"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 8 aprilie 2021

Exemplu de rutină de skincare de dimineață #1


Pentru că am nenumărate produse foarte interesante în rutina mea de îngrijire a pielii, îmi place să fac combinații de produse cu diverse branduri în cadrul rutinelor mele de skincare de dimineață și seară. Pentru asta este foarte important ca texturile lor să fie compatibile și să îmi permită să le pot folosi împreună fără a face scămițe
Așadar, am aici un exemplu de rutină de dimineață pe care am executat-o după etapa de curățare a tenului și înainte de aplicarea spf-ului (dacă ies afară, în casă nu port niciodată spf).

◾ Coxir Green Tea BHA Clear Toner - un toner hidratant cu ceai verde, aloe vera, acid hialuronicx betaine salicylate (BHA) și o mulțime de extracte de plante. Este special formulat pentru pielea sensibilă și se simte foarte hidratant pe piele. Lasă o peliculă ușor uleioasă, care însă se absoarbe după un timp. Îl aplic cu degetele pe față și gât și se consumă extrem de greu.
Review în curând pe blog!

Hada Labo Concentrated Water Serum Lock-in-moist - serul meu preferat din ultima perioadă de timp pe care tocmai l-am terminat. 😁 Am reușit să îl consum în timp record și asta doar pentru că mi-a plăcut nespus de mult. L-am putut aplica într-o grămadă de combinații, pentru că mi-a permis textura. 
Serul este pe bază de acid hialuronic și hidratează extrem de bine. Are o textură mai vâscoasă decât un ser obișnuit și de multe ori s-a întâmplat să fie unicul produs pe care să îl aplic pe ten după curățare (sunt si zile grele când nu am timp de o rutină complexă). 
Nu are alcool, parfum sau uleiuri esențiale și din punctul meu de vedere mi se pare potrivit pentru absolut orice tip de ten în combinație cu alte produse (după nevoile tenului).


◾ Stratia Liquid Gold - crema de sigilare despre care am mai vorbit pe blog. Are ceramide, colesterol, acizi grași și mi se pare perfectă pentru a fi folosită după produse pe bază de acid hialuronic. Prin conținutul mare  de lipide din formulă, Liquid Gold previne deshidratarea pielii prin pierderea de apă din țesuturi, fenomen cauzat de expunerea la soare, temperaturi scăzute, poluarea urbană, expunerea prelungită la aerul condiționat, spălarea tenului cu produse neadecvate care compromit bariera hirolipidică sau pur și simplu de fenomenul natural de îmbătrânire.
Formula sa cuprinde o mulțime de uleiuri vegetale, niacinamide, 3 tipuri de ceramide, colesterol, acid hialuronic.

Așadar, aceasta este una dintre rutinele mele de skincare pe care le folosesc dimineața, sub spf, dar desigur, se poate foarte corect muta și seara. 
Menționez că eu am un ten normal, cu zone de roșeață pe lateralele nasului și frunte, riduri fine. Încerc pe cât posibil să nu sensibilizez tenul cu produse care conțin alcool, uleiuri esențiale și parfum în cantitate mare. Aici fac deseori concesii, la parfum mă refer, dacă procentul adăugat în formulă, este unul mic. 

Nu uitați să folosiți și un produs de protecție solară înainte de ieși din casă!




Voi cunoașteți vreunul dintre aceste produse? 


Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

2 comentarii:

  1. Foarte faina rutina ta. Eu am bagat vitamina C dimineata, inainte de SPF, iti multumesc pentru sugestie. Eu ma dau cu SPF si in casa, adica zilnic, din 2 motive: am pozitionat biroul in asa fel incat toata lumina bate pe mine si 2. exista oricand posibilitatea sa ie nevoie sa plec undeva. Nu e mai bine sa aplic totul dimineata si apoi sa stau linistita? :))

    In alta ordine, serul ala de la Lada Habo imi place si mie, cred ca le fac un review, sa prind niste timp liber.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!