"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 20 august 2022

Cum am făcut alergie la oja semipermanentă

 


Alergie la oja semipermanentă? Nici nu știam că există până când nu mi s-a întâmplat. 

Pentru că nu m-am confruntat niciodată cu vreo alergie pe parcursul vieții mele, recunosc că mi-a fost destul de greu să accept că sunt alergică la acest tip de ojă, odată ce am început să leg simptomele resimțite cu informațiile pe care le-am găsit pe google.


Experiența mea cu oja semipermanentă 


Cu oja semipermanentă am început să cochetez cu mulți ani în urmă. Nu am fost niciodată la salon pentru aplicarea ei, ci am folosit mereu trusa mea de acasă si îndemânarea din dotare.

Nu am avut rezultate excepționale dacă e să discutăm despre rezistența sa pe unghii (care sunt cauzate, cu siguranță, de lipsa mea de pricepere), motiv pentru care nu am folosit-o pe termen lung.

Au fost ani de zile în care am folosit doar ojă normală, apoi când au apărut ojele semipermanente 3-in-1 mi-am cumpărat iarăși vreo două nuanțe si am încercat din nou. Deși extrem e ușor de aplicat, nici aceasta nu mi-a conferit o rezistență prea bună, motiv pentru care iar am făcut o pauză.

Vara asta însă m-am hotărât să învăț să le fac mai bine, să investesc mai mult timp în pregătirea unghiei si să reîncep să aplic oja semipermanentă. Am avut vreo 4-5 aplicări in acest interval de timp. Unele mai reușite, altele mai puțin reușite. Mi-am cumpărat nuanțe noi, mai multe branduri, pentru a găsi oja perfectă unghiilor mele.


Cum s-a manifestat alergia la oja semipermanentă?


Alergia a debutat după ce am făcut o tentativă de aplicare într-un moment prost ales, cu prea puțin timp la dispoziție pentru întregul proces. Aici cred că a fost marea greșeală. Fiind grăbită, am atins pielea de prea multe ori cu baza și nu am curățat-o corespunzător înainte de a introduce degetele în lampa led.

Ca și când asta nu ar fi fost de ajuns, am făcut si o combinație de produse, fără să respect indicațiile producătorilor. Astfel, am aplicat baza de la un brand și am venit cu o ojă 3-in-1 pentru colorare. Pe acest tip de ojă scrie clar că se aplică pe unghia curată.

Am făcut nebunia asta pentru a experimenta, obsedată să găsesc secretul rezistenței prelungite a ojei. Am sperat că obțin astfel măcar o săptămână de unghii perfecte.


A doua zi am început să am următoarele simptome:

  • mâncărimi in jurul unghiei,
  • buricele degetelor s-au umflat și am început să simt tot mai accentuat pulsații in zonele respective,
  • durere sub unghii si mai apoi rană cu vagi urme de sânge,
  • un început de desprindere a unghiei de patul unghial la câteva degete (aspectul acesta l-am observat abia după ce am îndepărtat oja),
  • cuticule foarte puțin iritate (în zona asta nu s-a manifestat alergia prea tare probabil pentru că nu obișnuiesc să îmi tai cuticulele, ci doar să le împing).

Nu m-am gândit nicio secundă că ar putea fi alergie. Pe unele degetele simptomele erau mai intense decât pe altele si m-am gândit că probabil am atins pielea cu baza mult mai mult decât am crezut eu si de acolo durerile.

M-am chinuit așa vreo 3 zile, după care am decis să îndepărtez oja. Cum am dat-o jos, cum a dispărut senzația de mâncărime și în zilele următoare pielea a reînceput să mi se vindece.

După vreo săptămâna, unghiile si degetele mele erau ca înainte.

Am folosit de câteva ori oja normală. De fapt ojă cu uscare rapidă. Nu am experimentat nicio neplăcere. Am si uitat de episodul respectiv si am decis să îmi aplic din nou oja semipermanentă. Am ales o seară cu mai mult timp la dispoziție si am aplicat oja semipermanentă clasică, în trei etape: bază, culoare si top coat. 




Au ieșit mai bine ca niciodată. Am fost mult mai atentă de data asta si nu am atins pielea din jurul unghiilor. 


Totul a fost perfect in seara respectivă, însă alergia s-a manifestat a doua zi de dimineață. 

Atunci am început să mă gândesc că ceva este în neregulă. Nu am dat-o jos imediat. Au trecut din nou vreo trei zile, timp in care am citit pe internet despre cazuri similare si m-am convins că am dezvoltat o alergie la oja semipermanentă.


Consider că sunt total vinovată pentru apariția alergiei din următoarele motive:

  • am aplicat oja singură, acasă, în mod amator,
  • am făcut combinații nerecomandate de oje si branduri.

 

În momentul de față am făcut o pauză totală de oja. Nu am mai aplicat nimic pe unghii.

 

Am o ojă semipermanentă Andreia pentru care am primit recomandări cum că ar fi hipoalergenică si mi-am mai achiziționat eu încă un alt brand care e targetat ca fiind hipoalergenic.

Le voi încerca și voi reveni cu partea a doua a articolului. Deocamdată pielea din jurul unghiilor încă este afectată si aștept să se refacă.

 

Aici puteți citi o părere avizată despre acest subiect: 




Dacă ai experimentat o situație similară, m-as bucura să îmi oferi câteva sfaturi in căsuța de comentarii!



Blog editor: Simona Tucu

20 de comentarii:

  1. Buna! Și eu am aceeași problema cu oja semi! Le-am făcut și la salon, dar aceeași problema! Am avut aceleași simptome plus desprinderea unghiei de patul unghial! Am renunțat la oja semi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare tot de cand le-ai facut si tu acasa a inceput sa se manifeste alergia? Si mie mi s-a desprins unghia la cateva degete, foarte putin ce-i drept pentru ca am dat-o repede jos. Cine stie cum ar fi aratat mai tarziu, dacă as fi pastrat-o pe unghii mai mult timp. O sa adaug si asta in articol.
      Mersi frumos!
      Eu incerc niste alternative momentan, sa vedem cum va fi, voi scrie o a doua parte luna viitoare.

      Ștergere
  2. Servus, la oja semipermanenta Andreia ai mai făcut alergie? Mulțumesc pentru răspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate da, nu o tolerez. Am un kit cu baza si top coat 2 in 1 si culoare. Am crezut ca poate e ok, insa doar oja clasica este hipoalergenica, cea semi are acrilati și metiacrilati. Maine imi ajunge o noua comada de oaj semi si fac un alt articol pe saptamana viitoare cu ce am descoperit potrivit in cazul meu. :)

      Ștergere
  3. Bună. Ai publicat articolul despre ce oja ai găsit care sa nu ți mai provoace alergie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu, din pacate pe niciuna dintre ojele pe care le-am cumparat ulterior nu le-am mai putut tolera, am facut o pauza de cateva luni si vreau sa incerc din nou acum in ianuarie cu una hema free. O sa scriu articolul dupa aceea.

      Ștergere
    2. Buna! Ai apucat sa incerci oja hema Free?

      Ștergere
    3. Bună, da, am incercat, dar nu o tolerez nici pe aceea! Am dezvoltat o alergie mai urata decat ma asteptam, probabil la mai multe componente din oja.

      Ștergere
    4. Adevărat, asa am pățit și eu, HEMA Free dar au acrilat.. Meta.. Hem cu i-o chema dar familia acril. Cele HEMA cred ca nu au acid în rest dau alergie.. Oja clasica sa trăiască

      Ștergere
  4. Buna, ai incercat gelul bioactive de la cupio? Se presupune a fi imposibil sa faci alergie la el dar si mie mi-a fost frica sa incerc :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu l-am incercat inca, i-am tot dat târcoale, dar nu l-am cumpărat. În general nu m-au prea tentat gelurile niciodata din cauza modului greoi in care se dau jos. Cu oja semi e super simplu! :P

      Ștergere
  5. Buna fetelor, ma confrunt cu aceeasi problema de cativa ani. Nu suport oja semi in schimb, am descoperit de cateva luni apex ul si am incercat si cu gel si la acestea nu am probleme. In schimb, la ojele semi am aceleasi simptome ca cele prezentate mai sus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pff, uite ca la asta nu m-am gandit deloc. Nici nu am luat in considerare. Se lucreaza greu cu el si mai ales, cum se indeparteaza? mie imi place oja semi mai ales pentru ca se da usor jos :P

      Ștergere
  6. Buna! Aceeasi problema si la mine, cu alergia manifestata la oja semi - indeosebi la Cupio, dar si SensiPro sau Melkior cu care imi faceam unghiile si la salon, si la mie acasa. DAR am gasit solutia salvatoare: ojele de la CND Shellac! Nici o problema nu mai am de cu acest brand, indiferent daca fac manichiura la salon sau acasa! Incearca! Zi buna!
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ce baza folosesti dela CND? Si eu folosesc produsele lor hipoalergene, insa dupa 2-3 zile mi se desprinde oja de pe varful unghiei. Banuiesc ca baza este problema. Multumesc!

      Ștergere
    2. Buna! Dizolvant folosesti tot CND? Sau merge si altul pt acest tip de oja? Mersi!

      Ștergere
  7. Si eu intimpin aceeasi problema. Mincarimi , s.a.m.d. Am facut o pauza si am repetat. La salon nu acasa. Nu sunt manichiurista . Ce pot face imediat , in cazul acesta? Exista ceva care ma poate ajuta , pina sa ajung sa mi dau gelul jos? Pot folosi ceva sa ma ajute cu mincarimile? Mi le am facut ieri si ua inceput mincarimili. Tin sa mentionez ca experienta asta am facut o de doua ori cu pauze dar acelasi rezultat. Ce pot face din puct de vedere medical. Folosesc acest procedeu de vreo trei ani dar acest disconfort il intimpin de doua luni. Pina acum nu am avut aceasta problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca să găsesti oje semipermanente HEMA FREE. in mod normal ar trebui sa fie ok. Din pacate eu nu le mai tolerez nici pe acelea...
      Pentru calmarea simptomelor ar trebui sa te ajute un antialergic, dar pana nu dai jos oja/gelul slabe sanse sa nu le mai resimti. la mine nu a functionat.

      Ștergere
    2. Salut fetelor.Poate că e târziu să scriu acum și fiecare a găsit soluția potrivită pentru alergii.Si eu m-am confruntat cu aceeași problema timp de 8 luni,alergii urate,mâncărimi insuportabile,beșici cu lichid,etc.
      Am vb cu o manichiurista cu multa experiență, mi-a recomandat brandurile Nolia,Tienda și Nailish.Eu am incercat produsele Nokia,și îmi întrețin unghiile de 4 luni fără probleme.Nu am tolerat nici unul din produsele amintite de voi,deși am incercat tot felul de variante și eu.

      Ștergere
    3. Multumesc frumos, eu o sa caut si aceste branduri sa vad daca am vreo sansa. Ai cumva si o recomandare in acest sens? Unde le-as putea gasi?

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!