"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 8 ianuarie 2021

Bioderma Atoderm Intensive gel-creme - puncte forte și puncte slabe

Sezonul rece încă nu s-a terminat, așa că vin spre voi cu un review din categoria #skincare - Bioderma Atoderm Intensive gel-creme - un produs care, din punctul meu de vedere, mai ales în sezonul rece, merge pe absolut orice tip de ten, deși e targetat pentru pielea uscată, iritată, atipică și sensibilă.


Are o textură de gel-cremă, dar nu apoasă, ci vâscoasă și dacă este aplicată direct pe pielea curată sau peste un toner, se absoarbe perfect. 
Dacă aplic și alte produse înainte și las Bioderma Atoderm Intensive gel-creme ca pas final de sigilare a rutinei, atunci gradul de absorbție este redus și pe tenul meu normal, rămâne un film ușor lipicios. Oricum l-aș folosi însă, pentru mine este un produs bun, pe care l-am aplicat de fiecare dată cu mare plăcere și pe care l-am folosit până la ultima picătură, pentru că scriu acest review acum, după ce tocmai am terminat acest flacon de 75 de ml. 

De ce îmi place Bioderma Atoderm Intensive gel-creme


◾ Hidratează intensiv și se absoarbe foarte repede dacă este aplicat pe pielea curată,
◾ Restaurează producția de lipide și reface bariera de protecție a pielii,
◾Complexul brevetat Skin Barrier Therapy™ limitează adeziunea anumitor bacterii (precum Stafilococului Auriu) pe suprafața pielii,
◾ Nu conține alcool, parfum sau uleiuri esențiale.

Se poate folosi atât pe față, cât și pe corp, atât de adulți, cât și de copii și bebeluși.  

Eu nu l-am folosit pe corp, ci doar pe față și gât, atât dimineața, cat și seara, în funcție de nevoie și prin rotație cu alte produse cu funcție de hidratare și de conservare a barierei de protecție a pielii!

De ce nu îmi place Bioderma Atoderm Intensive gel-creme


Nu am putut să nu fac o comparație între acest produs și mai vechea mea cunoștință Atoderm Intensive Baume, produs care mi-a fost de mare ajutor atunci când pielea mea a trecut prin câteva episoade dificile de iritație asociate cu mâncărime și descuamare. 
Mai întâi reacția s-a produs în urma folosirii un produs cu concentrație mare de vitamina C (moment când mi-am dat seama că nu mai tolerez activul cel mai drag mie), iar a doua oară în urma folosirii unui spf cu filtre minerale. Bănuiesc că oxidul de zinc a fost responsabil, nu sunt sigură însă. 


De fiecare dată balsamul Atoderm mi-a calmat senzația de usturime și mi-a calmat pruritul. Bariera de protecție a fost rapid refăcută și pielea și-a recăpătat aspectul sănătos într-un timp foarte scurt. 
Cu la fel de mare succes l-am folosit și pe iritația de scutec a copilului, dar și pe mâinile crăpate până la sânge ale soțului meu, care se confruntă cu un soi de alergie la frig. E lesne de înțeles de ce balsamul e așa de îndrăgit în casa noastră. 

ATODERM INTENSIVE BAUME și ATODERM INTENSIVE GEL-CREME


Până aproape de finalul flaconului de Bioderma Atoderm Intensive gel-creme, nu apucasem să îl testez și în situații similare celor descrise mai sus. Dar chiar înainte de a-l consuma integral, băiețelul a manifestat un ușor eritem fesier, eu mi-am jupuit o bucățică de piele atunci când mi-am epilat mustața cu benzi cu ceară rece, și am avut mâinile foarte uscate cu mici fisuri dureroase și aproape sângerânde. 

În fiecare din aceste trei cazuri am aplicat Bioderma Atoderm Intensive gel-creme pe pielea curată și proaspăt iritată și din păcate senzația nu a fost deloc una plăcută. Spre deosebire de balsamul calmant cu care ne-am refăcut pielea anterior, senzația pe care am resimțit-o la aplicarea gelului a fost una de usturime puternică. 
Într-adevăr pielea s-a refăcut foarte repede, ceea ce demonstrează cu produsul funcționează eficient, dar în cazul nostru am concluzionat că e musai să fie evitată aplicarea sa pe pielea iritată, cu răni deschise oricât ar fi de mici. 
Din punctul meu de vedere e un produs minunat pentru orice tip de piele, de la tenul gras până la pielea foarte uscată, atât timp cât aceasta nu prezintă mici fisuri. 

Îl puteți găsi în variantă de 75 ml, 200 ml și 500 ml. 

Voi l-ați folosit sau l-ați folosi?



                               Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

4 comentarii:

  1. Eu sunt la al doilea tub proaspăt început, îmi place foarte mult deși am tenul gras, iar problema cu absorbția n-am sesizat-o în mod deosebit. Însă eu evit să aplic prea multe produse în straturi, de obicei rotesc serurile și tratamentele de la o zi la alta și aleg texturi cât mai ușoare posibil, dat fiind tipul de ten.
    Pentru mâini foarte uscate e clar mult mai eficient Baume. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram sigura ca un ten gras adora produsul asta. Al meu e normal acum, probabil cu varsta va deveni usor uscat chiar.
      Da, categoric, cu cat aplic mai multe produse cu atat se absoarbe mai greu, dar chiar nu ma deranjeaza acest aspect.
      Pe pielea iritata nu ai avut ocazia sa o incerci, sunt curiasa daca te-a usturat asa cum am patit noi :)

      Ștergere
  2. Nu am folosit până acum acest produs.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!