"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 11 februarie 2021

Hidratarea tenului în trei pași. Rutină de skincare minimalistă cu produse Hada Labo

 O rutină de skincare corecta, indiferent de tipul de ten, are la bază trei principii simple:

◾ Curățare
◾ Hidratare
◾ Protecție solară


Astăzi vreau să vă propun cea mai simplă rutină de skincare pentru hidratarea tenului. Am ales pentru exemplificare două produse ale brandului Hada Labo pentru că:
◾ Sunt eficiente ( testate de mine),
◾ Sunt destul de prietenoase cu bugetul (împreună costă 162 lei)
◾ Sunt potrivite oricărui tip de ten,
◾Nu conțin ingrediente cu potențial iritant pentru tenul sensibil, precum uleiuri esențiale, parfum sau alcool,
◾Sunt ușor de procurat, se găsesc online pe un site din țară, dar și fizic în câteva puncte.


De-a lungul timpului, până să învăț să îl îngrijesc corespunzător, tenul meu a trecut prin mai multe faze:
◾ Ten mixt deshidratat, cu exces de sebum pe zona T, roșeață pe laterale nasului și zone cu descuamări pe lateralele feței și pleoapa superioară (adolescență), 
◾ Ten normal spre uscat, roșeață în jurul nasului și cu senzație de piele care ține și descuamări chiar și in zona T (în perioada în care am folosit anticoncepționale), 
◾ Ten mixt, roșeață în jurul nasului, doar cu exces de sebum (când am învățat mai multe despre skincare)
◾ Ten normal cu roșeață în jurul nasului și pe frunte (după două sarcini și înaintarea în vârstă). Uneori coșuri pe linia mandibulei (determinate de anumite dereglări hormonale de care sufăr).


Așadar, în prezent nu mai am probleme nici cu excesul de sebum și nici cu deshidratarea, doar roșeața s-a menținut și s-a extins puțin și pe frunte, dar sunt de părere că o țin bine sub control. 
Este adevărat că am o mulțime de produse în rutina mea de îngrijire a pielii, produse pe care le schimb si le variez destul de des. Dar asta doar pentru că sunt pasionată de skincare și am posibilitatea să încerc mai multe branduri datorită profilului meu de instagram influencer și beauty blogger.

Folosesc acid azelaic, BHA, AHA, acid tranexamic, niacinamide, retinol, peptide etc, dar cel mai mare preț îl pun pe cele trei principii menționate la începutul articolului și cred cu tărie că dacă nu ai probleme majore cu tenul, o rutină minimalistă care să includă unul-două produse de demachiere și curățare a pielii, două produse pentru hidratare și un spf sunt de ajuns pentru a-ți menține pielea hidratată și sănătoasă. 

Pe timpul celor două sarcini ale mele am renunțat la toți activii și pentru siguranță, am folosit doar schema propusă aici pentru hidratare (am folosit însă alte produse la momentul respectiv). Pot să spun că tenul meu a arătat absolut grozav, ceea ce mi-a demonstrat că și o rutină minimalistă, dacă este executată așa cum trebuie, respectând cu sfințenie cele trei reguli, funcționează absolut perfect. 

Rutină de seară - hidratarea Hada Labo


Există în oferta Hada Labo și un produs pentru curățarea tenului (ai putea începe să te speli pe față folosit acest cleanser, dacă nu ai deja o altă opțiune), curățarea corectă fiind unul dintre cei mai importanți pași către o piele sănătoasă. 

Pe tenul curat, pentru un efect de hidratare maximă, ai nevoie de 3 produse:
◾ Apă 
◾ Loțiune cu acid hialuronic
◾ Cremă de față 



Apa (sau tonerul sau apa termală) este necesară pentru a umezi pielea înainte de aplicarea acidului hialuronic. În acest articol am explicat mai pe larg cum funcționează acidul hialuronic. 
De când l-am descoperit consider că este un element must-have, de bază în cadrul oricărei rutine de skincare, indiferent de tipul de ten.
Acidul hialuronic este un umectant, el atrage și livrează apa adânc în piele, și din acest motiv funcționează foarte eficient pe o piele în prealabil umezită. Nu uita că nu doar tenul uscat are nevoie de hidratare, ci și tenul gras. Excesul de sebum pe un ten deshidratat chiar există. 



Pentru a sigila apa în piele și pentru a permite acidului hialuronic să lucreze, este nevoie să sigilezi rutina cu o cremă de față. Este suficientă orice fel de cremă, dar formulele bogate în ceramide și acizi grași contribuie la protecția barierei naturale a pielii și sunt de preferat. 
În funcție de tipul de ten, poți alege însă o cremă cu textură mai grasă, mai consistentă dacă tenul este uscat, sau una ușoară,cu absorbție rapidă, dacă tenul este mai gras. 
Texturile celor două produse Hada Labo sunt extrem de plăcute. 

Acidul hialuronic Hada Labo Lotion No.1 Super Hydrator se absoarbe foarte repede în piele și nu lasă peliculă lipicioasă. Conține trei tipuri de acid hialuronic, cu molecule diferite ca greutate, ceea ce determină o penetrare mai adâncă a acestuia către straturile mai profunde ale pielii. 
Din experiența mea, chiar și loțiunile cu o singură moleculă funcționează foarte bine și odată introduse în rutină fac rapid o diferență la nivelul pielii. Desigur, o loțiune cu 3 sau 5 sau chiar 7 molecule (pe aceasta încă nu am încercat-o) este mult mai potentă. 

Crema hidratantă Absolute Smoothing and Moisturising Cream oferă o adevărată experiență senzorială. Are o textură proprie brandurilor asiatice, de gel-cremă, cu aspect de gelatină lichidă. Este extrem de fină și plăcută la aplicare. Nu are o formulă foarte complexă ca ingrediente, dar e perfect capabilă să mențină nivelul de hidratare peste noapte. Are la bază acid hialuronic și o serie de ingrediente cu rol hidratant și emolient, și lucrează perfect pe hidratarea și elasticitatea pielii. 

În cazul unui ten uscat, această schemă în trei pași - apă, acid hialuronic, cremă - poate fi aplicată și dimineața înainte de spf. 



Ca bonus, dacă bugetul și disponibilitatea îți permit, adaugă în rutină și un ser bogat în acid hialuronic - Hada Labo Concentrated Water Serum Lock-in-moist (69 de lei). 
Îl vei aplica după acidul hialuronic și înainte de cremă. Are o textură de gel ușor vâscos și aduce un plus de hidratare pielii tale.

Este unul dintre produsele mele preferate din ultima perioadă. Îl aplic în zeci de combinații cu alte produse din colecția mea și nu face niciodată scămițe. Toate cele trei produse Hada Labo folosite împreună se descurcă excelent pe partea de hidratare. Dimineața pielea mea are acel aspect de "plin", este elastică și nu se simte absolut deloc uscată la atingere, dar nici nu secreta sebum în exces pe parcursul nopții. 

Așadar, aceasta este propunerea mea de rutină minimalistă pentru hidratarea tenului.  Desigur, produsele exemplificate de mine sunt doar orientative, puteți construi aceeași rutină cu alte branduri. 
Important este însă să nu uitați că tenul trebuie curățat seara și dimineața (aici, dacă tenul nu o cere, nu e musai să folosiți un cleanser, eu folosesc doar apă) și OGLIGATORIU o cremă de protecție solară cu spf 30-50 pe care să o aplicați zilnic, indiferent de sezon. 

După ce vi-ați însușit bine aceste trei reguli - curățare, hidratare, spf - puteți trece la introducerea unor activi. 



Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!

4 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!