"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 7 mai 2021

Rutină de îngrijire a pielii cu produse The Skin House Marine| cosmania.ro

Până să rămân însărcinată, nu îmi puteam închipui o rutină de skincare fără exfolianți chimici, atribuindu-le acestora cel mai importante rezultate pe care tenul meu le-a obținut în anii de dinainte de sarcină. Și nu le contest nici acum rolul major pe care l-au avut în transformările prin care a trecut tenul meu, însă cred primele beneficii pe care le-am obținut s-au datorat în primul și în primul rând faptului că am înțeles cum se construiește o rutină de skincare corectă, cu respectarea celor trei pași de bază: demachiere, hidratare și spf.  

Pe timpul sarcinii am renunțat la exfolianți și la alți activi pe care îi foloseam de ani de zile și m-am axat foarte puternic pe hidratare. Acela a fost un alt moment revelator pentru mine, deoarece am observat cu surprindere că pielea mea poate arăta grozav chiar și cu o rutină minimalistă, atât timp cât cei trei pași mai sus menționați sunt respectați cu consecvență.

În prezent, am din nou o rutină complexă cu mulți activi (nu am ce face, în primul rând sunt pasionată de skincare, iar beneficiile unui produs cu retinol, de exemplu, nu pot fi trecute cu vederea) însă am învățat să pun un preț mai mare pe hidratare, înțelegând cât de importantă este funcția barierei de protecție a pielii.

 

The Skin House Marine – produse pentru hidratarea intensivă a pielii

Produsele prezentate mai jos fac parte reprezintă un regim intensiv de hidratare al pielii după principul k-beauty.

Gama The Skin House Marine se găsesc pe site-ul cosmania.ro și reprezintă o noutate pentru mine datorită ingredientelor specifice pe care le conțin și pe care nu le-am mai găsit integrate în alte formule până acum.

Gama este una complexă, cu o mulțime de produse, dar eu am în rutină trei dintre ele:

  • Ser concentrat hidratant The Skin House Marine Active
  • Emulsie hidratantă The Skin House Marine Active
  • Mască gel hidratantă The Skin House Marine Bounce Sleeping

Conțin apă de mare, alge marine, extract de perle, acid hialuronic, aloe vera și colagen, alături de multe, multe alte ingrediente, pentru că lista INCI este una extrem de lungă, după cum puteți vedea în informațiile de pe site. Am regăsit și alcool undeva pe la mijloc listei, la ser si emulsie, dar acesta nu mi-a pus nicio problemă, fiind probabil contrabalansat de restul ingredientelor cu rol emolient din formulă. Conțin și parfum, și chiar dacă acesta se află pe ultima poziție în listă, formulele au un miros destul de puternic

După cum spuneam mai sus, nu am mai folosit până acum niciun produs cu apă de mare și nici alge marine, iar perspectiva introducerii în rutină a unor astfel de produse m-a entuziasmat peste măsură.

Cele patru tipuri de alge marine pe care aceste produse le conțin sunt:

  • Alga Ecklonia Cava este o specie rară de alge (se găsește doar pe coasta de est a Coreei) și este bogată în nutrienți. Se pare că antioxidanții acestui tip de algă sunt de o sută de ori mai potenți decât cei ai plantelor terestre. Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antiseptice.
  • Alga brună Hizikia Fusiforme este bogată în minerale precum calciu, fier și magneziu.
  • Alga Gelidium Cartilagineum cu rol important în hidratarea pielii.
  • Alga verde Codium Tomentosum conține vitamina A, ingredinte de tip cell communicating cu rol în regenerarea celulară.


Cum folosesc gama The Skin House Marine în rutina mea

Produsele The Skin House Marine pot fi introduse atât în rutina de seară, cât și în cea de dimineață, atât împreună, cât și în mod separat.


Un exemplu din rutina mea de seară: după demachierea și spălarea tenului cu un produs dedicat (ulei, gel, spumă, sau cremă) aplic un toner bogat în ingrediente reparatoare și calmante pentru ten (am mai multe produse în acest sens), însă pe site există și un toner din aceeași linie –
Toner hidratant The Skin House Marine. De obicei, înainte ca tonerul să se absoarbă complet, obișnuiesc să aplic și un strat subțire de acid hialuronic (și aici am mai multe variante), dar nu intotdeauna bifez acest pas, uneori sar direct la aplicarea serului din gama The Skin House Marine.

Are o textură de gel ușor vâscos, transparent și cu o putere excelentă de hidratare. Conține apă de mare, extract de perle, acid hialuronic și o mulțime de ingrediente cu rol umectant și antioxant, după principiul formulelor coreene.

Este un produs care, de sine stătător, lucrează foarte bine pe partea de hidratare, chiar dacă nu este completat de celelalte produse ale gamei, motiv pentru care obișnuiesc să îl folosesc în tot felul de scheme complexe de skincare. Textura ușoară și plăcută, compatibilă cu tot ceea ce folosesc în momentul de față, îmi permite să fac astfel de combinații.



După ser aplic Emulsia hidratantă The Skin House Marine, o altă textură de gel doar foarte puțin mai vâscos decât serul și ușor absorbit de către piele. Personal, mie mi se pare că ambele produse lucrează la fel de bine pe partea de hidartare.

Ambele au înglobate în formulă ceramide, ingrediente sigilante care nu permit pierderea de apă din piele, motiv pentru care îmi place să le aplic, după cum spuneam mai sus, după un acid hialuronic cu mai multe tipuri de molecule, pentru atragerea și menținerea apei în piele.

Emulsia are o textură mai ușoară decât crema din aceeași gamă pe care o puteți găsi pe site, și este cu siguranță preferată de un ten gras sau mixt, datorită acestui aspect.


La final, îmi place să sigilez totul cu masca The Skin House Marine Bounce Sleeping – un produs cu o textură absolut grozavă – un jeleu la cutie care creează pe piele un strat aderent și super hidratant.

Seara o folosesc ca pe o mască obișnuită, ci ca pe o cremă sigilantă, și doar în serile în care simt nevoia unei extra hidratări. Iar acum că a venit vara și voi sta mai mult afară, presimt că voi avea mai multe astfel de seri.

Ziua folosesc masca în mod clasic – aplic un strat mai gros pe întreaga față și o las să acționeze circa 20-30 de minute după care o îndepărtez cu apă călduță. Urmez pașii de skincare fixați pentru ziua respectivă. Poate fi aplicată și doar local, pe anumite zone, dacă simțiți nevoia de o doză de extra hidratare pe anumite porțiuni de piele.

Masca mi se pare un produs cu mai multe funcționalități, vine în recipient de tip borcan și are aplicator igienic care nu permite contaminarea conținutului.  

 




Așadar, acestea sunt cele trei produse The Skincare House Marine și felul în care eu le folosesc în rutina mea de îngrijire a pielii.

Pentru mai multe informații despre întreaga gamă, accesați site-ul cosmania.ro, veți găsi nenumărate informații frumos structurate, dar și alte produse interesante made în Coreea.

Eu mai testez și alte două produse din gama Coxir despre care o să vă povestesc într-un articol separat.



                                Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

16 comentarii:

  1. Ce fain arata toate produsele, de ser si emulsie sunt cea mai curioasa. O sa retin brandul, chiar pare interesant tare!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum că am citit în detaliu despre ele, mă tentează și pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta aceasta gama, o sa incerc si eu produsele ei! Multumesc pentru informatiile foarte utile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place mult ce am citit despre aceste produse, emulsia hidratanta e pe lista. Mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Designul produselor este foarte frumos, iar textul tău m-a convins. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce produse interesante, nu știam nimic despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Par foarte interesante produsele! Mi-ar placea sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am auzit de acest brand până acum, dar o sa caut detalii și dacă e etic, o să îl țin minte pentru viitor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce texturi faine au aceste produse. Sigur se simt tare bine pe piele.

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow, ce texturi au produsele din gama asta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur ca am citit acest material, fiindca produsele cred ca sunt cele care imi vor face bine in perioada urmatoare. Avand o rutina mininalista de ingrijire a tenului am reusit sa ma identific cu ceea ce ai scris si ceea ce ai recomandat. Multumesc <3

    RăspundețiȘtergere
  12. Par foarte interesante produsele! Mi-ar place sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce faine par aceste produse. Nu știam de ele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma tenteaza si pe mine sa incerc aceste produse. Imi place textura si ceea ce promit

    RăspundețiȘtergere
  15. Oh, ce faine par aceste produse! Clar le-as incerca si eu!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!