"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

marți, 4 iunie 2019

Rutina mea de îngrijire a tenului vara 2019 - varianta simplificată

Îmi place foarte mult să scriu despre produse cosmetice, fie că e vorba despre produse pentru machiaj, fie că e vorba despre cele de îngrijire a pielii. E adevărat că în ultimii ani, am făcut o schimbare dramatică în obiceiurile mele de machiaj și îngrijire, iar asta se traduce prin faptul că am redus considerabil cantitatea de machiaj pe care o port zilnic și am început să pun accent mai mult pe produsele de îngrijire a tenului

Încă am o mulțime de imperfecțiuni pe piele și câteva riduri în plus (că deh, vârsta), dar am ajuns la un nivel superior de acceptare care îmi oferă posibilitatea de a mă bucura de pielea mea exact așa cum este ea în momentul de față. După cum am spus într-un articol mai vechi, nu am ajuns încă la performanța de a umbla pe stradă total nemachiată, nu mă reprezintă acest look oricum, însă machiajul pe care îl folosesc în prezent este minimal (cu mici excepții, desigur).

Rutina mult mai sănătoasă de îngrijire a tenului pe care am adoptat-o acum câțiva ani și pe care o îmbunătățesc în mod continuu, a contribuit într-un mod major la această stare de bine. 
În mod curent folosesc o plajă largă de produse, precum: uleiuri și geluri de curățare, apă micelară și lapte demachiant, loțiuni tonice, seruri, creme, protecție solară s.a.m.d, dar chiar și în momentele în care îmi simplific dramatic regimul, păstrez produse care să hidrateze intens tenul, fără să îl îngrașe și fără să îmi blocheze porii. 
Am învățat că pentru un ten sănătos menținerea sănătății barierei de protecție a pielii este foarte importantă, și chiar și un ten mixt sau gras are nevoie de hidratare și de produse blânde care să nu îi strice echilibru hidrolipidic. 



Plecând de la acest principiu mi-am creat o rutină în concordanță cu nevoile pielii mele, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Și parcă cel mai bine se vede asta, dimineața când aplic fondul de ten. Peste un ten perfect hidratat și sănătos, fondul de ten alunecă frumos, se întinde perfect, fără a se agăța de zone deshidratate, cu scuame, rugozități, linii adânci, relief neregulat



De bază în ultimul timp mi-au fost două produse complementare de care fac abuz și care mi se potrivesc de minune. Este vorba despre loțiunea cu acid hialuronic Hada Labo (click pentru review) și crema cu ceramide și acizi grași Stratia Liquid Gold (click pentru review). 
Chiar și atunci când am renunțat la exfolianții chimici, pe care de altfel îi ador, dar de la care fac periodic pauze, dar și la serurile antiîmbătrânire, pielea mea a rămas într-o condiție foarte bună. 

În momentul în care există tulburări hormonale (care apar din diverse motive) și simt că tenul începe să își intensifice sebumul în zona T, renunț la produsele emoliente pentru o perioadă, folosesc doar acid hialuronic sau metoda 7 skin cu acest toner plin de antioxidanți (click pentru review). Dar de obicei nu aplic toate cele 7 straturi, mă opresc la 3-4 sau 5, în funcție de nevoile pielii. Cu această metodă tenul este infuzat cu ingrediente prețioase, perfect hidratat, dar fără pori blocați și sebum în exces. Este o metodă minunată pentru un ten gras, dar nu numai. 


Dar înainte de hidratare și alte produse complexe, este nevoie ca tenul să fie curat. Acesta, alături de aplicarea unui produs cu spf, sunt cele două principii de bază pentru a avea un ten sănătos, de aici plecându-se în construcția oricărei rutine corecte de îngrijire a tenului. 




După cum am spus aici de nenumărate ori, dacă ziua am purtat machiaj, seara încep prin demachierea ochilor cu lapte demachiant sau mai nou cu gel micelar pentru demachierea ochilor -produsul Jonzac despre care am scris acest articol (click pentru review). Tenul și eventualele resturi de machiaj ale ochilor, le îndepărtez cu apa micelară Bioderma Sensibio H2O sau Garnier roz. 



Următorul pas îl reprezintă spălarea tenului. Întotdeauna recomand acest lucru după demachiere (chiar dacă pe toate apele micelare se specifică faptul că nu este necesară limpezirea), și asta pentru că micelarele conțin agenți de curățare care este de preferat să fie îndepărtați de pe piele. Așadar, cel mai des prefer să folosesc double cleansing, dar am și perioade când nu simt nevoia de o curățare atât de profundă și renunț la unul dintre cei doi pași.



Pentru double cleansing folosesc mai întâi un ulei de curățare aplicat pe tenul uscat, pe care îl masez bine pentru a topi toate urmele de machiaj pe care apa micelară e posibil să nu le fi curățat în profunzime. Preferatul meu este acest ulei asiatic - Rice Water Bright, cu textură foarte lichidă și putere mare de curățare, dar păstrând blândețea specifică uleiurilor de curățare. După ce l-am întins bine piele, umezesc degetele și masez în continuare. Se formează o emulsie la nivelul pielii pe care o îndepărtez mai apoi cu apă multă și cu un prosop umezit. 
Alternativa la acest ulei, este cel de la Bioderma, cu diferența că acesta este foarte dens și trebuie să îl aplic pe fața umezită foarte ușor în prealabil.



Următorul produs este genul de spălare de la Balea Med Ultra Sensitive Washgel. Este un produs bland, fără săpun, fără parfum sau alți iritanți și costă doar 10 lei la DM. Este un produs pe care îl recomand foarte des și de care toți cei care l-au încercat s-au declarat a fi mulțumiți. 

Dar după cum am spus, în funcție de produsele pe care le-am folosit în ziua respectivă (spf, machiaj cu fond de ten rezistent la transfer etc), hotărăsc dacă folosesc ambii pași de curățare sau aleg doar una dintre cele două variante: ulei sau gel. 



Pe tenul curat și uscat aplic tonerul Paula s Chioice pe care nu îl las să se absoarbă integral și completez cu un strat de acid hialuronic Hada Labo sau folosesc un spray termal înainte de hialuronic. După care urmează serumul (dacă e cazul) și apoi Stratia Liquid Gold. 



Crema pentru conturul ochilor a rămas în continuare crema cu avocado Kiehls (click pe link pentru review) din care mai am doar foarte puțin produs. Deși inițiam am zis că voi trece la Mizon Black Snail, am decis să folosesc mai întâi Ultra facial Cream Kiehls, și asta pentru că m-am uitat pe lista de ingrediente și am observat că are și ea ulei de avocado destul de sus în listă și îmi imaginez că poate se apropie de cea destinată special ochilor. Recipientul meu oricum este micuț și o voi consuma foarte repede. 



Dimineața am început să fac mici schimbări și am decis să renunț uneori la demachierea și spălarea tenului. Am simțit că e prea mult, deși folosesc produse adecvate, cu ph corect, totuși consider că nu întotdeauna am nevoie de o igienă atât de strictă, motiv pentru care cel mai des curăț tenul cu o loțiune tonică. Cred mult în faptul că e necesar să ne ascultăm nevoile tenului și să îi urmărim reacțiile. Nu spun că alegerile mele sunt cele mai corecte, dar în cazul meu funcționează această metodă și așa e bine pentru mine. 

După curățare, se poate aplica un ser cu vitamina C pentru că potențează efectele cremei cu protecție solară sau o cremă lejeră cum este gelul souflle din gama Defense (click pe link pentru review), un produs pe care l-am adorat pur și simplu, sau pur și simplu crema cu factor de protecție solară 30 sau 50. 
Machiajul urmează doar după ce v-ați asigurat că ați aplicat 1,25 ml de protecție solară pe față și tot atât pe gât. 

În ultima zi din mai, am profitat de reducerea de 10% la produsele de protecție solară Paulas Choice și mi-am cumpărat Resist Super - Light Daily Defense Wrinkle SPF 30 - cea mai faină cremă cu protecție solară pe care am testat-o până în prezent. Conține doar filtre minerale și e ușor colorantă. 
Desigur voi reveni cu impresii despre ea într-un articol separat.


Așadar, cam acestea sunt cele mai simple reguli pe care încerc le urmez eu pentru un ten sănătos și pe care le recomand și pentru voi. 
Pe lângă produsele prezentate aici, ocazional mai introduc în rutină și altele: balsamuri de buze, Bioderma Atoderm Intensive Baume despre care trebuie musai să vă povestesc o întâmplare, mască de față cu argilă, diverse loțiuni tonice și ape termale, s.a.m.d, însă produsele de bază din prezent sunt cele menționate mai sus. 


După ce voi adăuga exfolianții chimici și alte câteva produse asiatice pe care le-am cumpărat, voi reveni cu o altă rutină, mult mai interesantă zic eu. 





Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu



16 comentarii:

  1. wow.. o rutina tare riguroasa
    😍😍 cu multe bunatati... deaia arati perfect mereu❤️💕💋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, par multe, dar nu e chiar asa complexa, am scos cateva produse vara aceasta, dar le voi reintroduce la toamna. :)
      Iti multumesc frumos, sunt departe de perfectiune, dar nah, machiajul si lumina fac minuni in poze :P
      Te pup, multumesc pentru feedback!

      Ștergere
  2. Ma bucur sa vad ca ai o rutina atat de bine pusa la punct!🤗💛 o sa incerc si eu cateva dintre produsele mentionate de tine!🌸

    RăspundețiȘtergere
  3. Folosesti o gramada de produse, eu ma rezum la o apa micelara si o crema hidratanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din punctul meu de vedere ti-ar mai trebui un gel de curatare si o crema cu spf.

      Ștergere
  4. Avem cateva produse in comun. Si eu folosesc apa micelara Bioderma si Garnier pentru demachiere si crema de ochi cu avocado. Si eu am o rutina completa, cred ca e important sa folosesti orice te ajuta la ten chiar daca sunt mai multe produse😉

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, sunt perfect de acord cu tine, din pacate nu exista o singura crema care sa ne rezolve toate problemele, asa ca avem nevoie de mai multe produse

      Ștergere
  5. Si eu am o rutina stricta si o urmez cu regularitate. Apa micelara Bioderma este si preferata mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa aud, daca ne tinem de regim, rezultatele se vad cu certitudine si se mentin in timp...

      Ștergere
  6. Incerc sa am mare grija de tenul meu si folosesc produse cat mai variate si cat mai potrivite tenului meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Crema cu avocado de la Kiehls vreau să o cumpăr și eu, am văzut că este tare lăudată.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce rutina complexa ai! Eu recunosc ca nu prea folosesc multe produse. Demachiere, curatare si o crema si gata. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e foarte, foarte complexa, sunt multe produse de demachiere si spalare a tenului, practic cate doua din fiecare :P
      In principiu ai o rutina cu tot ceea ce trebuie, demachiere, curatare, hidratare si as pune si un spf in plus... :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!