"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 8 iunie 2015

Fusta de blugi cu talie înaltă anii `80. Variante de purtare a fustelor cu talie înaltă

Fustele cu talie înaltă au devenit preferatele tuturor femeilor în ultimii ani reușind să se mențină în tendințele fiecărui sezon. Fie că vorbim despre fuste creion, fuste în cloș sau în A, fuste cu pliseuri sau peplum, fuste mini, midi sau lungi, talia înaltă se pare ca a devenit un trend care s-a impus de-a lungul timpului, lăsând femeilor posibilități nenumărate de compunere a unor outfituri inteligente și creative, având în centru această piesă vestimentară.


fusta cu talie inalta vintage

Eu am ales pentru postarea de astăzi o fustă de blugi cu talie înaltă, din colecția mea vintage, este un model din anii 80, pe care îl port foarte des primăvara, la început de vară și toamna, fusta fiind croită dintr-un material denim foarte gros, propriu blugilor din anii 80 și cei din 90, care ne-au invadat piața după Revoluție.

Ce fustă cu talie înaltă ni se potrivește în funcție de siluetă?


Chiar dacă avem o siluetă subțirică sau chiar dacă talia noastră nu măsoară standardul 60 de cm, putem purta fuste cu talie înaltă, fiind însă atente la modelul acesteia, dar și la topul pe care alegem să i-l asortăm. Talia groasă nu permite centuri sau alt tip de curele care să o scoată în evidență, însă croiala cu talie înaltă în sine și culorile mai închise vor alungi optic silueta. Dacă ai mai mult volum pe șolduri, evită fustele cu buzunare sau alte aplicații în zonele respective, dar alege în schimb o fustă cu talie înaltă în forma A, fără însă ca unghiul să fie unul foarte larg. Evitați materialele supraelastice care se mulează inestetic pe șolduri și care vor scoate în evidență toate imperfecțiunile, alegeți în schimb texturi ușor rigide, precum denimul sau stofele pline. Pentru fetele slăbuțe, fustele cu talie înaltă și pliseuri, așa cum ador eu să port, sunt ideale, pentru că pot crea un volum binevenit pe șolduri, al fel și cele în cloș sau cu diverse aplicații pe zona șoldurilor.



Cu ce asortăm fusta cu talie înaltă?


Dacă vorbim despre fustele cu talie înaltă clasice, modelul tip creion sau drept, posibilitățile de asortare sunt nenumărate, doar imaginația fiind limita. O putem purta la fel de inspirate și cu tocuri de 12 cm, pantofi stiletto, platforme, balerini, dar și cu conversi, calitatea principală a acesteia, aceea de alungire a siluetei, rămânând neștirbită. Pentru partea de sus, o putem purta cu cămăși cambrate pe corp, dar și cu modele oversize, tricouri supradimensionate sau crop, bustiere de tip coreset pentru îndrăznețe, precum și cu jachete care se întâlnesc  cu fusta la nivelul taliei, sau sacouri ușor cambrate pe talie. Ultimele două variante le puteți vedea și pe blogul prietenei mele, altă iubitoare de fuste cu talie înaltă, mai ales modelul acesta conic, despre care v-am vorbit.


top roz ciclam

Eu am ales pentru fusta mea de blugi cu talie înaltă un top roz puternic, o culoare cu care nu sunt prietenă foarte bună, dar care m-a inspirat într-o zi de duminică, pentru realizarea acestor fotografii.

fusta cu talie inalta

fusta vintage anii 80 cu talie inalta

Acum câțiva ani, v-am arătat pe blog aceeași fustă purtată cu o bluziță cu buline, pe care nu îmi mai amintesc să o mai fi purtat vreodată de atunci. Trebuie să o scot la lumină și pe ea.

Alte modalități de a purta o fustă cu talie înaltă - sugestii din combinațiile mele de pe blog


pleated skirt - leather skirt
VINTAGE PLEATED SKIRT    -    LEATHER SKIRT

trei variante de fuste cu talie inalta

Combinația mea preferată este cea cu fusta animal print și bluzița Vero Moda, a voastră care este?




Vouă vă plac fustele cu talie înaltă? Cum le purtați voi?


VintageLook

6 comentarii:

  1. ai picioruse frumoase, asa ca cu orice fusta iti sta bine! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mă mai atrag fustele din denim de câțiva ani, probabil pentru că m-am săturat de cât le-am tot purtat într-o perioadă. Însă fusta ta îmi place, are un model frumos, îmi place în special cum se așează pe corp.
    Ador fustele cu talie înaltă și îmi plac toate cele pe care ni le-ai prezentat!

    Off: Cred că ai rezolvat problema cu actualizarea în blogroll, la mine era actualizat după vreo 3-4 ore (atunci am intrat eu și am văzut).

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc scumpa mea!

    Imi place mult cum iti sta cu rozul acesta dar camasa cu buline ramane favorita mea.
    Din tinutele expuse imi place cel mai mult cea cu fusta plisata :P

    Tone de pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte simpatica fusta! Am si eu o fusta cu un croi asemanator, dar dintr-un demnim foarte subtire, cred. Eu as asorta-o cu o camasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place fusta de blugi cu talie inalta pe care ai prezentat-o :)! Avantajul acestei fuste este ca, nu se inchide in fata, probabil are un fermoar la spate sau in lateral. Astfel, nu exista riscul aparitiei unei burtici. Silueta modelului care prezinta este un alt mare avantaj al acestei fustite :) !

    RăspundețiȘtergere
  6. Varianta cu camasa cu buline imi place cel mai mult,apoi cea cu jacheta de blugi.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!