"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

luni, 15 mai 2023

Cele mai bune programe de ambasadori cu care lucrez eu în aplicația Brandbassador

 


Brandbassador este o aplicație mobilă și o platformă online care conectează utilizatorii (cunoscuți și ca "brandbassadors") cu diferite branduri care doresc să-și promoveze produsele sau serviciile. Ideea principală este de a permite influencerilor, dar și oamenilor obișnuiți să devină ambasadori ai mărcilor preferate și să primească recompense pentru promovarea acestora.

 
Care este mecanismul de funcționare al aplicației Brandbassador:
 

Pasul 1 - Înregistrare și creare de profil: Descarcă aplicația Brandbassador prin acest link de invitație și crează-ți un cont. Completează informațiile personale și conectează cel puțin una dintre rețelele sociale permise de aplicație: Instragram, Facebook, Twitter, Youtube, TikTok, Snapchat. Pune o poză de profil și încearcă să te familiarizezi cu platforma.

Pasul 2 - Alegerea brandurilor preferate:  În categoria Brands poți explora o lista de mărci partenere disponibile în aplicație și pot alege mărcile cu care dorești să colaborezi. Aceste mărci pot varia de la îmbrăcăminte, produse cosmetice, produse alimentare și multe altele. Vei vedea că unele branduri nu permit aplicarea decât printr-o invitație. Nu te descuraja, există mai multe căi prin care poți face rost de aceste invitații. Lasă-mi un comentariu la acest articol și te pot ajuta. 

Pasul 3 - Participarea la campanii: Odată ce brandul te-a acceptat ca brandbassador, poți aplica pentru a participa la diverse campanii de promovare, denumite Misiuni. Aceste campanii implică, în majoritatea cazurilor, împărtășirea de conținut pe rețelele sociale.

Misiunile sunt recompensate cu Cash, adică bani pe care îi vei vedea în Cash Account și pe care îi vei putea retrage (mai multe detalii mai jos) sau Gift Card, adică bani care îi vei converti în vouchere cu care vei putea achita produse de pe site-urile brandurilor pe care le promovezi.

Fiecare brand din aplicație are propria sa strategie și propriul său buget. Tu poți aplica doar la acele misiuni care ți se potrivesc și pe care ai siguranța că le vei putea îndeplini conform briefului. Gift cardurile pe care la strângi pot fi convertite în coduri de reducere oricând vei dori, însă pentru a retrage bani din aplicație, trebui să faci un total de minim 20 de vânzări pentru brandurile cu care lucrezi. La 20 de vânzări vei căpăta statutul de Gold Brandbassador și vei putea solicita retragerea banilor. 

 
Cele mai bune programe de ambasador cu care am generat eu vânzări

 

În momentul de față, eu lucrez cu mai multe branduri în brandbassador, dar nu toate îmi generează vânzări. Unele au însă misiuni interesante, la care merită să participi. Aș trece Daniel Wellington și Wonderbly în topul brandurilor care mi-au generat cele mai multe vânzări.

✔ Daniel Wellington este un brand care comercializează ceasuri marcă proprie, câteva bijuterii și ochelari de soare. Codurile de reducere pe care le generezi din programul lor și pe care le promovezi pe rețelele sociale oferă o reducere generoasă de 15% pentru orice tip de cumpărături pe site-ul danielwellington.com. Livrează în toată lumea, iar pentru România transportul este gratuit.

În urma vânzărilor pe care le faci, încasezi între 4% și 7%, în funcție de categoria de ambasadori din care faci tu parte (bronze, silver, gold sau diamond). Au foarte multe misiuni pentru Instagram și TikTok cu recompense generoase Cash sau Gift Card.

✔ Wonderbly este un site cu cărți personalizate pentru copii (există și o categorie pentru adulți) cu o tradiție de 10 în editarea de minunate povești personalizate pentru copiii de toate vârstele. În Brandbassador au o listă foarte generoasă de misiuni la care poți participa și în urmă cărora poți câștiga gift carduri și bani.

Codurile de reducere oferă un discount generos,  între 15% și 20% pentru utilizatori, iar pentru tine, un comision între 2% și 5% din totalul vânzărilor.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest brand, vis-à-vis de activitatea din Brandbassador, a fost faptul că a fost singurul din lista celor cu care am început să lucrez, care mi-a oferit posibilitatea să comand un produs gratuit, de care să mă pot folosi în activitatea de promovare. Desigur că acest lucru m-a ajutat foarte mult ca să pot promova brandul așa cum se cuvine și să pot genera vânzări.



Așadar, dacă doriți să lucrați ca ambasador cu acest brand, căutați misiunea care vă permite să comandați o carte personalizată pentru copilul sau copiii voștri. Cartea pe care am comandat-o eu în decembrie anul trecut este absolut minunată. Copiii încă mai fac activități din ea, adică încă prezintă interes după atâta timp, ceea ce mi se pare absolut grozav.

Există, de asemenea, o mulțime de alte misiuni pe care le puteți face și în urma cărora să strângeți în contul de Gift Card o valoare suficient de mare pentru a comanda o carte personalizată.

Un alt aspect important care merită menționat aici, este valabilitatea suficient de mare a codurilor de reducere pe care le promovezi și care te vor ajuta să generezi vânzări și mai târziu, după ce postarea ta va căpăta mai multă vizibilitate.



Deși majoritatea ambasadorilor promovează categoria de cărți pentru copii (sunt structurate pe mai multe categorii de vârstă, începând cu 0 luni), există și categoria pentru adulți, astfel încât oricine poate deveni ambasadori Wonderbly, chiar dacă nu este părinte.

Mai jos îți las o invitație pentru programul de ambasadori Wonderbly: 

Wonderbly Reading Champions is a community of book-loving grown-ups who know the power of storytime for little ones and love the world of personalized stories. Join our team to complete fun missions and earn rewards. 
We can’t wait for you to get involved! https://api.brandbassador.com/s/3ss7ln


Dacă tu vei genera vânzări, voi încasa și eu un comision, pentru că Brandbassador permite obținerea de cash și prin această practică.

Ce spui, te-am convins?

 

Blog editor: Simona Tucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!