diverse boli de piele pe sectiunile tratate. Tu ai auzit de asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  9. Hehe, poti reveni asupra procedurii.Intre timp au aparut aparate de epilat pt uz casnic. Ma tenteaza unul 😁

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!