"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 30 ianuarie 2021

Urelia Isispharma - o gamă de îngrijire special creată pentru pielea uscată



Produsele Isispharma îmi sunt cunoscute doar de anul trecut, dar am avut ocazia în acest interval de timp să testez mai multe spf-uri, un produs super performant cu acid azelaic, o apă micelară și o cremă tratament.

De această dată vreau să vă vorbesc puțin despre gama Urelia care a ajuns anul acesta la mine ca noutate absolută. Este formată din trei produse:
  • Urelia Gel de curățare exfoliant
  • Urelia 10 Cremă exfoliantă hidratantă 
  • Urelia 50 Balsam keratolitic hrănitor
Urelia este o gamă de îngrijire destinată pielii uscate și foarte uscate, cu scuame și tendință de keratoză. Produsele acestei game sunt gândit și formulate astfel încât să hidrateze intensiv pielea, să calmeze, să elimine scuamele și să refacă echilibrul său natural.

Pielea îngroșată și scuamoasă este cauzată de  refacerea accelerată a celulelor epidermice asociate cu o inflamație. Este caracterizată în principal de prezența petelor roșii de pe piele, care de obicei, sunt însoțite de prurit și celule moarte, adică scuame. Cele mai afectate zone sunt: coatele, genunchii, partea exterioară a antebrațelor, scalpul și unghiile. 

Din fericire problemele pielii mele nu merg atât de departe, însă mă confrunt cu o piele uscată pe zona inferioară a corpului, în deosebi pe gambe, dar și pe șolduri și coapse. Problemele cu uscăciunea se accentuează iarna, iar gama Urelia a venit exact la momentul potrivit.


Urelia Gel de curățare exfoliant - poate fi folosit pe față, corp și scalp. Eu l-am folosit doar pe corp, pentru față am în uz un alt gel de curățare, iar pe cap mă spăl cu un șampon pentru păr normal cu tendințe de îngrășare. 

Gelul de curățare Urelia nu conține săpun și nici parfum, este practic total lipsit de miros, are o consistență destul de vâscoasă și curăță pielea într-un mod blând dar eficient. Conține 10% uree și un complex patentat de amino-acizi care previne și repară leziunile pielii refăcând bariera de protecție a pielii. 

Este un produs hipoalergenic și poate fi folosit de adulți, femei însărcinate, copii și nou-născuți. Deocamdată l-am folosit doar eu în procesul de testare, dar îl voi introduce și pentru igiena copiilor, cu precădere pentru băiețel care se pare că are pielea mai uscată și pentru care am primit de la medicul pediatru o recomandare de hidratare suplimentare a pielii. Un gel de curățare dedicat, alături de un balsam cred că ar rezolva imediat problema. 

Flacoul are 200 de ml și un sistem de dozare clasic și ușor de folosit. Nu conține săpun, parfum, parabeni și fenoxietanol. 


Urelia 10 Cremă hidratantă exfoliantă aș putea să-l declar produsul meu preferat dintre cele trei testate. Are în compoziție 10% uree, același complex patentat de amino-acizi, AHA, sodium chloride, glicerină, ceară de albine și unt de shea. Promite o hidratare de până la 6 ore, calmează imediat senzația de disconfort și elimină scuamele. Desigur că nici ea nu conține parfum și este hipoalergenică. 

La fel ca și gelul de curățare prezentat mai sus, este potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii, nou-născuți și femei însărcinate. 

Eu am mai folosit produse cu o concentrație de 10% uree pe zonele cele mai afectate de uscăciune, și am obținut cele mai bune rezultate comparativ cu alte produse și ingrediente targetate pentru pielea uscată. Știam așadar că acest balsam va funcționa de minune în cazul meu. 

Are o consistență destul de onctuoasă și lasă film gras la aplicare. Puterea de hidratare este excepțională pentru pielea mea și depășește mult cele 6 ore promise de producător. În cazul meu nu se absoarbe foarte repede în piele, de aceea o aplic doar seara, dar lucrează minunat pe zonele cu piele uscată. Desigur este un tratament excepțional și pentru mâinile soțului meu care în sezonul rece, se confruntă cu o dermatită cauzată de frig și temperaturile scăzute. 

Falconul are 150 ml și poate fi aplicată atât pe corp, cât și pe față.


Urelia 50 Balsam keratolitic hrănitor este un produs tratament destinat pielii foarte uscate cu hiperkeratoze locale. Are în compoziție o concentrație foarte mare de uree - 50%, precum și complexul patentat de amino-acizi în concentrație de 5%, 3% AHA (acid glicolic + acid lactic), sodiul chloride, 6% glicerină și 3% unt de shea. 

Elimină scuamele în mod eficient, tratează plăgile, hidratează intensiv pielea și reduce rugozitățile refăcând bariera de protecție a pielii. 

A fost primul produs testat din cele trei, l-am aplicat pe mâinile mele foarte uscate la momentul respectiv și cu senzație de usturime. Mi s-a părut cu adevărat minunat, a funcționat absolut perfect simțind o diferență uriașă a doua zi dimineața. În momentul de față crema Urelia 1o este suficientă pentru tratamentul mâinilor și intenționez să păstrez balsamul pentru zona tălpilor care, pe parcursul iernii arată normal, dar în sezonul cald călcâiele se usucă foarte tare, pielea se îngroașă și se întărește. Aș încerca să văd cum se comportă și în acest context.

 Are 12 luni valabilitate de la deschidere și vine într-un flacon de 40 ml. 

Balsamul acesta se aplică local pe pielea afectată și trebuie neapărat folosit cu protecție solară, iar în plus necesită limitarea expunerii la soare pe parcursul folosirii produsului și o săptămână după. 


Așadar, gama Urelia este o gamă tratament care vine în întâmpinarea problemelor delicate ale pielii, de la uscăciune până la keratoză, pentru toate gradele de severitate. 

  • Conține uree care, la o concentrație mică lucrează pe hidratarea pielii, iar la concentrații mai mari elimină scuamele. 
  • Aminoacizii din compoziție cresc nivelul de hidratare și restaurează funcția de barieră a pielii. AHA-ul (acid lactiv, acid glicolic și acid citric) exfoliază și reduce stratul cornos.
  • Glicerina + untul de shea + ceara de albine au acțiune hidratantă și emolientă contribuind activ la funcția de reparare a barierei de protecție a pielii. 

Eu folosesc momentan doar gelul de curățare pe întreg corpul și crema cu 10% uree doar pe zonele cu pielea foarte uscată. Funcționează de minune în cazul meu și nu simt nevoia să o aplic zilnic. Cu siguranță pentru o piele cu probleme serioase de descuamare și keratoză, nevoile de extra hidratare sunt altele și crema funcționează diferit, dar cu siguranță la fel de eficient. 

Gama Urelia Isispharma se poate găsi în nenumărate farmacii, dar și online (emag, BebeTei, FarmaciaTei, Farmacia la preț mic etc).



                            Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu






 

18 comentarii:

  1. Am auzit numai lucruri bune despre acest brand. O sa incerc si eu produsele lor, mai facut curioasa. Sa ai o saptamana minunata! Multumesc pentru recomandari!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca voi comanda si eu balsamul! multumesc de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie să încerc aceste produse, mi se par foarte bune și sunt ceea ce am nevoie. Mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  4. O recomandare foarte bună, mai ales acum în sezonul rece. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt tare curioasa de produsele Isispharma. Am auzit multe pareri bune despre beneficiile lor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am tot văzut aceste produse în ultimul timp. O să mă interesez de brand și dacă E cruelty-free, o să îl pun pe listă

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie să încerc și eu gama Urelia Isispharma. Mă bucur că se găsește în atât de multe locuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca m-ar ajuta si pe mine mult gama aceasta pentru pielea mea cam uscata. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. O gama pe care mi-ar placea să o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am încercat încă aceste produse, par interesante.

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar nu știam de gama Urelia Isipharma!
    Mi-a plăcut ce am aflat din articol și m-ai convins să o încerc.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Din cauza frigului si a vantului pielea mea este foarte uscata. Eram in cautare de noi produse care sa ma ajute, mersi de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  13. N-am incercat produsele Isispharma, dar mi-ar placea sa testez gama de ai prezentat-o tu in articol.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt din ce in ce mai curioasa de produsele Isispharma. Cred ca nu mai dureaza mult pana mi le cumpar sa le incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mă bucur mult cp rezonezi cu această gamă! :) O folosesc și eu și sunt foarte mulțumită de ea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Stiu ca Isispharma are niste produse foarte bune. Am folosit si eu gama pentru pete pigmentare si mi-a placut maxim

    RăspundețiȘtergere
  17. Si mie imi plac produsele. Balsamul insa nu am apucat sa il folosesc, pentru ca am deschis crema si mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!