"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 16 aprilie 2021

Budincă baby friendly în două culori (sugestie de preparare pentru APLV)


Budinca Paula, varianta home made, am făcut-o deseori pe vremea când Adnana era alergică la proteina laptelui de vacă (APLV), folosind lapte vegetal de ovăz sau spelta, marca The Bridge (un lapte vegetal curat, fără zahăr sau alt îndulcitor, doar cereala, apa, ulei și un strop de sare).

Laptele vegetal prin fierbere devine foarte dulce, motiv pentru care, pe vremea când foloseam această variantă nu mai adăugam banană sau poate doar foarte puțină. Recomand să gustați mai întâi laptele fiert și să decideți dacă e suficient. 

Acum, după ce alergia a fost depășită și poate consuma lactate fără probleme, o fac pentru amândoi copii ( 4 ani și aproape 2 ani) cu lapte de vacă Zuzu.Mi-e mai ușor să o prepar în două straturi, decât sub formă de pete, gustul e același. De ce avem nevoie:

  • 250 ml lapte
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură rasă de carob (pudră de roșcove)
  • 1 lingură de amidon
  • 1 banană coaptă
  • 1 strop de vanilie (pudră sau păstaie)

Laptele, împreună cu gălbenușul, amidonul, banana și vanilia se pun la blender pentru a se amesteca perfect, după care se pun la foc mediu, amestecând constant cu telul pentru a evita formarea de cocoloașe.

La final se toarnă jumătate din compoziție în forma deja pregătită. Carobul se amestecă bine cu cealaltă jumătate și se formează al doilea strat.

La final decorați cu fructe!

 


Poftă bună!


   Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

3 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!