"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 10 martie 2022

O geantă taupe pentru o ținută de primăvară

 

geanta piele manier.ro

De mulți ani, gențile reprezintă una dintre marile mele pasiuni atunci când vine vorba despre accesorii vestimentare. În urmă cu vreo doi ani, înainte să descopăr metoda de organizare Marie Kondo despre care am scris un articol nu demult, am hotărât să fac ordine în colecția mea de genți și să păstrez doar acele modele al căror design și material vor trece proba timpului. Am renunțat astfel la o mulțime de genți din piele artificială care prezentau deja urme de deteriorare, precum și la modele ieșite total din trend, modele pe care nu le-am mai purtat de ani de zile, dar pe care nu m-am încumetat niciodată să le abandonez și am început să caut un magazin de genti cu produse de cea mai bună calitate, cu ajutorul căruia să îmi pot schimba total colecția.

La baza acestei revoluții din dressing a stat principiul potrivit căruia nu ar trebui să ai în colecție o mulțime de genți pentru a le asorta unei mulțimi de combinații vestimentare, ci ar trebui să învestești inteligent doar în câteva genți de bună calitate, pe care să le poți include în mai multe ținute.




Pornind de la acest principiu m-am gândit că e suficient să am în garderobă o geantă din piele neagră, o geantă din piele maro, o geantă crem și una roșie. Într-adevăr, doar cu aceste patru genți se pot crea nenumărate outfituri, după imaginația și priceperea fiecăreia. Pe parcurs însă mi-am dat seama că, cel puțin pentru mine, sunt mult prea puține pentru a-mi satisface toate nevoile de construcție stilistică pe care le am în minte pornind doar de la articolele vestimentare pe care le posed în prezent.



Mi-am dat astfel voie la a-mi îmbogăți colecția cu modele de genti pentru femei în culori saturate, puternice sau din contră nuanțe neutre, ușor de integrat în orice ținută, precum și modele și dimensiuni variate. Într-adevăr nu mai cumpăr atât de des precum o făceam înainte, pentru că acum gândesc și cântăresc foarte bine fiecare achiziție. Țin de fiecare dată cont de articolele vestimentare pe care le am în dulap, iar geanta nou achiziționată este obligatoriu să poată fi asortată la cel puțin 3 ținute pe care le port în mod frecvent.
 

Geantă din piele taupe manier.ro

 
Ultima geantă sosită în colecția mea este geanta din piele manier.ro într-o frumoasă nuanță neutră – taupe – un soi de bej saturat, mai rece și mai sobru. Aveam deja o geantă din piele crem deschis cu elemente aurii ușor ostentative, motiv pentru care mi-am dorit un model într-o nuanță mai saturată și cu feronerie argintie. Am respectat principiul expus mai sus, atunci când am ales-o, având clar în minte cel puțin trei ținute distincte în care o pot integra.



 
Gentuta taupe este confecționată din piele naturală, frumos finisată și excelent compartimentată. Am ales o mărime medie, suficientă pentru a-mi pune cu ușurință portofelul meu supradimensionat (acesta este un criteriu foarte important), dar și alte lucruri absolut necesare.
Geanta are trei compartimente distincte, generoase, două cu închidere prin fermoar, iar cea din față cu capsă. Compartimentul din mijloc are în interior un buzunar mai mic, fixat pe lateral, care se închide și el cu fermoar, ceea ce o face o geantă sigură și încăpătoare. Bareta este reglabilă, ceea ce face ca aceasta să poată fi ușor transformată într-o geantă crossbody, așa cum, cu siguranță, o voi purta în cea mai mare parte a timpului.



Am ales să o port la o ținută all black, cu cizme peste genunchi și un pulover oversize din mohair din colecția mea vintage. Singurele pete de culoare sunt reprezentate de printul floral de pe pulover și de un mărțișor roșu hand-made super fashion pe care l-am primit cu ocazia acestui 8 martie.



Ca să fiu sinceră, pentru a alege un model din categoria de genți taupe de pe site-ul manier, mi-a trebuit foarte multă stăpânire de sine. Zic asta pentru că modelele colorate în toate nuanțele posibile existente pe site, au făcut ca alegerea mea să fie una foarte dificilă. Mi-a fost teribil de greu să nu aleg o geantă verde muștar sau roz fucsia, însă știu că deocamdată nu prea am cu ce să port asemenea culori intense. Desigur mi-am creat un wishlist măricel și următoarea achiziție va fi o geantă din piele colorată, un model clasic, pe care să îl pot purta timp îndelungat, indiferent de trendurile care se perindă și de sugestiile fashion editorilor din fiecare sezon. Cred că este nevoie de puțină imaginație și research pentru a face alegeri inteligente atunci când vine vorba despre colecția ta de genți.

Manier.ro îți pune la dispoziție o gamă foarte largă de modele de genți din piele, exclusiv din piele, zeci de modele și culori pentru toate stilurile vestimentare pe care îți dorești să le abordezi. Reducerile ocazionale de pe site, îți pot aduce modelele dorite la prețuri foarte accesibile, iar calitatea acestora este impecabilă. Gențile sunt produse în Italia, din materiale de foarte bună calitate, cu finisaje deosebite și rezistente în timp.


 
Vouă vă plac gențile colorate sau gențile în nuanțe neutre? Alegeți genți din piele naturală sau materialul din cate sunt confecționate nu reprezintă un criteriu important pentru voi?




Blog editor: Simona Tucu

12 comentarii:

  1. e frumoasa geanta. delicata, finuta, iti vine bine cu ea :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina intreaga ținuta, sa te bucuri de noua achiziție.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tinuta foarte mult :) Am o geanta similara de la ei, cred ca difera foarte putin culoarea. Eu prefer gentile din piele naturala, mi se par o investitie durabila :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba geanta, imi place mult culoarea, a devenit preferata mea in ultimul timp, parca as cumpara totul in nuante de taupe 😂 Si modelul ce l-ai ales este perfect ❤

    RăspundețiȘtergere
  5. E foarte drăguță, îmi place mult! Nuanța se potrivește la orice ținută. Să o porți cu drag în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi place mult geanta pentru că este simplă, dar utilă, elegantă și se potrivește cu multe ținute.

    RăspundețiȘtergere
  7. Le prefer pe cele in nuante neutre, mi se par mai usor de asortat, iar materialul din care sunt facute nu prea are importanta pentru mine. Daca imi place, o cumpar, indiferent de material.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoasa gentuta! Eu prefer culorile neutre pentru ca le pot asorta mai usir decat cele colorate

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoasa gentuta! Eu prefer culorile neutre pentru ca le pot asorta mai usir decat cele colorate

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumoasa gentuta! Eu prefer culorile neutre pentru ca le pot asorta mai usir decat cele colorate

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!