"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

duminică, 9 ianuarie 2022

Trei produse cu panthenol - exemplu de rutină pentru îngrijirea unui ten sensibil

 


Pentru că sunt posesoarea unui ten normal, dar cu zone de roșeață care reacționează la anumite produse de skincare, sunt destul de atentă ce activi introduc în rutină și încerc pe cât posibil să limitez folosirea produselor cu ingrediente care s-au dovedit cu risc iritant mai mare.
Din seria rutinelor mele de seară și dimineață, vă arăt o schemă simplă cu doar trei produse, destinate tenului sensibil și reactiv (dar nu numai). Am ales doar texturi ușoare, plăcute, perfect potrivite și unui ten mixt sau gras care nu tolerează texturi bogate, onctuoase. 

 
Rutină de skincare pentru un ten sensibil 

Rutina aceasta am folosit-o într-o dimineață, dacă ai timp suficient o poți folosi și tu dimineața, dar ea se pretează perfect și pentru serile de hidratare:



◾ PASUL 1: Cica Serum Vegreen - un gel care se absoarbe imediat în piele și care calmează și hidratează ușor tenul sensibil. Conține centella asiatica, panthenol, alantoină, acid hialuronic etc. E lipsit de alcool, parfum și uleiuri esențiale. Puteam să folosesc și un toner înainte. O textură apoasă ar fi putut fi absorbită fără probleme de tenul meu, așadar puteți începe rutină cu un toner calmant, bogat în antioxidanți înainte de serul Vegreen.


◾ PASUL 2: CBD Skin Transformative Treatment Milk de la Paulas Choice - o textură lăptoasă, ușoară și cremoasă, care se simte tare plăcut pe piele. Formulat cu cu 98% ingrediente naturale, protejează și întărește bariera naturală a pielii, calmează, reduce sensibilitatea și roșeața pielii. Conține CBD, Centella Asiatica, panthenol, ulei de jojoba, Squalane etc. După cum vedeți, ambele produse au ingrediente comune. De când am început să experimentez probleme legate de sensibilitatea pielii, încerc să aduc în rutină cât mai multe produse cu Centella Asiatica, un ingredient binecunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, calmante, cicatrizante și de regenerare tisulară. 
 


◾ PASUL 3: Second Skin Ceramides 5% Nacomi - un ser cremos cu patru tipuri de ceramide care hidratează excelent, fără sa lase peliculă grasă sau lipicioasă. Este categoric unul dintre produsele mele preferate din 2021. Nu conține nici el alcool, parfum sau uleiuri esențiale. Îl folosesc deseori pe post de produs sigilant, fie în rutina de seară, fie în cea de dimineață. Conține și el glicerină și panthenol

Panthenol (provitamina B5) este un ingredient des utilizat în industria cosmetică, fiind recunoscut pentru proprietățile sale regenerante, calmante și antiinflamatoare. 



Voi ați încercat vreunul dintre aceste produse? Care credeți că vi s-ar potrivi?




Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!