"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 29 iunie 2015

Uleiul din arbore de ceai Thursday Plantation sau uleiul cu cele mai multe întrebuințări

Dacă mă urmăriți pe instagram, probabil ați văzut mai multe poze cu acest ulei Thursday Plantation, poze pe care le-am postat pe parcursul aceste luni și parțial și în luna mai, fiind un produs pe care l-am testat din plin în această perioadă de timp și despre care vreau să vă vorbesc astăzi. Întâmplarea face ca propunerea de a testa acest ulei esențial să vină chiar în perioada în care îmi propusesem să caut un astfel de ulei pentru a-l folosi în scop cosmetic. Varianta de a testa cel mai celebru ulei de tea tree din lume mi s-a parut a fi mai mult decât binevenită, astfel încât de o luna și ceva am intrat în posesia acestei sticluțe galben neon și m-am bucurat de binefacerile conținutului său.

Uleiul de tea tree este un ulei esențial, cred că asta ar trebui reținut în primul și în primul rând, iar varianta testată de mine este ulei tea tree 100% pur, deci mare atenție în folosire la persoanele cu piele sensibilă, nediluat s-ar putea să vă provoace iritații! Thursday Plantation este produs în Australia, adică acolo unde crește arborele Melaleuca alternifolia, din ale cărui frunze este distilat acest ulei, și este cel mai cunoscut brand producător al acestui ulei din toată lumea.

Uleiul de tea tree este binecunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, actionând împotriva infecțiilor bacteriente și fungice și are o plajă foarte largă de utilizare. Se recomandă pentru dezinfectarea rănilor superficiale, tratarea acneei, infecțiilor fungice ale unghiilor, mușcături de insecte sau alte alergii și dermatite ale pielii, tratarea mătreței, pentru igiena orală și infecții ale urechii etc.

Eu l-am dorit în primul și în primul rând pentru a-l folosi pe ten, după extragerea punctelor negre. Simțeam nevoia să folosesc un produs antiseptic, care să-mi dezinfecteze micile leziuni, să calmeze pielea și să-mi închidă porii. M-am gândit că cea mai bună variantă ar putea-o constitui acest ulei. Pentru că este un ulei esențial eu nu îl aplic niciodată nediluat pe ten, ci folosesc o dischetă îmbibată cu apă micelara peste care aplic o singură picătură din acest ulei și mai apoi îmi curăț porțiunea de piele pe care am supus-o tratamentului de extragere a punctelor negre. Este foarte puternic, are un miros medicinal, de camfor.
Pentru tratarea acneei poate fi diluat cu alte uleiuri, cred ca jojoba ar fi cel mai indicat din punctul meu de vedere, datorită conținutului oleic mai redus, cu miere sau aloe vera. De asemenea se mai poate aplica și în masca cu argilă pe care, eu o folosesc foarte des, două picături sunt suficiente în amestecul de argilă și apă pentru ten și gât, va oferi și o senzație plăcută de revigorare.
Adăugat într-un lighean cu apă călduță, calmează picioarele obosite (după o zi pe tocuri), previne transpirația și conferă o senzație plăcută de prospețime. 


Din experiență vă spun că este excelent în caz de răceală pentru desfundarea căilor respiratorii,  cea mai bună și mai la îndemână metodă testată de mine. De asemenea este ideal pentru purificarea aerului și îndepărtarea mirosului neplăcut dintr-o încăpere.

Deși nu l-am încercat, cu succes se recomandă și pentru herpes și dureri de dinți sau urechi. Este un ulei mulifuncțional cu foarte multe recomandări, iar faptul că sunt suficiente una-două picături la fiecare utilizare, face ca sticluța de 10 ml să îți ajungă pentru mult timp. În magazinul online de unde l-am primit eu pentru testare, se comercializează la pachet de 2 sticluțe, iar alături de acest ulei pur mai puteți găsi și alte produse pe bază de ulei de arbore de ceai, împărțite pe 4 categorii:
  • Acnee
  • Îngrijirea părului
  • Îngrijire orală – pastă de dinți fără fluor, cu ulei din arbore de ceai – foarte tentantă pentru mine!
  • Îngrijire personală

Am descoperit multe produse tentante pe lângă acest ulei, așa cum ar fi antiperspirantul natural cu ulei de arbore de ceai, fără aluminiu. De asemenea, dacă doriți să aflați mai multe despre întrebuințările acestui ulei esențial, modul de folosire, potențialul iritant etc, vă recomand să vizitați site-ul pentru lista completă de informații



Voi folosiți acest ulei minune? Dacă da, în ce scop?



                         VintageLook

21 de comentarii:

  1. Il am pe lista de asteptare alaturi de uleiul neem cand mi se vor termina uleiul de cocos, untul de shea.
    Femeile insarcinate si copiii trebuie sa-l evite si sub nici o forma inghitit, din ce stiu eu e toxic.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat, Mihaela, inca de la inceputul articolului mi-am zis sa nu uit sa precizez faptul ca acest ulei este destinat doar uzului extern, dar daca nu mi-am notat ideile principale la inceput, iata ca am uitat.
      Este un ulei minunat si il recomand cu drag, nu ai cum sa nu il gasesti util in casa! :)

      Ștergere
  2. Si mie mi-a placut acest produs,te invit si la mine pe blog,sa vezi cum l-am folosit,te pup <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Oana, ma bucur sa citesc ca si tie ti s-a parut a fi util acest ulei. E drept ca din lista lunga de utilizari, este imposibil sa nu gasesti una utila... :)
      Te pup, multumesc pentru vizita!

      Ștergere
  3. L-am pus in sampon ca sa combat matreata si in crema de fata. E de efect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu intentionez sa il folosesc in acest mod, chiar sper sa fie util, am ceva probleme cu matreata in ultima perioada de timp (prea multa spuma de par) :P
      Pup!

      Ștergere
  4. Uleiul nu l-am încercat, în schimb am folosit o spumă de curățare, o loțiune tonică, o cremă și un baton corector de la Thursday Plantation și mi s-au părut produse foarte bune. Le foloseam cu 7-10 zile înainte de menstruație, nu mai mult căci îmi uscau puțin pielea. Însă nu mai aveam probleme cu pielea în acea perioadă delicată și sunt convinsă că și uleiul este deosebit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohoo, multe produse Thursday Plantation ai incercat tu. Si mie mi-au atras atentia cateva produse de pe site, dupa cum am precizat in review. E un brand de calitate, pe mine chiar m-a convins!

      Ștergere
  5. Și mie îmi place mult! Uite că la picioare nu m-aș fi gândit să-l încerc, dar o să testez!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta o sa il placa si in baia pentru picioare, mirosul acela foarte puternic nu o sa ti se mai para un chin, dezodorizeaza foarte bine picioarele. :)
      Pupici multi!

      Ștergere
  6. nu l am incercat dar din ce zici.. chiar mi-ar placea tare sa l incerc! muuuuultuuuumesc de stire <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa retin treaba asta, poate o sa adaug si un ulei tea tree la urmatorul giveaway, cu siguranta e foarte util in casa.
      Te pup, Gabriela!! :)

      Ștergere
  7. Foarte interesant,se afla deja pe wish list-ul meu :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur o sa iti placa, e un produs foarte util!
      Multumesc pentru vizita, Irina, te pup!

      Ștergere
  8. Si eu il folosesc si imi place. Nu m-am gandit sa-l folosesc pe picioare, dar cu prima ocazie o sa incerc. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mai am ceva de bifat de pe lista de indicatii, nu am reusit sa il testez in toate scopurile in care mi-am propus :P
      Ma bucur ca ti-a placut si tie! Multumesc pentru vizita!
      Te pup, numai bine!

      Ștergere
  9. Si eu am incercat tea tree oil si mi-a placut! L-am folosit pentru mai multe probleme si a facut fata cu brio!

    www.rokolla.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am pus cateva picaturi de ulei de tea tree in gelul de curatare pentru fata - nu or disparut toti 'monstruletii', dar s-a ameliorat situatia.
    Am citit ca merge si in sampon, dar nu am pus in sticla - ca de, daca nu-mi place. Si punand eu picatura de ulei dupa ce parul era ud, samponul in mana, o data am nimerit alta sticluta si m-am spalat pe cap cu ulei de ghimbir - nu s-a intamplat nimic, dar m-am invatat minte si il voi adauga in sticla, acum stiu ca e bun (eu am cate un cosulet prin par - fug nenorocitele de pe fata, sa se ascunda, dar trimit eu uleiul de arbore de ceai dupa ele si le vin de hac :)
    Am citit despre multiplele utilizari si diverse retete de produse homemade, fie cosmetice, fie pentru casa - timp sa fie, sa ma joc cu toate sticlutele.
    Pupici <3

    RăspundețiȘtergere
  11. Ador acest ulei, il recomand si eu. Te pup!
    www.bysunshine.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar ma gandeam ca o sa-l cumpar la urmatoarea comanda dar cand am citit mai jos ca poate provoca iritatii la pielea sensibila e clar ca nu are rost, tenul meu e atat de sensibil incat nici nu mai stiu ce sa folosesc, nimic nu mi se potriveste de la un timp :(((

    RăspundețiȘtergere
  13. Am avut si eu o sticluta de ulei de arbore de ceai, dar cum nu l-am folosit constant, nu mi s-a parut ca face nimic deosebit pt. ten / par. Nici nu stiu ce am facut in final cu sticluta respectiva. Poate o sa-l recumpar totusi, chiar as avea nevoie de un toner sau un produs antiseptic momentan, cred ca mi-ar fi de folos.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!