"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 29 iunie 2021

Rutina mea de îngrijire a tălpilor în trei pași

Pentru că îmi place să economisesc timp și bani, sunt deja câțiva ani buni de când prefer să mă ocup singură de manichiură și pedichiură în intimitatea propriului meu cămin.

Și dacă manichiura trebuie musai repetată la cel mult 7 zile, pedichiura a fost un exercițiu foarte puțin solicitant pe timpul sezonului rece. Acum, că încalț din nou sandale și picioarele sunt mai expuse factorilor de mediu, este nevoie de o atenție sporită, motiv pentru care, tot săptămânal mă ocup și de pedichiură și de îngrijirea picioarelor.


Rutina de îngrijire a picioarelor în trei pași


În ultimii ani, pentru că pielea călcâielor a început să se îngroașe tot mai tare imediat ce renunț la șosete, a trebuit să schimb radical rutina și pentru acest segment de îngrijire (care până atunci nu îmi dăduse deloc bătăi de cap). Am dezvoltat o tehnică și am găsit un minim de produse necesare pentru a avea picioare frumos îngrijite.

rutina de ingrijire a talpilor

Așadar, am gândit rutina mea de îngrijire a tălpilor în trei pași:

  • Înmuiere și exfoliere umedă
  • Exfoliere uscată
  • Hidratare 


Pasul 1 – înmuiere și exfolierea umedă a tălpilor și a călcâielor

 

Ritualul de îngrijire a picioarelor trebuie să fie unul relaxant și plăcut, motiv pentru care încep mereu cu îmbăierea picioarelor într-un vas cu apă caldă în care adaug un pumn de sare de baie. Am mai multe arome cu care îmi place să jonglez, dar pentru picioare, preferata mea rămâne varianta cu miros puternic de pin și mentol. Mi se pare o aromă relaxantă, revigorantă și dezodorizantă în același timp.

pila pentru calcaie

Înmuierea corespunzătoare a picioarelor este pasul cel mai important din întreaga rutină pentru că mare parte din pielea aspră de pe tălpi și mai ales de pe călcâie, o îndepărtez în prima fază cu ajutorul pilei cu răzor. Acest instrument a constituit o adevărată revelație pentru mine în urmă cu vreo 4 ani. Cunoșteam acest tip de pilă din comerț, dar nu mi-a trecut niciodată prin minte că poate fi atât de utilă.

pila exfolianta pentru calcaie


În prezent am o pilă cu două fețe – pila pentru calcaie Gabriella Salvete Tools – o față cu răzor din inox care se folosește pentru exfolierea umedă și una abrazivă pentru îndepărtarea pielii îngroșate de pe tălpi și mai ales călcâie, în stare uscată. Eu folosesc doar partea metalică. Cu ajutorul acesteia rezolv deja din stare umedă o mare parte din problemele legate de pielea îngroșată. 

 

Pasul 2 – exfolierea uscată a tălpilor și călcâielor

 

După acest pas usuc bine picioarele și folosesc pila electrica calcaie de la Scholl – un instrument extrem de util, aș putea spune chiar - un must-have în materie de îngrijire a tălpilor.

pila electrica velvet smooth scholl


Am două tipuri de capete pentru această pilă: una pentru îndepărtarea stratului îngroșat de pe călcâie și un cap de schimb Velvet Smooth pentru o exfoliere ușoară a tălpilor (dar pe care îl folosesc deseori pentru exfolierea uscată a gambelor).

Scholl Velvet Smoth funcționează pe bază de baterii, are o poziție on și una off și este extrem de simplu de utilizat. Se folosește doar pe pielea uscată prin mișcarea capătului rotativ peste pielea îngroșată sau cu bătături, exfolierea producându-se în mod treptat. Nu doare și nu cauzează niciun fel de leziuni, însă este extrem de eficient, pielea rămânând fină și catifelată.

pila electrica scholl

Capătul rotativ cu care vine această pilă electrică pentru călcâie conține particule micro-abrazive din cristale de diamant, iar capetele extra, care se pot achiziționa în mod separat și care se potrivesc acestui tip de pilă, sunt formate din niște perii de mici dimensiuni așezați la o mică distanță unul față de celălalt, și care creează un efect mediu de exfoliere.

capat de schimb scholl

Spuneam mai sus că le folosesc mai mult pe gambe, atunci când am probleme mai serioase cu pielea uscată care se exfoliază abundent (de obicei în sezonul rece). Este pasul premergător hidratării cu produse specifice.

După acest pas, tălpile și mai ales călcâiele rămân fine la atingere și aspectuoase din punct de vedere vizual și estetic. Unghiile le pilesc scurte de fiecare dată, împing cuticulele și aplic două straturi de ojă. Pe unghiile de la picioare oja rezistă perfect o săptămână întreagă și nu mai trebuie să îmi fac absolut nicio grijă din acest punct de vedere, pedichiura este intactă până la următoarea intervenție. Un top-coat pentru extra rezistență oferă însă și mai mult confort și siguranță.


Pasul 3 – hidratarea tălpilor cu produse puternic emoliente


Închei în pat ultimul pas din rutina mea de îngrijire a tălpilor cu un produs intens hidratant creat special pentru îngrijirea tălpilor sau, după caz, cu aceeași cremă de corp pe care o aplic și pe picioare și pe tot restul corpului. Cremele cu o concentrație mare de uree funcționează perfect atât în cazul tălpilor cu piele îngroșată, cât și a gambelor cu piele foarte uscată.

 

Rutina propusă de mine nu necesită foarte mult timp, asta dacă nu îți dorești să prelungești clipele de răsfăț adăugând și ceva recuzită din trusa ta de spa – lumânări parfumate, instrument sau aparat de masaj al picioarelor, muzică lounge etc. Până la urmă poți transforma orice activitate de îngrijire într-un moment de relaxare pentru corp și minte.

 

                                              Tu cum îți îngrijești tălpile în sezonul cald?



                              Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu


13 comentarii:

  1. Cred ca o sa cumpar si eu pila electrica de calcaie, nu am cumparat pana acum si nici nu am folosit vreodata, deci m ai facut tare curioasa! Mersi de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu prea am rabdare pentru un ritual in sine dar folosesc spray si ulei de picioare cu lavanda.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma bazez mult pe creme hidratante. Am noroc ca nu am probleme cu calcaiele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pila aceasta o am si eu si este minunata! O folosesc de mult timp si este fosrte utila!

    RăspundețiȘtergere
  5. Folosesc si eu produsele Scholl, ba chiar am si incaltari aceasta marca.

    RăspundețiȘtergere
  6. am si eu pila de la scholl si imi place tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pila de la Shooll o am si eu tot de pe Notino, e tare faina. 😊

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, pila face minuni! Iar picioarele unei femei sunt cartea ei de vizita. Un barbat isi da seama despre cat de curata si ingrijta este o femeie studiindu-i picioarele (adica zona corpului pe care nu o are expusa de regula). Daca partile vozibile sunt foarte cochet aranjate dar unghiile de la picioare ingalbenite, cu mizerie sub ele sau talpile nexfoliate de un an, atunci e clar ca femeia face lucrurile doar de forma, se aranjaza ca sa "agate" nu pt ca ii place curatenia... Eh, e o chestie psihologica mai subtile, dar care mi-a ramas in cap de mai bine de 20 ani, de cand am citit-o prima oara... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu folosesc uneori creme hidratante.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu merg la ingrijire la salon, acasa hidratez bine pielea talpilor si folosesc scrub la dus, port rar sandale, si in pantofi port mereu sosete din bumbac.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu prea le fac nimic special. Sunt norocoasa ca nu am probleme cu talpile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Folosesc destul de multe creme pentru hidratare și îngrijire a tălpilor, călcâielor. Am și o pilă care își face treaba fpoarte bine, dar peria aș lua-o și eu.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!