"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

vineri, 28 mai 2021

Review Keida Skin - cremă cu retinol, acid hialuronic, niacinamide și peptide

crema coreeana cu retinol si acid hialuronic


Crema coreeană Keida Skin reprezintă pentru mine una dintre cele mai frumoase surprize ale anului 2021 în materie de îngrijire a pielii. Am folosit-o în mod intensiv în ultima perioadă, atât în combinație cu alte produse de skincare, cât și în mod singular, ca unic produs de hidratare, atât în rutina de seară, cât și în cea de dimineață (sub crema cu factor de protecție solară).

Keida Skin este un produs cosmetic creat într-un laborator din Coreea pentru un brand românesc care și-a dorit să lanseze pe piața din țara noastră o formulă bogată în ingrediente active, după modelul cosmeticelor coreene. Popularitatea celor din urmă a luat o amploare uriașă în ultimii ani, cucerind un segment tot mai mare de consumatori de skincare din întreaga lume.

Deși standardele de frumusețe din Coreea diferă de cele din Europa, ritualurile de îngrijire în mai mulți pași promovate de schemele de skincare coreene au creat trenduri și au născut așteptări. Consumatorii au fost cei care au forțat industria cosmetică, inclusiv cea din Europa, să-și schimbe modul de abordare, să renunțe la abordările învechite și să lanseze pe piață produse competitive, formule inovative, complexe și combinații de ingrediente active care funcționează și care oferă rezultate rapide și evidente.

 

Ingrediente active în crema Keida Skin 


Keida Skin nu face nici ea rabat la ingrediente active și a fost gândită ca o cremă de zi și de noapte, o crema cu Retinol si Acid Hialuronic, dar și cu alți activi, cu rol de hidratare, antiaging și tratament al petelor hiperpigmentare.

Are în compoziție șase ingrediente active:

  1. Niacinamide
  2. Vitamina E
  3. Acid hialuronic (sodium hyaluronate)
  4. Secreție de melc (mucin)
  5. Retinol
  6. 5 peptide

Toți acești activi sunt înglobați într-o formulă lipsită de cei mai comuni iritanți: alcool, uleiuri esențiale și parfum, ceea ce face din acest produs unul potrivit pentru orice tip de ten, inclusiv cel sensibil. Este lesne de înțeles, așadar, de ce m-a cucerit această cremă și de ce și-a făcut repede loc în rutina mea de îngrijire a pielii.

crema cu extract de melc Keida Skin


M-am bucurat să regăsesc printre ingrediente retinolul despre care se știe că este singurul ingredient antiaging dovedit clinic și care lucrează eficient pe principalele semne de îmbătrânire a pielii, precum și pe petele hiperpgmentare, leziunile și urmele acneice și pe întregul relief al pielii. Retinolul stimulează producția de colagen și elastină și are proprietăți antioxidante.

Niacinamide este încă un ingredient cell comunicating (ca și retinolul) pe a cărei prezență o caut în produsele cosmetice datorită experiențelor pozitive pe care le-am avut cu aceasta în schemele de skincare din trecut.

Niacinamide lucrează bine pe diminuarea excesului de sebum și pe îmbunătățirea aspectului porilor, pe petele hiperpigmentare și pe diminuarea ridurilor fine.

Despre acid hialuronic am tot vorbit pe blog de-a lungul timpului. Crema Keida Skin conține sodium hyaluronate, derivat de acid hialuronic cu greutate moleculară mai mică ceea ce determină o absorbție mai bună a acestuia în straturile profunde ale pielii. Acidul hialuronic atrage și stochează apa în piele, lucru care îmbunătățește nivelul de hidratare al pielii, aspectul ridurilor fine și creează acel efect plump și fresh.

M-am bucurat să găsesc în formula Keida Skin și mai multe tipuri de peptide, mai exact 5, lucru care a constituit o surpriză chiar frumoasă. Peptidele lucrează și ele pe semnele de îmbătrânire a pielii, însă în mod diferențiat, adică fiecare tip de peptidă combate unul sau mai multe dintre aceste semne, astfel încât o acțiune cumulată a unui număr mai mare de peptide, va acoperi o plajă mai largă de probleme antiaging. 

Conține și acetyl hexapeptide-8 – cunoscută sub de denumirea de argilerine – o peptidă despre care se spune că ar avea calități similare botoxului, adică pe lângă rolul de diminuare al ridurilor pe termen lung, ar avea și un efect pe termen scurt, temporar, asemănător botoxului.

crema coreeana keida skin

Textura cremei Keida Skin este minunată!! Mi-am dorit tare mult în rutină o cremă coreeană cu extract de melc, una care respecte caracteristicile legate de textură a acelor creme coreene pe care le-am tot văzut în comunitatea k-beauty. Dacă sunteți familiarizate cu aceasta, atunci știți cu siguranță despre ce vorbesc. Crema Keida Skin care acea textură fină, extrem de fină și ușor lipicioasă la contact, ”slimy texture” proprie multor creme cu extract de melc în compoziție, pe care eu o găsesc extrem de plăcută, o adevărată experiență senzorială de care mă bucur la fiecare aplicare.

Odată întinsă pe piele, crema este rapid absorbită, nu lasă absolut nicio peliculă lipicioasă sau uleioasă, ci doar o senzație plăcută de piele hidratată. Nu încarcă tenul, nu blochează porii și nu face scămițe în combinație cu alte produse de skincare.



Extractul de melc este un ingredient extrem de popular în Coreea și utilizat în nenumărate formule datorită multiplelor sale proprietăți. Lucrează minunat pe partea de hidratare a pielii, accelerează procesul de vindecare a leziunilor, de aceea se folosește inclusiv pe tenurile cu urme de acnee, calmează pielea sensibilă și reactivă și are desigur și proprietăți antiaging – stimulează sinteza colagenului și a elastinei și uniformizează culoarea tenului.

În plus față de acestea, crema mai conține vitamina E, unul dintre cei mai puternici antioxidanți esențiali pentru sănătatea pielii, dar și adenosine și alantoină, cu rol de calmare și regenerare a pielii, având importante proprietăți antiaging. 

 

Cum funcționează crema Keida Skin 


Toate ingredientele din compoziția cremei funcționează în sinergie țintind cele mai importante probleme cu care se confruntă pielea. Fiind lipsită de iritanți, după cum am menționat și mai sus, eu o văd potrivită pentru orice tip de ten.

Atenție însă, retinolul și extractul de melc nu sunt recomandate în sarcină, astfel încât, crema nu se utilizează de către femeile însărcinate sau cele care alăptează. Mare bilă albă din partea mea pentru această mențiune pe care cei de la Keida Skin au ținut să o imprime pe ambalajul cremei.



Am încercat-o și în combinație cu alte produse de skincare din colecția mea pentru a-i testa compatibilitatea, dar și aplicată singură în rutina de seară după demachierea și spălarea tenului. O aplic pe față și conturul ochilor (chiar mă bucur de o formulă cu retinol pentru zona respectivă, mult mai predispusă la riduri), dar și pe gât. După cum am spus mai sus, nu lasă niciun fel de peliculă, se simte foarte plăcut pe piele și este capabilă să mențină nivelul de hidratare al pielii întreaga noapte. La fel de bine se descurcă și aplicată dimineața sub crema cu spf. Dacă o utilizați dimineața, este obligatoriu să nu omiteți aplicarea protecției solare, deoarece crema conține retinol, iar acesta poate sensibiliza ușor pielea. De altfel, această mențiune apare și pe ambalajul cremei.

Potrivit filozofiei mele de skincare, hidratarea corectă este una dintre cele mai importante acțiuni pe care le poți întreprinde pentru pielea ta în lupta cu ridurile, pierderea fermității, a volumului și a texturii neuniforme a tenului. M-am așteptat de la crema Keida Skin să se descurce perfect pe partea de hidratare și așa a fost, umectanții și ingredientele emoliente din formulă mențin pielea hidratată și protejată. Pe termen lung mă aștept să fie un ajutor important în vindecarea urmelor de acnee din zona mandibulei, pentru că niacinamide, retinolul și extractul de melc pot îmbunătății aspectul petelor din respectiva zonă.

 

În prezent, pe site-ul celor de la KEIDA SKIN găsiți doar acest produs, cu reducere avantajoasă de preț pentru mai multe bucăți, dar am tras cu ochiul în ”laboratorul” acestora și am văzut în pregătire cel puțin încă un produs extrem de frumos formulat, pe care abia aștept să îl văd disponibil pentru achiziționare. Keia Skin promite adăugarea în portofoliu a mai multor formule create după aceleași principii: fără alcool, fără parfum și uleiuri esențiale, dar bogate în activi benefici pielii.


         Ce părere aveți despre acest produs? L-ați integra în rutina voastră de îngrijire a pielii?


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu


15 comentarii:

  1. Valeria Chertes28 mai 2021 la 15:20

    Un produs bun care merita încercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Sper sa iti placa si tie la fel de mult, daca vei decide sa il achizitionezi!

      Ștergere
  2. Am folosit creme cu extract de melc, insa nu am mare experienta in ceea ce priveste produsele corerene. Trebuie sa remediez asta.

    Crema prezentata de tine suna foarte bine si, bineinteles, ne dai intotdeauna informatii detaliate si interesante :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu dupa ce le-am descoperit, nu ma mai pot opri, sunt curioasa de tot felul de combinatii interesante de ingrediente :)

      Ma bucur ca ai gasit util articolul meu, te puup!

      Ștergere
  3. uuuu, sună foarte bine crema asta. o sa trag si eu un ochi pe site dupa ea. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac produsele cosmetice coreene și vreau sa incerc si crema asta, mai ales că are in compozitie extract de melc.

    RăspundețiȘtergere
  5. O folosesc si eu de ceva timp si tare imi plac efectele sale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am testat cateva produse cosmetice coreene si mi-au placut toate. De fapt pielea mea a fost incantat de aceste tratamente, asa ca as incerca si aceasta crema.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a placut asa de mult ambalajul incat mi-am luat si eu crema si acum astept sa treaca o vreme sa vad cum se impaca tenul meu cu ea pe termen lung!

    RăspundețiȘtergere
  8. Și eu folosesc crema. E super bună.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit numai recenzii pozitive despre crema, vreau sa o cumpar și eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu o folosesc de vreo doua saptamani si chiar este wow pe tenul meu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi doresc si eu sa incerc aceasta crema pentru ca-mi plac ingredientele active

    RăspundețiȘtergere
  12. Folosesc de multa vreme creme si seruru importate direct din Koreea,doamnelor care nu s-au mai intalnit cu asa ceva,le recomand cu cea mai mare sinceritate,sunt fenomenale!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!