"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 25 august 2014

People are lonely because they build walls instead of bridges

rochie H&M, sandale rosii

Un Rac autentic despică firul în patru de zece ori pe minut și își creează zeci de scenarii și variante de deznodământ pentru o simplă situație desprinsă din viața cotidiană, caută profunzimi chiar și acolo unde nu se ascunde nimic sub poleială, își asumă rolul de salvator chiar dacă nimeni nu-i solicită asta, empatizează cu sufletele rănite indiferent de circumstanțe, cose inimi și pansează răni emoționale, reface și redă aripi, iar mai apoi se simte singur și părăsit când aripile își reiau zborul. Se retrage în sine și construiește ziduri...
M-am gândit mult la ziduri în perioada aceasta, la cele create de mine pentru propria protecție, dar și la cele ridicate contra apropiaților și persoanelor care mă iubesc și mă apreciază. Nu am fost conștientă de cele din urmă decât în momentul în care am început să sparg zidurile create de un apropiat într-o altă încercare de a-i pansa rănile și a-i reda aripile. Acestea sunt lucruri la care mă pricep de minune, dar cu propriile mele ziduri cum procedez?!
V-ați gândit la asta vreodată, la propriile voastre ziduri? Sunteți siguri că le-ați construit doar în scop de apărare?

Nu am mai început demult o postare cu un fragment din frământările mele interioare, nu pentru că m-aș fi oprit vreodată din a îmi pune întrebări despre ce reprezint cu adevărat ca individ, ca femeie, dar de multe ori am simțit că, într-un fel, caracterul superficial al unei postări de tip outfit nu s-ar potrivi cu profunzimea unor gânduri despre sine. De această dată am aranjat lucrurile astfel încât să se potrivească. Am găsit cadrul potrivit, starea de spirit am adus-o de acasă, iar fotograful a creat un spatiu alb-negru în care să mă pot desfășura. 

rochie vintage anii 50

poza alb-negru

femeie in rochie vintage

sandale nude-rosii

Am fost ajutată pentru crearea acestei povești alb-negru de o rochie H&M și această superbă pereche de sandale nude cu accente roșu-cărămiziu (click).

red heels
Mai are rost să vă spun că îmi plac deosebit de mult, că le ador, că mă inspiră să le port în zeci de combinații și că mă doare sufletul că vine toamna și trebuie să le scot din uz?! Sunt impecabil lucrate, fără niciun defect și extrem de comode pentru un asemenea model, nu mă tem să le recomand cu toată încrederea. 

Alături de această pereche de sandale minunate am mai primit și o geantă nude, de mână de inspirație vintage, o achiziție foarte inteligentă ținând cont de stilul abordat de mine și de hainele din dressing. Și această geantă este solidă și frumos lucrată, căptușeala (prima care se strică de obicei la o geantă prost lucrată) este o stofă mai groasă și este bine cusută. Cu siguranță mă voi bucura de ea mulți ani de acum încolo, nefiind o geantă de uz zilnic. 

geanta bej de inspiratie vintage

vintage nude bag

Vă las și cu niște poze color:

rochita vintage H&M, geanta vintage nude


vintage look

sandale rosii, geanta vintage

vintage look by Simona

rochita HM, vintage look by Simona VintageLook

accesorii vintage pentru o tinuta de inspiratie anii 50

Am purtat:
Rochie H&M


Vă doresc o săptămână minunată!
Să fiți iubite doamnelor!!


VintageLook

44 de comentarii:

  1. Ce frumos ai scris, Simo! Sincer, m-am regasit in introducerea ta, si eu sunt o persoana care isi creeaza ziduri in juru-i, dar asta se datoreaza faptului ca m-au dezamagit cateva persoane si mi-e frica sa mai accept asa usor pe oricine in viata mea. Poate ca si eu vreau sa vad cui ii pasa de ce simt eu si are curajul sa le sparga si sa ma citeasca dincolo de ele, mi-a placut enorm citatul si pozele cu tine!

    Pe langa asta vreau sa spun ca sandalutele sunt superbe si tie iti vin minunat!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana, iti multumesc frumos pentru feedback, ma bucur ca ti-a placut postarea si te-au pus pe ganduri cuvintele mele. :)
      Te-am pupat!

      Ștergere
  2. Superbaaaa. Imi plac mult sandalele, am si eu o pereche insa pe mine nu ma avantajeaza deloc, ma fac si mai scunda decat sunt. Sa le porti cu placere :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios? Nu-mi pot inchipui cum sa te faca mai scunda, trebuie sa-mi arati :P
      Merci frumos!

      Ștergere
  3. Wow! Sunt de vis pozele, superbe toate! Foarte bine gândit totul... de la ținută, cadru și până la gândurile tale, toate sunt din aceeași poveste!
    Îmi place foarte mult rochița, iar sandalele sunt superbe, au devenit celebre prin blogosferă, din câte am observat! Deși mi-au plăcut toate ținutele în care le-am văzut integrate și de celelalte fete... a ta este de departe favorita mea, cel mai pe gustul meu!
    Tu, Simo, ești superbă și arăți bine orice ai purta! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am muncit ceva la pozele acestea, ma bucur mult ca iti plac. Si eu am vazut sandalele la multe fete in blogosfera, chiar sunt foarte faine si de buna calitate si cred ca toata lumea s-a bucurat de ele.
      ma bucur ca ti-a placut abordarea mea! :)
      Te-am pupat, draga mea!

      Ștergere
  4. Da, sunt si eu un Rac autentic!
    Iar postarea ta, Racoaica draga... stii cum este? Cautand un cuvant potrivit, mi-am amintit de serialul How I met your mother si de replica blondului: Le...Leee... Le-gen-da-ry!!!
    Multa profunzime in gandurile asternute aici, le-am inteles perfect deoarece m-am regasit in totalitate!
    Da, ai aranjat lucrurile in asa fel incat sa se potriveasca! Dar asta nu oricum, ci cu multa maiestrie! M-a fascinat maniera in care fotografiile (realizate intr-un astfel de cadru) si trairile transmise de acestea se sincronizeaza cu mesajul gandurilor asternute....Te felicit pentru o postare atat de reusita, merita sa faca istorie! Sunt sigura ca va avea succes rasunator!

    In alta ordine de idei, utilizarea acelei setari a camerei foto ajuta la a pune in valoare sandalele dar si, in mod fericit, accentueaza starea emotionala redata in text!

    Tinuta ti se potriveste manusa, sandalele sunt minunate si scot in evidenta linia frumoasa si fina a picioarelor! Geanta imi place si ea... e o bijuterie! :)

    Inca o data, te felicit si te imbratisez, scumpa mea! Cu articolul acesta ai ridicat stacheta suuuus, sus de tot! Marturisesc ca nu ma mira, iti stiu talentul, sensibilitatea si potentialul! :)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oo, ce cuvinte cu greutate ai pus aici, draga mea :P ma bucur mult ca am reusit sa-ti las o asemena impresie cu aceasta postare, si mie imi este foarte draga, dar mai mult prin efortul pe care l-am depus impreuna cu sotul meu la realizarea scenariului, a pozelor si a abordarii.
      Textul sunt sigura ca l-ai perceput corect, dincolo de zidurile pe care le construim cu scopul de a ne apara de cei care ar putea sa ne raneasca, fara sa ne dam seama ne zidim si de ce care ne iubesc si ne departam si de oamenii pe care ar trebui sa-ti tinem aproape. Mai grav e ca nu ne dam seama de acest lucru...
      Iti multumesc din suflet pentru tot ceea ce ai scris aici, m-am bucurat nespus de mult feedback-ul tau si aprecierea pe care mi-o porti. O sa recitesc ceea ce ai scris aici atunci cand voi cauta motivatie pentru a duce blogul mai departe, uneori o pierd...

      te-am pupat!!

      Ștergere
  5. This is very insoiring you know, and i love your photographs! Cheers!



    Love,
    Cassie Thriftier

    RăspundețiȘtergere
  6. Construim ziduri din instinct de conservare, pentru a ne proteja de cei din jur, pentru a-i testa pe cei care vor sa se apropie de noi...dar, uneori - inconjurati de atatea ziduri - ajungem sa proiectam o imagine deformata a propriilor noastre personalitati. Eu - sunt Rac, ca si tine - am ajuns sa fiu perceputa drept o fiinta foarte dura, pragmatica; si, de fapt nu sunt asa, insa face parte din mecanismul meu de aparare (care se activeaza uneori in mod automat).
    M-am inconjurat de ziduri o lunga perioada, asteptand sa vina cineva si sa ma "salveze" de mine (probabil ca, numai un Rac poate intelege asta). Si, acel CINEVA a venit, si inca lucreaza cu mine, ajutandu-ma sa daram aceste ziduri. Dar putea sa nu fie asa, asta-i dureros...si ma sperie gandul asta.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anca, bine ai venit pe blogul meu!
      Iti multumesc pentru gandurile tale, crede-ma ca te inteleg perfect, noi racii avem un sistem de aparare atat de bine pus la punct incat ne pierdem chiar si de noi insine inauntru zidurilor. E destul de dificil ca ceilalti sa te perceapa in mod corect in asemenea conditii.
      Daca ai gasit pe cineva care sa iti poarte bataliile, inseamna ca esti o norocoasa, in doi orice zid se va darama mai repede...putea sa nu fie asa, dar gandeste-te ca si fluturii pana sa-si releve frumusetea au fost candva crisalide... :) Gandeste-te la ceea ce vei deveni tu mai tarziu..
      Numai bine iti doresc!

      Ștergere
  7. Am citit cu drag postarea aceasta. M-a făcut să reflect la propriile mele ziduri și mi-am dat seama că sunt... cam solide. :( Totuși, mă bucur că sunt așa, mă simt protejată, simt că sunt mai puternică, însă știu că am de pierdut atunci când alte persoane vor să se împrietenească cu mine.
    Btw, sandalele sunt superbe! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Simina, avem de castigat in viata cu aceste ziduri, dar avem si foarte mult de pierdut...
      Ma bucur mult ca ti-a placut postarea mea, te imbratisez cu drag!!

      Ștergere
  8. Cat de bine ai gandit totul,te felicit!
    Cred ca si fotograful are partea lui de "vina",pozele sunt din poveste,pffff....minunat!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,da,da, fotograful s-a implicat mai mult decat de obicei in aceasta postare, e meritul lui 50% pentru ceea ce a iesit.
      ma bucur mult ca ti-a placut, te puup!

      Ștergere
  9. hey, ce dragute pozele! ador sandalele astea! pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Stella, stiu ca-ti plac si tie sandalele, am vazut postarea ta.
      pup si eu!

      Ștergere
  10. Sandalele si geanta sunt de vis! Nu mai spun de fotografii, au iesit minunat!
    Cat priveste zidurile, ooo, da, am si eu multe in jurul meu! Le-am cladit pentru a ma apara, pentru a tine la distanta persoane pe care nu le vreau in jurul meu, dar pentru oamenii noi, mereu am lasat o usa deschisa, mereu le-am permis sa se apropie putin si sa vedem daca suntem sau nu compatibili. Iar daca nu am fost, usa s-a inchis imediat si zidul a ramas de nepatruns! Nu stiu daca aceasta strategie m-a facut sa pierd oameni speciali, dar in acest moment mi-e bine asa cum sunt. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu esti o persoana foarte rationala, gandesti foarte bine inainte sa actionezi si sunt convinsa ca analizezi temeinic fiecare om pe care il lasi sa patrunda in viata ta. Chiar cred ca in momentul de fata esti foarte multumita de sistemul dupa care actionezi in viata.
      Ma bucur nespus ca ti-a placut postarea si fotografiile mele, am muncit putin mai mult decat de obicei si ma bucur ca a iesit bine.
      te-am pupat!!

      Ștergere
  11. Wooow! Esti superba!!! Sandalele sunt dementiale si geanta e faina rau!
    Te pup! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, Cristina, ma bucur nespus ca iti place postarea mea!!
      Te pup si eu!!

      Ștergere
  12. Frumos spus. Imi place ideea de poze alb-negru cu accente rosii adaugate de sandale. Am si eu optiunea aceasta la aparat, am cam neglijat-o in ultima vreme. Frumoase sandalele si gentuta! Te pup!

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am utilizat-o prea des, cred ca o singura data inainte de aceste poze am mai folosit-o. A mers de minune in cadrul acestei sedinte, nu-i asa?
      ma bucur mult ca ti-a placut, te imbratisez!

      Ștergere
  13. esti superba si scrii foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Loredana, ma bucura nespus cuvintele tale, te-am pupat|!

      Ștergere
  14. Cat de frumoasa e prima poza, initial am crezut ca ai luat-o de pe net :D
    Foarte reusite pozele; sandalele chiar mi-au atras atentia, le-am vazut la mai multe fete si sunt chiar dragute :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, prima poza e putin mai dinamica decat cele cu care v-am obisnuit eu :P
      Ma bucur mult ca ti-a placut postarea, sunt foarte faine sandalele, cred ca au o gramada de fete modelul acesta, de acum.. :P
      Te-am pupat!

      Ștergere
  15. Cred că nu e persoană care să te citească, Simo, şi să nu reflecteze la gândurile aşternute de tine în introducerea acestei postări... Ce-i drept, cred că stă în firea noastră, a oamenilor, să complicăm, poate mai mult decât e cazul, diferite aspecte din viaţa noastră... Berbec fiind, deşi mulţi nu ar putea afirma asta despre mine, încăpăţânarea, ambiţia şi determinarea, deşi de multe ori folosite cu scopul de a construi frumos şi armonios, nu întotdeauna mi-au fost cei mai buni aliaţi... Dar, din toate învăţăm, iar reflectarea asupra acestor situaţii de viaţă e un pas, chiar important, aş aprecia...
    Revenind la frumoasele cadre în care ai ales să dai viaţă postării, mă încântă foarte mult.
    Rochiţa e ca de prinţesică, îţi subliniază foarte frumos linia corpului, sandalele vin să aducă acea pată de culoare şi eleganţă, iar gentuţa e o drăgălăşenie ♥
    Pupici, să te bucuri de o săptămână frumoasă, asemeni ţie! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Mihaela, cu totii actionam conform propriei noaste configurari interioare, insa mai este necesar ca din cand in cand sa ne oprim din drum si sa reflectam putin asupra ritmului, a directiei si a modului de actiune...
      Iti multumesc pentru feedback si pentru cuvintele frumoase pe care le-ai lasat aici.
      te-am pupat si eu, draga mea!

      Ștergere
  16. Cum am spus si Feliciei intr-o imprejurare parca sunt rac cand citesc caracteristicile voastre, aici imi e si dezechilibrul meu, eu imi zic ca imi dau ragaz, ca doar detasandu-ma pot sa trec pentru durere, dubii sau ce a creat zidul...
    Tinuta e un vesmant dar gandurile sunt din interior si nu vad de ce ar fi lucruri separate. Daca le tesem impreuna vin nemaipomenit si tu (si fotograful) ai/ati facut o treaba buna!
    Spor la construit doar lucruri benefice!
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos ai verbalizat propriile mele ganduri, draga mea Mihaela!! Iti multumesc pentru interventie si stiu..fiecare avem demonii nostri cu care purtam diferite batalii..
      Ma bucur ca ti-a placut postarea noastra, e un efort de echipa intr-adevar.
      te-am pupat cu drag!

      Ștergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place si abordarea ta, cu o rochita atat de frumoasa care iti scoate mijlocul im evidenta, nici nu aveai cum sa dai gres.
    Cat despre ziduri...nu stiu ce sa zic...dar daca tot stim ca exista si sunt greu de doborat, hai maacar sa le coloram, sa privim pe fereastra :P.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite o abordare foarte pozitiva din partea ta, foarte frumos ai spus...imi vine in cap acum - cand viata iti da lamai, hai sa facem limonada! :)
      Ma bucur ca ti-a placut felul in care am gandit tinuta, am multe idei in cap pentru aceste sandale, pacat ca nu mai este vreme de ele :P
      Puup!

      Ștergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Este bine sa construim acele ziduri pentru a nu lasa prada sufletul nostru celor din jur.
    Imi place foarte mult tinuta iar tu esti foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Aurelia, este nevoie de aceste ziduri, dar ce ne facem atunci cand le ridicam si impotriva oamenilor care astepta din partea noastra afectiune, prietenie sincera, iubire...?!
      Ma bucur foarte mult ca-ti place alegerea mea vestimentara, te pup, sa ai o noapte linistita!!

      Ștergere
  21. Imi place citatul, dar nu o sa judec pe nimeni pentru zidurile mele, am prieteni care au inteles ca asediul nu inseamna iubire - e un echilibru intre a arata ca iti pasa si a bate mereu in poarta.
    Si eu am ziduri, nalte si groase ... nu vede, n-aude nimeni ... stiu ca sunt acolo si sper ca va exista cineva temerar si extrem de rabdator care sa treaca de ele. Imi dau in acelasi timp seama ca in timp ce ma apara, nu ma lasa sa vad dincolo de ele ... nici nu stiu ce e mai depresiv - sa nu vezi nimic sau sa ai o mica fereastra prin care vezi tot ce pierzi ... azi chiar sunt "blue".
    Minunata postarea ta, imi place rochita, iar sandalele sunt puse in valoare foarte bine (felicitari pentru concept si fotograful tau iubit :)
    P.S. Sper sa treaca comentariul asta de erorile yahoo-ului :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos ai punctat, draga mea, exista si categoria de oameni care nu stiu ca uneori e nevoie si de putina distanta si trec direct la asediu, orice e la extrema dauneaza, asa cum imi spunea o buna prietena bloggerita.. :)
      ... si eu am avut o anumita stare, destul de blue, atunci cand am scris aceasta postare, asa ca inteleg perefect...
      Ma bucur mult ca ti-a placut abordarea mea in ceea ce priveste aceasta postare, te pup si te imbratisez cu mare drag!!! :)

      Ștergere
  22. Si eu ma regasesc in cuvintele tale ,fiindca fac si eu parte din comunitatea speciala a racilor , e obositor si stresant sa creezi atatea scenarii in jurul unei simple situatii, nu mai spun de situatiile mai complicate ,zidurile mele sunt atat de groase incat cu greu mai reusesc sa le sparg ,dar mai sunt si momente frumoase in care se transforma in voaluri de matase ,dar prea putine ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oo, Andreea, bine ai venit in comunitatea noastra :)), inseamna ca stii si tu perfect despre ceea ce am scris aici. Ma bucur sa vad ca sunt oameni care rezoneaza perfect cu ceea ce scriu aici uneori...ma face sa-mi dau seama ca mesajul meu a ajuns unde trebuie.
      Te pup, o duminica frumoasa si scuze pentru raspunsul intarziat!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!