"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 30 martie 2022

Roșu coral sau roz zmeură? Tu ce ruj alegi pentru primăvara 2022?

 

notino ruj rose

Martie a venit cu una dintre cele mai bune vești din ultimii doi ani – încetarea stării de alertă, iar eu am sărbătorit evenimentul, cum altfel decât printr-o nouă comandă de rujuri. Mi-am tot mărit colecția de produse pentru colorarea buzelor în ultimul an, în așteptarea primăverii. Speram să vină și cu renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție și iată că fix așa s-a și întâmplat.

Buze roșu-coral și roz-zmeurică – două nuanțe perfecte pentru primăvara 2022

 

Atunci când vine vorba despre colorarea buzelor, port o paletă de nuanțe destul de restrânsă. În ultimii ani am renunțat la experimente și am decis să merg doar pe acele culori care mi se potrivesc subtonului și temperaturii tenului meu. Experimentez mult însă, în zona de texturi, îmi plac în egală măsură și rujurile mate, dar și cele sidefate, metalizate sau rujurile glossy. Port atât culori saturate, texturi bogate și onctuoase, cât și nuanțe delicate, texturi ușoare, străvezii, feminine și primăvăratice.

Din fericire trăim vremuri atât de ofertante în ceea ce privește industria frumuseții, iar produsele cosmetice se reinventează în fiecare sezon. Creativitatea și știința se îmbină atât de frumos în realizarea unor produse din ce în ce mai competitive, care satisfac atât așteptările noastre estetice, cât și pe cele senzoriale.

Machiajul nu este numai despre rezultate, ci și despre plăcerea procesului în sine și asta se datorează exclusiv diversității uriașe, dar și tehnologiilor inovatoare prin intermediul cărora sunt realizate produsele de machiaj existente în prezent pe piață. Călătoria senzorială printre atâtea culori și texturi este o adevărată terapie antistres.

swatch rujuri notino

Roșu-coral și roz-zmeurică sunt alegerile mele din această primăvară atunci când vine vorba despre colorarea buzelor. Am ales la ultima comandă Notino, două rujuri pe care nu le-am testat până în prezent și pe care intenționez să le port în mod intensiv în acest sezon.

 

rujuri notino


Maybelline SuperStay Matte Ink #heroine – ruj lichid mat cu rezistență prelungită

 

Maybelline SuperStay Matte Ink este unul dintre cele mai celebre rujuri din categoria celor rezistente la transfer și cu persistență prelungită. Cumva, mie însă mi-a scăpat până acum. Deși se comercializează într-o paletă largă de nuanțe, în magazinele fizice nu am găsit niciodată una pe placul meu. Pe Notino m-a cucerit însă #25 Heroine, un roșu-coral absolut superb, fix din paleta mea preferată de culori.

maybelline matte ink 25 heroine

Deși aparent subtonul se duce mai mult înspre portocaliu, pe buze e mai mult coral. Culoarea e saturată, cu pigment bogat, care dintr-o singură aplicare îmbracă perfect buzele. Are și o rezistență foarte bună pe parcursul zilei atât timp cât buzele nu intră în contact cu alimente grase. Se demachiază destul de greu, cu produse specifice. Folosesc de obicei un ulei sau un balsam pentru demachiere pentru o curățare eficientă.

maybelline superstay

Aplicatorul este foarte ingenios, conceput sub formă de inimioară, păstrează produs în orificiu și ajută mult în procesul de distribuire a pastei pe buze. Textura după uscare este perfect mată. Ca orice ruj din această categorie, tinde să usuce buzele, motiv pentru care purtarea sa impune automat îngrijirea corespunzătoare a buzelor.

 

Barry M Colour Changing – rujul verde ce colorează buzele în roz-zmeurică

 

Surpriza cea mai mare a acestei veri, atunci când mă gândesc la produse de machiaj, vine însă de la rujul verde Barry M Colour Changing. Inspirat de varianta retro a rujului verde cu ambalaj auriu pe care îl purtau toate mamele noastre prin 80, Barry M a creat o variantă modernă, cu ambalaj colorat în culori vibrante, disponibil pe Notino în două variante: 

  • Unicorn cu ambalaj galben-roz cu ruj galben 
  • Genie cu ambalaj verde-roz cu ruj verde.

Eu am cea de-a doua variantă, Genie, rujul verde care colorează buzele la aplicare într-un roz clasic. Recunosc că am fost tare, tare curioasă de acest ruj, așa că abia am așteptat să îl încerc.

notino barry M colour changing

La aplicare se comportă ca un balsam de buze, nu colorează instantaneu, iar eu am fost ușor dezamăgită. M-am gândit că mă voi alege cu un roz pal, greu detectabil pe buze, însă încet-încet pigmentul a început să lucreze, iar buzele au început să se coloreze tot mai intens. E chiar distractiv tot procesul. 

Pe site-ul celor de la Notino, rujul este prezentat ca ”ruj ce își schimbă nuanța în funcție de starea de spirit”, adaptându-se cumva buzelor fiecărei posesoare, astfel încât nuanța este unica pentru fiecare persoană în parte.

Nu știu cum se comportă pe alte buze și nici dacă pigmentul este influențat de starea de spirit, însă pe parcursul zilei, în cazul meu, de la un roz-trandafiriu, se transformă într-unul zmeurică, intens, vibrând, superb.

Barry M Genie

Din punctul meu de vedere, colorează în acea nuanță de roz care se potrivește fără excepție oricărei nuanțe a tenului, culoare a ochilor și a părului.

Textura este cremoasă, clasică, fără exces pe buze. Seamănă mult cu un balsam de buze, după cum menționam și mai sus, însă pigmentul rămâne cumva amprentat în buze pentru timp îndelungat de-a lungul zilei. Dacă buzele au porțiuni de piele mai uscate, rujul va colora mai puternic zonele respective, dar cumva asta nu face ca buzele să arate mai puțin estetic, din contră. Efectul menționat se poate vedea în swatchul de pe mână.

Mie personal acest ruj îmi place foarte mult. Am descoperit o plăcere maximă în a-l purta zilnic. Chiar și după masă, când nu mai arată perfect ca după aplicare, efectul nu este unul inestetic, se estompează frumos, iar un retuș simplu îl însuflețește rapid.

Mi se pare un ruj ușor de purtat, perfect adaptat nevoilor mele și pe care îmi asum riscul de al recomanda cu căldură. Și asta mai ales, dacă păstrezi nostalgia rujului verde, cel pe care îl purtau toate mamele în anii copilăriei noastre.

rujuri notino pentru primavara


Vă plac cele două recomandări ale mele? Voi ce nuanțe purtați în această primăvară?



Blog editor: Simona Tucu

17 comentarii:

  1. Îmi place și rozul dar coralul îți vine perfect

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place și rozul dar coralul îți vine perfect

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, mersi frumos, stiu ca tot ce are subton cald ma avantajeaza foarte bine. Imi place mult de tot coralul acela, dar ca ruj il prefer pe cel roz :)

      Ștergere
  3. Clar, rozul zmeura e preferatul meu ♥️

    RăspundețiȘtergere
  4. Un articol de interes pentru mine! Întotdeauna am avut o dificultate în a găsi o nuanță potrivita de ruj corespunzătoare tenului meu, sa fie o nuanță plăcută și sa reziste. Sunt interesata sa încerc rujul verde care își schimba culoarea odată cu aplicarea acestuia pe buze. Va mulțumesc pentru acest articol! Dana Ivan

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi plac mai mult culorile nude ,folosesc si nunate mai deschise dar mi se pare ca nu imi sta bine

    RăspundețiȘtergere
  6. Nuanta roz-zmeura arata tare bine! Iti sta bine cu ambele nuante.

    RăspundețiȘtergere
  7. Amândouă nuanțele sunt minunate.Dar rozul este pe placul meu.Il folosesc vara când sunt bronzată.

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi plac ambele nuanțe de ruj dar prefer pe cel roz

    RăspundețiȘtergere
  9. Super nuanțe dar roz îmi place mult

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumoase aceste nuanțe dar rozul îmi place mai mult

    RăspundețiȘtergere
  11. Super produs îl recomand cu încredere

    RăspundețiȘtergere
  12. Rujurile mate de la Essence folosesc în aceasta primăvara

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!