"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 10 august 2022

Noi produse cu factor de protecție solară - propunerile mele pentru vara 2022

 

reaplicare SPF
De câte ori pe zi aplici crema cu factor de protecție solară?

Aplicarea unei creme de față cu factor de protecție solară în fiecare dimineață a intrat în rutina multora dintre noi. Așa cum spuneam într-un articol mai vechi, campaniile de conștientizare a pericolului expunerii necontrolate la soare desfășurate prin intermediul mai multor canale media pe parcursul ultimilor ani, pare că în sfârșit dau rezultate. Femeile, în special, cumpără și folosesc produse cu SPF atât pentru față, cât și pentru corp. Cumpărăturile pe acest segment încep ușor, ușor să nu mai fie sezoniere, asta însemnând că o mare parte a consumatorilor a înțeles că produsele cu protecție solară se aplică zilnic, pe tot parcursul anului, indiferent de sezon. Iar acesta este un lucru minunat!

 

Cum să alegi în mod corect produsele cu protecție solară


Pe piață există o mare varietate de produse pentru protecție solară gândite pentru toate tipurile de piele, fie că vorbim despre SPF-uri cu filtre chimice, fie de cele cu filtre fizice sau produse hibrid – o combinație de filtre chimice și filtre fizice. Informații pentru alegerea celui mai potrivit produs pentru tine din acest segment, găsești din nenumărate surse, însă doar procesul de testare efectivă a mai multor produse de acest tip, te poate ajuta cu adevărat să găsești cel mai potrivit produs cu protecție solară potrivit nevoilor tenului tău și a stilului tău de viață.

Ca să restrângi cât mai mult zona de căutare, identifică în primul rând impresiile și recenziile acelor produse care se potrivesc tipului tău de ten. Dacă ai un ten gras, caută SPF-uri cu mai puține ingrediente emoliente în compoziție. Axează-te pe produse fluide, cu finish mat.

Dacă anumite ingrediente cum ar fi alcoolul sau parfumul, au un potențial iritant mai mare pentru pielea ta, evită SPF-urile care le conțin în formulă. Pentru asta, învață să citești eticheta produselor cosmetice, așa numită listă INCI.

Prețul este un alt criteriu extrem de important. Caută produse cu SPF care se încadrează în bugetul tău personal. Nu uita că un produs cu protecție solară este un consumabil care trebuie achiziționat foarte des. Aplicat zilnic pe față și în cantitatea corectă, un flacon de circa 30 de ml ar trebui să îți ajungă mai puțin de o lună.

Cu siguranță vei investi mai mulți bani în produsele cu SPF destinate feței, dar caută produse mai spornice pentru a le aplica pe corp. Nu uita că SPF-ul se aplică pe toate zonele expuse la lumină. Urechile, partea din spate a gâtului și pleoapele sunt zone care sunt omise uneori.




Ce produse cu protecție solară folosesc în această vară


Pe blogul meu am nenumărate prezentări de produse cu factor de protecție solară. Nu l-am găsit încă ”pe acela”, dar am avut ocazia să testez nenumărate texturi prietenoase cu pielea și cu ochii. Uneori s-a întâmplat ca un produs să îmi placă deosebit de mult ca finisaj pe piele, însă formula sa, de obicei cu filtre chimice în compoziție, să îmi irite ochii. În acest caz, am ales să aplic pe pleoape un alt produs, cu filtre minerale, recunoscute ca fiind mai blânde cu zona ochilor. Așadar, nu este nimic în neregulă ca pe anumite zone să folosim alt SPF decât cel utilizat pe restul feței.

În sezonul cald prefer să folosesc un SPF50 pentru a-mi asigura o protecție cât mai mare, dar în restul anului, am cel puțin un SPF30 în rutină. Culoarea tenului meu nu s-a schimbat de ani de zile, nici chiar în timpul vacanței de la mare, ceea ce înseamnă că reușesc măcar parțial să aplic protecția solară în mod corespunzător. Întotdeauna însă e loc de mai bine. Iar suplimentar nu trebuie să uităm de măsurile complementare de protecție, precum sunt pălăriile de soare, ochelarii, umbrele sau haine cu protecție UV. 

În prezent am mai multe produse cu SPF pentru față. Unul singur este cu SPF30. Prefer să îl folosesc mai mult după-amiază sau seara, când soarele este mai puțin puternic. În rest, în cea mai mare parte a timpului mă folosesc de cremele cu SPF50.

 

ISDIN Pediatrics Transparent Spray SPF50 – nivel ridicat de protecție UVA și UVB 

 

Vara aceasta am descoperit produsele ISDIN, un brand spaniol care aduce pe piață texuturi foarte ușoare și plăcute. Singurul SPF sub formă de spray din rutina mea este ISDIN Pediatrics Transparent Spray SPF50, fiind de altfel, SPF-ul pe care l-am folosit pe corp în vacanța din Palma de Mallorca de anul acesta.


isdin pediatrisc


O formulă cu uscare rapidă care nu lasă peliculă uleioasă pe piele, extrem de ușor de aplicat și de reaplicat. Conține extract de Helychrisum Italicum care calmează și întărește bariera protectoare a pielii. E creat prin tehnologia WETFLEX prin intermediul căreia absorbția se face atât pe pielea umedă, cât și pe cea uscată.

Se folosește pentru copiii cu vârsta mai mare de 3 ani. Soțul meu și cu mine l-am preferat de departe altor texuri pe care le-a avut la dispoziție. Este foarte rezistent la apă, conține alcool și parfum și creează un efect răcoritor la aplicare. Conține Ginger Cell Protect care stimulează sistemul natural de apărare al pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui.

 

Tot din portofoliul aceluiași brandului folosesc și fluidul pentru față - ISDIN FOTOPROTECTOR Fusion Water SPF50. Un produs extrem de plăcut la aplicare, o textură ușoară, hidratantă, dar rapid absorbită în piele. Ideală pentru tenul sensibil și reactiv. Este unul dintre SPF-urile pe care le pot aplica în jurul ochilor fără nicio problemă.

Un alt produs pe care îl folosesc des în jurul ochilor, mai ales că textura sa este mult mai hidratantă decât a alor SPF-uri pe care le am în rutină, fiind benefică zonei ochilor, este celebrul SPF Purito despre care am scris un articol amplu în luna iunie.

 

Garnier Ambre Solair Anti-dark sports and Anti-pollution Super Uv SPF50+ - textură ultra-light – protecție solară înaltă, previne apariția petelor solare

 

Tot pentru protecția feței am testat și Garnier Ambre Solair Anti-darksports and Anti-pollution Super Uv SPF50+. Este unul dintre produsele care mi-au fost cel mai des recomadate în comunitatea mea de pe Instagram și pe care am ținut neapărat să îl testez.


garnier ambre solair


Vine ambalat într-un flacon de 40 de ml și are o textură fluidă, subțire care nu lasă peliculă grasă, uleioasă sau lipicioasă la nivelul tenului. Conține doar filtre chimice, iar din acest considerent nu există nicio posibilitate de a lăsa nici urme albe la aplicare. Se absoarbe foarte repede în piele și este formulat cu filtre solare performante cu înaltă protecție UVA și UVB.

Nu conține parfum, însă are alcool în compoziție, iar acest lucru se simte încă de la deschiderea flaconului. Este îmbogățit însă și cu acid hialuronic și vitamina E pentru un plus de hidratare. Pe tenul meu, chiar și în zonele cu sensibilitate s-a comportat perfect. Este un SPF elegant, perfect ca bază de machiaj și care poate fi aplicat foarte ușor în cantitatea corectă.

Mă bucur nespus că am avut curaj să îl achiziționez, iar mai departe am pus ochii pe Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert+ SPF50. Flaconul arată aproape identic și sunt foarte curioasă să văd cum sunt texturile prin comparație.


 Îngrijirea pielii după expunerea la soare


Mai sunt câteva săptămâni de vară. Soarele este extrem de puternic și rețineți că produsele cu protecție solară nu protejează 100%. Evitarea expunerii la lumina solară directă rămâne cea mai bună metodă de protecție. Folosiți, de asemenea măsuri suplimentare de protecție solară (pălărie, ochelari, umbrelă) și hidratați-vă corespunzător.


aloe vera


Acordați o atenție deosebită îngrijirii pielii în acest sezon. Folosiți în rutina de seară produse de calmare a pielii, mai ales dacă aceasta a fost expusă soarelui în mod îndelungat. Produsele calmante cu panthenol, bisabolol în compoziție sau aloe vera așa cum este Skin79  Jeju Aloe Aqua Soothing Gel sunt ideale pentru a fi folosite după expunerea la soare.

Gelul de la Skin79 conține 99% suc de aloe vera, alantoină, acid hialuronic și alte extracte din plante cu rol de calmare și hidratare al pielii. El este un produs multifuncțional, poate fi folosit atât pe ten și pe corp, cât și pe păr și unghii. Calmează imediat senzația de mâncărime a pielii și îi conferă acesteia un efect plăcut, răcoritor și reconfortant.

Este genul acela de produs ”bun de avut în casă” care se poate aplica pentru orice fel de disconfort al pielii, nu doar în cazul celui provocat de expunerea la soare.


spf50

Așadar, acestea sunt propunerile mele pentru această lună. Sper că ați descoperit produse interesante și de această dată. Aștept impresiile voastre în căsuța de comentarii.

 

Blog editor: Simona Tucu

3 comentarii:

  1. Multumesc pentru recomandare. Chiar am gasit informatii noi si sunt numai bine venite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar îmi este de mare ajutor articolul tău.

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine ca apar mereu produse noi astfel nu ne plictisim si avem tentatii noi.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!