"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 4 august 2023

Incursiunea mea în universul parfumeriei de nișă continuă cu 16 creații alea Casei Brecourt Paris

 


Întâlnirea din primăvară cu prețioasele creații ale Casei Parfums de Nicolai mi-a deschis apetitul pentru parfumeria de nișă. Dar poate mai mult decât mine, purtând deseori Baikal Leather, soțul meu a devenit un adevărat pasionat și avid căutător de informații despre minunatul univers al acestei parfumerii speciale.  

E lesne de înțeles astfel că frumoasa casetă bordeaux cu 16 creații Brecourt a produs tare mult entuziasm când a ajuns la mine. O altă incursiune într-o lume a aromelor speciale a început!

 

Istoria Casei Brecourt

 

Povestea începe cu compania Bruno Court care produce uleiuri esențiale de o calitate excepțională din plante mediteraneene și este o referință în industria parfumurilor.

Casa Maison BRUNO COURT creată la Grasse la începutul anului 1812 este considerată o referință istorică a parfumeriei exclusive. Originalitatea creațiilor și atracția pentru personalizare au atras aristocrația europeană și rusă, care a parcurs mii de kilometri pentru a-și face parfumuri pe măsură. Cererea de calitate l-a determinat pe Bruno să-și dorească să stăpânească toate etapele confecționării unui parfum, de la creșterea și culesul câmpurilor de flori care împânzeau atelierul, unde asistenții cântau muzică parfumată până la orga de parfumuri în care se compuneau noi partituri în fiecare zi.

Întrucât Bruno Court este o referință esențială a materiilor prime de calitate, creațiile din jurul acestor ingrediente de lux sunt livratela curțile regale ale Europei din secolul al XIX-lea și devine partenerul oficial al Reginei Alexandra, al Reginei Angliei, al Regelui Edward al VII-lea, al Regelui Frederic al VIII-lea al Bulgariei și al lui Napoleon al III-lea.

 

Emilie Bouge duce povestea mai departe
 

Brecourt este renașterea unui brand de familie dispărut, Bruno Court, prin moștenitoarea sa, Émilie Bouge. Ea transformă numele introducând litera „E” de la Emilie Bouge în cuvântul „Bruno Court”. Făcând acest lucru, ea leagă know-how-ul moștenit cu o viziune modernă a acestei arte invizibile, parfumeria. Emilie provine din a patra generație a familiei Brecourt, familie în care cunostințele au fost transmise din generație în generație și sunt încă vii și astăzi.

După ce a studiat la școala de parfumerie a IPSICA, Emilie creează parfumuri pentru mărci de renume, în timp ce lucrează pentru o casă de parfumuri din Grasse, înainte de a înființa CASA BRECOURT în decembrie 2010 pentru a explora liber o parfumerie autentică. Dezvoltarea propriei case îi permite să se concentreze asupra parfumurilor proprii și să utilizeze materii prime naturale de cea mai înaltă calitate care reprezintă sufletul creațiilor sale.

Când ne imaginăm un parfum, îl descompunem, ca un pictor, în diferite fațete care, odată asamblate, vor crea emoția finală. Pentru fiecare dintre aceste fațete, îi cerem lui Emilie BOUGE să creeze un parfum specific pe care îl numim filtru emoțional. Fiecare filtru emoțional necesită multă testare și doar atunci când toți au succes, parfumierul se dedică unei lucrări virtuoase în căsnicia și dozajul lor până la semnătura parfumului pe care îl vei purta.

***

Povestea Casei Brecourt și a istoriei sale cu regi și regine mi-a stârnit curiozitatea, iar povestea lui Emilie Bouge mă inspiră. Este a doua femeie parfumier pe care am ocazia să o întâlnesc prin intermediul creațiilor sale, ceea ce mi se pare cel puțin fascinant.



Iar pe Emilie o simt mai aproape de spiritul meu, pentru că încă de la prima testare, am rezonat cu mare parte din parfumurile din caseta Brecourt Paris Coffret Full Collection. Le-am simțit proprii mie, ușor de înțeles și de purtat pe termen lung.

Testând Solair, Eau Libre, Ambre Noir și alte eșantioane din mini colecția mea m-am gândit cât de mult mi-ar plăcea să pot purta zilnic doar asemenea creații. Și dacă aș avea un buget care să îmi permită această pasiune, probabil că aș face-o. Totuși, în definitiv de ce să alegi un parfum de nișă în detrimentul unui parfum de masă?

 

6 motive pentru care să cumperi un parfum de nișă în loc de unul comercial sau de masă

 

  • Parfumurile de nișă sunt adesea create folosind ingrediente premium și rare, în locul celor sinteticelor și mai ieftine folosite în parfumurile de masă. Aceasta duce la arome mai complexe, mai autentice și mai sofisticate.

  • Parfumurile de nișă sunt deseori create de mici case de parfumuri independente, ceea ce le conferă un caracter unic. Aceste parfumuri sunt mai puțin întâlnite și, prin urmare, te ajută să te diferențiezi și să îți exprimi individualitatea.

  • Parfumurile de nișă sunt elaborate cu atenție de parfumieri talentați și pasionați. Ele sunt construite în jurul notelor olfactive complexe, ceea ce înseamnă că vei descoperi nuanțe diferite pe măsură ce parfumul evoluează pe pielea ta.

  • Parfumurile de nișă tind să aibă o persistență mai bună decât parfumurile comerciale. Asta înseamnă că vei simți parfumul pe pielea ta pentru mai mult timp și că vei fi remarcat de cei din jur.

  • Mulți creatori de parfumuri de nișă văd creația parfumurilor ca o formă de artă și se dedică pasionat pentru a aduce consumatorului arome unice și memorabile. Acest aspect artistico-pasionat poate adăuga o notă specială și mai profundă experienței parfumului.

  • Achiziționarea unui parfum de nișă poate fi o experiență personală și emoționantă. Descoperirea și testarea diferitelor arome unice te pot ajuta să găsești un parfum care să se potrivească perfect personalității tale și să aducă amintiri sau emoții speciale.

 

Creații care mi-au atras atenția din Brecourt Paris Coffret Full Collection Brecourt Paris

 

IBIZA ADDICTION a fost primul parfum din kit-ul Brecourt care mi-a atras atenția, fiind strâns legat de vacanța mea în Mallorca programată la doar câteva zile după primirea kit-ul.

După cum îi spune denumirea, este un parfum de vară, proaspăt și revigorant, dar bogat și consistent, care se desface frumos pe piele ore întregi după aplicare. Nu cred că puteam face o alegere mai bună pentru a duce cu mine un parfum care să meargă atât de bine cu aromă de sangria rece în serile călduroase de pe insulă.

  • Note de top: portocală, coacăze negre, măr
  • Note de inimă: trandafir, bujor, pepene roșu
  • Note de bază: mosc, lemn de santal, zmeură

 


Și dacă seara e cu Ibiza Addiction, zilele însorite de pe insulă au cerut EAU BLANCHE. Un parfum citrat creat de Emilie cu gandul la costa Amalfi și cu amintiri din copilăria fără griji petrecută în Capri.

  • Note de top: bergamotă, mandarină, lămâie
  • Note de inimă: iasomie, frunze de ceai, ghimbir
  • Note de bază: lemn de cedru, mosc

 

Și când mă gândeam că poate Eau Blanche e parfumul meu, am testat EAU LIBRE și m-am îndrăgostit. ” Fructele (bergamota din Calabria, grapefruit, pepene galben) se amesteca cu acorduri verzi, vegetale. Partea superioară și inima lui Eau Libre eliberează o notă florală marină, înfășurată în jurul unei iasomii cristaline și învăluită de ambroxan.” Nu cred că există o altă descriere mai bună pentru acest parfum care m-a cucerit și pe care îl pun fără dubii în topul preferatelor mele din această vară.

  • Note de top: bergamotă, grapefruit, piper roz, piper negru, rozmarin
  • Note de inimă: mentă, geranium, acord marin, iasomie
  • Note de bază: lemn de santal, ambroxan, mosc

 

CONTRE POUVOIR este o poveste pe care o scrie soțul meu. Am văzut bergamota în notele de vârf și mai apoi tabac mi-am zis că sigur îi va stârni curiozitatea și tare mi-am dorit să îl simt pe pielea sa. Este un parfum cu adevărat masculin, spicy și elegant. Îl văd perfect purtat în ziele de maximă aroganță a soțului meu. Mi se pare că Emilie l-a creat special pentru acest context.

”Am tradus aceste coduri prin utilizarea originală a lemnului, a pielii și a trabucului (trabuc alb Burley), cu un adaos de materii prime nobile și rare cum ar fi cardamonul, prezent cu o concentrație de zece ori mai intensă decât de obicei și combinat cu un acord neobișnuit de vetiver din regiunea Haiti și cu lemnul negru dulce.”

  • Note de top: bergamotă, grapefruit, cardamon
  • Note de inimă: lemn dulce, mate, elemi
  • Note de bază: vetiver, tabac, melilot, ambroxan.

 

Bergamotă în notele de vârf am regăsit și în MAUVAIS GARCON. Condimente dintre cele mai alese, note calde de vanilie și boabe de tonka, flori albe și lemn de santal. O simfonie de arome care fac din Mauvais Garcon un parfum complex și unic. Emilie îl atribuie „băiatului rău” din clasica poveste, însă eu îl asociez mai degrabă cu latura senzuală a personalității unui bărbat. Îl văd ca pe un parfum intim, cald.

  • Note de top: bergamotă, scorțișoară, elemi, nucșoară, busuioc
  • Note de inimă: lavandă, artemisia, floare alba
  • Note de bază: lemn de santal, cedru, paciuli, boabe de tonka, vanilie



”Am vrut sa am o nota de top elitista si proaspata, asociind esenta de galbanum si piper negru, lamaii din Sicilia. Notele de cedru si ambra atrag acest spirit senin si riguros, in timp ce acordul Cabernet-Sauvignon conferă acestui parfum originalitatea si eleganta sa.” Asta spune Emilie despre ESPRIT MONDEN – un parfum bărbătesc care mi-a atras atenția în primul rând pentru că mi-a plăcut tare mult cum miroase pe pielea mea. Nu se înscrie deloc în zona mea de confort, dar îmi place deosebit de mult pe tot parcursul purtării.

  • Note de top: lămâie, galbanum, piper negru
  • Note de inima: lavandă, tarhon, elemi, cabernet-sauvignon
  • Note de baza: lemn de cedru, ambroxan, smirnă, mosc

 

Credeți că am și un preferat absolut? Desigur că am! SUBTILE este un parfum care mă definește perfect, iar dacă mă urmărești de ceva timp, cu siguranță nu o să te surprindă acest lucru atunci când vei vedea piramida parfumulu:

  • Note de top: bujor, bergamotă, petale de trandafir
  • Note de inima: mure, paciuli, trandafir
  • Note de baza: ambră, mosc alb, lemn de santal

„Plecarea este un zbor de bujor si petale de trandafir, reîmprospătat cu coajă de bergamotă siciliană. În inimă, Centifolia Rose radiază și este decorat cu accente fructate (mure) și paciuli. Baza lui Subtile este îmbogățită cu mosc alb, notele lemnoase opulente (lemn de santal) și ambra.”

Oh, cât de feminin și reconfortant este Subtile! Elegant și doar puțin senzual, Subtile este simbolul feminității absolute. Dacă Emilie ar fi creat un parfum pentru mine, cu siguranță ar fi ieșit fix așa. Dacă era doar un strop mai inspirată iar fi pus numele Simone și ar fi fost perfect! 

 


Sunt 16 eșantioane în Brecourt Paris Coffret Full Collection și 15 creații (Solaire este duplicat) numai bune de testat de mai multe ori datorită cantității generoase – 2 ml. Vă las mai jos lista completă și vă invit pe site-ul celor de la nicheparfumerie.ro sau în magazinele lor fizice din Timișoara și București, să descoperit opera completă a Casei Brecout Paris.

  • Esprit Mondain
  • L'amoureuse
  • Solaire
  • Ibizza Adiction
  • Eau Blanche
  • Eau Libre
  • Mauvais Garcon
  • Farah
  • Ambre Noir
  • Captive
  • Subtile
  • Agaressence
  • Avenue Montaigne
  • Subversif
  • Contre Pouvoir

 

Parfumurile de nișă oferă o alternativă sofisticată, autentică și originală pentru cei care caută ceva mai special și diferit. Dacă te înscrii în această categorie, atunci e musai să încerci creațiile desăvârșite a lui Emilie Bouge. Iar dacă vrei să citești impresiile mele despre alte parfumuri de nișă pe care le-am testat, te invit să accesezi acest articol de pe blogul meu.


"Dacă emoția olfactivă este un amalgam subtil între parfum, persoană și context, consider contextul ca fiind cel mai important vector emoțional pentru că ne amintește memoriile tuturor simțurilor: aceasta a fost sursa majoră a inspirației mele. Prin urmare, am pus într-o sticlă locurile și momentele speciale pentru a evidenția personalitatea celor care s-ar putea bucura de ea. Pentru a simți un miros trebuie să explorezi omenirea din interior." - Emilie Bouge



Blog editor: Simona Tucu 

Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!