"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 16 februarie 2021

Tetris puzzle cu piese din lemn - joc de inteligență pentru copii

Vă mai aduceți aminte de acel joc Tetris al anilor '90 cu baterii? Pe mine m-a obsedat o perioadă bună de timp și eram numai cu el în mână (și mama numai cu gura pe mine). Greu mi-a trecut.

Acum, adult fiind, am descoperit luna trecută pe Emag o variantă de Tetris cu piese din lemn și m-am entuziasmat foarte tare la gândul că poate îi va plăcea și fetiței mele Adnana (4 ani).
Prețul a fost unul foarte mic - 13 lei, așa că l-am pus repede în coș alături de alte jucarii de lemn de la același seller pentru a plăti transportul o singură dată.

Jocul cu piese din lemn Tetris are în total 40 de piese (8 forme în 8 culori) și o planșă din lemn natur unde se montează piesele.

Așa cum speram a devenit repede jocul preferat al fetiței mele. Desigur nu i-a reușit din prima o aranjare perfectă, a durat ceva până a înțeles că piesele trebuiesc potrivite în așa fel încât acestea să se îmbine perfect și sa nu rămână goluri, dar pe zi ce trece devine tot mai performantă. 

Bineînțeles că nici mama nu s-a putut abține și m-am distrat și eu reamintind-mi clipele din adolescență când am terminat nu știu câte niveluri din jocul meu Tetris. 
Surpriza a venit atunci când am ajuns la capătul planșei și mi-am dat seama că e o adevărată provocare să îl închizi perfect așa cum se vede în imagine, cum vine el deja asamblat. 
Da, nu toate variantele duc la același rezultat, astfel încât a trebuit să îmi pun și eu mintea la contribuție și să încerc mai multe variante până am ajuns la asamblarea perfectă. 
Soțul meu a reușit din a doua încercare, ceea ce i-a conferit un avans serios în fața mea. 
E lesne de înțeleg deci că această variantă de Tetris cu piese din lemn este un joc pentru toată familia
Pentru frățiorul cel mic (1,8 ani) este o bună ocazie de a învăța culorile, dar momentan nu pare interesat. 
Piesele sunt viu colorate, bine finisate și deocamdată au rezistat eroic la căzături multiple și la o băiță neprevăzută. Acest joc Tetris puzzle tangram cu piese din lemn dezvoltă gândirea logică și imaginația (se pot crea și alte forme interesante cu ajutorul pieselor) și ajută la coordonarea mână-ochi și la motricitatea fină
Este un joc care cultivă răbdarea și sporește puterea de concentrare a copilului.

Pentru fetița mea s-a dovedit a fi o achiziție foarte bună care o ține ocupată minute bune și pentru care nu și-a pierdut interesul deși a trecut mai bine de o lună de la achiziție. 

Jocul Tetris puzzle tangram cu piese din lemn vine cu o planșă unde sunt exemplificate 8 modele care se pot construi cu ajutorul pieselor: floare, umbrelă, silueta umană etc. Deocamdată noi nu am fost atrase de acest tip de construcție pentru că avem alte piese din lemn mai ofertante în acest sens. 

Așadar, acest joc Tetris puzzle cu piese din lemn este una dintre propunerile mele pentru copiii de vârstă mică și nu numai, pentru dezvoltarea inteligenței și a gândirii logice. 

Ce spuneți? V-ar tenta o asemenea achiziție pentru copiii voștri? 
                                  Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!