"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 18 decembrie 2021

Articolele din denim mereu la modă

Există piese vestimentare în care merită cu siguranță să investești pentru că ele se vor regăsi mereu în trenduri și le vei putea integra în ținute variate ani de zile.

Unele dintre aceste articole sunt rochiile, fustele și jachetele din denim. Foarte ușor de integrat în orice tip de ținută, piesele din denim pot fi purtate atât în combinații sport, cât și casual-elegante. Mai jos vreau să împărtășesc cu tine câteva dintre articolele mele din denim pe care le am de foarte mulți ani și pe care încă le port, adaptate desigur, vremurilor și trendurilor actuale.

Jacheta vintage din denim
– este o jacheta din anii 80 care îmi era mare și pe care am modificat-o la croitorie după silueta mea acum foarte mulți ani. Are fix aceea culoare de blugi tipică anilor 80 pe care o ador. Am purtat-o în zeci de combinații vestimentare, dar preferatele mele rămân cele cu fuste în cloș cu talie înaltă. Pentru că se oprește fix deasupra taliei, jacheta pune foarte frumos în evidență acest tip de fuste cu mult volum, în stilul anilor 50.


Foarte apropiată ca model este și jacheta din denim Zara pe care am gasit-o într-un magazin de tip second-hand. Nu o port foarte des, o prefer pe cea prezentată anterior, recunosc că o țin mai mult ca rezervă.


Tot vintage este și fusta-pantalon din denim în care imediat după cea de-a doua sarcină nu am mai încăput și era cât pe-aici să scap de ea, dar nu m-a lăsat sufletul. Bine am făcut, pentru că după un an de zile am început să slăbesc și acum îmi este bună din nou.


Îmi place deosebit de mult să o asociez cu ciorapi plasă, bocanci și sacouri sau pulovere supradimensionate, ca în imaginea alăturată.

Fusta în cloș din denim este și ea una dintre piesele mele vintage preferate. Am purtat-o atât cu tocuri, cât și cu teniși sau sandale cu talpă joasă. Este una dintre cele mai versatile fuste pe care le dețin și nu aș renunța la ea niciodată.


Rochiile din denim sunt și mai ușor de integrat într-o ținută. În general, cu rochii de femei este cel mai simplu de construit o ținută, ne fiind nevoie de prea multe elemente. Eu am una singură, o rochie de denim tip sarafan. Este tot un model vintage pe care nu am mai purtat-o de câțiva ani, dar pe care încă o păstrez în dulap. Îmi place combinația aceasta cu sacou cu talia subliniată de o centură, însă în prezent aș schimba tocurile cu o pereche de bocanci înalți.

 


Vouă vă plac piesele din denim, aveți așa ceva în garderoba?


                       Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!


***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

Un comentariu:

  1. Am o vesta și o jacheta din denim . Îmi plac deoarece se pot purta în multe combinații vestimentare

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!