"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 23 iulie 2023

Călător prin Valldemossa în 2023

 


Vara aceasta am ajuns a patra oară în frumoasa Valldemossa. Despre prima experiență am scris cu mult drag acest articol în anul 2015, iar de atunci și până în prezent, micuțul sat turistic parcă și-a sporit și mai tare farmecul.

Valldemossa este un pitoresc sat situat pe insula Mallorca, care face parte din Insulele Baleare din Spania. Așezat în lanțul muntos Tramuntana, acest sat fermecător oferă peisaje uimitoare ale peisajului montan și ale Mării Mediterane, peisaje care mă încântă și mă umplu de admirație de fiecare dată când ajung aici.

Satul este renumit pentru casele sale bine conservate din piatră, străzi înguste de piatră și arhitectură tradițională. Clădirile sunt adesea împodobite cu flori și plante colorate, adăugând la frumusețea generală a sătucului.




Special pentru această vizită mi-am pus în bagaj o rochie din vâscoză – rochia oranjadă, așa cum îmi place mie să o denumesc, după culoarea sa specială – acest portocaliu intens, saturat, văratic și tropical. Cu părere de rău, este al doilea an când renunț la fusta cu pliseuri pe care am purtat-o la primele două vizite în Valldemossa. 



Am făcut mult poze cu copiii în această locație specială mie, deși anul acesta am prins temperaturi exagerat de mari, care au creat un oarecare disconfort. Ne-am răcorit cu înghețată artizanală și ne-am răcorit cu apă rece din fântâna așezată strategic în centrul orașului, aproape de unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valldemossa - Mănăstirea Regală Carthusiană.

Cunoscută sub numele de La Cartuja, această mănăstire istorică a fost cândva locuința celebrului compozitor Frédéric Chopin și a scriitoarei George Sand în timpul iernii dintre 1838 și 1839. Valldemossa are o istorie bogată și o moștenire culturală profundă. A fost o sursă de inspirație pentru numeroși artiști, scriitori și muzicieni de-a lungul secolelor. Satul a fost, de asemenea, prezentat în mai multe opere literare și artistice.

 


Dacă ajungeți în Mallorca, încă o dată vă spun că Valldemossa nu trebuie exclusă din traseul vostru turistic. Peisajul său liniștit și pitoresc, combinat cu istoria sa bogată și ofertele culturale, îl transformă într-o destinație plăcută pentru călători care caută o experiență autentică mallorcană.



Blog editor: Simona Tucu

 

 

Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!