"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

joi, 20 iulie 2017

#niciozifaraprotectiesolara| Cel mai bun tratament antirid este crema cu factor de protecție solară

Pentru că luna aceasta am aniversat câțiva ani peste 30 și pentru că administrez blogul acesta de beauty de mai bine de 6 ani, în privat primesc deseori întrebări legate de îngrijirea tenului și mai exact despre cum și ce fac eu să țin ridurile sub control. 

Din păcate răspunsul meu descurajează de cele mai multe ori, pentru că invariabil orice rutină de îngrijire a tenului, și mai ales dacă vorbim despre riduri, începe cu crema de protecție solară cu SPF minim 30, aplicată în fiecare zi, indiferent de sezon

Din păcate degeaba aplicăm seruri scumpe cu retinol sau vitamina C, degeaba folosim exfolianții chimici (sau cu atât mai mult), dacă nu protejăm pielea de cel mai mare dușman al său, soarele, toate aceste produse costisitoare nu sunt altceva decât bani irosiți degeaba. 
Așa ca da, dragile mele prietene, înainte de a vă alege produsele antirid sau cele pentru hidratare, emoliere, antiacnee etc, alegeți-vă crema de protecție solară potrivită tenului vostru!!

Crema pentru față cu factor de protecție solară nu este doar o opțiune, nu este un produs sezonier pe care să-l folosim doar vara, ci, pentru orice femeie este un pas obligatoriu în rutina de dimineață.  A-ți expune pielea la soare fără protecție adecvată reprezintă unul dintre cele mai nocive acțiuni pe care le-am putea întreprinde împotriva sănătății și aspectului pielii noastre.  
Soarele determină:
  • îmbătrânirea prematură a pielii
  • apariția ridurilor
  • aspect palid și flasc
  • uscarea și deshidratarea în profunzime a pielii
  • pete hiperpigmentare
  • așa numita melasmă
  • pistrui
  • iritații ale pielii și, 
  • nu în ultimul rând, cancer cutanat
Dacă nimic din toate acestea nu te-au convins că, din păcate, soarele chiar ”lucrează” în detrimentul sănătății pielii tale, atunci poate celebra fotografie a șoferului de tir în vârstă de 69 de ani, care și-a condus camionul timp de vreo 30 de ani fără a-și proteja pielea și care a ajuns ca partea stângă a feței (cea dinspre geam) să îi arate total diferit față de partea dreaptă, expusă mai puțin soarelui, te va determina să îi acorzi mai multă atenție acestui pas obligatoriu din rutina ta de îngrijire.

Și dacă tot am vorbit despre importanța acestei creme, ce ar trebui să urmărim atunci când alegem un produs pentru față cu factor de protecție solară?! În primul rând, din punctul meu de vedere FPS-ul nu trebuie să fie mai mic de 30, eu încerc pe cât posibil să folosesc 50 pe tot parcursul anului, dar mai alternez uneori și cu unul mai mic. La fel de important e ca produsul să posede filtre de protecție UVA și UVB, iar acest lucru este întotdeauna menționat pe ambalajul produsului, trebuie doar să căutați însemnele respective. 
Radiațiile UVA sunt radiații ultraviolete de lungime mare care penetrează pielea în profunzime cauzând îmbătrânirea pielii, petele pigmentare și cancerul de piele. 
Radiațiile UVB sunt radiații ultraviolete de lungime medie și pot produce arsuri ale pielii și la fel, ca și cele UVA – cancer de piele. Iată, de ce este necesar ca o cremă cu factor de protecție să conțină filtre solare de ambele tipuri.

De asemenea, un alt criteriu după care se aleg cremele cu FPS îl reprezintă filtrele solare din componență, care se împart în două categorii – filtre fizice/minerale și chimice.

Filtrele fizice reprezentate de dioxidul de titanium și oxidul de zinc conferă protecție UVA și UVB și sunt recunoscute mai ales pentru faptul că nu produc reacții alergice pielii, fiind recomandate și celor mai sensibile tenuri. Din păcate tot ele sunt cele responsabile de aspectul acela albicios și filmul gras de la nivelul pielii. Spre deosebire de filtrele fizice care formează o peliculă protectoare la nivelul pielii și filtrează radiațiile solare prin reflexie și dispersie, cele chimice absorb razele solare și pot cauza reacții alergice tenurilor sensibile. Filtrele chimice au textură mai ușoară, sunt incolore și nu lasă film gras la nivelul pielii. 

Bioderma Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ 


În cei aproape 10 ani de când am conștientizat importanța cremei cu factor de protecție aplicată ca bază de machiaj sub fondul de ten, am încercat nenumărate produse existente pe piață și adevărul este că mi-a fost foarte greu să găsesc un produs care să nu-mi confere bătăi de cap. Am încercat să mă îndrept cu precădere spre produsele cu filtre minerale, dar pelicula grasă care se ridică la suprafața pielii la doar câteva ore de la aplicare, determină un aspect foarte neîngrijit tenului meu.

În prezent folosesc Bioderma Photoderm MAX Aquafluid cu SPF 50, pe care o aplic ca ultim pas înainte de machiaj (dacă este cazul). Sub această cremă aplic niacinamide sau peptide, și uneori și o cremă hidratantă cu absorbție rapidă în piele, cum este cazul cremei Andalou Naturals din gama Brightening sau Bioten pe care v-am arătat-o aici
Pentru că acum am timp suficient dimineața, las mai mult timp între aplicări, astfel încât fiecare produs să fie bine absorbit de piele.
Bioderma Photoderm Max Aquafluide SPF 50+ - un produs de protecție solară cu filtre chimice. M-am convins că pentru mine cel mai bine funcționează astfel de produse și probabil le voi rămâne fidelă mult timp de acum încolo. 

Photoderm Max nu este crema de protecție solară ideală pentru tenul meu normal cu exces de sebum în zona T, dar este cea mai bună variantă încercată până în prezent. 
Dacă am mai multă răbdare să aștept să se așeze bine pe piele, după aplicare obțin un ten semimat care rămâne așa mai multe ore. Totuși șervețelele matifiante de la Oriflame îmi sunt indispensabile pentru absorbția filmului gras care se ridică la nivelul pielii de-a lungul zilei.

Felul în care se comportă pe ten mă mulțumește destul de mult, motiv pentru care o folosesc încă de vara trecută, dar există și două aspecte negative care m-au determinat să nu mă opresc totuși din căutări.  Este vorba despre incompatibilitatea sa cu anumite fonduri de ten, mai ales cu preferatul meu Double Wear. Nu știu dacă cele două nu fac echipă bună împreună în general sau doar tenul meu nu le tolerează împreună, dar trebuie să recunosc că nu îmi place deloc aspectul fondului de ten în această combinație. În prezent folosesc mai des CC  Cream-ul Farmasi care îmi place maxim. Trebuie să vă povestesc despre el.

A doua bilă neagră o primește din cauza faptului că la demachiere mă ustură teribil ochii, indiferent de demachiantul pe care îl folosesc. De fiecare dată trebuie să aplic o dischetă cu toner pentru calmarea ochilor imediat după demachiere. Nu e prea plăcută senzația. 

Dat fiind faptul că mai am produs în flacon doar pentru câteva aplicări, va trebui să fac din nou cumpărături, dar am decis să mai dau o șansă și unui alt produs în speranța că voi găsi ceva mult mai potrivit. Încă nu m-am decis la unul anume, am câteva pe listă, dar voi da de știre ce am ales. 

Până una-alta mă tentează totuși foarte mult și o Bioderma colorată, ca cea din imagine, pentru zilele când nu ies din curte și nu mă machiez, dar o ușoară armonizare a culorii tenului nu mi-ar strica totuși... așa, pentru starea mea de bine... 

Voi ce cremă cu protecție solară folosiți în prezent?


Mă găsiți activă cel mai des pe contul meu de instagram!



VintageLook






2 comentarii:

  1. Tot Bioderma folosesc si eu la recomandarea dermatologul. După sarcina mi-au apărut câteva pete mici maronii si mi-a dat photerm cu acțiune depigmentara si alte câteva creme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am stiut ca exista photoderm cu actiune depigmentara...multumesc de informatie :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!