"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 2 mai 2019

Rilastil D-Clar Cremă de uniformizare și depigmentare cu SPF 50 - spf cu filtre minerale - review

Pentru vara aceasta mi-am dorit să folosesc o cremă pentru față cu factor de protecție solară pe bază de filtre exclusiv minerale, așa că am început să caut variante. 
Pentru a afla despre diferența dintre filtrele minerale și cele chimice citiți acest articol scris sub hashtagul promovat de mine #NicioZiFaraProtectieSolară, unde puteți afla tot cam tot ce trebuie să știți despre protecția solară. 
Prea multe opțiuni pentru acest tip de produse nu există, în condițiile în care cauți un produs care să se absoarbă decent în piele, să nu lase peliculă uleioasă și albă și să nu conțină alcool sau parfum în exces - acestea au fost criteriile mele de alegere. În plus, aș fi dorit să-l găsesc în țară, să nu comand de pe vreun site din afară pentru că transportul dura prea mult. 



În consecință, am decis să mă opresc la Rilastil D-Clar pe care l-am cumpărat de la Farmacia Catena la un preț redus cu 20%, plătind astfel puțin peste 70 de lei|50 ml. 

Rilastil D-Clar Cremă de uniformizare și depigmentare cu SPF 50 e un fluid de protecție solară cu pigment colorat și filtre minerale, care poate fi aplicat pe ten fără să mai necesite un BB Cream sau fond de ten peste pentru că pigmentul din compoziție este foarte concentrat, total neașteptat pentru o cremă de protecție solară colorată (de obicei acestea conferă doar o ușoară colorare pielii).

Din păcate, culoarea este una foarte închisă, cu subton roz. Eu sunt posesoarea unui ten mediu ca nuanță, un bej cu subton galben și ca referință, la MAC Studio Fix Fluid port NC25, iar acest SPF este mult prea închis pentru mine și total nepotrivit ca subton.
Știam ca are acest subton, dar mă bazam că nu va fi atât de pigmentat, astfel încât să îl pot ascunde sub un strat subțire de fond de ten sau BB Cream, dar din păcate acest lucru nu prea este posibil. 

Consistența este una foarte lichidă, trebuie amestecat bine înainte de aplicare, se întinde frumos și se poate aplica în straturi succesive pentru a putea fi utilizat în cantitatea corectă pentru întreaga față - adică 1,25 ml. 
Din păcate are finish lucios pentru tenul meu mixt spre normal. Pentru un ten mai uscat cred că ar fi mult mai potrivit, cu condiția să i se potrivească nuanța. 

Compozițional e ”frumos” pentru că pe lângă filtrele exclusiv minerale pe care le posedă, conține și câteva ingrediente benefice pentru ten precum niacinamide,  vitamina C și peptide, care sunt binevenite într-o cremă de protecție solară (și nu numai). 



Din păcate, produsul este unul care se adresează unui număr limitat de persoane, din cauza restricțiilor de culoare.

Eu mă încăpățânez să îl port, dar limitat, când ies în apropierea casei și aplic o pudră mai deschisă la culoare peste el, bronzer și iluminator din plin, un  fel de sun kissed look, dar cam artificial. 


Nu uita, indiferent de rutina de îngrijire a tenului pe care o practici și de machiajul pe care îl aplici dimineața, crema cu spf 30 sau 50 este obligatorie!

#niciozifaraprotectiesolara


Dacă ți-a plăcut articolul meu, un share pe facebook m-ar ajuta! 


Dacă aveți întrebări, căsuța de comentarii vă stă la dispoziție!

***



Zilnic mă puteți găsi cu informații noi pe contul meu de instagram @simonatucu
Vă aștept!



                                                                                                          Blog editor: Simona Tucu


11 comentarii:

  1. chiar interesanta crema aceasta, m-am inspirat cu multe produse bune de la tine si le folosesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga mea, ma bucur nespus sa aud asta. :)
      Daca ti se potriveste culoarea (tu parca ai tenul mai inchis) e o optiune minunata pentru un spf, din pacate la mine nu prea merge :P

      Ștergere
  2. Offf, deci nici pt mine nu e potrivita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, din pacate nu! Sunt putine persoane pe care eu le cunosc personal carora li s-ar potrivi, doar vreo doua imi vin in minte! :(

      Ștergere
  3. Hristos a inviat!
    Buna si draga mea Simo, pentru putin timp, am nadajduit ca voi gasi inca o alternativa de spf! Evident, nici pentru mine nu-i o optiune... Util review-ul avand in vedere ca oferi prin el o informatie edificatoare!
    Te imbratisez cu mult, mult dor!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarar a inviat! Ma bucur tare sa te revad la mine, draga mea!

      Nu, din pacate, nu e sub nicio forma potrivit pentru tine care esti muult mai deschisa la culoare decat mine. Era o buna optiune tinand cont de pret, cantitate si compozitie, dar din pacate nuanta nu este una potrivita caucazienilor, nu stiu la ce s-au gandit cand l-au formulat asa. Poate prin pigmentul asta puternic au reusit sa contrabalanseze filmul alb pe care l-ar fi lasat filtrele minerale sau...nu stiu ce sa zic. Categoric nu va fi un produs prea bine vandut din cauza aceasta.
      Mai caut insa si va tin la curent! :P

      Te imbratisez si eu, iubita, asa mult m-am gandit la tine in ultima vreme, nu stiu de ce... :)

      Ștergere
  4. cand am vazut titlu am zis interesant, dar culoarea este groaznica....clar nu mi s-ar potrivi :(...si eu inca caut spf-ul perfect, mi place la LRP dar parca l-as schimba si am citit lucruri bune despre unda din gamele Bioderma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate da, nu este potrivita femeilor caucauziene, din punctul meu de vedere.
      Eu am un spf care imi place mult, de pe ebay, dar are filtre chimice, iar vara asta vreau doar minerale :P Grea treaba! :P
      Cel Bioderma ce fel de filtre are?

      Ștergere
  5. Eu am un ten deschis ,s ar potrivi cu această crema Rillastil S-clar?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am un ten deschis ,s ar potrivi cu această crema Rillastil D-clar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, din pacate nu merge pentru un ten deschis. Eu am un bej mediu si este prea inchisa pentru mine.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!