"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 22 iulie 2023

Skincare - între pasiune și necesitate



Foarte mult mi-am dorit să încerc în sfârșit și un produs cu CBD. Fiind pasionată de #skincare, orice nou ingredient aflat trend îmi stârnește curiozitatea.
 
Totuși din când în când, mă simt însă datoare să menționez că nu încerc sub nicio formă să las impresia că o rutină de skincare funcțională este musai să conțină zeci de produse de îngrijire.
În funcție de tipul tău de ten, de problemele cu care acesta se confruntă și de obiectivele pe care ți le propui, rutina ta poate funcționa foarte bine cu un minim de produse.

Uneori, cu o rutină minimalistă chiar poți obține rezultate remarcabile.
 

Cam cât ar trebui să investești într-o rutină de îngrijire a pielii?

 
Tuturor celor care își doresc să înceapă un regim de #skincare le recomand să nu se aventureze în comenzi costisitoare cu zeci de produse văzute la X și Y, ci să își achiziționeze pentru început doar 3 produse:

◾ Un produs de curățare
◾ O cremă hidratantă
◾ Un produs cu spf 30 sau 50
 
Dacă reușești să te ții pe termen lung de o rutină de bază care să includă aceste trei produse, atunci ești pregătit pentru etapa următoare, când poți adăuga și câțiva activi, cum ar fi vitamina C, niacinamide, acid azelaic, un exfoliant chimic sau un retinol în concentrație slabă.
 
Dar cred că este foarte important, ca încă de la început, să ții cont de faptul că toate produsele cosmetice au o capacitate limitată de acțiune și să nu îți fixezi obiective nerealiste. Pentru riduri adânci, contur lăsat, cicatrici post acneice etc există proceduri speciale care se realizează doar în cabinetele de dermatologie estetică.
 
În rest, gândește-te că fiecare rid al tău spune o poveste, uneori tristă, uneori fericită, cearcănele alea cenușii poate sunt nopțile tale nedormite muncind, veghind, așteptând sau rugându-te cu patos.
Este perfect în regulă să îmbătrânim în ritmul propriului nostru corp și al experiențelor de viață prin care trecem de-a lungul timpului. Precum e la fel de normal să ne dorim să îmbunătățim anumite aspecte ale fizicului nostru, atât timp cât păstrăm un anumit simț al proporțiilor și al firescului.
 
Într-un final, simplu fapt ca SUNTEM este cea mai mare binecuvântare!



Blog editor: Simona Tucu


Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!