"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 30 aprilie 2012

Despre frumusete...


Frumusetea vine din interior! Am auzit aceasta sintagma … de cand ma stiu si nu i-am inteles sensul adevarat decat foarte tarziu, in preajma varstei de 30 de ani. Am considerat-o mult timp expresia de resemnare a oamenilor nemultumiti de fizicul lor, a celor care isi cultiva spiritul in mod excesiv si uita cat de important este sa ai grija in aceeasi masura si de trupul tau, de acest corp fizic care inseamna mai mult decat o simpla cochilie a sufletului. Nu vreau sa vulgarizez, insa mereu am crezut ca acesta sintagma a fost inventata de femei, iar replica unui barbat ar fi fost : “ Esti urata cu spume, stiu ca stii, nu te mini/ Ma doare-n … ca ai suflet, noi nu f… stafii” . Scuzati-mi citatul, eu ascult muzica de strada in timpul liber, desi nu ma gandeam vreodata ca voi ajunge sa citez din Parazitii, deh, superficialitatea varstei!
A fost o vreme in care ma gandeam ca frumusetea mea sta in maiestria cu care reusesc sa-mi migdalez ochii cu tus negru si sa-mi vopsesc cat mai blond parul, insa abia acum am inteles, printre altele, ca frumusetea poate fi inerenta tineretii si cand esti tanar nu ai nevoie de atat de multe artificii pentru a fi frumos, de aceea cu fiecare an am inceput sa renunt la tot mai multe atasuri pe care mi se construisem pentru a sustine esenta… Cu varsta am inteles ca mai mult decat frumusetea, se cumpara tineretea, iar aceste doua concepte sunt prea strans legate unul de celalat, incat se confunda atat de mult la un moment dat, mai ales in ochii barbatilor (dar despre asta, poate intr-o alta postare)
Dar nu despre tinerete voiam sa vorbesc acum, ci despre frumusetea care izvoraste din interior… Mi s-a spus in nenumarate randuri ca azi sunt mai frumoasa ca ieri, desi nu-mi schimbasem nimic in rutina de ingrijire, ci doar modul propriu de perceptie asupra vietii era diferit de ziua de ieri. Cea mai frumoasa, am fost cand am iubit cu toata fiinta, cu trupul, cu sufletul si cu mintea, atunci cand am simtit crescand organic iubirea in mine…mi se aminteste in mod constanta de acea perioada din viata mea in care am fost perfecta, atat cat poate fi un om perfect cu limitele pe care le poseda. Stiu ca e paradoxal, insa “perfectiunea mea’’ este limitata la potentialul maxim pe care il poate atinge fiecare persoana.  
Am vrut sa scriu despre frumusete, pentru ca ieri am vazut-o pe ea, o ea care radia, care cu prezenta ei reusea sa decupeze spatiul in jurul ei, sa emane atat de multa energie, vibratie si frumusete incat m-a imbatat cu buna-dispozitie si chef de viata. Am vazut cum sufletul ei curat, pur si neintinat i-a indulcit toata fizionomia, cum ochii ei calzi ciocolatii au netezit asperitatile pornirilor mele negative si cum in prezenta ei nu poti deveni decat …mai bun si mai frumos la randul tau.
Cu o filozofie de viata in care fericirea proprie sta in echilibrul interior pe care reusesti sa-l construiesti si sa-l mentii intreaga viata, cu infranarea gandurilor negative pe care le nutresti fata de cei din jurul tau si mai ales fata de tine insuti, ca individ, poti ca azi sa fii mai frumos decat ieri, poti sa-ti maximizezi doza de  frumusete fizica prin nobletea sufletui, iar acesta chiar nu este un mit.
Nu vreau sub nicio forma, ca prin aceasta postare sa minimizez importanta ingrijirii trupului, nu cred ca in viata, importanta trebuie acordata numai spiritului, si insasi existenta acestui blog confirma asta, insa ieri am intalnit un om pe care, in mod ciudat, schimband pozitia filtrului, am reusit sa-l percep dinspre interior spre exterior si am vazut o femeie frumoasa, perfecta, desi nu purta Double Wear si nici nu era machiata cu vreo trusa Sleek.
M-a emotionat extrem de mult, intr-o postare, Aurora Toma, care a raspuns printr-un comentariu, faptul ca ea reuseste sa vada frumusetea in fiecare om, chiar si in cei cu dizabilitati fizice, ea considera ca toti oamenii sunt frumosi, si o apreciez si o admir din tot sufletul pentru aceasta viziune atat de deschisa si de neincorsetata de conventii, prejudecati si false convingeri.
Cum apreciati voi expresia “Frumusetea vine din interior”? Va duce cu gandul la atitudinea pozitiva, sufletul nobil sau la respectul acordat unui mod de viata sanatos care sporeste longevitatea si tineretea corpului?

11 comentarii:

  1. mare adevar ai zis...se vede tot in ochii omului..te pupic !

    RăspundețiȘtergere
  2. Parerea mea despre citat este aceasta : Cu cat esti mai frumos , mai implinit , mai curat, mai fericit in interior cu atat vei devenii mai frumos la exterior. Poti sa fi perfecta la trup , la fata orice , daca tu nu esti frumoasa in interior nu radiezi sa spunem asa , nu ai sclipirea aia de vino-n coa`.
    Ai facut un post care cred ca pe toate lumea ii va pune pe ganduri. frumos <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai rezumat foarte frumos ceea ce am spus eu mai sus, intr-adevar pentru acel "vinonco" iti trebuie ceva din interior, a atitudine anume pe care nu toata lumea o poseda...
      Te pup, draguta! :)

      Ștergere
  3. Expresia “Frumusetea vine din interior” inseamna pentru mine mult zambet, fericire si energie pozitiva.
    Frumoasa postare!
    airkiss

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai, frumoaso, mi-ai furat postarea din... gura ;))
    Gandeam si eu sa scriu cam despre aceleasi lucruri :)

    Dar cu ocazia asta ma exprim aici ca nu stiu cand mai vine randul postarii mele.
    :))

    Cand eram mica credeam ca frumuseatea se concretizeaza in cele doua codite frumos impletite si pantofiorii roz

    Cand eram adolescenta credeam ca frumusetea sta in parul rebel, picioarele luuuungi, si sanii maaaari :)

    Mai tarziu, mi-am dat seama ca sunt frumoasa atunci cand sunt indragostita. nu conta ca eram ciufulita sau nu, ca eram machiata sau nu, nu conta nici ca eram incaltata sau desculta :) conta ca aveam fluturasi in stomac, in priviri si in palma :)
    Dragostea ma facea sa fiu frumoasa. n-aveam nevoie de nici un artificiu, de nici o corectura, de nici un accesoriu...

    Maaaai tarziu :)) am realizat ca increderea in sine e cea care da frumusetea. Poate ca nici nu era nevoie de o ingijire speciala sau nevoie de a iesi in evidenta. simplul fapt ca aveam incredere in mine indiferent ce purtam, ma facea sa fiu frumoasa. si observam asta si la alte frumoase din jur.

    Acuuuum :)) am descoperit ca frumusetea vine din alt loc :))
    Din impacarea ce sine. Atunci cand nu suntem impacati cu noi ajungem sa facem eforturi disperate de a fi frumoase. si uneori reusim sa ascundem acea neliniste, acea nesiguranta.. nustiu cum sa-i spun... e adevarat cu cu machiajul se poate face minuni; insa dupa ce dam tot acel machiaj frumos jos, nu ne ramane decat.. noi.
    ceea ce suntem cu adevarat in interior.
    de aceea cred ca frumusetea vine din interior. acea frumusete care dureaza. care nu se agita ptr orice imperfectiune, care nu cauta motiv de suparare, de oftica, de invidie.
    Acea frumusete care la 7 dimineata cand e trezita din somn poate striga, macar in gand, I LOVE MY LIFE!!!!

    Deci. suntem frumoase toate. numai ca nu toate stim sa ne aratam adevarata frumusete.
    Si pana la urma, poate nici nu e nevoie sa o aratam neaparat. daca avem o singura persoana care sa observe acea frumusete, impreuna cu noi, e de-ajuns
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, eu sper sa faci totusi aceasta postare pentru ca subiectul este nelimitat si ceea ce ai scris tu aici merita publicat :P
      Cum am mai spus, de la tine am intotdeauna cate ceva de invatat.
      Te pup si iti multumesc pentru timpul pe care l-ai acordat raspunsului...e cam cat postarea mea! :P

      Ștergere
    2. Nu stiu de ce un subiect ca acesta nu incita la comentarii, insa observ ca subiectele despre diferitele produse cosmetice, diferitele tinute vestimentare au impactul cel mai ridicat printre cititoare...sa fie si asta un semn de superficialitate a speciei umane, ori poate doar anumite persoane sunt preocupate si de acest aspect, cel al frumusetii interioare, ori poate din teama de a nu parea ridicole persoanele se abtin .....in orice caz, apreciez tema abordata(deci, mizeaza si pe subiectele de genul astuia in blogul tau), insa foarte tare le-a placut ochilor cand au citit randurile scrise de sakura....sa speram ca-si da frau liber intr-o buna zi si ne rasfata cu un subiect pe aceasta tema.
      La cat mai multe subiecte inspirate sa ai pana vei implini si cel de-al doilea anisor....cu drag ii ofer, unei domnite boeme, o urare de bine ...din partea Cristinei M.

      Ștergere
    3. Este posibil ca si varsta sa fie de vina pentru lipsa de reactie, precum spuneam si eu in primele randuri, decat foarte tarziu am inteles exact aceasta expresie si nu am mai perceput-o ca pe un cliseu, este posibil ca varsta medie a cititoarelor mele sa fie undeva in jur de 24 de ani, cam asa apreciez eu (chiar ca mi-ai dat o idee sa fac un sondaj) si atunci e de inteles, eu inteleg... :)

      Ma bucur totusi ca tie ti-a placut si daca sensibilizeaza doar o singura persoana, inseamna ca si-a atins scopul!
      Astept si eu cu nerabdare postarea Sakurei.
      Te pup si iti multumesc pentru vizita! :)

      Ștergere
  5. Frumusetea nu numai ca vine din interior dar doar aceea conteaza de fapt pentru ca doar aceea este frumusetea adevarata!
    Eu cred cu tarie in aceasta sintagma analizata de tine in postare,de mica am incercat sa vad ce este mai bun in oameni si uneori viata mi-a mai dat cate o palma ca sa ma trezeasca si sa ma faca sa constientizez ca nu exista numai pozitiv...

    Si eu am fost suprinsa sa observ ca eram admirata desi nu purtam vreo tinuta deosebita,desi nu eram aranjata.Eram insa...destinsa,radiam de energie buna,eram calda si zambitoare.Se pare ca toate acestea au schimbat situatia si cei din jur le-au apreciat,le-au imprumutat si datorita acestui motiv mi-au fost cumva recunoscatori desi eu nu facusem nimic...Sau oare?
    O atitudine,un gest,un gand,o privire sunt la fel de accesorii pentru sufletul si viata noastra,precum sunt bijuteriile,gentile pentru o tinuta,caci pot schimba in bine sau in rau.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!