"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 14 august 2023

Ținută de vară cu articole vestimentare de pe joa.ro

 


Sunt deja câțiva ani de când mi-am schimbat obiceiurile de consum în ceea ce privește achizițiile de articole vestimentare. De la un cumpărător impulsiv, superficial în alegerea hainelor și cucerit de trendurile sezoniere, am devenit unul înțelept, dispus să investească mai degrabă în calitate, decât în cantitate și diversitate. Fără să aduc modificări bugetului destinat cumpărăturilor de haine, am decis să devin mai selectivă, să investesc în articole de calitate superioară. Practic, am renunțat la cantitate pentru calitate.

Nu mai cumpăr nimic fără a verifica eticheta de compoziție și fără a mă gândi la celelalte piese din garderoba mea. Dacă nu pot construi cel puțin 5 ținute cu articolele pe care le am deja, atunci investiția pe care intenționez să o fac, nu se va concretiza. Consider că aceasta este o regulă de bază de la care trebuie să pornești atunci când îți dorești să nu mai cumperi nesăbuit.

 
De ce să cumperi haine realizate din materiale de calitate superioară?

 

Să cumperi haine din materiale de bună calitate aduce mai multe beneficii, de la durabilitate și confort crescut până la impactul pozitiv asupra mediului și economiei personale.

Materialele de bună calitate sunt de obicei mai rezistente la uzură și deteriorare în comparație cu materialele mai ieftine. Acest lucru înseamnă că hainele vor rezista mai mult în timp, fără să se rupă, să se decoloreze sau să-și piardă forma, iar acest lucru se poate observa direct în garderoba proprie, fără să fie nevoie să te convingi prin achiziții noi. Alege deja articolul care a rezistat cel mai bine la purtări repetate (cu siguranță ai unul pe care l-ai purtat în zeci de contexte și încă arată perfect) și verifică eticheta de compoziție. Vei vedea că este realizat dintr-un material de calitate superioară.

Materialele de bună calitate oferă un nivel mai mare de confort. Acestea sunt adesea moi și plăcute la atingere, ceea ce face purtarea hainelor mai plăcută pe termen lung. Primul impact senzorial pe care l-am avut cu un material de calitate superioară în acest sens, a fost atunci când am încercat prima bluză din cașmir. Senzația de mângâiere moale pe care am resimțit-o pe piele, nu avea nicio legătură cu poliesterul puloverelor mele purtate anterior. Iar despre confortul termic să nu mai vorbesc.

Deși acestea pot avea uneori un preț mai ridicat, ele sunt adesea o investiție mai bună pe termen lung. Datorită durabilității lor, nu va trebui să înlocuiești hainele atât de des, ceea ce poate economisi bani pe termen lung. Aspectul și finisajele superioară te vor îndemna să alegi să porți aceste haine în cât mai multe combinații vestimentare, motiv pentru care nu vei mai fi tentat de noi și noi achiziții.




Hainele din materiale de bună calitate pot fi combinate în mai multe moduri și stiluri, datorită aspectului lor versatil. Acest lucru îți oferă mai multe opțiuni pentru a-ți crea ținute variate. Acestea au un aspect mai bun și mai bine finisat. Cusăturile sunt mai precise, lucrate cu mai multă atenție, iar culorile și imprimeurile rezistă mai bine în timp. Aceste reguli se aplică și pentru Fusta Marilyn una dintre piesele mele preferate din această vară. Realizată din vâscoză 100%, imprimeul colorat și vibrant își păstrează intact aspectul pe termen lung, nefiind afectat de spălările multiple.

Iar dacă ești preocupat de mediul înconjurător, află că materialele de calitate superioară sunt de obicei mai ecologice. Producția de haine ieftine din materiale sintetice de slabă calitate poate avea un impact negativ asupra mediului, din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării chimice. Investind în haine durabile, contribui la reducerea cererii pentru produse cu impact ridicat asupra mediului.


Vara prefer rochiile și fustele din vâscoză

 

Pentru vară, de câțiva ani încoace, am preferat să aleg haine din bumbac, dar mai ales vâscoză. De ce vâscoză?

  • În primul rând pentru că unul dintre avantajele majore ale vâscozei este faptul că permite aerului să circule, ceea ce îl face perfect pentru temperaturi caniculare.
  • Al doilea avantaj major este capacitatea vâscozei de a absorbi umiditatea. Acest lucru face ca vâscoza să fie una dintre cele mai potrivite materiale pentru hainele de vară sau pentru activități care implică transpirație.
  • Are o textură moale și plăcută la atingere, făcând-o confortabilă de purtat. Asemănătoare cu mătasea, vâscoza oferă o senzație luxoasă și răcoritoare pe piele.
  • Este un material care absoarbe foarte bine vopselele și culorile, iar rezultatul se traduce nuanțe vibrante și durabile. Acest lucru face ca hainele din vâscoză să aibă o culoare frumoasă și strălucitoare. Exemplul se poate vedea cu ușurință în fusta mea colorată!
  • De asemenea, vâscoza are o calitate cunoscută sub numele de "cădere", ceea ce înseamnă că materialul cade în mod natural și elegant în jurul corpului. Acest lucru este ideal pentru rochii, bluze și alte articole care necesită o linie fluentă. Iar cum eu am o adevărată pasiune pentru fustele și rochiile ample, în culori puternice și saturate, este lesne de înțeles de ce am făcut o adevărată pasiune pentru acest material.


 Ținută de vară cu articole de pe joa.ro


Ținuta din imagine este realizată integral din vâscoză și oferă un confort termic sporit pe timp de caniculă. Fusta cu imprimeu tropical este una dintre cele mai iubite piese din colecția pe care mi-am creat-o special pentru această vară. Poate fi purtată și cu sandale cu talpă plată, într-un look lejer de vară, dar și cu platforme sau tocuri pentru un aspect casual-elegant.




Este suficient de amplă pentru a satisface nevoia mea de volum, și prevăzută cu buzunare laterale de inspirație anii 70, detaliu care îmi place peste măsura. Și asta mă trimite cu gândul la un articol special pe care aș putea să îl fac aici pe blog, în care să vă arăt întreaga mea colecție de fuste cu buzunare latrale.

Acest tip de croială îmbracă frumos orice tip de siluetă. Betelia este înaltă, cu fermoar și șnur care ajustează frumos talia la spate, creând iluzia unui mini corset. Fusta este realizată așa cum se făceau fustele mai demult, cu accent pe calitate, cusături și este căptușită cu o jupă ușoară și fluidă realizată și ea din vâscoză și croită cu aceeași atenție la finisaje.




Am ales să o port cu un top alb (din vâscoză și el) pentru a-i pune cât mai bine în evidență frumusețea cromatică. Top Daria este o creație Joa foarte inteligentă, lucru pe care l-am realizat după ce l-am studiat mai cu atenție. Croială are un plus de volum în partea inferioară, ceea ce îl face perfect pentru a fi purtat cu fuste ample (așa cum este cazul meu în aceste poze), dar și cu blugi, lăsat să cadă lejer peste talia acestora. Ce pot spun e că, în ambele cazuri, maschează tot ce e mai puțin estetic în zona taliei. Pe site, topul Daria se poate găsi într-o varietate foarte mare de culori, inclusiv un oranj saturat, exact așa cum îmi place mie.


Reîntorcându-mă la fustă, cu siguranță o veți mai regăsi pe blogul meu. Am în minte și câteva ținute de toamnă timpurie având ca centru de interes această piesă. Cromatica specială mă inspiră pentru mai multe combinații vestimentare cu articolele pe care deja le am în garderobă.




La final aș vrea să vă las un cod de reducere pe joa.ro – REDJOAST10 - care vă oferă 10% discount la orice achiziție pe site, și să vă spun că Joa este un brand 100% românesc care realizează creații în serii mici și medii. Hainele sunt create din materiale de calitate superioară, cu atenție deosebită la detalii, multe dintre piesele pe care le vedeți pe site sunt accesorizate manual prin pictură, broderie sau aplicații.

 

Nu pot să închei fără să vă trimit spre categoria Tricouri cu pisici, unde veți descoperi o colecție superbă de tricouri pentru damă, dar și fetițe imprimate cu cea mai fashion pisică neagră pe care am văzut-o eu!!




Blog editor: Simona Tucu

8 comentarii:

  1. Amazing Outfit and Pics. The Location looks very nice

    RăspundețiȘtergere
  2. Fusta este pur si simplu superba ! Imi place, e genul pe care as purta-o si eu. Te prind culorile foarte bine, arati minunat ❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Tinutele de vara le aleg cu mare grija, calitatea pieselor vestimentare pentru mine conteaza foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce simpatica e tinuta ta. As purta si eu asa pe timp de vara. Fusta are un imprimeu asa vesel!! Si eu prefer sa aleg bumbacul si vascoza in zilele calde in special.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaiii, e superbă ținuta! Îmi place tare mult și fusta, și bluza. Nu știam de acest site, dar voi da chiar acum o fugă să văd ce mai găsesc.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa le porți cu plăcere, ti-ai făcut o tinuta foarte solara, potrivită in zilele toride de vara!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi plac mereu alegerile facute si parca iti sta bine cu orice porti. Sa le porti cu drag

    RăspundețiȘtergere
  8. Faină tare combinația, mă bucur că ți-ai schimbat obiceiurile de shopping :) Îmi place și regula aia, mi se pare foarte bună și aduce disciplină.

    Hainele Joa sunt superbe, m-am uitat acum pe site. Îmi trebuie și mie câteva :)))

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!