"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 29 octombrie 2023

10 ani de Double Wear - impresii despre cel mai bun fond de ten din trusa mea

 


Fondul de ten Double Wear Stay in Place de la Estee Lauder este unul dintre produsele mele de machiaj preferate. Îl folosesc fără întrerupere de aproape 10 ani. Deși am mai încercat între timp și alte produse din aceeași categorie, Double Wear a rămas mereu pe primul loc în topul preferințelor mele.

După mai multe teste prin 2014, mi-am găsit și nuanța potrivită – 2W2 Rattan – un bej cu subton galben care se potrivește perfect nuanței tenului meu și care camuflează foarte bine zonele cu roșeață.


Double Wear - un fond de ten cu acoperire medie 


Despre fondul de ten Double Wear am citit foarte multe recenzii de-a lungul timpului. Cu uimire am constatat că impresiile altora sunt uneori foarte diferite de ale mele. Asta demonstrează încă o dată cât de subiectiv este acest domeniu.

Dacă este să vorbim despre acoperire, întotdeauna am considerat că Double Wear are o acoperire medie. Deși este deseori descris ca un fond de ten cu acoperire mare, eu nu l-aș putea plasa niciodată în această categorie. Fie că este aplicat cu pensula, burețelul sau degetele, acoperirea lui consider că este una medie, iar acest lucru este perfect pentru nevoile mele.

În ultimii ani, am reușit să creez o relație tot mai bună cu pielea mea, astfel încât nu mai simt nevoia să o acopăr sunt un strat gros de fond de ten. În acest sens, am tot scăzut cantitatea de fond de ten pe care o folosesc pentru față și gât și implicit și gradul de acoperire.

De ce nu renunț, în acest caz, la fond de ten și nu caut un BB Cream cu acoperire mai mică? Pentru că niciun alt produs pentru colorarea tenului dintre cele pe care le-am încercat până acum, nu s-a ridicat la performanțele lui Double Wear în ceea ce privește finisajul și rezistența pe ten de-a lungul zilei.

Double Wear este singurul fond de ten care îmi conferă încredere că, aplicat dimineața, sunt șanse ca după 8-10 ore, aspectul machiajului să arate la fel. Desigur pentru o astfel de performanță este necesar ca și baza de machiaj să fie una potrivită. Iar când spun bază de machiaj mă refer la crema cu protecție solară. Pe aceasta o aleg și după acest criteriu – să fie compatibilă cu fondul de ten Double Wear. Dacă nu trece acest test, nu va rămâne în rutina mea indiferent de cât este de performantă.




Double Wear și rutina de skincare 


Și mai vreau să menționez încă un lucru foarte important pentru ca fondul de ten Double Wear să arate bine pe piele și anume, tipul de ten și eficiența rutinei de skincare:

Double Wear se recomandă unui ten mixt sau gras. Pentru că este un fond de ten cu rezistență prelugită de-a lungul zilei și pentru că matifiază pielea după aplicare, nu se recomandă sub nicio formă unui ten uscat.

Chiar și un ten mixt sau gras poate fi deshidratat, iar acest lucru face ca finisajul fondului de ten Double Wear sa fie unul nu foarte atrăgător. Pentru că se agață de orice zonă uscată și orice rugozitate, folosirea acestui fond de ten, te obligă la o rutină de skincare extrem de eficientă, bazată pe hidratare și de protejare a barierei hidro-lipidice a pielii.

Mergând chiar mai departe de atât, pot să afirm că Double Wear a devenit un fel de cheie de control pentru calitatea tenului meu. Se întâmplă ca uneori să exagerez cu exfolierea chimică și să omit partea de hidratare. Dacă fondul de ten se așază deficitar pe anumite zone, e clar că trebuie să apelez la acidul hialuronic și la ceramidele care pentru mine fac minuni pe partea de hidratare.

Am mai scris despre acest fond de ten de câteva ori, atât aici pe blog, cât și pe instagram. După o relație de așa lungă durată, consider că am deja un parteneriat cu acest fond de ten. Este unul dintre produsele mele de bază atunci când vine vorba despre machiaj, alături de acest rimel despre care am scris nu demult, și fără să exagerez câtuși de puțin, pot să spun că pentru mine, este unul dintre cele mai bune produse de machiaj care au fost create vreodată.

Tocmai de aceea, în încheiere aș vrea să adaug faptul că, dacă ești posesoarea unui ten mixt sau gras, și ești pasionată de machiaj, iar dacă acest fond de ten, din cine știe ce motiv, nu a ajuns la tine încă, este absolut obligatoriu să îi dai o șansă.

Încearcă-l cu pensula, cu burețelul umed sau chiar cu degetele (metoda mea preferată) și vezi care metodă ți se potrivește cel mai bine. Iar dacă observi că în anumite zone nu se așază tocmai bine, reevaluează rutina de skincare, înainte să dai vina pe performanța fondului de ten. Pentru că el nu usucă pielea și nu se strânge inestetic în anumite zone.

Știi că l-am lăudat, poate excesiv, dar este doar o părere sinceră a unui utilizator care îl folosește aproape zilnic.


Sunt curioasă dacă ați încercat și voi acest fond de ten sau dacă aveți un astfel de parteneriat cu un alt produs de machiaj!

 


Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!