"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 8 aprilie 2012

Despre uleiul de argan si untul de shea

Am vrut de nenumarate ori sa-mi scriu impresiile despre aceste doua produse, insa niciodata nu am reusit sa trag o concluzie generala despre efectele acestora si am tot amanat pana cand voi reusi sa-mi formez o parere sigura si lipsita de confuzii. Ca sa fiu sincera, nu stiu daca acesta este momentul pe care il asteptam, insa este mixul de produse cel mai indelung testat de cand am deschis blogul, le-am recomadat in cercul de prieteni si m-am razgandit, dupa care am revenit si tot asa.



    Inainte sa comand uleiul de argan, pentru ca de acolo am plecat cu comanda, am citit extrem de multe articole despre beneficiile si aria extrem de vasta de tratamente pe care acest ulei o acopera. Nu o sa mai reiau detaliat tot ce am citit, cred ca majoritatea s-a documentat din aceleasi articole si stiti cu totii despre ce vorbesc, insa sintetizat uleiul de argan trateaza si ridurile, dar si acneea, eczemele, vergeturile, este benefic pentru tenul uscat, unghii fragile, par deteriorat etc.
Specific faptul ca nu l-am folosit decat pentru ten, niciodata pentru unghii sau par si nu sunt tentata sa-l folosesc in alt scop, asa ca nu stiu in ce masura are efecte asupra acestora doua.
Si uleiul de argan si untul de shea le-am cumparat de aici, asta dupa ce am cautat pe internet diverse surse si una dintre conditii fiind faptul ca l-am vrut nerafinat, aceasta varianta mi s-a parut a fi cea mai accesibila ca pret din tot ceea ce am intalnit eu, feedback-urile pozitive mi-au intarit convingerea ca este o buna alegere.

Asadar primul impact: desi o proportie de 99 % dintre articolele citite despre uleiul de argan, spune ca acesta este un ulei bine arbsorbit de piele si nu lasa tenul gras ( inclusiv descrierea celui pe care l-am cumparat eu ), ei, bine, acest lucru este total neadevarat, uleiul de argan este un ulei extrem de gras, contine cca 45% acid oleic, iar odata aplicat pe piele, sub nicio forma nu se absoarbe repede in piele. Tenul ramane uleios, nici dupa un masaj de cateva minute, uleiul nu se absoarbe si ramane o pelicula la suprafata pielii. Este simiar uleiului de masline. Acest lucru s-a intamplat si pe portiunile uscate ale pielii, dar si pe zona T unde pielea imi este mai grasa. Nu l-am putut folosi decat seara, sub nicio forma dimineata. La inceput il utilizam cu ceva timp inainte sa ma culc si asteptam sa mai intre in piele cat de cat, insa mai tarziu am invatat sa sterg cu un servetel surplusul la cateva minunte dupa aplicare si sa dorm linistita fara sa-mi fac griji ca imi ung toata lenjeria de pat.

Dar sa revenim la primele impresii. Inca din ziua in care am primit coletul, primul utilizat a fost uleiul de argan. Am remarcat dezamagita putin ceea ce tocmai va spuneam mai sus, si anume faptul ca nu este repede absorbit in piele. L-am folosit trei zile consecutiv si dimineata urmatoare m-am trezit cu trei cosuri mari umflate, rosii si dureroase. Hmm, ciudat! L-am folosit in continuare si dupa cca doua zile mi-au mai aparut inca doua cosuri mari, unul pe frunte catre tampla si unul pe obraz in zona unde pielea imi este mai mult uscata, adica in zone unde nu am avut cosuri niciodata. Nu am stiut cum sa apreciez situatia si am hotarat totusi sa intrerup aplicarea, asta pentru ca acest produs era singurul lucru pe care l-am schimbat in rutina mea de ingrijire si era normal sa ma gandesc prima data la el. Am facut pauza circa o saptamana, timp in care m-am chinuit sa scap de umflaturile dizgratioase de pe pielea mea. Dupa aceasta perioada de timp, am hotarat sa reiau aplicarea, insa acelasi lucru mi s-a intamplat din nou, alte cosuri mari si dureroase.
Recunosc ca acest lucru m-a dezamagit foarte tare, la urma urmei nu puteam sa testez beneficiile acestui ulei minune, atat timp cat imi provoca asemena reactii urate pe fata.
M-am gandit ca probabil este nevoie de mai mult timp ca pielea mea sa se obisnuiasca ea cu acest produs, desi nu stiu daca rationamentul este unul prea inteligent.
Dupa aceste episoade dezamagitoare am hotarat sa-l aplic doar pe anumite portiuni, acolo unde pielea este uscata si sa evit zonele cu risc mai mare de cosuri. Asa ca am inceput sa-l folosesc astfel, insa mult mai rar, de circa doua – trei ori pe saptamana si urmat de stergerea surplusului cu un servetel.

Untul de shea mi s-a parut putin mai “bland”, in sensul ca mai putin gras, insa din cauza consistentei mai tari nu pot sa spun ca este tocmai o placere sa-l aplici pe piele. Adica e de ajuns sa rupi o mica bucatica si sa o plimbi pe piele pentru ca ea se topeste in contact cu pielea si se transforma intr-un ulei. Gras si el, dar parca o ideea mai putin. Oricum, precum spuneam mai sus, nu m-am simit tocmai confortabil sa-l folosesc asa, astfel inca am hotarat sa-mi creez propria crema combinand cele doua produse. Am reusit astfel sa creez un produs foarte usor aplicabil, fara a fi lichid si greu de turnat din recipient pe piele, dar nici tare si greu de intins, ci consistenta potrivita pentru a-l manevra cu cea mai mare usurinta. Nici in acest mod, folosit pe toata fata si in fiecare zi, produsul nu mi se potriveste si in continuare imi apar acele umflaturi dureroase si atat de dizgratioase.
Este adevarat faptul ca hidrateaza intens pielea, iarna face fata cu succes unei zile geroase si pastreaza tenul perfect hidratat, probabil ca s-ar comporta si mai bine daca as fi avut curaj sa ma dau dimineata, insa numai la soare cu ulei de plaja poti sa fii atat de uleioasa pe piele, intr-o zi normala niciodata.



Insa lasand la o parte acest aspect, in 8 luni de folosire ( cu pauzele pentru testarea anumitor crème ), nu am observat niciun efect care sa ma impresioneze, adica ceva cu adevarat remarcabil. Facand o comparatie cu Flavo C care instantaneu imi destinde fata, are acel efect de lifting pe care il ador, sau crema contur de ochi SpaRustica, care dupa un masaj usor, parca imi “ia cu mana” riduletele din jurul ochilor, combinatia mea de ulei de argan si unt de shea sau doar uleiul de argan, nu mi-au produs nimic cu adevarat remarcabil la nivelul pielii. Repet, am simit ca imi hidrateaza pielea cu adevarat, insa nu s-a intamplat nimic la nivelul ridurilor, al conturului fetei, al semnelor produse de cosuri mai vechi, al cosurilor sau al elasticitatii pielii. Din pacate nici pentru repararea buzelor crapate nu a avut prea mare efect.

 De putin timp am introdus in crema mea (argan si shea) si cateva picaturi de vitamina E si am limitat aplicarea la zona ochilor. Odata cu testarea cremei SpaRustica am renuntat de tot de ea, insa inainte acesta a fost produsul pentru zona ochilor pe care l-am folosit. Din pacate, asa cum spuneam mai sus, nu-l pot folosi decat seara, iar acest lucru nu-mi convine, e clar ca mai am nevoie de un alt produs usor penetrabil pe care sa-l pot aplica dimineata sub machiaj. Insa lasand la o parte acest aspect, cred ca cea mai buna utilitate a acestui produs este exact acesta, adica zona ochilor. Sunt multumita de efectul de hidratare pe care il confera acestei zone si aici chiar nu am avut niciun efect neplacut, indiferent de cat de des il aplic, insa in acelasi scop am folosit si uleiul de migdale, care este mult mai ieftin decat arganul si efectele sale sunt minunate pentru tratarea pielii uscate. V-am povestit mai demult ca am avut o mare problema cu cateva zone intens deshidratea si descumate de pe pielea sensibila a pleoapelor, iar singurul produs care mi le-a tratat a fost acest ulei de migdale.

Ah, am uitat totusi sa amintesc de un efect remarcabil, ca sa spun asa, insa tine tot de nivelul mare de hidratare si anume, l-am folosit pe pielea de pe picioarelor, mai exact gambele, care este cea mai deshidratata zona de pe corpul meu si dupa doar o singura aplicare se vede diferenta, pielea mi s-a reparat aproape in intregime. Acesta a fost un moment in care m-am entuziasmat foarte tare de puterea mare de hidratare si iar l-am laudat, insa din pacate pe coate si buze nu a avut acelasi efect.
In general cam aceasta a fost experienta mea cu acest produs, de fiecare data cand am avut nevoie de o hidratare puternica si sigura a pielii m-am intors la el si pentru o scurta perioada de timp m-a entuziasmat si m-a multumit, l-am lasat insa tot de atatea ori dezamagita de cosurile dureroase pe care mi le-a provocat si de faptul ca nu a avut niciun efect benefic asupra ridurilor de pe fata.
Intrerupand si anticonceptionalele nu demult, dupa circa 10-11 ani de consum, conditia pielii mele s-a schimbat oricum foarte tare, dezechilibrul hormonal mi-a produs si el partea lui de cosuri pe barbie, ceea ce ma face si mai atenta la ce fel de produse trebuie sa folosesc pentru a nu stimula si mai tare formarea de umflaturi dureroase si atat de greu de tratat. In prezent folosesc Brevoxyl pe cosurile care imi apar, usuca ingrozitor zona respectiva, insa se descurca destul de bine cu cosurile.

Revenind, m-as risca sa spun ca uleiul de argan mi se pare a fi un produs supraestimat si nu cred ca poti obtine beneficii majore pentru conditia pielii utilizand exclusiv acest produs. Nu cred ca as mai cumpara un alt ulei de argan, nici alta marca, as cumpara ulei de migdale pe care l-as folosi insa complementar cu alte tratamente mult mai bogate in componente necesare ingrjirii pielii.

Nu mi-au placut nici uleiul de masline aplicat pe ten si sub nicio forma uleiul de ricin, care imi pare a fi un ulei gras si atat, simt ca pielea nu respira sub nicio forma sub pelicula de ulei formata de acesta si nu l-as mai folosi niciodata. De asemena mi s-a parut intotdeauna un mit, faptul ca ar avea vreo influenta asupra stimularii cresterii genelor sau al indesirii acestora si credeti-ma ca l-am testat in acest sens foarte mult timp.
As incerca, si chiar este pe lista de cumparaturi, uleiul de rosa mosqueta, pe care mi-l doresc foarte tare, dupa ce am ascultat cateva marturii cu adevarat interesante despre beneficiile acestuia, si un ulei uscat si anume uleiul de jojoba, insa niciodata fara o crema de fata bine formulata ca produs de baza pentru ingrijirea pielii.

Voi ati incercat uleiul de argan? Ce impresie v-a facut? Ce marca ati incercat voi?

------------------------------------------------------------------------------------
Din pacate, din cauza unor probleme de ordin tehnic am pierdut pozele originale ale acestei postari!

VintageLook 

64 de comentarii:

  1. Ulei de argan foloseste si mama mea de ani buni(pentru par,fata,corp,absolut tot).Pacat insa ca e cam scump,cel putin de la 20 de euro in sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am gasit si varinate mai ieftine, sursa de provenienta este aceasi in general, si din ceea ce am observat cel rafinat este mai scump (bine, e si normal sa fie asa), insa eu am vrut clar un ulei de argan brut, nerafinat...
      Ma bucur ca ii face bine acest ulei mamei tale!

      Ștergere
    2. Consider ca uleiul de argan face minuni, iar in privinta pretului, da...este un pic mai scum in comparatie cu celelate uleiuri, insa au aparut si in variante de 8ml si 6ml cu roll in capat la pretul de 6.5 si 5.5 lei!

      Ștergere
    3. E scump fiindcă multe din produsele asemănătoare de pe piață sunt importate din Franța, Spania, Italia. Astfel, la prețul final se adaugă adaosul comercial și cheltuielile de transport ale distribuitorilor francezi, spanioli sau italieni și apoi ale distribuitorilor din țară.Provenienţa e şi ea importantă fiindcă uleiul de argan nu se produce decât în Maroc. Argania Spinosa nu creşte în alte ţări.

      Vezi mai multe aici...
      http://biocosmeticemaroc.ro/ulei-de-argan-cosmetic-/2-ulei-de-argan-cosmetic-bio.html

      Ștergere
  2. As fi incercat si eu uleiul de argan insa pentru par. Acum folosesc ulei din samburi de struguri care imi permite utilizarea si dimineata pentru ca se absoarbe imediat si sub fond de ten nu imi face tenul gras, la fel s-a comportat si uleiul de migdale. As fi curioasa de untul de shea la iarna.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant ceea ce spui tu, mie nici uleiul de migdale nu-mi intra repede in piele. Nu l-as putea folosi niciodata ca baza de machiaj.

      Te pup si eu!

      Ștergere
  3. Si eu am vrut sa iau ulei de argan, insa ajunsa in Plafar m-am razgandit si am luat ulei de migdale (cred ca diferenta de pret m-a facut sa-mi schimb alegerea). N-am indraznit sa-l aplic pe toata fata, ci doar in zona ochilor. Bine, au mai fost zile cand simteam nevoia de ceva extrem de hidratant atunci cand ma bronzam si aveam senzatiaa aia de piele care ma tine, insa si atunci aplicam cel mult in zona pometilor, a ochilor si pe frunte.
    In fine, nu despre uleiul de migdale e vorba aici.:P
    Apropo de pielea descuamata de pe pleaoape, am avut si eu problema asta, insotita desigur si de mancarimi si usoare umflaturi. Am incercat sa tratez cu uleiul de migdale, insa tin minte ca a functionat doar prima oara si doar pentru ca l-am aplicat probabil in faza incipienta. Am mai avut ulterior aceeasi problema si n-am reusit sa o tin nici macar sub control, asa ca a trebuit sa-mi iau un unguent de la farmacie (Tobradex, la recomandarea farmacistei). Cu unguentul asta imi trece imediat, si cel putin stiu ca e special conceput pentru uz oftalmic.

    Legat de uleiul de argan, imi imaginez ca blocheaza foarte "eficient" porii, din moment ce iti provoaca aparitia cosurilor. Mai l-ai folosi doar pe corp, sau pe par.
    Totusi, poate ca un ulei de argan din comert...ar fi altfel, nu stiu de ce am rezerve in privinta celui pe care-l ai tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vrut uleiul de argan cel mai mult pentru zona gatului, unde am liniile acelea adanaci si ma gandeam ca poate le va mai diminua si evident ca l-am folosit si pentru fata si conturul ochilor, insa precum spuneam am facut cosuri si pe obraz si foarte multe pe gat unde l-am aplicat cel mai des, loc unde iarasi nu am avut niciodata cosuri. Acum sunt de parere ca un ulei asa gras ar trebui aplicat exact asa cum spui si tu, doar pe anumite zone, asa cum am facut si eu de altfel mai tarziu, insa tot nu m-a facut sa ma simt confortabil...

      Cat despre Tobradex, iti multumesc foarte mult pentru sugestie, nu am mai avut probleme dupa acel episod, insa o sa retin si voi cumpara si eu daca mai apare vreodata aceeasi problema, pentru ca data trecuta am stat mai bine de o luna incercand sa gasesc ceva eficient sa o tratez.

      Acum privind in spate, cred ca cel mai bine ar fi fost daca as fi folosit mixul pentru tratarea pielii uscate de pe picioare, ar fi trebuit sa ma limitez la asta si as fi fost probabil si foarte incantata.
      Nu as vrea sa fiu nepoliticoasa, insa dupa aceasta experienta si inca una similara a unei bune prietene, care a folosit un ulei cumparat cam in aceleasi conditii (adica nu stiu daca este totusi certificat), m-am trezit si eu avand rezerve in a mai incerca anumite produse, deci iti inteleg si tie retinerea. Oricum mi-am schimbat foarte mult obiceiurile de ingrijire a pielii si apreciez altfel pretul unui produs acum.
      Cu toate acestea nu voi mai cumpara un ulei de argan indiferent de sursa lui, insa as incerca altele precum am spus si in postare.

      Ștergere
    2. Ghici ce! Am si eu un produs cu ulei de argan :)) E vorba de uleiul de corp de la Soapmill. Am uitat efectiv de el, desi il folosesc destul de des. Numai ca atunci cand l-am cumparat, m-am uitat pe lista de ingrediente si am vazut ca uleiul de migdale e pe primul loc, deci in cantitate mai mare fata de cel de argan si asa mi-a ramas intiparit in minte.
      In orice caz, ma inteleg foarte bine cu el, dar il aplic doar pe corp, nu am curajul sa-l folosesc si pentru ten.

      Ștergere
    3. Si eu am descoperit o lotiune de corp cu ulei de argan, azi de dimineata la mine in dulap, insa nu am inceput-o. Trebuie sa ma uit atenta pe lista sa vad exact pe ce loc e.
      Oricum pe corp mi-a placut si acesta.

      Poate ii faci un review sa vedem despre ce este vorba! :)

      Ștergere
    4. buna...tocmai am citit acest articol (cam tarziu :-p) si pot spune ca am incercat diverse uleiuri,dar,dintre toate,cel mai bun pentru ten sensibil este uleiul de jojoba,care se absoarbe imediat in piele,fara a ramane gras...dupa numai o sapt de folosire,tenul meu s-a curatat perfect..il recomand

      Ștergere
    5. Buna, nu e nicio problema, articolul acesta are inca foarte multe vizualizari si se mai comenteaza din cand in cand :)
      Legat de ulei, vreau sa zic ca singurul pe care il mai folosesc si eu in prezent este cel de jojoba. Am facut o pauza pe timpul verii, dar il voi relua spre iarna si ii voi face si eu un review.

      Merci pentru recomandare, o seara faina iti doresc! :)

      Ștergere
  4. Nu am incercat uleiul de argan si, cel mai probabil, nici nu voi face asta! Am mai citit inca vreo doua review-uri similare - scrise de fete in care am incredere (ca si in tine!)- si nu ma mai tenteaza deloc (in conditiile in care nici nu era mare tentatia, fara vreun motiv anume, mai degraba instinctiv)!
    Mi-au ramas in minte cuvintele cu care ai descris crema contur ochi de la Spa rustica... Am intrat pe site, acolo apare o singura crema de acest tip, numita Vis de albastrele; la aceea te referi?
    Multumesc, Simona, util review-ul!
    O duminica minunata!:):*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, deci nu sunt singura careia uleiul de argan i-a facut aceeasi impresie. Eu nu am citit decat review-uri pozitive si profund laudative la adresa lui.
      Crema despre care vorbesc este exact aceeasi pe care ai vazut-o tu si se numeste Vis de albastrele, am avut placerea de a o testa, am scris aici despre ea: http://vintagelooksimona.blogspot.com/2012/02/am-testat-cremele-sparustica.html
      Din pacate, din cauza recipientului care lasa produsul in contact cu aerul, produsul si-a cam pierdut din calitati dupa circa doua luni si ceva de utilizare, insa astept schimbarea flaconului, airless, astfel principiile active se pastreaza intacte 6 luni, dupa cum mi-a transmis Simona.
      Este o crema de care sunt foarte multumita si pe care mi-o doresc in ritualul de ingrijire.

      O duminica minunata si tie, draga mea! :)

      Ștergere
  5. Simona, deduc in mod corect ca producatorul intentioneaza sa schimbe recipientul/flaconul in scurt timp? Caci, in acest caz, imi exersez putin rabdarea si astept o vreme inainte de a comanda...
    Multumesc mult!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact asa am inteles si eu, nu am primit o data exacta insa stiu ca va mai imbogati crema cu alte principii active si va schimba recipientul. Abia astept sa vad si eu noua varianta, cu siguranta o voi cumpara. Va tin la curent si pe voi oricum!

      Ștergere
    2. Draga Ilda, draga Simona,

      ma straduiesc sa scot cremele in ambalajul nou in a doua jumatate a lui Mai - la inceputul lunii vor merge la laborator si voi face avizarea la MS. Cum spuneai si tu Simona, am schimbat putin formula (in bine, zic eu) si tehnic e ca si cum as scoate un produs nou, iar asta cere timp.

      Ștergere
    3. Hehe, eu zic ca te misti foarte repede, daca luna viitoare vor fi deja gata.
      Nici nu stii ca stare de confort imi produce expresia "avizarea la MS" :P
      Abia astept sa incerc noua formula.

      Multumim pentru informatii!

      Ștergere
  6. Super! Atunci astept cuminte...Neaparat vreau sa o incerc!
    Multumesc, draga mea!:*

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am folosit uleiul de argan si mi-a placut, nu mi-au aparut niciodata cosuri sau alte imperfectiuni, insa depinde de la persoana la persoana.
    Acum folosesc uleiul de migdale dulci, tot ca si tine, doar seara si mi se pare mult mai bun decat cel de argan.
    Cred ca dupa ce mai termin din cremele pe care le am o sa incerc si eu Flavo C, am citit review-ul tau mai demult si am trecut acest produs pe whislist. Chiar vreau sa vad cum e.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt de parere ca sunt mai multi factori care diferentiaza experienta noastra, tipul de piele, marca uleiului, nu?! Si eu am citit numai review-uri bune despre acest produs, insa mie nu mi-a prea priit din pacate... Pentru uleiul de migdale, am si eu nota 10. :)

      Favo C sper sa ti se potriveasca si tie, daca te decizi sa-l achizitionezi, mai ales ca este destul de scump si te cam doare sufletul sa il incerci si sa nu vezi niciun efect. Eu ii cam duc dorul, ma tot uit pe pozele de acum un an de cand il foloseam intensiv si chiar vad diferenta in ceea ce priveste conturul fetei, era mult mai "locul lui"...:P

      Te pup, Dorina, o duminica frumoasa! :)

      Ștergere
  8. Cam la fel am patit si eu cu uleiul de argan. Este foarte gras ptr tenul meu. Acum il folosesc intr-un mix de uleiuri pe par si in lotiunea mea de dupa epilat. Sotului meu i-am facut un aftershave din el :) Ii prieste si e foarte incantat de el. De jumate de an doar aftershaveul acesta il foloseste.
    Vreau sa-ti mai zic ca orice ulei ai pune pe fata trebuie ca tenul sa fie un pic umed. Atunci cand aplici crema, aceasta are in compozitia ei o parte apa. De aceea e necesar ca atunci cand folosesti uleiul pe ten sa nu iti stergi toata apa de pe fata. eu lolosesc inainte de mixul de ulei(7), gel de aloe. las sa se zvante fata doar putin si dau cu ulei. Am intr-o sticluta din aceea cu fas :)
    In alta sticluta am gata preparat un mix de gel de aloe+uleiuri. asta il folosesc dimineata inainte de a pleca la servici. e mai rapid asa.
    Uleiul de jojoba este foarte foarte bun. Si eu vreau sa-mi comand. Cred ca de pe iHerb :)
    Clar si uleiul de rosa mosqueta. dar nustiu cand le vine randul :))

    ~~~`
    Ma bucur ca te cunosc si ca esti o fata cu un caracter frumos.
    Te tzuc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga mea, pentru sugestie, am aplicat intotdeauna uleiurile dupa pasul tonic, insa nu stiu in ce masura era umed tenul meu, recunosc ca nu am luat in calcul acest aspect. Voi incerca la urmatorul ulei pe care il voi cumpara (rosa sau jojoba), deocamdata untul de shea din compozitie expira luna aceasta si mai am putin din mixul meu, insa il voi folosi pe game, pe pielea umeda, dupa dus :D

      Multumesc pentru aprecieri, si mie mi s-a spus ca esti foarte pozitiva si ca energizezi oamenii in jurul tau...ah, si ca ai copii foarte, foarte frumosi (si asta nu am auzit-o niciodata despre alti copii)! :)

      Pupici!

      Ștergere
    2. Hihihi :)) :)) Oare cine ti-a spus? ;)
      Cu untul de shea te poti da si pe par. de fapt cu tot mixul ala. daca tot expira... :)
      Sau pe corp ca si lotiune de masaj. tot asa pe pielea umeda. sau amesteca cu cela lichid: ceai verde, hidrolat deceva, gel de aloe, ,,,

      Ștergere
  9. Folosesc uleiul de argan de aproape un an si sunt multumita de el 100%.Citesc tot mai multe posturi cu experientele legate de uleiul de argan si constat ca sunt din ce in ce mai multe care spun ca acest produs provoaca asemenea reactii pe ten.Din pacate putini,foarte putini comercianti de pe site-urile noastre vand ulei de argan in stare pura.Nu are cum sa coste doar 18 lei/50ml.Deci,e in amestec cu un ulei ieftin 90% iar restul de 10% este argan.Pacat ca ii distrug calitatile doar pentru bani.Prima mea experienta cu uleiul de argan a fost similara cu a ta,cumparat tot de acolo dar alta comercianta(nu voi da nume).L-am si dus la laborator la analiza si ce crezi?...Exact ce spuneam mai sus.M-am fript prima data,a doua oara am suflat bine...Pupici,sa fiti frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit si eu acum experienta ta pe blog cu uleiul de argan si intr-adevar nu seamana deloc cu a mea.
      Nu stiu ce sa spun despre cel cumparat de mine, atat timp cat nu am fost asa de inspirata ca tine sa merg sa-l verific, nu pot sa fac niciun fel de speculatii cu privire la calitatea sa... Tu ar fi trebuit insa sa faci publica experienta si vanzatorul care nu respecta bunul simt pana la urma, mai ales daca ai dovezi in sprijin, e rusinos sa procedezi astfel indiferent cat costa produsul pe care il comercializezi.

      Tu de unde il cumperi mai exact? Doamna respectiva comercializeaza acest ulei sau ti-l aduce in calitate de prietena?

      Multumesc frumos pentru comentariu! :)

      Ștergere
  10. Nu am incercat uleiul de argan,dar aveam de gand...dupa postarea asta nici ca imi mai bat capul cu el:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descude, nu stiu ce sa spun, poate un ulei de argan produs de o alta marca se comporta altfel...chiar nu stiu ce sa mai spun! :(

      Ștergere
  11. Asa ar fi trebuit dar imi place sa stau in bancuta mea.Am scris ceva pe blog,poate nu suficient...Pot spune ca mi-l aduce in calitate de prietena.L-am laudat asa de mult in cercul meu de cunostinte incat am "obligat-o"sa mai aduca.Sincer,nu am auzit pe nimeni sa se planga de calitatea lui.Na!ca iar il laud:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine faci ca-l lauzi daca intr-adevar ai rezultate si esti asa de multumita de el.
      Ma gandeam ca are un site sau ceva unde il comercializeaza. Sa te bucuri de el in continuare.
      Pupici, iti multumesc pentru ca ne-ai impartasit opinia ta! :)

      Ștergere
  12. M-a tentat si pe mine uleiul de argan la un moment dat, asta pana am vazut la Corina (Pasagera) lista cu uleiurile cosmetice si indicele oleic al fiecaruia. Eu am ten gras, deci clar nu mi s-ar potrivi. Pe fata imi place uleiul de jojoba, se absoarbe relativ repede. Pe corp folosesc ulei de migdale sau ulei de struguri. Uleiul de migdale imi place sa-l aplic seara pe maini, insistand pe cuticule, asa am scapat de taiat cuticulele. Pe lista de dorinte mai am rosa mosqueta si borago. Unt de shea nu am incercat, doar unt de cacao, tot pt. corp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu stiu ce sa mai zic, intr-adevar este un unei gras dupa indicele oleic, toata lumea spune insa ca se absoarbe repede...nu stiu ce sa mai spun, al meu nu intra in piele absolut deloc...

      Cat despre cel de jojoba, chiar imi doresc sa il incerc si eu, dar nici cel de borago nu mi-ar displacea! :P
      Si untul de shea l-as recomanda tot pentru corp, acolo chiar isi face treaba minunat, eu in schimb nu am incercat de cacao, ah ba da, mai demult, la plaja :P
      Imi mai doresc de cocos pentru par daca tot am facut lista, macar sa o lungesc :P

      Ștergere
  13. untul de shea nu este gras..intra repede in piele , in pielea mea :)...imi place mult , de argan nu am avut inca...eu iubesc mult untul de cocos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi s-a parut gras pentru ten si untul de shea :( Cred ca depinde de la persoana la persoana, in functie de pielea fiecaruia. Unt de shea as mai cumpara si eu, insa numai pentru corp.

      Pupici!

      Ștergere
  14. Eu am incercat uleiul de argan de la olivo, care cu reducerea de partener sau la ofertele lor mi se pare accesibil cca 67 lei 100 ml (la oferta chiar si 50 lei). Trebuie folosite cateva picaturi de uleiul de argan, iar eu l-am folosit dupa ce m-am spalat pe fata cu apa calda, deci fata umeda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si esti si tu multumita de ulei, sa inteleg, nu? Cum am spus si mai sus, iau si eu in calcul varianta ca poate nu am nimerit unul de cea mai buna calitate sau poate pielea mea se comporta altfel, nu stiu ce sa spun, eu am intalnit numai persoane multumite de uleiul de argan in general...

      Ștergere
  15. Am auzit numai lucruri bune despre uleiul de argan, chiar vroiam sa-l incerc, eu am tenul mixt- uscat asa ca ma gandeam ca e bun pentru tenul meu...acum sa vedem. Multumim pentru review ;)

    Fashionspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, numai sa fii atenta ce marca iti cumperi si poate ne povestesti si noua dupa aceea parerea ta! As fi curioasa cum se comporta la tine pe ten!

      Ștergere
  16. Buna Simona,

    Am citit putin pe diagonala articolul tau si am vazut si de unde ai cumparat aceste ingrediente. Sincer, mie mi se pare mult prea ieftin pentru un ulei de calitate, lucrez in domeniul cosmeticelor BIO si 50 ml de ulei de Argan si BIO pe deasupra nu are cum sa fie vandut sub 25 LEI. E foarte adevarat ca se poate lua si prin comert fairtrade, dar adaosul pe care il pune aceasta fata este foarte foarte mic. Mie imi pare un produs indoit cu alt ulei ieftin, este posibil sa ma insel, nu dau in cap nimanui dar uleiul de argan este un ulei scump. Eu am folosit o marca cunoscuta si n-am avut probleme, uleiul este putin gras dar tenul a aratat impecabil dupa aplicare, desi am ten mixt, problematic
    Cornelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, mai multa lume este de acord cu ceea ce spui tu, eu nu stiu ce sa zic, mi-am prezentat sincer experienta cu acest ulei, mai multe nu pot spune deoarece nu m-am gandit sa-l duc la analiza, asa cum a facut o cititoare mai sus, astfel incat nu pot sa trag nicio concluzie, insa cam asta este experienta mea...
      Fiind asa de controversat subiectul, ma simt tentata sa mai incerc totusi si alta marca, pentru a vedea daca exista o diferenta...voi vedea pe viitor, oricum categoric imi voi detalia experienta daca va mai exista vreuna legata de uleiul de argan, pana atunci il astept pe cel de rosa mosqueta.

      Multumesc frumos pentru comentariu, o zi minunata! :)

      Ștergere
  17. Mie nu mi-a produs nici un rau la nivelul fetei, ma refer la uleiul de argan...dar stiu ca orice ulei aplicat pe fata blocheaza porii si de aceea urmeaza eruptiile vulcanice deee...stim noi ce.. In general aplic uleiul de samburi de struguri (cel de migdale l-am aruncat dupa luni de zile de folosinta) doar in zona ochilor iar pe restul fetei crema obisnuita pentru hidratare, acum am ceva de la Ivatherm pentru ten sensibil, like it!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, nu mai stiu ce sa zic, si uleiul de migdale blocheaza porii, insa nu am facut stim noi ce de la el...asta este, poate voi incerca alta marca si voi reveni atunci cu impresii, pana atunci, am transformat mixul in unt de corp... :P

      Pupici!

      Ștergere
  18. Am folosit si eu candva ulei de argan pentru ten.Il cumparasem pentru ca am citit ca ar reduce roseata.Nici nu am reusit sa il folosesc prea mult pentru ca imi simteam mereu tenul gras (oricat de putin as fi folosit) plus ca imi apareau mai multe cosuri (daca renuntam la el nici cosurile nu mai apareau;daca il foloseam apareau iar).

    Voi incerca sa il folosesc in cremele de corp,pentru par si unghii.Poate vor fi alte rezultate acolo.Sper.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am in jurul nasului aceeasi problema, insa nu am gasit niciun produs eficient pana acum.
      Sa inteleg practic ca ai avut si tu cam aceleasi probleme cu uleiul de argan...eu nu mai stiu ce sa spun, difera foarte mult parerile din cate se pare.

      Si eu fac la fel acum, il folosesc pe corp si sunt foarte multumita!

      Multumesc frumos pentru vizita! :)Pup!

      Ștergere
    2. Eu cred ca e si mult snobism in toata treaba asta.Am intalnit multe fete care sa laude un produs pentru ca este scump si nu pentru ca e bun.Astfel au falsa iluzie ca folosesc produse cosmtice mai scumpe deci sunt mai sofisticate.Ceea ce pare aberant.
      Ar mai fi si efectul Placebo cred.Pornesti de la premisa ca un lucru este bun incat chiar ai impresia ca functioneaza din prima.Ceva de genul pastilelor care promit ca te ajuta sa inveti.Am intalnit oameni care erau convinsi ca dupa 2-3 pastile ei deja invatau mai bine.
      Nu stiu ce verdict provizoriu sa dau.Uleiul de argan mi se pare un ulei si atat.Nu e miraculos.Nu e cel mai bun produs incercat dar nici cel mai rau.Este un produs care poate fi inlocuit.Nimic mai mult.

      Pup

      Ștergere
    3. :P Cred ca ai pus punctul pe i..
      Pup si eu!

      Ștergere
  19. buna!eu folosesc uleiul d argan de vreo luna,dupa c mi a iesit o iritatie d toata frumusetea de la o crema care avea ulei d argan in compozitie.nu mi a trecut de tot iritatia,insa uleliul mi se pare ok,atat d ok incat ma dau chiar si dimineata inainte sa plec la munk.eu am pielea uscata,si il absoarbe ff repede,park as avea o sugativa in loc d piele normala:))).acum am si ulei d rosa mosqueta dar ink nu l am folosit pt fata.park mi e teama,in conditiile in care tenul meu protesteaza knd schimb produsele.:((((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, mi se pare super interesant cum o iritatie de la o crema cu ulei de argan, ti se vindeca tot cu ulei de argan... :p Ma gandesc inca o data ca poate marca de ulei face diferenta si in functie de ceea ce ai norocul sa incerci, ai rezultate sau nu...nu stiu ce sa zic... :P

      Eu am mai zis, ca tot ceea ce am citit despre uleiul de argan, il prezenta ca fiind foarte repede absorbit in piele, evident si tipul de piele conteaza, la tine daca e atat de uscata inseamna ca si daca e mai gras nu strica, ci din contra...

      Eu iti urez bafta in tratarea iritatiei, cand vei incerca uleiul de rosa mosqueta, poate revii si ne impartasesti si nou experienta... eu mor de curiozitate sa vad cum este... :p

      O zi minunata! :)

      Ștergere
    2. mda,in general cremele mai au si alte prostii prin ele,iar dupa c am incetat sa o mai folosesc am vazut k era pt ten normal sau mixt,iar tenul meu nu e nici pe departe normal:))).p d alta parte,compozitia uleiului m a surprins din prima,ma asteptam la un ulei de a dreptul gras si gretos.nu stiu d unde l ai achizitionat tu,dar dak l ai luat d p net nu vad prea buna treaba.cred k in farmacii sau la plafar e mai sigur.p instructiunile uleiului meu scria k folosirea corecta este urmatoarea:spalarea fetei cu apa,fara sapun,aplicarea uleiului p tenul usor umed,se lasa sa actioneze 15 min dupa care se indeparteaza excesul cu un disc demachiant.eu n am facut asta niciodata,n am considerat k e nevoie.mai citeam ceva de patarea lenjeriei,a fetelor de perna....la mine nu a fost cazul niciodata.
      Cat despre uleiul de rosa....am zis k mi e teama:(oricum,nu cred k un tel normal ar tb sa aiba d suferit.
      Week end placut!

      Ștergere
    3. Eu de pe Breslo l-am cumparat, intr-adevar, si de aceea ma gandesc ca poate nu am folosit un ulei de argan adevarat, desi vanzatorul are numai feedback-uri pozitive...nu stiu ce sa zic.
      La mine era necesara indepartarea lui de pe fata, nici daca as fi stat toata noaptea nu s-ar fi absorbit in piele... :P

      Am inteles, ca pentru a testa uleiurile, trebuie aplicate undeva pe pielea din zona sternului, si daca nu apare nicio iritatie, inseamna ca sunt acceptate de piele si pot fi folosite pe fata. Nu stiu cat este de adevarata aceasta informatie, nu am testat-o, spun si eu doar ce am auzit...
      Eventual daca il testezi pe o suprafata mica de piele cateva zile...

      Week-end placut si tie! Multumesc pentru vizita! :)

      Ștergere
  20. Eu sunt insarcinata in 28 de saptamani si acum mi-am cumparat si eu unt de shea si ulei de argan nerafinate de pe site-ul naturo.ro.Vreau sa le folosesc doar pe corp in zonele predispuse la vergeturi,a mai folosit cineva in acest scop?Cat de eficient e?

    RăspundețiȘtergere
  21. aviz discutiei despre uleiul de argan )care vad c-a fost abandonata de ceva timp):fiecare piele difera,d'asta nici n-o sa aveti aceleasi rezultate ca x,y,z...Nu fac parte din grupul celor care l-au incercat pt fata-corp,insa m-a super-extra-multumit in ceea ce priveste parul!!!!Folosesc uleiuri vegetale de ceva vreme,insa din ce-am observat eu,nu toate au efectul promis.de exemplu minunatul ulei de jojoba(e bun pe toate tipurile de ten fiinca imita perfect sebumul natural al pielii) se absoarbe destul de usor,insa sunt zile in care mi se ingrasa fata foarte tare de la el(asta am dedus pana la urma ca e in functie de temperatura din camera)si pe deasupra mi se umfla si zona ochilor chiar daca nu ajung cu uleiul pana acolo...uleiul de alune e absolut fantastic pe corp,pana a doua zi cand efectul de hidratare dispare total!uleiul din samburi de struguri este mult mai gras decat il lauda unele persoane....astea in cazul meu!acum or sa spuna alte persoane ca n-au avut nicio problema de genul asta si asta nu inseamna ca mint,ci pur si simplu nu li s-a intamplat pt ca nu avem toti acelasi tip de piele....exact ca in cazul unor parfumuri:pe x miroase intr-un fel,iar pe y in alt fel....concluzia este ca fiecare ulei face bine cuiva!cum spuneam mai sus,uleiul de argan m-a fermecat in ceea ce priveste parul...ma vopsesc de vroe 7-8ani(si ma oftic de mor c-am apucat s-o fac o data si sa nu ma mai opresc...). vesnic aveam parul lipsit de luciu.ca sa nu mai spun ca oricat de des imi tai varfurile,tot despicate sunt...zis si facut!imi cumpar ulei de argan,mi-l pun pe varfuri,stau vreo 30min cu el pe par,dupa care trag o samponare (cu un produs romanesc)de nu mai dai de pic de urma de ulei!pana aici nu vad nimic miraculos si adorm cu parul ud(da'stiu...nu e bine...).a doua zi ma trezesc ingrozita ca tre'sa ma vad in oglinda cu parul valvoi,insa...surpriza!!!!!parul nu mai avea aspectul ala uscat si rebel.suvitele erau linistite si pt prima oara dupa multi ani,mi-am putut trece degetele prin parul nepieptanat de dinainte de baie.plus ca parul se hidrateaza de la prima folosire.deci eu am ramas la uleiul de argan pt par.acum ajung la coafeza pt tuns varfurile la ccca 1 an si nu exagerez!deci unora le face si bine...n-ai de unde stii pana nu incerci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Florina pentru comentariul tau atat de complex. Uite ca e prima data cand citesc la cineva despre uleiul de jojoba, care afirma si altceva in afara de faptul ca e "perfect" :P Oricum e pe lista mea, cu prima comanda iHerb il voi cumpara si ma voi convinge si eu de calitatile lui.
      De uleiul de alune nu am citit nimic pana acum, nu stiu pe nimeni care sa-l fi folosit, deci eu nici atat.

      Ulei de argan am mai incercat inca o marca, dupa postarea aceasta, unul marocan (am un review pe blog) si, desi acesta nu mi-a provocat niciun cos/iritatie, parerea mea ramane cam aceeasi, hidrateza si cam atat. Nu l-am incercat pe par, dar poate ar trebui sa o fac, sunt curioasa daca o sa obtin aceleasi rezultate ca si tine.
      Acum folosesc rosa mosqueta. :)
      In general vorbind, sunt perfect de acord cu tine, fiecare persoana este unica si nevoile pielii sunt diferite, un produs care mie nu mi se potriveste altuia i-ar putea face minuni si invers.

      Multumesc mult de vizita, iti doresc un weekend minunat! :)

      Ștergere
  22. Din pacate in Romania multe cosmetice,uleiuri,unturi sunt contrafacute si multe siteuri aparent serioase vand aceste produse "fake". Nu va bucurati la un pret mai mic fata de medie pentru ca este primul semn ca ceva nu este in ordine. De exemplu la noi este foarte posibil ca uleiul de masline extravirgin nici sa nu existe pt ca este contrafacut peste tot. Bine scrie pe eticheta dar ai incredere? Si pe ale tale scrie si ce? Toate bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate Ana, eu sunt mult mai atenta acum cu ceea ce cumpar, incerc sa nu ma mai las atrasa doar de pretul bun, ci studiez putin mai mult produsul.
      In ceea ce priveste acest ulei, asa cum spuneam si mai sus, nu-mi permit sa vorbesc despre faptul ca este sau nu original, pentru ca nu i-am testat autenticitatea in niciun fel. Eu doar am impartasit experienta mea in urma folosirii acestuia. Din pacate nu a avut nici macar unul dintre efectele cu care se lauda (poate doar in ceea ce priveste hidratarea).
      Multumesc pentru vizita, sa ai un weekend fain! :)

      Ștergere
  23. Eu folosesc ulei de argan bio cumparat de la Plafar si sunt foarte multumită de el. Pe 50 ml am dat 70 lei. Il folosesc de doua luni pe par si de 2 saptamani pe ten. Având tenul uscat intra repede in piele iar tenul nu ramane vizibil gras. Am folosit si ulei de măsline inainte sa-mi iau uleiul de argan si pot sa spun ca se vede clar diferenta intre acestea doua. Uleiul de măsline este mult mai gras!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa zic si eu, cam acesta este pretul normal pentru un astfel de produs, cam 70 de lei.
      Eu am mai folosit inca unul dupa aceasta exeperienta (acela marocan pe care l-ai vazut pe blog), insa nici acela nu-mi intra repede in piele, a trebuit sa-l sterg de pe fata cu un servetel. Rezultate bune am obtinut insa tot in ceea ce priveste hidratarea, altceva nimic.
      Acum folosesc ulei de jojoba si de rosa mosqueta.

      Multumesc pentru vizita, pupici! :)

      Ștergere
  24. Si eu am incercat uleiul de jojoba pe tenul meu(mixt) si dupa 3 aplicari mi-au aparut niste cosuri rosii si mici pe fata. Din fericire roseata a disparut a2-a zi, insa cosurile nu. :(

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna fetelor.
    Dupa ce am auzit si eu mai multe recomandari am plecat la farmacia sa-mi cumpar ulei de migdale.L-am folosit cateva zile pentru zona ochilor pana m-am trezit intr-o dimineata si m-am speriat in fata oglinzii cand am vazut un rid destul de adanc sub ochi.Am renuntat sa-l mai folosesc pentru ca mi se parea ca inrautatesc lucrurile.Dupa ceva timp apelat la uleiul de argan,am aceeasi parere..adanceste ridurile.Aveti vreun sfat? cum exact ar trebui sa-l aplic in zona ochilor..sau ar trebui sa-mi folosesc colectia de uleiuri doar pt corp? :)
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, ce ciudat mi se pare reactia pielii tale, de obicei faci cosuri de la uleiurile vegetale, pentru ca blocheaza porii, insa riduri nu am mai auzit pana acum. Eu am avut rezultate foarte bune cu uleiul de migdale pentru zona ochilor, chiar mi-a vindecat o iritatie urata si are efecte f bune contra ridurilor (la mine). La tine insa e clar ca ceva nu e in regula, ori uleiurile nu au fost pure, dar e ciudat sa le fi nimerit pe amandoua proaste, ori pielea ta nu rezoneaza cu aceste produse. Uleiul de argan am vazut ca nu se recomanda in jurul ochilor (am citit pe o sticla pe care o am eu), insa eu recunosc ca l-am folosit si nu am avut nicio problema.
      Eu zic sa nu le mai folosesti, probabil nu iti sunt potrivite uleiurile pentru piele. Incearca sa folosesti mixul pe pielea corpului, daca e deshidratata sau pe par, mai ales pe varfuri... :)

      Ștergere
  26. Buna! Iti recomand cateva produse care au la baza uleiul de argan cu rezultate excelente prezentate pe bogul meu: http://www.simonity.com/2014/07/nashi-argan/ and http://www.simonity.com/2014/10/food-for-skin/. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna, cum ai aplicat uleiul de argan? Cred ca ai folosit cam mult produs de trebuia sa stergi surplusul cu servetelul. Eu il folosesc de cateva luni si dimineata si seara si nu am fata uleioasa, cu toate ca am tenul mixt si m-a scapat si de acnee. Imi mai ies cateva cosulete inaintea menstruatiei, dar in rest nimic. Eu pun 2 picaturi in palma, dupa care imi frec palmele si apoi il aplic cu palmele, adica foarte foarte putin. Se absoarbe foarte repede in piele si nu da sensatia de ten gras. Eu sunt foarte multumita de el.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!