"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 22 iulie 2023

Trei seruri cu vitamina C pură

 
𝟑 𝐒𝐄𝐑𝐔𝐑𝐈 𝐂𝐔 𝐕𝐈𝐓𝐀𝐌𝐈𝐍𝐀 𝐂 𝐏𝐔𝐑Ă (𝐋-𝐀𝐒𝐂𝐎𝐑𝐁𝐈𝐂 𝐀𝐂𝐈𝐃)

 


Pasiunea mea pentru #skincare a început de la un ser cu vitamina C pură pe care l-am testat acum mai bine de 10 ani - Flavo C, 8% acid ascorbic, cam singurul de pe piață la momentul respectiv.

M-am îndrăgostit de efectele vizibile imediat pe care mi le-a oferit acesta. El mi-a revoluționat rutina de îngrijire a tenului si m-a determinat să studiez mai mult si să găsesc si alți activi care să funcționeze la fel de eficient pe tenul meu.

In prezent tenul meu a devenit ușor sensibil si nu mai tolerează concentrații mari de vitamina C, însă mai jos va las 3 exemple de seruri cu vitamina C pură in concentrații mari, care funcționează bine si pe petele hiperpigmentare si pe care eu le-am folosit in rutina mea si pe care le-am îndrăgit foarte tare:


▪️10% ascorbic acid - Keida Skin Vitamin C Pure Serum - formulă cu acid ferulic, centella asiatica, niacinamide, acid hialuronic, extract de ceai verde si extract de cătina care îi conferă culoarea galbenă.

▪️ 15% ascorbic acid - C-Glow Geek & gorgeous - formula clasică - acid ferulic si vitamina E, ser transparent care permite observarea începerii procesului de oxidare.

▪️ 20% ascorbic acid - Timeless - formula clasică - transparent si el.

 

Toate cele 3 seruri sunt in bază de apă si trebuiesc ținute la frigider, ferite de lumina si aer. Se recomanda chiar folosirea unei sticluțe mai mici pentru transfer periodic (C-Glow chiar a venit însoțit se un astfel de recipient pentru decantare), astfel încât să poată fi ferit cât mai mult de expunerea la aer a întregului flacon.

Au un ph acid si se aplică pe tenul curat înaintea altor produse de skincare. 

Eu le-am folosit dimineața. Vitamina C + SPF = LOVE


Beneficiile vitaminei C în skincare: 

  • conferă luminozitate tenului, 
  • reduce petele hiperpigmentare și post acneice
  • reduce semnele de îmbătrânire prematură a pielii prin stimularea producerii de colagen și elastină, 
  • contracarează efectele nocive ale razelor UV 
  • uniformizează nuanța tenului

Vitamina C pură este un activ superstar, este mai eficientă si mai potentă decât derivații care trebuiesc să treacă prin procesul de conversie in acid ascorbic la nivelul pielii, dar din acest motiv are si potențial iritant mai mare, deci atenție le tenul sensibil, mai ales la concentrații foarte mari, cum este cazul Timeless.

Este, de asemenea, si cea mai instabila formă, supusă oxidării rapide. Merita??? O, daaaaa!!! 😍😍😍

 

Spune-mi care este experiența ta cu vitamina C?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!