"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."

miercuri, 7 octombrie 2015

Cartea lui Dave (Will Self) - un roman halucinat

            Cartea lui Dave – unul dintre cele mai interesante și surprinzătoare romane pe care am avut ocazia să le citesc în ultimul timp, te rupe violent din cotidian încă din primul capitol și te transpune într-un viitor halucinant clădit dincolo de orice putere de imaginație.  Întocmai ca piesele unui puzzle, o lume aparent fără sens la început își dezvăluie secretele morbide odată cu parcurgerea fiecărui capitol. Cartea îl are în centru pe un anume Dave al zilelor noastre, un șofer de taxi londonez, ale cărui drame și neîmpliniri personale îl erodează psihic în mod constant, zi după zi, lăsându-se într-un final cuprins de inevitabilul iureș al psihozei. Poate nimic neobișnuit până aici, însă fabulațiile psihotice ale acestui personaj stau la baza formării unei societăți moderne peste sute de ani, o lume nouă și o realitate deformată până la limita grotescului.

           Will Self în Cartea lui Dave se joacă într-un mod caustic cu subiecte sensibile precum religia, moravurile societății contemporane sau justiția, reușind să desfășoare în fața ochilor noștri o hartă a unei lumi clădită după un sistem total eronat, dincolo de puterea noastră de imaginație, dar atât de ușor de intuit după simplul traseu în care Dave își plimbă taxiul hodorogit într-un prezent în care regăsim elemente atât de bine cunoscute.

          Will Self este fascinant, nu am putut sa îmi scot din minte acest atribuit pe parcursul întregului roman. De mult timp nu am interacționat cu un autor ATÂT de creativ, cu o imaginație care sfidează normalul și o putere de redare și de zugrăvire a unor personaje atât de puternică. Romanul abundă în informație, detalii halucinante despre un viitor deviat, o distopie în adevăratul sens al cuvântului, însă fără ca scriitura să se poticnească, fără să pară vreo secundă chinuită, fără să te piardă, fără să fie… nenaturală.
Dacă vă plac personajele dezechilibrate, cu comportament psihologic alterat sau dacă pur și simplu aveți nevoie de un altfel de roman, alegeți Cartea lui Dave și rămâneți uimiți de condeiul lui Will Self.


          Cartea are un preț de nerefuzat AICI, cu transport gratuit indiferent de valoarea comenzii. Eu deja mi-am comandat, la același preț alte două romane ale aceluiași autor. Pur și simplu abia aștept să fiu uimită din nou!!!


                         VintageLook 

5 comentarii:

 1. Merci de recomandare, chiar ma gandeam sa mai schimb registrul...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drag! Sper sa iti placa! Pe mine "m-a luat pe sus" in primul capitol, nu citisem nimic despre ea initial si nu stiam la ce sa ma astept, astfel incat a trebuit sa mai citesc inca o data primele 10-15 pagini pana sa ma dumiresc ce si cum :))
   Pupici!

   Ștergere
 2. Gata! L-am adaugat pe lista!
  Multumim pentru recomandare! :)
  Pupici

  RăspundețiȘtergere
 3. Inca o carte adaugata pe wishlist :))) daca timpul asta n-ar zbura asa de repede... pupici

  RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!