"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 28 martie 2023

Exfolierea și hidratarea tenului sensibil cu gama Calm Paula's Choice

gama calm paulas choice


Urmez linia articolelor cu propuneri de produse potrivite tenului sensibil, și aduc de această dată în prim plan două produse Paula's Choice din gama Calm:

  • Calm 1% BHA Sensitive Skin Exfoliator
  • Calm Rescue & Repair Weightless Moisturizer

Încadrez tenul meu în categoria celor cu sensibilitate medie. Prezintă zone cu roșeață doar pe anumite porțiuni și o acnee hormonală pe zona mandibulei și a bărbiei, pe care o țin sub control cu o serie de activi foarte atent selecționați.  

În general, pentru a trata tenul cu roșeață, este important să se evite factorii declanșatori cunoscuți (în timp ajungi să îți dai seama care sunt aceia pentru tenul tău) și să se urmeze o rutină de îngrijire a pielii adecvată. Aceasta trebuie să includă utilizarea de produse de curățare blânde, hidratanți și creme cu factor de protecție solară ridicat. Navigarea prin lista de ingrediente a produselor cosmetice folosite (acea listă INCI de pe spatele produsului) este absolut obligatorie.

Eu prefer să folosesc produse lipsite de alcool, uleiuri esențiale și parfum, deși, pentru cel din urmă, uneori mai fac compromisuri, însă urmăresc de fiecare dată reacția pielii.

 


Gama Calm Paula's Choice este special concepută pentru tenul cu sensibilitate, roșeață, rozacee sau cuperoză. Este gândită în acord cu cerințele unui ten cu nevoi speciale și este lipsită de cele mai comune ingrediente iritante, minimizând astfel posibilitatea unei reacții a pielii.

Anul acesta, gama Calm a fost reformulată, astfel încât, în prezent avem la dispoziție pe site șase produse Calm noi:

  1. Calm Ultra Gentle Cleanser
  2. Calm Nourishing Milky Toner
  3. Calm 1% BHA Sensitive Skin Exfoliant
  4. Calm Repairing Serum
  5. Calm Rescue Repair Weightless Moisturizer
  6. Calm Rescue Repair Intensive Moisturizer


Calm 1% BHA Sensitive Skin Exfoliant – exfoliant chimic pentru toate tipurile de ten, dar în special pentru tenul sensibil, cu roșeață, rozacee sau cuperoză

 

Odată cu vârsta și după cele două nașteri, tenul meu a suferit anumite modificări în ceea ce privește producția de sebum. În prezent, pot să afirm cu bucurie că acest aspect nu mai îmi produce mari bătăi de cap, cel puțin nu pe porțiuni mari de piele, precum frunte și obraji. Am rămas cu câțiva pori dilatați pe nas și problematica zonă a bărbiei și a mandibulei, cu pustule, inflamație, precum și câteva puncte negre. Aceasta din urmă a fost cea care mi-a creat cel mai tare nevoia folosirii unui produs cu acid salicilic.

Pe vremea când tenul meu era mixt și lipsit de sensibilitate, nici nu îmi puteam închipui cum aș putea susține rutină de îngrijire fără un BHA, însă pe măsură ce tenul meu a început să sufere transformări, am renunțat încet-încet la o serie de activi, printre care și exfolianții chimici.

 


Perspectiva unii exfoliant de tip BHA conceput special pentru tenul sensibil, m-a încântat peste măsură. Calm 1% BHA Sensitive Skin Exfoliant are o textură de gel cremos, se întinde foarte bine pe piele și se absoarbe complet. Este cu adevărat un produs blând care nu a pus niciun fel de probleme nici celor mai sensibile zone ale tenului meu. L-am introdus cu precauție în rutină, la început doar pe zonele cu sensibilitate redusă, dar mai apoi mi-am făcut curaj și l-am aplicat pe toată fața.

Conține 1% acid salicilic care curăță porii, reduce erupțiile și uniformizează culoarea și textura pielii. Este formulat cu ingrediente care hidratează și reduc sensibilitatea și iritația pielii precum alantoină, Mushroom Extract, Opuntia Ficus-Indica Extract și o serie de umectanți și emolienți.

În prezent îl aplic de câteva ori pe săptămână, mai des în perioada în care acneea hormonală este activă, dar recunosc că în ultima vreme, reușesc să o țin mult mai bine sub control. De când am introdus acest BHA în rutină și de când am mărit concentrația de acid azelaic (la 20%) zona bărbiei și a mandibulei arată mult mai bine: textura este mai uniformă, roșeața ușor diminuată și mult mai puține pustule.

De ce să folosești Calm 1% BHA Sensitive Skin Exfoliant în rutina ta? Pentru că:

  • curăță porii și netezește pielea,
  • conține ingrediente calmante și hidratante care reduc roșeața și iritația,
  • contribuie la reducerea erupțiilor și semnelor de îmbătrânire a pielii,
  • restabilește luminozitatea naturală și uniformizează culoarea pielii.

 

Calm Rescue Repair Weightless Moisturizer - loțiune hidratantă cu textură lejeră, repară și calmează pielea sensibilă, cu roșeață, rozacee sau cuperoză

 

Exoliantul BHA îl aplic numai seara, pe pielea perfect curată, iar după vreo 20 de minute, aplic pasul II și ultimul de altfel: Calm Rescue Repair Weightless Moisturizer.

Loțiunea calmează instantaneu pielea iritată, reduce roșeața și hidratează perfect. Acest duo este tot ceea ce are nevoie tenul meu în seara de exfoliere, motiv pentru care nu încarc pielea cu produse suplimentare.




Calm Rescue & Repair Weightless Moisturizer este o loțiune hidratantă potrivită pentru tenul normal, mixt sau gras, dar în special pentru pentru pielea sensibilă, reactivă, cu iritații și/sau simptome de roșeață, rozacee sau cuperoză.

Are o textură destul de lejeră, fără a fi însă foarte light. O simt destul de hidratantă, lucru care îmi place deosebit de mult mai ales în serile în care aplic exfoliantul BHA ca prim pas. O folosesc și cu alte produse din rutina mea, cum ar fi retinalul, tot ultim pas – sigilarea rutinei, tocmai pentru caracterul său calmant și intens hidratant.

Conține ingrediente reparatoare care întăresc bariera naturală și protejează microbiomul pielii, precum și antioxidanții și hexapeptide-8 care oferă beneficii anti-aging.

De ce să folosești Calm Rescue Repair Weightless Moisturizer în rutina ta? Pentru că:

  • repară și calmează pielea,
  • reduce sensibilitatea și estompează vizibil roșeața pielii.,
  • întărește bariera naturală de protecție a pielii,
  • revitalizează și restabilește senzația de confort.

 


Desigur, urmând filozofia Paual's Choice, ambele produse sunt lipsite de alcool, parfum sau uleiuri esențiale și sunt concepute din material reciclat (excluzând capacul).

 

Crezi că ar fi potrivite tenului tău aceste două produse?

 

Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!