"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 25 august 2011

carti, carti, carti....



Anul acesta mi-am facut curatenie in viata si m-am organziat un pic mai bine, astfel din luna iunie am reinceput sa citesc si nu pot sa va spun decat ca asta mi-a adus un mare plus de fericire in viata, uitasem rolul pe care l-au jucat cartile in formarea mea ca om.

Astfel, am facut o lista cu cartile pe care le-am citit incepand din luna iunie si pana in prezent, poate va inspira si pe voi:

  1. Dama cu camelii de Alexandre Dumas, ( recitita )
  2. Madame Bovary de Gustave Flaubert, ( recitita )
  3. Femeia la 30 de ani de Honore de Balzac, ( recitita )
  4. Agonie si extaz de Inving Stone, ( recitita )
  5. Argintii lui Iuda de Scott McBain,
  6. Diavolul se imbraca de la Prada de Lauren Weisberger,
  7. Eugenie Grandet de Honore de Balzac,
  8. Vremea Ingerului de Anne Rice
  9. Chinuieste-i pe copii de John Saul, (recitita )
  10. Creatura de John Saul ( recitita)
In momentul de fata citesc:
  1. David Copperfield de Charles Dickens,
  2. In cautarea timpului pierdut de Marcel Proust,
  3. Noul Testament
Astazi este ultima zi in care mai puteti participa la giveaway-ul Sigma pe care il gasiti AICI.

19 comentarii:

  1. am citit si eu 5 din cartile tale:Dinsa david cooperfield m a fascinat:X eu in ultimul timp am inceput sa citesc numai romane politiste,carti cu anchete,criminalistica,dreptul civil&penal si toate legiile romaniei:))

    RăspundețiȘtergere
  2. femeia la 30 de ani nu e a lui balzac? pe mine balzac ma plictiseste de moarte!
    as vrea si eu sa citesc in cautarea timpului pierdut :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ups, ai dreptate, merci de sesizare, am rectificat...( mi-am mai cumparat un set de carti printre care si Mizerabilii de Victor Hugo, dar pe astea le incep dupa ce termin ce citesc in prezent...
    Mie mi-a placut foarte mult "Femeia la 30 de ani", insa ma plictisec rau la "In cautarea timpului pierdut", dar nu o las...sunt curioasa cum e pe parcurs... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Noul Testament mi se pare cel mai bun titlu din lista ta :P :D!

    RăspundețiȘtergere
  5. ...Si cel mai greu de citit si de inteles! :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Am inceput sa citesc Noul Testament de nenumarate ori si niciodata n-am reusit sa-l duc la capat, ba l-am abandonat, ba am uitat de el, etc...sa-l inteleg nici atat....Si eu citeam inainte, de vreo luna m-am lasat, ma simt obosita, parca ma ia somnul cand citesc ;))...tre'sa iau masuri. La Mizerabilii nu m-as baga nici batuta :)), urasc cartiile groase care de-abia pot sa le car :)). Si cred ca mi-ar lua o vesnicie sa le termin ;)).

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu ma impotmolesc la Noul Testament rau de tot, mama prietenului meu m-a mai luminat de cateva ori, insa mai am mult pana sa pot afirma ca inteleg cat de cat, eu am citit Noul Testament de mai multe ori, insa mereu ma reintorc si imi dau seama cat mai am de cercetat... :P

    Federova, sa stii ca eu nu citesc acasa aproape deloc, insa merg cu autobuzul la serviciu si fac destul de mult timp, si astfel am gasit ocazia perfecta sa ma reapuc de citit si vad ca functioneaza... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, chiar nu-mi aminteam titlul romanului lui Irving Stone; mi-a placut foarte mult, desi am luat cartea de la biblioteca din lipsa de altceva - viata lui Michaelangelo e fascinanta.
    M-ai surprins cu trecerea de la Balzac si Proust la John Saul.
    Frumoase carti, lectura placuta in continuare si spor la "timpul pierdut"

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca ti-a placut Agonie si extaz, iti recomand sa citesti si Turnul nebunilor, tot de Irving Stone, despre viata lui Freud, cu siguranta o vei gasi la fel de fascinanta...(daca nu cumva ai citit-o deja)

    John Saul face parte dintr-un capitol vechi din viata mea, am citit tot ce s-a editat in limba romana pe la varsta de 12-14 ani, eram fascinata de opera acestui autor, iar aceste doua titluri sunt singurele care mi-au mai ramas din colectia de carti ( inclusiv albume de arta )pe care am reusit cu multa straduinta sa o adun pana acum 3 ani, din pacate mi-a fost instrainata fara voia mea si am pierdut tot...am recitit aceste doua carti in amintirea acelor vremuri... :)

    Multumesc pentru urarea referitoare la "timpul pierdut", pfff, am nevoie... :P
    Te pup, esti o dulce!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bau

    nu am citit 2 din ele dar una urmeaza sa o citesc...desi mi ai zis ca nu prea merita din respect ptr seria de pana acum ...continuitate..dar din pacate nu am sa ma apuc prea curand de ea, de azi am reintrat in lumea fantasy in heroes of might and magic si tre sa mi regasesc echilibrul

    nu am citit 8 si 13...8 urmeaza :P
    Victor Hugo e demential, imi place, iti recomand Regele Petrece

    RăspundețiȘtergere
  11. Hehe, merci pentru recomandare, trebuie sa imi fac o lista, pun si Regele petrece...

    13 nu prea cred ca ai de gand sa il citesti prea curand.... :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit si eu Dama cu camelii,mi-a placut!
    Acum ma chinui de cateva luni sa termin Mica Dorrit de Charles Dickens,e greu de inteles si de aceea nu ma relaxeaza cum ar trebui sa faca o carte!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna,
    multumesc pentru recomandare si lectura placuta. Eu citesc mai putin in ultima vreme, mai mult ascult carti audio. Sunt cateva si de John Saul (in engleza) - Faces of Fear e destul de interesanta :)
    Pentru genul thriller (medical, de data asta) un autor interesant e Robin Cook, dar am doar e-books si ma dor ochii de la citit pe calculator.
    Eu sunt la genul "aventuri" si mai un pic si termin seriile lui Clive Cussler.
    Best,
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc, Cristina, foarte mult pentru sugestii, mi-am notat si eu, nu stiu de ce am avut tendinta sa tot recitesc anumite titluri si nu mai vreau sa fac asta, vreau sa gasesc autori noi,asa ca sunt foarte receptiva la tot ce imi spuneti voi.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Noul Testament...Admirabila alegere de lectura.

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa zic si eu, insa este destul de greu de inteles...

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Simona,

    pentru ca tot am vazut ca iti place sa citesti si ca esti deschisa la nou, poate vei dori sa participi la micul meu GA - unul dintre premii este alcatuit din carti :)
    http://blue-roses-blue.blogspot.com/2011/08/my-giveaway-sort-of.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Hmm .. ma simt putin ciudat plimbandu-ma pe blog-ul tau :) John Saul - Chinuieste-i pe copii - preferata mea .. plus ca vad sus de tot poza din Herculane .. ma unge pe suflet . Pentru ca e orasul meu de suflet . Ma bucur enorm ca cineva inca vede frumusetea acelui oras .

    RăspundețiȘtergere
  19. Esti singura care si-a dat seama ca poza reprezinta o particica mica din Herculane, este orasul meu natal, iar poza este facuta de un baiat din Herculane pasionat de fotografie... Ma bucur ca pastrezi in suflet emotii legate de aceasta statiune, traiesc cu speranta in suflet ca o sa reinfloreasca la un moment dat...
    Multumesc pentru vizita !!! :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!