"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 24 martie 2023

Ce exfoliant chimic este potrivit pentru tenul sensibil? Skin Functional Exfoliating Facial Lite cu 10% Acid Mandelic + 1% Acid Poliglutamic

 


Tenul sensibil este un tip de ten care este mai predispus la iritații, roșeață și inflamație decât alte tipuri de ten. Acest tip de ten poate fi afectat de factori externi precum poluarea, temperaturile extreme, produsele cosmetice agresive și expunerea la soare. De asemenea, tenul sensibil poate fi afectat și de factori interni precum stresul, dieta și alte afecțiuni medicale.

Caracteristicile tenului sensibil includ:

  • Roșeață și inflamație - tenul sensibil poate avea tendința de a fi mai roșu și inflamat decât alte tipuri de ten, în special după expunerea la factori de mediu.
  • Ușoară iritare - tenul sensibil poate fi ușor iritat de produsele cosmetice, cum ar fi  produsele de curățare agresive, activi puternici, dar și de ingredientele cu potențial iritant din acestea, precum alcool, parfum, uleiuri esențiale etc.
  • Senzație de mâncărime - tenul sensibil poate avea tendința de a fi mai pruriginos, ceea ce înseamnă că poate provoca o senzație de mâncărime.
  • Tendința de uscare - tenul sensibil poate fi mai uscat decât alte tipuri de ten, ceea ce poate provoca descuamarea pielii și poate agrava simptomele de iritație.
  • Vulnerabilitate accentuată la soare - tenul sensibil poate fi mai vulnerabil la expunerea la soare și poate fi mai predispus la arsuri solare.

Pentru a îngriji un ten sensibil, este important să utilizați produse de îngrijire a pielii care sunt special formulate pentru acest tip de ten. Aceste produse ar trebui să fie lipsite de parfum și alcool, să fie blânde și să nu conțină ingrediente agresive care ar putea agrava simptomele de iritație. Este de asemenea important să evitați expunerea excesivă la soare și să utilizați întotdeauna un produs de protecție solară ridicată.

 

Skin Functional Exfoliating Facial Lite cu 10% Acid Mandelic + 1% Acid Poliglutamic
 

Atunci când ai un ten sensibil, așa cum am și eu, trebuie să fii foarte atent în alegerea activilor pe care îi introduci în rutină, dar și a modului de aplicare a acestora.

O lungă perioada de timp nu am mai avut în schemă niciun exfoliant chimic, de frica unei sensibilizării exagerate a tenului. Nevoia unuia însă am resimțit-o după o vreme.




Exfoliating Facial Lite cu 10% Acid Mandelic + 1% Acid Poliglutamic este un exfoliant blând, perfect pentru un ten sensibil așa cum este al meu.

Are ca ingredient activ acidul mandelic în concentrație de 10% care face parte din categoria exfolianților AHA (așa cum este glicolicul sau lacticul) și care lucrează la suprafața pielii având o capacitate redusă de a pătrunde în straturile mai profunde ale acesteia (așa cum o face un exfoliant BHA), scăzând astfel posibilitatea de a produce iritație tenului.

Serul Skin Functional este îmbogățit și cu 1% acid poliglutamic cu rol de hidratare și vindecare a pielii, făcând astfel produsul ideal pentru un ten sensibil sau uscat. Mai conține și alți umectați în compoziție care minimizează foarte mult riscul de reactivitate a pielii, glicerină, panthenol, arginină etc. Este, desigur lipsit de parfum, alcool sau uleiuri esențiale.

Textura este una apoasă, se absoarbe rapid și nu lasă peliculă la suprafața pielii. Îl folosesc în rutina de seară aplicat pe tenul curat și lăsat să acționeze cam 15 minute înainte de aplicarea serului și a cremei de sigilare.


Este descris ca fiind sigur in sarcină și alăptare.

 

Toate produsele Skin Functional se găsesc pe damas.ro

 

Folosind codul lui  ✨ALEXD✨ puteți beneficia de o reducere de 10% la orice comandă.



Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!