"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 25 martie 2023

Rutină de îngrijire pentru tenul gras cu exces de sebum, pori dilatați și acnee. Plasturii Purito All Care Recovery Cica-Aid

 


Tenul gras este caracterizat prin producția excesivă de sebum, ceea ce îi conferă un aspect lucios și gras, mai ales în zona T (frunte, nas și bărbie). Această producție excesivă de sebum poate duce la probleme de sănătate ale pielii, cum ar fi acneea, punctele negre și alte afecțiuni ale pielii. Persoanele cu ten gras ar trebui să fie atente la alegerea produselor cosmetice, pentru a evita exacerbarea problemelor pielii.

Este importantă menținerea unei rutine de îngrijire a pielii care să includă curățarea, exfolierea, hidratarea și protecția solară adecvată pentru a menține un echilibru sănătos al pielii. Utilizarea produselor cosmetice care conțin ingrediente precum acidul salicilic sau acidul azelaic poate ajuta la reducerea excesului de sebum și la prevenirea apariției acneei și a altor probleme ale pielii. Acneea și punctele negre sunt două dintre cele mai supărătoare probleme cu care se confruntă un ten gras.


Ce sunt punctele negre și cum poți scăpa de ele


Punctele negre, cunoscute si sub numele de comedoane deschise, sunt depozite de sebum si celule moarte ale pielii care se acumulează in pori si se oxidează, devenind astfel închise la culoare.

Iată câteva modalități prin care poți elimina punctele negre de pe ten:


1.       Curățarea regulată a tenului - Spălarea fetei in fiecare zi cu un produs de curățare blând poate ajuta la eliminarea depozitelor de sebum si impuritățile care pot duce la formarea punctelor negre.


2.       Exfolierea - Utilizarea unui exfoliant poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii si a impurităților care pot bloca porii si contribui la formarea punctelor negre. Este important să folosești un exfoliant chimic de tip BHA, în detrimentul unuia mecanic, și să nu exfoliezi prea des, deoarece acest lucru poate irita si sensibiliza pielea, prin compromiterea barierei de protecție a acesteia.


3.       Măști pentru fata - Măștile pentru fata pot ajuta la reducerea punctelor negre prin eliminarea excesului de sebum si a impurităților. Există mai multe măști faciale care pot fi eficiente în reducerea punctelor negre. Iată două dintre ele:


  • Măști cu cărbune activ. Aceste măști conțin cărbune activ, care poate ajuta la eliminarea impurităților și a excesului de sebum din pori. 
  • Măști cu argilă. Argila are proprietăți de absorbție a excesului de sebum și poate ajuta la eliminarea punctelor negre. Există diferite tipuri de argilă, precum argila bentonitică, argilă vulcanică sau argila verde, care pot fi amestecate cu apă pentru a forma o mască facială. Desigur, există o mare varietate de produse gata preparate care conțin diverse tipuri de argilă, dar și alte ingrediente benefice pielii. 

În prezent tenul meu este unul normal, odată cu înaintarea în vârstă și datorită schimbărilor hormonale prin care am trecut după cele două sarcini, excesul de sebum s-a diminuat, iar punctele negre nu mai îmi dau așa mari bătăi de cap. Obișnuiesc, din când în când, să folosesc ustensila pentru puncte negre, atunci când aceștia sunt înfundați și necesită curățare, însă de-a lungul timpului, am folosit o metodă pe care am promovat-o pe blog de nenumărate ori. Un trio de ingrediente a fost cel care m-a ajutat cel mai mult pentru a-mi ține porii curați și pentru a lupta împotriva punctelor negre:

  • Acidul salicilic (loțiuni cu 2% BHA folosite de 3 ori pe săptămână)
  • Niacinamide (minim 5% cu aplicare zilnică, dimineața sau seara)
  • Măști cu argilă aplicate după metoda Fifty Shade of Snail (folosite 1-2 ori pe săptămână).


În prezent, singura care îmi dă de furcă este acneea hormonală de pe zona mandibulei ca urmare a sindromului ovarelor polichistice. Această formă de acnee apare în mod obișnuit în zona bărbiei și a mandibulei și uneori poate fi mai severă decât alte forme de acnee. Simptomele includ erupții cutanate sub formă de coșuri și pustule, inflamație, roșeață și durere. De asemenea, poate fi prezentă și sensibilitatea la atingere.


Plasturii pentru acnee Purito All Care Recovery Cica-Aid, ajutorul meu în acneea hormonală


În astfel de situații, dermatologii pot prescrie medicamente topice, cum ar fi retinoizii sau peroxidul de benzoil, pentru a ajuta la curățarea porilor și la reducerea inflamației. Din păcate în cazul meu, nu am obținut rezultate notabile cu niciunul dintre cei doi activi. Acidul azelaic e cel care îmi ține cel mai bine sub control erupțiile. Folosesc în prezent o concentrație mare, de 20%, probabil cea mai mare de pe piață.


plasturi cica purito


Totuși, pustule apar în fiecare lună, iar de când am descoperit plasturii Purito  All Care Recovery Cica-Aid parcă gestionez situația mult mai ușor.

Plasturii pentru acnee Purito All Care Recovery Cica-Aid sunt o opțiune foarte populară de tratament pentru acnee. Acești plasturi conțin hidrocoloid și Madecassic Acid, Asiaticoside Acid și Asiatic Acid care ajută la curățarea porilor și la reducerea inflamației.


Plasturii sunt destinați pentru a fi aplicați direct pe coșuri și pustule. Aceștia ajută la absorbția secrețiilor excesive și ajută la prevenirea formării de cicatrici. De asemenea, plasturii pot fi utilizați pentru a ajuta la calmarea pielii iritate sau inflamate.


plasturi acnee cica


Pentru a utiliza plasturii Purito All Care Recovery Cica-Aid, zona afectată trebuie bine curățată și uscată. Apoi, se aplică plasturele pe coș sau pustulă și se lasă să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Plasturii pot fi utilizați o dată sau de două ori pe zi, sunt perfect transparenți și devin aproape invizibili după aplicare. În pachet sunt 51 de plasturi în două mărimi, de 10mm, respectiv 12 mm, aderă foarte bine la piele și sunt rezistenți la apă. 


purito plasturi puncte negre


Este important de știut că plasturii Purito All Care Recovery Cica-Aid nu sunt potriviți pentru toate tipurile de acnee și nu vor fi eficienți pentru forme severe de acnee, dar pe mine simt că mă ajută destul de mult atât în ceea ce privește pustulele deja formate, cât și în procesul de cicatrizare.
 
Care sunt problemele tenului tău și ce soluții folosești?



Blog editor: Simona Tucu

2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!