"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 9 mai 2019

Despre prima sarcina sau cum poți depista scurgerile de lichid amniotic cu Barza Amniotest

Prima sarcina - februarie 2017 - 32 săptămâni
Dragi mămici și viitoare mămici,

Pentru că și eu sunt mamă de mai bine de 2 ani, dar rareori scriu pe blog în această calitate, am acceptat totuși propunerea site-ului testulbarza.ro, și am ales să împărtășesc cu voi un moment ușor dramatic prin care am trecut în timpul sarcinii, cu ocazia căruia am descoperit un produs foarte util femeilor însărcinate, ceva ce nu știam că există la momentul respectiv.

Cu această ocazia postez pe blog și prima și singura mea imagine cu sarcina - o poză de la 32 de săptămâni, de la una dintre puținele ședințe foto pe care le-am avut pe timpul sarcinii. Am avut noroc de un februarie foarte călduros și am putut face poze foarte frumoase în parc.  😃

Dar povestea menționată mai sus, se petrece la 37 de săptămâni, aveam 15,5 kg în plus și o mobilitate extrem de redusă, îmi era tot mai greu să mă ocup de treburile gospodărești, dormeam greu din cauza arsurilor esofagiene și mă simțeam mereu foarte obosită. 


Într-una din zile, în timp ce mă chinuiam să mânuiesc aspiratorul prin dressing, m-am împiedicat de fire și nu am reușit sub nicio formă să mă reechilibrez, așa că am căzut în șezut cu un picior sub mine, într-o încercare disperată de a-mi proteja burta. M-am zdruncinat bine de tot, tibia m-a durut îngrozitor și pe piciorul respectiv nu am mai putut călca vreo 3 luni, poate și mai bine. Evident că m-am speriat foarte tare pentru sănătatea bebelinei, am trecut print-un moment de panică teribilă, dar bine că aveam programare pentru eco chiar în aceeași zi. Doctorul a decis că bebe era bine, dar am fost chemată la spital a doua zi pentru teste suplimentare în vederea depistării unor eventuale rupturi de membrane. 
După efectuarea acestora, care, Doamne ajută, au ieșit bine, am primit totuși și indicații pentru acest produs super ingenios pentru depistarea scurgerilor de lichid amniotic pe care l-am achiziționat de la farmacie (nu mai rețin ce brand am folosit atunci) – un tampon care arată similar celor pentru utilizarea zilnică, pe care a trebuit să îl port acasă timp de 24 de ore. 
El măsoară ph-ul scurgerilor, iar în cazul în care acestea sunt de natura amniotică (adică peste 6,5), tamponul special își va schimba culoarea.

Practic este o metodă extrem de simplă pentru a depista scurgerile de lichid amniotic oricând pe parcursul sarcinii, în intimitatea propriului cămin. Eu am mai avut dubii și cu alte ocazii pe parcursul celor 9 luni de sarcină, dar nu am știut că există un astfel de produs. Din fericire, căzătura mea nu a afectat sarcina în niciun fel, slavă Domnului, am rămas doar cu spaima, dar și cu informația că acest tip de produse există.



Așadar, în farmacii sau pe site-ul testulbarza.ro puteți găsi un astfel de produs - el se numește Barza Amniotest – un autotest care depistează scurgerile de lichid amniotic și poate fi folosit:
  • după aminocenteză,
  • confirmarea faptului că s-a rupt apa
  • a oricăror scurgeri de natură neidentificată care vă creează suspiciune (de exemplu mici scurgeri de urină care apar chiar și după golirea acesteia, cauzate de sarcina care presează vezica).

Evident, discutați mai întâi toate problemele cu medicul care vă urmărește sarcina, fără nicio reținere, indiferent de natura acestora. Eu personal am întrebat toate prostiile și nu regret nimic, pentru că doar așa am reușit să rămân calmă și să diminuez paranoia specifică primei sarcini.

Așadar, aceasta este experiența pe care voiam să o împărtășesc cu voi, și produsul pe care l-am descoperit cu această ocazie.


Voi aveți vreun incident din timpul sarcinii care v-a speriat foarte tare?





Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu

16 comentarii:

  1. Foarte utila informatia, o sa tin minte asta, pentru ca ma intereseaza in viitorul apropiat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar e un produs util de a carui existenta putine femei stiu! Ma bucur ca ti-am putut fi de folos!

      Ștergere
  2. Valeria Chertes15 mai 2019 la 14:26

    Eu din fericire am avut două sarcini ușoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta, chiar nu ai nevoie de senzatii tari pe timpul sarcinii :P

      Ștergere
  3. Foarte util acest articol..felicitari

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ca totul a trecut cu bine si ca nu a fost un incident mai serios! Din fericire nu am avut nici un astfel de episod pe durata celor doua sarcini!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant, este de retinut pentru viitor! Momentan nu am astfel de ganduri, dar cine stie ce se va intampla mai tarziu. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, la un moment dat tot va veni si prima sarcina si un pic de informare din timp nu strica :P

      Ștergere
  6. Interesant, de retinut pentru viitor! Momentan nu am astfel de ganduri, dar cine stie ce se intampla mai tarziu. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Este un produs foarte bun. Pana acum ceva timp nu stiam cum se pot depisa aceste scurgeri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiam, pana nu am fost pusa in situatia respectiva. Bine de stiut!

      Ștergere
  8. Chiar mi se pare bun un astfel de produs. Acum 5 ani cand am nascut eu nici nu stiam de existenta lor. Nu stiu daca erau. Ma bucur ca apar tot felul de produse care ne ajuta sa facem o treaba cat mai buna si sa ne linistim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, si cate or mai fi de care nu am aflat inca...zic eu :P

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!