"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

sâmbătă, 1 mai 2021

Exemplu de rutină de skincare de dimineață #2

 


Dimineața mă trezesc destul de devreme și rutina de skincare este printre primele lucruri pe care le fac. Mi-am mutat o parte dintre produsele de îngrijire a pielii în bucătărie și în timp ce prepar micul dejun pentru copii, execut câte unul dintre pașii pe care mi i-am fixat pentru acea dimineață. 

Am o agendă pe care mi-am notat rutinele de dimineață, respectiv seară, pe întreaga săptămână. Îmi place să fiu organizată, îmi place să am control asupra tuturor activilor pe care îi folosesc și astfel pot monitoriza mai bine produsele pe care le am în rutină, fără să uit de vreunul și să rămână neconsumat. 

Așadar, o asta e a doua variantă de rutină pe care o folosesc dimineața: 


◾ Pe tenul proaspăt spălat și uscat aplic Good Molecules Discoloration Correcting Serum cu 4% niacinamide și 2% derivat de acid tranexamic (review aici). Este singurul meu produs cu niacinamide în concentrație așa de mare pe care îl folosesc în prezent, în curând se va termina și deocamdată nu am de gând să îl înlocuiesc cu altceva. Am alte produse care conțin acest ingredient (în concentrații mai mici) și este suficient așa. 
Niacinamide a lucrat excelent pe excesul de sebum din zona T împreună cu BHA, însă în prezent, tenul meu secretă tot mai puțin sebum, iar pentru diminuarea petelor hiperpigmentare și a celor rezultate în urma coșurilor, am alte produse pe care le folosesc. 


◾ Serul GM se absoarbe foarte repede în ten, iar pentru pasul II vin cu Vegreen Nature Mucin Serum - un ser despre care nu am povestit încă pe blog. Conține extras de Wild Yam și este lipsit de alcool, parfum sau uleiuri esențiale. Un produs de care sunt super încântată și pe care îl puteți găsi acum și pe sole.ro. Folosiți și codul meu de afiliat SOLE3011 pentru extra 5% reducere la orice produs (chiar redus). 

◾ Tot de la Good Molecules folosesc dimineața gelul pentru conturul ochilor Yerba Mate Wake Up Eye Gel - un produs intrat relativ recent în rutină. Conține cafeină pentru dezumflarea ochilor, yerba mate cu rol antioxidant, peptide cu rol antiaging și acid hialuronic cu rol de atragere a apei în piele și de hidratare. Și el este lipsit de potențial iritanți precum alcool, parfum sau uleiuri esențiale.

Rilastil Aqua Intense 72H - crema-gel pentru sigilare - un produs primit din partea Farmaciei Catena. Super interesantă textura acestui produs - un gel-cremă văscos cu o putere foarte mare de hidratare, dar care nu lasă niciun fel de peliculă la nivelul tenului. Are o listă faină de ingrediente cu două tipuri de acid hialuronic, glicerină, arginină, ceramide și colesterol și este minunată ca produs de sigilare. 
Menționez însă că are parfum pe ultima poziție din listă și se simte destul de puternic (miroase a trandafiri). 


Aceasta este rutina mea de dimineața devreme. Afară ies după câteva ore și abia atunci aplic spf-ul! 




Voi ce folosiți dimineața pentru îngrijirea tenului?



                                  Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!