"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 15 aprilie 2019

Produse de îngrijire a pielii Eau Thermale Jonzac - spray termal, apă micelară și demachiant pentru ochi - review (părerea mea)

În ultima perioadă de timp ați tot văzut pe conturile mele de instagram și facebook imagini cu câteva produse Eau Thermale Jonzac pe care am avut ocazia să le testez și v-am promis că vin și cu un articol special cu impresiile mele despre cele trei produse pe care le-am încercat.



Așadar haideți să face cunoștință cu acest brand relativ nou intrat pe piața din România! 
Eau Thermale Jonzac - așa cum îi spune și denumirea, este un brand de dermatocosmetice, creat pe bază de apă termală provenită din localitatea Jonzac, Franța, o apă de o puritate excepțională datorită faptului că este extrasă de la o adâncime de 1850 metri, fiind acreditată de Academia Franceză de Medicină pentru eficiența sa. 
Totuși, care sunt caracteristicile care fac această apă termală atât de specială:
  • conține 11 minerale benefice pielii: calciu, magneziu, mangan, elemente sulfuroase etc,
  • este bacteorologic pură datorită adâncimii mari de la care este extrasă,
  • este hipermineralizată și izotopică, adică a sa compoziție minerală este foarte apropiată de cea a celulelor pielii (are aproximativ 7g|l de minerale)
  • calmează și regenerează celulele pielii,
  • limitează sensibilitatea pielii și reacțiile asociate acesteia,
  • este hidratantă și antiinflamatoare.
Ceea ce mi-a plăcut deosebit de mult la Eau Thermale Jonzac este respectul pe care acest brand îl acordă funcționalității pielii în complexitatea sa. Este printre puținele branduri de pe piață care vorbește despre bariera naturală a pielii, despre importanța menținerii acestui echilibru atât de important, despre ingredientele ”skin identical” mentite să protejeze matricea intracelulară, despre lipide și apă.  
Am avut surpriza să constat că nu se ferește să vorbească deschis despre cât de nociv, pentru integritatea acestei bariere, s-a dovedit a fi folosirea unui gel de curățare a feței cu SLS (adică acel ingredient pe care îl găsim în circa 90% din produsele de spălare a pielii de pe piață), promovând astfel exact aceleași principii despre care încerc să vă vorbesc eu aici prin articolele mele de skincare. 

Mai vreau să adaug și faptul că Eau Thermale Jonzac are 4 brevete de inovație cosmetică:
  • Complex Protect 3C - o combinație unică de 3 conservanți extrem de bine tolerați de pielea sensibilă și reactivă la conservanții clasici,
  • Brevet P.F.D - se referă la o modalitate inovativă de incapsulare a apei termale într-un gel lamelar fosfolipidic care asigură formarea unui film pe suprafața pielii și o penetrare mai profundă a acestei ape în straturile pielii. 
  • Complex 3P Perfection - un complex de substanțe active de origine naturală care împreună acționează asupra celor 3 factori care determină o piele perfectă: nuanța, granulația și textura pielii.
  • Apa termală de angelică - cu ajutorul apei termale Jonzac s-au extras principiile active ale florii de angelică, rezultând astfel o apă unică, extrem de bogată în antioxidanți.

Cam acesta este brandul Jonzac pe scurt, de aici am plecat eu atunci când am acceptat propunerea a încerca câteva produse care au la bază această apă termală și această sănătoasă filozofie de îngrijire a pielii. Ce folosesc eu în prezent:
  • Apa termală Jonzac
  • Apa micelară hidratantă
  • Gel micelar demachiant pentru ochi și pleoape

Spray-ul cu apă termală Jonzac a fost cel mai folosit produs dintre toate cele trei primite și asta pentru că, așa cum știți de pe contul meu de instagram, folosesc celebra mea loțiune cu acid hialuronic și dimineața și seară, după demachierea și curățarea tenului. Iar pentru că aceasta se aplică pe tenul umed, de când am primit produsele Jonzac, am folosit aproape la fiecare aplicare spray-ul termal înainte de hialuronic pentru a crea o bază umedă, dar și după absorbția acestuia în piele pentru a-i potența efectul. 
Spray-ul conține 100% apă termală Jonzac, care, după cum v-am spus mai sus, are în compoziție 11 minerale, fiind foarte apropiată de compoziția minerală a pielii, acționând în sinergie totală cu aceasta pentru regenerare celulară zi după zi. 
Ceea ce o diferențiază de celelalte ape termale existente pe piață este tocmai acest echilibru perfect, adică nu este nici prea concentrată în elemente minerale, dar nici insuficientă. Calmează, regenerează și este perfect potrivită chiar și pentru cea mai sensibilă piele
Se pulverizează pur și simplu și se așteaptă până este perfect absorbită, fără a se șterge de pe față. Procesul se poate repeta ori de câte ori se dorește, deoarece formula sa echilibrată nu usucă pielea
La fel de potrivită este și pentru un funduleț de bebe cu iritație de scutec sau orice alt tip de iritație a pielii (epilare, expunere prelungită la soare, diverse proceduri cosmetice, reacții alergice la cosmetice, etc). Ca de fiecare dată, am folosit acest spray termal împreună cu fetița mea Adnana. 
Am încercat să-l folosesc și pentru fixarea machiajului, dar cel puțin recipientul meu de 50 ml nu pulverizează foarte fin și nu am reuști să mă descurc prea bine cu el. Am renunțat și m-am limitat la ceea ce v-am povestit mai sus. 
Este un produs hipoalergenic, fără parfum și fără conservanți. 


Apa micelară hidratantă primită de mine este un eșantion de 30 de ml care ajunge cam o săptămână de folosire, nu e foarte mare, dar suficient cât să-mi dau seama de calitățile sale. 
Conține 15% apă termală Jonzac și apă de mușețel și trebuie să recunosc că demachiază foarte bine. Eu nu o folosesc pentru demachierea ochilor, acolo am alt produs, ci doar pentru ten, dar am fost impresionată de cât de bine înlătură fondul meu de ten rezistent la transfer (Double Wear), blush-ul, iluminatorul și alte straturi de machiaj mai mult sau mai puține necesare. 

O clasez în top 3 ape micelare încercate de mine până în prezent după eficiență și putere de înlăturare a machiajului, dar și ca ușurință în folosire, impact neutru asupra ochilor (nu ustură) și ca film lăsat pe piele la final (se simte o foarte ușoară senzație ușor aderentă). Am făcut testul și cu altă apă micelară, după ce am folosit-o pe aceasta, să văd dacă au mai rămas ceva reziduri, dar discheta a rămas curată. 

Singurul minus pe care i l-am găsit eu este faptul că are parfum în compoziție și Sodium Hydroxide, pe penultimul, respectiv antepenulimul loc în listă. Dar așa cum v-am spus de fiecare dată, indiferent de instrucțiunile de folosire de pe ambalaj, eu nu las niciodată apa micelară pe față, ci îmi spăl tenul cu un produs de curățare solubil în apă. 


Gelul micelar demachiant pentru ochi și pleoape Reactive este produsul pe care mi l-am dorit cel mai mult să-l încerc din toată gama Jonzac, și asta pentru că nu am mai folosit niciodată o asemenea textură (eu sunt fan lapte demachiant de o mie de ani pentru îndepărtarea machiajului ochilor) și pur și simplu am fost curioasă cum  se comportă un asemenea produs în demachierea ochilor. 
Am studiat lista de ingrediente, este sigură, are numai ingrediente cotate ca fiind bune și foarte bune, este testat dermatologic și oftalmologic, fiind destinat ochilor sensibili și formulat special pentru a minimiza riscul reacțiilor alergice, deci nu are parfum sau alte ingrediente iritante
Are apă termală Jonzac, extract de nalbă și apă de albăstrele pentru a decongestiona și a calma ochii. 
Așadar, este lesne de înțeles de ce l-am ales și de ce am fost curioasă să-l încerc. 

Produsul se prezintă sub forma unui gel semi-lichid cu un miros foarte difuz de plante (repet, nu are parfum în compoziție) și cu puțină atenție se poate aplica pe pleoape cu ajutorul degetelor. În mod normal, în instrucțiunile de folosire, se recomandă aplicare sa cu ajutorul dischetei demachiante, așa cum se procedează de obicei, dar pentru mine era foarte important să-l pot aplica cu degetele, pentru că tehnica mea de demachiere este alta (una perfect eficientă pentru mine, fără să îmi agresez pielea ochilor, fără să rup genele și fără să las reziduri în urmă, dacă și produsul mă ajută, desigur). 

Într-adevăr nu creează niciun fel de disconfort ochilor, nu lasă niciun fel de peliculă și demachiază perfect fără să depui un efort considerabil. 
Din punctul meu de vedere este un produs de nota 10, pe care vă recomand să îl încercați dacă, așa ca și mine, faceți parte din categoria persoanelor care folosesc produse speciale pentru demachierea ochilor și este important pentru voi ca acestea să demachieze eficient și să fie sigure pentru pielea sensibilă din jurul ochilor. 

Așadar, aceste sunt impresiile mele despre cele trei produse Jonzac pe care le-am încercat eu. Lista de ingrediente pentru fiecare produs în parte o puteți studia pe site (de aceea nu le-am mai scris eu aici). Plaja de produse Jonzac este una foarte largă, conține o mulțime de produse pentru îngrijirea tenului și a corpului și chiar și un BB Cream cu SPF 10 (pe care trebuie neapărat să-l studiez), dar și produse pentru îngrijirea bebelușilor. 


Produsele Jonzac se găsesc în farmaciile Alphega (găsiți pe site lista locațiilor), dar și online pe o mulțime de site-uri (emag, rangali, minunea naturii, bio portal etc). 


Mult mai multe informații găsiți însă pe site-ul oficial!



Nu uita, indiferent de rutina de îngrijire a tenului pe care o practici și de machiajul pe care îl aplici dimineața, crema cu spf 30 sau 50 este obligatorie!

#niciozifaraprotectiesolara



Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!


                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu




11 comentarii:

  1. Sunt foarte curioasa de gelul micelar demachiant, nici eu nu am incercat nimic cu textura asta. Ma tenteaza mult si apa termala, nu prea folosesc in general si chiar ma bate gandul sa o includ in rutina mea 😜

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur Simo ca ne tii la curent cu noutatile din zona ingrijirii tenului. Nu am auzit de brandul asta.Pare foarte interesant,mereu ma tenteaza produse cat mai naturale. Mi-a trezit interesul gelul pt ochi, sunt asa satula de produse ce cauzeaza senzatia de usturime si din ce vad... ingredientele sunt faine. 😊 si apa termala este tentanta, mai ales ca eu o folosesc cam de 2-3 ori pe zi cu acidul hialuronic. 😊 astept sa ne mai arati si alte produse de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-au placut mult produsele lor si abia astept sa incerc si altele :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Folosesc si eu doua din cele 3 produse si chiar m=au suprins plăacut, chiar sunt bune produsele Jonzac

    RăspundețiȘtergere
  5. in general folosesc acelasi produs de demachiere atat pentru ten, cat si pentru ochi. dar are logica ce spui tu si o sa vad si eu cum sa ma orientez. gelul demachiant pare tare interesant!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt curioasa de gelul demachiant pentru ochi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am încercat produse Jonzac. Cred ca e cazul. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Le voi cauta si eu in magazinele online, sunt curioasa sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Apa termala o folosesc si eu si imi place tare mult senzatia aceea lasata pe ten. O folosesc mai mult seara pentru ca am observat ca seara respect toate regulile de ingrijire si curatare. Dimineata totul se petrece pe fuga

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt super interesante produsele acestea. Nu am incercat nimic de la ei :)

    RăspundețiȘtergere
  11. gelul ala ma tenteaza si pe mine, imi place sa incerc produse cu texturi interesante :).

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!