"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 27 februarie 2021

Cornulețe din aluat dospit baby friendly

 


Bananele foarte coapte reprezintă cel mai popular îndulcitor folosit în alimentația copiilor sub 2 ani și nu numai. Cu cât sunt mai coapte, cu atât mai mare este capacitatea acestora de a îndulci un preparat.

Între 6 luni (de când am început diversificarea) și până la vârsta de 2 ani a Adnanei, bananele au fost baza atunci când i-am făcut deserturi, ceea ce înseamnă că le-am folosit într-un numar impresionant de preparate. Totuși în aluat dospit nu le-am introdus niciodată pe post de îndulcitor până acum.
Am văzut pe instagram un tutorial de cornulețe cu banane umplute cu ciocolată și de acolo mi-a venit și mie ideea de a folosi bananele mele negre pentru aluat. 

Din păcate nu am o rețetă cu proporții exact, așa că vă dau doar câteva indicații care sper să vă ajute să faceți și voi niște cornuri delicioase și sănătoase pentru copii.

Două banane mari foarte coapte le-am pus în blender cu două ouă și circa 400 ml lapte. Într-un castron am amestecat circa 500 de gr de faină cu partea lichidă, 50 ml ulei și un pliculeț de drojdie. Puneți și extract de vanilie sau alte arome. 
Am frământat aluatul. Adăugați faină sau lapte, după nevoie. După care am lăsat la dospit. 

La final am întins o foaie mare din care am tăiat pătrățele pe care le-am umplut cu această cremă de cocos și cacao din DM. Este un preparat bio îndulcit cu sirop de agave și cu o listă destul de curată de ingrediente. 

Nu seamănă la gust cu Nutella, dar reprezintă o alternativă bună de luat în calcul pentru deserturi delicioase pe gustul copiilor. 
Cornulețele le-am copt la 180 de grade până s-au rumenit frumos. 



Nu este un desert foarte dulce, dar cu siguranță pentru copiii care nu sunt obișnuiți cu zaharul rafinat în exces sau cu dulciurile din comerț, este suficient. 



                                Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

8 comentarii:

  1. bunica imi facea, cate amintiri mi-a adus in minte, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, ce fain arată! Eu fiind cam începătoare în alte dulciurilor făcute acasă nu știam de treaba cu bananele. De încercat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bine arata aceste cornulețe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata! O sa incerc si eu reteta ta. Sa ai o zi cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arată nemaipomenit!
    Babane folosim și noi pentru mica noastră minune. Tocmai i-am făcut niște clătite americane pe care adoră să le molfăie. :)
    Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am folosit banane in foarte multe preparate, dar nu imi trecuse prin cap sa le folosesc si in astfel de aluat. Arata bine cornuletele!

    RăspundețiȘtergere
  7. E o idee buna acest aluat cu banane, o sa caut pe Internet o reteta asemanatoare pentru a fi mai sigura pe cantitati.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iubesc produsele de patiserie. Chiar sunt curioasa cum sunt in varianta asta. Trebuie sa le incerc

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!