"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 24 mai 2021

Rutina mea de îngrijire a buzelor cu produse pe bază de acid hialuronic

Despre importanța pe care o acord eu produselor de skincare pe bază de acid hialuronic, știți deja din nenumăratele articole pe care le-am scris aici pe blog pe acest subiect. Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în piele, iar producția sa, la fel ca și în cazul colagenului și a elastinei, scade odată cu vârsta. 

Ce beneficii aduce pielii acidul hialuronic

Acidul hialuronic este un umectant care atrage apa și o distribuie în piele. Produsele inovative lansate în ultimii ani se bazează pe folosirea mai multor tipuri de molecule de acid hialuronic, molecule cu greutăți diferite, capabile să penetreze straturile mai profunde ale pielii, ceea ce aduce beneficii majore pe partea de hidratare a pielii.

Serurile cu acid hialuronic, mai ales cele care conțin combinații complexe de molecule, au capacitatea de a conferi un rezultat imediat după aplicare prin acel efect plump, destul de ușor sesizabil. Desigur, schimbările adevărate apar atunci când produsele pe bază de acid hialuronic sunt folosite pe termen lung, împreună cu alți activi meniți să îmbunătățească nivelul de hidratare al pielii.  

Acestea fiind așadar cunoscute și ușor sesizabile, este greu să nu păstrezi în mod permanent în rutină un astfel de produs odată descoperit, mai ales că este un ingredient care se potrivește oricărui tip de ten, de la cel sensibil, matur, până la tenul gras, cu exces de sebum.

Ca să simplific totul, despre un produs cu acid hialuronic trebuiesc reținute două aspecte:

  • preferabil să fie aplicat pe tenul umed, iar pentru asta poți folosi un toner, apă termală sau pur și simplu apă.
  • obligatoriu acidul hialuronic trebuie sigilat cu o cremă emolientă pentru a preveni pierderile de apă din piele.

ruj de buze portocaliu Collistar


Îngrijirea buzelor cu produse pe bază de acid hialuronic


Și pentru că tot am scăpat nu de mult de purtarea măștii în aer liber și ne putem bucura din nou de colecția noastră de produse pentru colorarea buzelor, m-am gândit să vin cu o recomandare de rutină special gândită pentru îngrijirea buzelor.

Odată cu ”dezlegarea” la mască mi-am achiziționat și un ruj clasic în cea mai frumoasă nuanță de roșu-oranj și am avut grija de această dată ca el să aibă în formulă și acid hialuronic, pentru a-mi păstra nivelul de hidratare a buzelor pe tot parcursul purtării.

Collistar Rossetto Puro în nuanța #40 Tangerine este superba nuanță pe care o port în acest machiaj și care este achiziționată de pe Notino special pentru acest mai 2021.

Rujul este unul cu persistență destul de bună, dar care nu are finisaj mat și care nu este rezistent la transfer. Am început să apreciez din nou acest tip de rujuri clasice, care au în compoziție și elemente care nu permit uscarea excesivă a buzelor.

Varianta Collistar Rossetto Puro este cam tot ce îmi doresc în prezent de la un ruj de buze. Nuanța aceasta delicioasă cu subton cald, oranj,  creează un frumos contrast complementar cu ochii mei și se armonizează perfect temperaturii tenului. Este nuanța cu care mă simt cel mai confortabil și pe care o port cu drag indiferent de momentul și contextul zilei.

Textura este cremoasă, ușor siliconată, nu se întinde la orice contact superficial cu mâna, dar nici nu usucă buzele, iar asta este minunat.

Collistar este un brand care, din punctul meu de vedere, are în portofoliu produse pentru buze de o calitate superioară, insuficient promovate și cunoscute. Și experiențe anterioare cu rujurile Collistar mi-au lăsat aceeași impresie excelentă.

 

collistar rossetto puro

Dar rujul este pasul final, îngrijirea începe seara, înainte de culcare, după executarea rutinei de skincare. Așadar, o dată pe săptămână aplic un scrub special conceput pentru buze, care are în componență particule de zahăr, scrub cu care masez buzele în ambele sensuri. Dacă nu aveți un astfel de produs, pe Notino găsiți o mulțime de scrub-uri pentru buze, o plajă largă de branduri, din care cu siguranță veți găsi ceva pe placul vostru. 

Produsul îl îndepărtez cu ajutorul unui prosop cu care fac, de asemenea, presiune pe buze, pentru îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața acestora.

După exfoliere, dar și în fiecare seară, aplic un balsam destinat reparării buzelor crăpate. Am testat de-a lungul timpului extrem de multe astfel de produse în încercarea de a-l găsi pe Acela.


De această dată folosesc un produs polonez – balsam de buze Regina Revitalizacni – conceput pentru pielea uscată și crăpată. Din experiențele anterioare, cele mai buze rezultare le-am avut cu produsele cu textură de balsam, în detrimentul celor de tip stick.

Balsamul de buze Regina are în compoziție acid hialuronic pentru a atrage apa în piele și ingrediente cu rol sigilant, pentru a o menține acolo – vitamina E sau unt de shea.

Nu conține parfum și îmbracă buzele într-un strat vâscos care lucrează eficient pe hidratare și emoliere. Mi se pare un produs excelent pentru a fi folosit seara, mai ales în contextul în care ziua porți rujuri rezistente la transfer, produse despre care se știe că usucă foarte tare buzele.

Vara, buzele sunt vulnerabile la arsurile solare, iar îngrijirea pe timp de zi ar trebui să conțină un produs cu SPF creat special pentru buze, iar seară un balsam intens hidratant și reparator.

În sezonul rece, alt tip de agresiune majoră pentru buze este frigul, iar acest produs mi se pare excelent de păstrat în rutină și atunci, dar și pe întreg parcursul anului.

 

regina balsam de buze pentru piele crapata

Cu siguranță și hidratarea corectă pornită din interior, cu un aport suficient de apă, are un impact major asupra sănătății și aspectului buzelor noastre, precum și al pielii în general. Din păcate la acest capitol eu mai am de lucru, așa că nu am prea multe de spus.

 

machiaj de zi cu ruj portocaliu

Așadar, acesta este rutina mea minimalistă de îngrijirea buzelor și produsele pe care le folosesc în prezent. Sunt curioasă ce rutină ați construit voi în acest sens?



Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!