"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 27 martie 2023

Incursiune în parfumeria de nișă cu Discovery Kit-ul Parfums de Nicolai

 


Parfumeria de nișă reprezintă pentru mine un domeniu insuficient explorat, dar pe care, începând cu acest an, mi-am propus să îl aprofundez.

O excelentă oportunitate în acest sens, a venit odată cu Discovery Kit-ul Nicolai disponbil pe nicheparfumerie.ro, precum și în magazinele fizice Niche Parfumerie din București, respectiv Timișoara.

Prin intermediul acestui kit am avut ocazia să testez 12 creații ale Casei Nicolai și să experimentez olfactiv arome prețioase, senzuale ori rafinate și pline de eleganță.

O călătorie plină de farmec într-o cutiuță neagră cu stilizații aurii - aceasta ar fi cea mai bună definiție a acestei experiențe Nicolai Parfumerie, prin intermediul acestui Discovery Kit.




12 eșantioane de 1,8 ml de parfum alcătuiesc acest set, cantitate suficientă pentru a testa parfumurile împreună cu partenerul, pentru că majoritatea sunt parfumuri UNISEX, lucru care mi se pare absolut grozav.

Așadar, în Discovery Kitul Nicolai am descoperit următoarele 12 creații celebre printre cunoscătorii parfumeriei de nișă:

  1. Incense Oud,
  2. Ambre Cashmere Intense,
  3. Baikal Leather,
  4. Cuir Cuba Intense,
  5. Musc Intense,
  6. Number One Intense,
  7. New York Intense,
  8. Patchouli Intense,
  9. Cap Neroli,
  10. Fig-Tea,
  11. Rose Pivoine și
  12. L’eau miXte

Știam de la început că voi descifra mult mai ușor notele proprii parfumurilor pe care le păstrez în zona mea de confort și cu care rezonez cel mai profund, însă am plecat în această călătorie olfactivă dornică să experimentez stări noi prin intermediul unor combinații de note mai puțin familiare. Parfumeria de nișă pare cea mai potrivită pentru o astfel de provocare, aș spune eu.




Câteva impresii despre creațiile pe care le-am testat în  Parfums de Nicolai Discovery Sample Set 12


Așadar, Rose Pivoine (de damă), un trandafir curat, pur și inocent, a fost primul parfum testat. După cum mă așteptam, l-am simțit confortabil, plăcut…al meu, cumva. Un parfum potrivit pentru o zi călduță de primăvară, foarte feminin și deloc complicat. Fructele roșii din notele de vârf s-au consumat rapid, pe pielea mea a rămas până la final, un trandafir proaspăt și delicat.

M-am dus, așadar mai departe, în căutarea unei combinații mai incitante.

Fig Tea (de damă) a fost următoarea alegere. Un parfum floral-fructat și el, dar situat total în afara zonei mele de confort. Recunosc că m-a luat prin surprindere pentru că nu mă așteptam să mă învăluie încă de la prima pulverizare, o ploaie de note distincte de ceai aromat, fructat. 

Osmanthus și ulei de portocale sunt notele de vârf ale acestui parfum, iasomie, coriandru și Davana sunt notele de mijloc, iar baza: ceai mate, lemn de guaiac și ambră.

L’eau Mixte (unisex) m-a făcut să zâmbesc cu toată gura. A apăsat ceva în memoria mea olfactivă și s-a lăsat cu fluturași în stomac. Nu știu cu ce parfum îl asociez, dar îmi place și mi l-aș dori în colecția mea pentru a retrăi senzația asta de “îndragosteală” adolescentină.

E parfumul unei nopți plăcute de vară, cu piele aurie, arsă de soare și gust de briză sărată.

Coacăze, grapefruit, mentă și bergamot sunt notele de vârf care deschid parfumul și care imprimă caracterul citrat al parfumului până la final. Trandafirul din notele de mijloc nu îl resimt absolut deloc, lucru care nu mă deranjează însă câtuși de puțin. Iasomia și notele condimentate, completează însă de minune citricele din deschidere. Vetivet, licheni și mosc reprezintă notele de bază ale acestei creații deosebite. Îmi place mult L’eau Mixte.




Baikal Leather mi se pare probabil cel mai senzual parfum din acest Discovery Kit și abia am așteptat să îl miros pe pielea soțului meu. M-am gândit că îi va plăcea combinația de pielărie și stânjenel, note pe care eu le-am resimțit cel mai intens. Nu m-am înșelat deloc. Baza de note lemnoase din final și caldura plăcută a notelor de piele, îi conferă parfumului un caracter puternic masculin, senzual și intrigant. Și lui îi place, iar mie și mai mult.

Ambre Cashmere Intense este un alt parfum care mi-a atras atenția. Atipic pentru preferințele și colecția mea, m-a fascinat lămâia din notele de vârf atât de interesant acompaniată de ambră, stânjenel și mosc. Un parfum confortabil, cald, extrem de plăcut pe piele.



Nu am rezonat cu toate creațiile din kit-ul Nicolai, dar era de așteptat, însă mai las timp să treacă pentru a relua câteva dintre parfumurile pe care nu le-am descifrat încă. E ca o călătorie nefinalizată.

Alături de aceste 12 creații, am mai primit o mostră a unui nou parfum, abia lansat: Caravanserail Intense

”O legătură între mai multe meleaguri, Caravansérail Intense este o escală la intersecția drumurilor cafelei și condimentelor. Un sit istoric al ospitalității, nu departe de deșerturile aride, exploratorii pionieri și sufletele călătoare sunt întâmpinate de o cafea tradițională fierbinte, captivantă, ale cărei vârtejuri dezvăluie fațetele proaspete ale semințelor de cardamom. Notele fructate și dulci sporesc acest amestec divin presărat delicat cu scorțișoară și cuișoare, în timp ce un duo de paciuli și lemn de santal oferă o intensitate lemnoasă. În cele din urmă, puternica furtună de nisip, ce include note de ambră uscată evidențiază imortelle, vanilie și boabe de tonka.”

  • Note de vârf: cafea, prune, zmeură
  • Note de mijloc: cardamom, cuișoare, scorțișoară, paciuli, lemn de santal
  • Note de bază: ambră, vanilie, boabe de tonka, immortell



Caravansérail Intense și Baikal Leather sunt cele două creații care i-au plăcut cel mai mult soțului meu. Primul mi se pare extrem de complex și masculin, iar cel de-al doilea senzual, fiind cele care ne-au deschis cel mai tare apetitul pentru parfumeria de nișă!


Câteva informații interesante despre parfumurile de nișă Parfums de Nicolai


Din 1989, NICOLAÏ a reușit să facă parte dintre cele mai bune mărci franceze de parfumuri. NICOLAÏ și-a construit reputația pe calitatea excepțională a parfumurilor sale și este una dintre rarele mărci care integrează totul, de la procesul de creație, achiziționarea celor mai bune esențe naturale și până la producție.

Patricia de Nicolai este strănepoata legendarului Pierre Guerlain și cea mai experimentată stea a parfumeriei de nișă. A fost prima femeie care a primit premiul celui mai bun parfumier internațional de la Societatea Franceză de Parfumieri.

Colecția de parfumuri Parfums de Nicolai este echivalentul haute couture în modă, unde viziunea designerului este exprimată liber, fără restricțiile de marketing în masă. Simțul excelent al compoziției este semnul ei distinctiv. Aromele ei, realizate numai cu cele mai bune materiale, sunt pline de subtilitate, nuanțe și tranziții armonioase pe măsură ce se dezvoltă pe piele.

Elegantele creații Parfums de Nicolai sunt capodoperele producției de parfumuri contemporane franceze create cu un gust impecabil!

 

Experiența ta de descoperire Parfums de Nicolai este acum 100% rambursabila! 

 

Foarte important: Valoarea setului de eșantioane cumpărat de pe nicheparfumerie.ro este rambursată 100% . Ea va fi dedusă automat din comanda oricărui parfum Nicolai de 100 ml din următoarele 30 de zile, calculate de la data comenzii Discovery Kit-ului.


Ce fel de experiență aveți voi cu parfumeria de nișă? Cum vi se pare ideea unui asemenea kit? Aștept comentariile voastre în căsuța de comentarii.

 

 

Blog editor: Simona Tucu

2 comentarii:

  1. imi place foarte mult sa descopar noi parfumuri, iar seturile de esantioane mi se par cea mai buna varianta in acest sens. si eu imi doresc sa experimentez pe zona de nisa. as fi inceput testarea tot cu Rose Pivoine, este cel care ma atrage cel mai tare :).

    Alina lui Brumarel

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat niciodata un asemenea kit dar e foarte interesant. Imi place mult sa descopar parfumuri noi, mi se pare si o idee buna de cadou

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!